Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Etäpesäke Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Etäpesäke Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

#63841
Hanne17
Participant

Ikävä tilanne sinulla. Varmaankin asiat selviävät vähitellen, tutkimukset ovat monimutkaisia ja välillä vievät aikaa. On vaikea olla pelkäämättä kun lääkäri sanoi noin. oletko katsonut OmaKannasta, olisiko siellä tarkemmin?
Entä kaipaisitko ammattilaisen tukea odottaessasi lisätietoa? Sairastuminen yllättäen on suuri kriisi, ei tarvitse yrittää pärjätä yksin. Syöpäjärjestöillä on ainakin ensi hätään pihelinneuvontaa, sieltä voisit saada vastauksia kysymyksiisi.

Hoidoista:
syöpähoidot kuuluvat erikoissairaanhoitoon eli sairaalapiireille. Ne ovat Suomessa maailmanluokkaa, monella tapaa maailman huippua.
Yksityisissä palveluissa saatetaan lupailla jotakin enemmän, pelokkaita ihmisiä on helppo rahastaa. Luvataan nopeaa hoitoon pääsyä, lisää tutkimuksia yms. Kokemukseni mukaan kuitenkin julkisissa minua ja tuntemiani muita on hoidettu viipymättä, kaikin tarpeellisin konstein.

Houkutus hakea yksityisistä palveluista nopeampia vastauksia on varmasti tilanteessasi suuri, mutta ei niitä vastauksia julkisella puolella varmasti pantata. Kannattaa myös muistaa, että syöpähoidoissa saattaa tulla kalliita kuluja joka tapauksessa, jos esim tarvittava lääke ei olekkaan erityiskorvattava tms. Myös tulojen menetys käy kukkarolle. Kun hoidot lisäksi voivat olla varsin pitkälliset, voisi yksityisen puolen syöpähoitoihin helposti tuhlata sievoisia summia, saamatta siitä välttämättä mitään hyötyä. Todella järeät keinot löytyvät kuitenkin lähes pelkästään julkiselta, etenkin jos syöpä on harvinainen ja vaikeahoitoinen. Ja kaiken tarvitsemasi saat kyllä julkisellakin.

Näin vakaasti uskon, oman kokemuksen ja monen tuntemani pohjalta. Toivottavasti vastauksia alkaa löytyä siihen, missä emäkasvain on ja miten sinua on paras hoitaa.