Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#63838
Kirsikka
Participant

Uusi ihminen tässä porukassa MOI! Tässä hieman historiaa omasta syöpäläisestäni.
Löysin patin rinnasta 28.9, mammo/ultra/koepalat työterveydessä lokakuussa, leikkaus 31.10 ja ekat sytot 5.12. Syöpä oli tyyppiä kolmoisnegatiivinen ja tehtiin osapoisto+vartijaimusolmuke poistettiin. Ikää oli tuolloin 45 v.

Aluksi kokeiltiin doketakselin lisäksi sytoja suun kautta eli kapesitabiinit. Eivät toimineet vaan aiheuttivat sepalvaltimotaudin oireita eli järkyttävät rintakivut veivät kahdeksi yöksi päivystykseen. Päivystyskeikan jälkeen ilmestyi suuhun kivuliaat aftat :( Olin kovasti hoitanut suun limakalvoja purskuttelemalla kookosöljyllä mutta päivystyksen eristyskopissa olin aika lailla nesteettä kun unohtivat minut sinne…..kapesitabiini olisi pitänyt lopettaa heti mutta tiedonkulussa oli häikkää ja tieto tuli vasta 1,5 päivää myöhässä. Siinä samalla ripuli, kuumeilu, oksentelu ja se rintakipu. Mutta siitä selvittiin ja suurimmat oireet loppuivat sytotabujen lopettamisen mukana.
Kaksi vikaa doke-kertaa sain myös sen valkosolupiikin kotona piikitettäväksi. Se teki inhottavia luusärkyjä jotka kestivät ehkä kovimmillaan pari päivää. Ja ummetus oli helvetistä.
Hiukset alkoivat lähteä Jouluaattona eli vajaa kolme viikkoa ekoista sytoista. Ajelin hiukset ja olen pitänyt pään kaljuna koska sänki joka kasvaa, kasvaa laikuissa. Osa päästä ihan karvaton. Muut karvat alkoivat kadota muistaakseni Uuden Vuoden tienoissa. Paitsi kulmat jotka ovat vaan harventuneet ja ripsissä on puuttuvia tupsuja välissä.

Nyt on menossa CEF-jakso. Eka kerta oli 9.2. Ihanaa kun ei ole luusärkyjä kun ei ole sitä piikitystäkään. Tuntuu että ehkä tämä on helpompi hoito? Akynzeo pahoinvointilääke auttoi. Primperania en edes ottanut. On etonut mutta oksentanut en ole. Välillä särkee päätä mutta ibuxin on tehonnut. Ummetus oli taas vieraana mutta Levolac/luumut ja muutamassa päivässä pahin ohi. V-mäisin asia ovat alkaneet vaihdevuosioireet. Kuulemma 70 % sytopotilaista saa ennenaikaiset vaihdevuodet hurraa! Öisin on kuumia aaltoja, vuoroin hiki ja tuntuu että sisuskalut tulessa. Sitten taas kylmä. Mieli ailahtelee rajusti. Äkillinen ahdistus iskee ihan puun takaa ja ilman syytä. Tai no, ainahan niitä syitä on mutta tuo tulee niin etten ole ajatellut mitään erityistä. Kuin joku pamauttaisi nyrkillä vatsaan ja happi loppuu. Painajaisia. Olen lihonut ja turvoksissa. Outoja mielihaluja ja toiset asiat öklöttää. Supertarkka hajuaisti. Huimaa. Väsyttää koko ajan. Paljon enemmän kuin doketakselin aikana. Sydän ”läpättää” usein.

Mitään ruokavalioita en ole noudattanut. Syönyt mikä maistuu eli liikaa lohtupullaa ja sokeria…..ajattelin skarpata kun hoidot on paketissa.

Tästä tuli nyt melkoinen vuodatus mutta tämä olikin eka viestini tänne. Kiinnostaa kuulla miten muilla on sytot vaikuttaneet esim. juuri mielialaan. Olen ajatellut että kaikki tai suurin osa johtuu sytoista ja tilanne paranee kun ne loppuu?

  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 9 months sitten Kirsikka.