Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ? Vastaa viestiketjuun: Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ?

Vastaa viestiketjuun: Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ? Vastaa viestiketjuun: Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ?

#63837
Oswald
Participant

Minä olen juuri nyt samassa valintatilanteessa. Kyselin lääkäriltä eri vaihtoehtoja, eikä hän ottanut kantaa ollenkaan, kysyi vain, mitä minä haluan… No, onhan se tietysti hyvä, jos potilasta kuunnellaan, mutta minusta tuntui välillä siltä, että olen ainoa, jolla ko. vaiva on. Olen kanssa kiinnostunut tuosta HDR hoidosta, mutta asuinpaikkakunnallani sitä ei anneta. Leikkaus voisi olla paras, mutta kuten jyrkiap kertoi, haittavaikutukset voivat olla isommat varsinkin ns. avoleikkauksessa, tähystyksessä pienempiä vaurioita, ehkä… ainakin saikku puolet lyhyempi leikkauksen jälkeen. Lääkäriltä kun leikkausvaihtoehdosta kyselin oli kommentti, ettei sekään ”takaa” etteikö voisi uusiutua. Lisäksi hän kaivoi esiin elinaikaennusteen, se oli suunnilleen sama kaikilla hoitomuodoilla. Tuo HDR kiinnostaa minua siksi, että hoito kohdennetaan paremmin, toki siinäkin kaiketi molempia puoliskoja sädetetään, mutta itse pesäkkeelle saadaan tehokkaampi sädetys noilla ”puikoilla”. ”Normaalissakin” sädehoidossa säteitä pyritään kohdistamaan juurikin oikeaan kohtaan, mutta siinä ei onnistuta samalla tarkkuudella, eli siksi myös terveitä kudoksia tuhoutuu… seuraa kanssa virsaamisongelmia samoin potenssiongelmia jollakin aikavälillä. HDR annetaan (kolme kertaa) nukutuksessa ja seuraava yö pitää olla sairaalassa kun taasen ”tavallinen” on ”vain” käynti polilla, mutta kertoja 20 – 40 eli 4-8viikon ajan.