Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

#63796
Oswald
Participant

Kiitokset Karix ja Jukarhu vastauksistanne.
Tänään oli loppuelämäni ensimmäinen päivä, sillä kävin hoitavan lääkärin juttusilla. Vähän enemmän kyllä odotin sieltäpäin tukea, mutta kun kyselin juurikin sädehoidon ja leikkauksen eroja, niitä ei juurikaan ollut. Olin valmistautunut siihen, että pyydän leikkauksen, mutta lääkäri esitteli elinaikaennusteita ja niissä ei ollut eroja, sitten hän kertoi, että vaikka tehdään leikkaus, syöpä voi uusia suunnilleen samalla prosentilla kuin sädehoidossa. No, koska leikkauksen jälkeen pidätyskyky katoaa melkein kaikilta heti, samoin erektio heikkenee heti melkein kaikilta, päädyin sädehoitoon… jossa valitettavasti noita samoja ongelmia on edessä, joskin ei välttämättä ihan heti. Eli kahdesta huonosta vaihtoehdosta oli valittava toinen huono. Mutta niin kuin Jukarhu viestissään laittoi, nokka pystyyn valinnan takana ja kohti uusia pettymyksiä. Nyt ”enää” päätettävä siitä, otanko 20x vai 40x sädettä tai ehkä 3x HDR, mutta sitä saa kait vaan Helsingissä, joten sitä vaihtoehtoa ei täällä niin ”suosita”