Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#63736
Kangasalan Ukko
Participant

Heipä vaan kaikille.

Tervehdys Ronjalle ja muille, enpä nyt oikein tiedä mitä tässä sanoisi kun olet myös tähän mankeliin joutunut. Meistä jokainen tämän joutuu omalla tavalla käsittelemään ja keksimään että miten tämän kanssa pärjää. Ei kukaan voi odottaa että tämän kahden kuukauden jälkeen tietäisit miten homma hoituu.
Olet juuri siinä pahimmassa vaiheessa kun tieto on imeytynyt aivoihin ja sitten tulee että mites tästä eteenpäin. Itselleni auttoi heti alussa saamani hyvä neuvo, älä murehdi tulevaisuutta vielä, sen aika on myöhemmin, katso aamulla vointisi ja päätä sitten mitä tänään teet. Se on auttanut hyvin eteenpäin kun ei tämän sairauden kanssa aina edes tiedä sitä mitä huomenna on edessä. Enpä sitäkään tiedä pitääkö tämän kanssa oppia elämään, ehkä ennemminkin tottua tämän kanssa elämään. Tulevaisuuden suunnittelun aika on sitten kun tietää miten hoito etenee ja tehoaa.
Ehkä se voi hieman lohduttaa että olen nyt kolme vuotta sairastanut laajalle levinnyttä paksusuolen syöpää ja vointini on vieläkin ihan hyvä. Minulla todettiin jo heti ensimmäisellä kerralla että tauti on jo parantavan hoidon ulottumattomissa. Eipä tämä tauti sittenkään ollut kuolemaksi. Ensimmäiset kolme kuukautta oli hieman hankalaa kun ei tiennyt miten hoidot purevat mutta sitten helpotti kun ct-kuvat näyttivät kasvainten pienentyneen ja olo oli parantunut. No sittemmin olemme käyneet kahtena kesänä Italiassa ja olen puuhaillut kaikkea mitä milloinin jaksaa.
Niinkuin tuossa edellä neuvottiin ole itsellesi armollinen, kaikkea ei ole pakko jaksaa yksin, apua kannattaa hakea jos tuntuu siltä.
Sellaista siis, jatketaan kirjoittelua ja valoisan kevään odottelua.