Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#63601
Tuikku
Participant

Heippa!

Viimein sain rekisteröityä itsenikin tänne, olen kyllä lukenut foorumin läpikotaisin jo parikin kertaa, kun olen hakenut tietoa ja tarttumapintaa tulevaan koitokseeni. Tänään sain oman hoitosuunnitelmani ja lopullisen diagnoosini, joten uskalsin liittyä joukkoonne :) Kiitos kaikille, jotka on tänne kirjoitelleet, kokemusten lukeminen todella auttaa, kun on itse aivan tuuliajolla <3
Tässäpä minun tarinani:
Olen 44-vee kahden teinitytön äiti, johon ei koskaan ole mikään tauti tarttunut (No, vesirokon taisin lapsena potea), suvun naiset on aina olleet vahvoja ja terveitä.
Vihoviimeksi olisin odotanut itselleni rintasyöpädiagnoosia! Enhän mä edes kuulu mihinkään riskiryhmään!
Mutta niin vain joulukuussa -17 löysin patin vasemmasta rinnasta, pääsin pian mammoon ja ultraan, samalla reissulla jouluaaton alla perjantaina otettiinkin jo sitten paksuneulanäyte ja joulu menikin sitten aikalailla sumussa…
No uusivuosi ei mennyt yhtään sen kivemmin, perjantaina lääkäri soitteli, että syöpäähän sieltä löytyi. Seuraavalla viikolla pääsin peruutusajalla kirurgin juttusille ja siitä viikon päästä olinkin jo leikkauspöydällä.
Heräsin ilman vasenta tissiä ja kainalokin oli tyhjennetty täysin, mikä tuli hieman yllätyksenä, kun ultrassa kainalossa ei näkynyt mitään.
Tuosta on nyt aikaa reilu kolme viikkoa ja käden jumppaaminen on kovasti työn alla. Miten kauan teillä joilla on lähtenyt imusolmukkeet, on mennyt siihen että käden liikeradat ovat normalisoituneet? Itsellä tuntuu joka kerta kun aloittaa venyttelyn, että lähtee siitä samasta tilanteesta kuin ensimmäisellä kerralla….
Nestettä kertyy leikkausalueelle ihan turkasesti, viikko sitten imaistiin 3,7 desiä!?pois ja pari päivää sitten taas 2 dl. Koskahan tuo rauhoittuu?
Ensi viikolla alkaa sytostaatit, ensin 3 x doketakseli ja sit saman verran cef. Sädetys perään 4 viikkoa + viiden vuoden hormoonilääkitys.
Koko setti siis, silti tuntuu kuin olisin saanut terveen paperit! Pelkäsin niin kamalasti ct-kuvan tuloksia ja olinkin jo löytänyt itsestäni oireet aika moneen etäpesäkkeeseen…
Leviämistä oli kuitenkin tapahtunut vain kahteen imusolmukkeeseen…

Henkisesti on ollut niin hirveä matka tämä muutama viikko, mutta olenkin psyykannut itseäni, että kunhan tästä selviän, niin selviän mistä vaan.

Mukavaa kevään odotusta kaikille ryhmäläisille, kirjoitelkaahan muutkin tilanteistanne, jos vaikka jollain muullakin olisi hoidot alkamassa samoihin aikoihin :)
-t