Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

#63521
Nimetön
Inactive

Syöpähän on ärhäkkä leviämään, joten vaikka toisen puolen näytteisiin ei osunut yhtään syöpää, niin vannomatta paras. Eli koko elin on järkevä ottaa pois. Se elin on verekäs ja enpä tiedä onnistuuko ”puolittaminen” edes ja jos onnistuu, kuinka käy ukon, ettei vain heittäisi henkeään?
Itsellänikin oli syöpää vain toisella puolella.
Ulkoista sädehoito annetaan kumpaankin puoleen ja hiukan siihen ympärillekin varmuuden vuoksi. HDR hoidosta en tiedä.

Ymmärtäisin niin, että ärhäkämmät syövät ( korkea PSA, gleason yms) ja varsinkin nuoret leikataan mielummin. Vanhemmat henkilöt ja lievemmät tapaukset taas ehkä sädetetään, jos se onnistuu sopivasti käytännössä. Eli sädetyspaikka on lähellä.
Sitten vielä vanhemmat ehkä sädetetään+hormonihoidetaan. Ikärajat varmaan vaihtelee tapauksesta riippuen.

Itselleni urologi antoi 2 vaihtoehtoa, joista valitsin toisen.
Itse sädetyshän on vain muutamia sekuntteja eri puolilta kehoa, mutta vuoron odottelu, pukeminen, riisuminen, asettelu siihen makuulaudalle, ja muut toimet vievät sen 15…20 min.

Sitten vanhemman herrasmiehen kannattaa muistaa, että muutkin taudit saattavat kohdella erektiota kaltion. Ja vuosien vierintä varsinkin, joten ikä tuo mukanaan kränät ja rempat. Nuoruutta voi vain muistella.