Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

#63411
Ikuti
Participant

Hei,
miten sinulla meni Phylloidy tumorin kanssa?
Kerron oman kokemukseni;
2016 marraskuussa jatkuvan rinnan kivun ja ilmestyneen patin kanssa vihdoin pääsin Kirralle paksuneulanäytteeseen. osoittautui Fibroadenoomaksi, koko 2,5 cm, ei tehty mitään, ohje seurantaa..
Noh tarina jatkuu, kipu vain jatkui koko vuoden 2017, ja syksyllä huomasin samassa rinnassa ison patin,
mammografia ja US, löytyi iso epämääräinen kasvain, epäiltiin phylloidi tumoriksi, koon, agressiivisen kasvun ja kivun vuoksi.
Paksuneulanäyte uudelleen samantien. Vahvistus diagnoosille, leikkaus Kirralla 1.12. WHOn ohjeistus tällaisille kasvaimille on 1 cm min. marginaalit. Minun kasvain oli Beningn PT, voi olla myös borderline tai maligni, pahanlaatuinen.
Minulle tehtiin siis kasvaimen poisto marginaaleilla, paitsi yksi kohta jäi vajaaksi. Marginaalit puhtaat. Seuranta kolme vuotta Kirralla. Ei siis koko rinnan poistoa. Ei ole tavallinen rintasyöpäkasvain… luetaan sarkoomaksi.. leikkaus yleensä ilm. hoitona. Voi levitä keuhkoihin ja aivoihin.
TÄRKEÄÄ SAADA MAHDOLLISIMMAN 1-2 CM MARGINAALI.. uusiutuu helposti ja voi muuttua pahanlaatuiseksi.
Tärkeä tukiryhmä on FB ryhmä, Phyllodes Support Group. Harvinainen n 1% koko maailmassa erilaisista rinnan kasvaimista, tästä syystä ei ole paljon tutkittua tietoa. Ymmärsin ettei meill’ tutkita?
ONKO SUOMESSA VAIN MINÄ JA NELJÄ MUUTA? ILMOITTAUTUKAA…