Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#63051
Bluestonttu
Participant

Hei! Olen 54 -vuotias syyskuussa diagnoosin rintasyövästä saanut ja uusi täällä keskustelussa. Syöpä löytyi seulonnassa. Olin kyllä itsekin vähän ihmetellyt rinnassa tuntuvaa kiinteämpää kohtaa. En ollut huomannut kuitenkaan varsinaista kovaa kasvainta. Tunsin kasvaimen sormillani oikeastaan vasta silloin, kun siitä oli otettu paksuneulanäyte. Silloin kasvain tuntui selvänä möykkynä.

Kasvain oli hiukan yli 2 cm ja agressiivinen. Harmillista, että en itse ollut aktiivisempi ja tutkituttanut rintaani aiemmin. No, näillä mennään. Olen hoitoputkessa, jonka alussa tehtiin säästävä leikkaus.

Minulla ovat liitännäishoidot nyt hyvässä vauhdissa. Tulen saamaan Herceptiniä, 3 x doketakseli, 3 x CEF, sädehoidot ja antiestogeenin. Tällä hetkellä on kolme doketakselia ja Herceptiniä takana. Nyt mietityttää, millaiset sivuvaikutukset ovat odotettavissa CEF -hoidoista. Ensimmäinen CEF on minulla helmikuun alussa. CEF:n sivuvaikutuksista on moni kertoillut. Väsymystä ainakin lienee mahdollista saada. Onko niin, että nykyisin on käytössä tehokkaampi pahoinvoinninestolääke kuin aiemmin? Otan ennen tiputusta kortisonia ja Akynzeoa. Tämä Akynzeo on kallista, mutta ilmeisesti tehokasta.