Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

#62921
Nimetön
Inactive

Oletetaan, että kuvitteellisessa verinäytteessä on PSA= 0,0000 eli ei ole mitään.
Jos tuo näyte viedään YKS:iin, niin he saavat arvattavasti tuloksen PSA= 0,0028 esimerkiksi. Ja kun sama näyte viedään pörriäiseen, niin sieltä ehkä tulee tulos PSA= 0,01. Tai sitten kumpikin voisi ilmoittaa, ettei anneta tulosta, koska …

Eli YKS pystyy paremman laitteistonsa avulla antamaan alemman arvon ulos riittävän luotettavana. Pörriäisellä on epävarmempi laite ja joskus jopa liukuu, niin he antavat arvoksi korkeamman tason, kun tietty luotettavuus vaaditaan. Kumpikin mittaa ihan tosissaan, mutta toiselta paukut loppuu aiemmin, kun mennään matalaan pitoisuuteen.

Sama tilanne voi olla hiukan korkeammalla tasolla. Jos kuvittellisen verinäytteen oikea pitoisuus olisi vaikka 0,2 , niin YKS saattaisi antaa arvoksi 0,16 ja pörriäinen 0,22. Kumpikin olisivat melkein yhtä ”väärässä”. Tai tulokset saattaisivat olla päinvastoinkin.
No raja on sitten sopimus, jossa lääkärit ovat sopineet, että kun meidän laitteistolla mitataan, niin hoitoraja on tämä. Silloin ei pidä mennä vertailemaan eri sairaaloiden rajoja, vaan pitää uskoa, että kyllä ne tosissaan yrittää meitä hoitaa.