Siirry suoraan sisältöön

Zip

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Eturauhasen leikkauksen jälkeen. #73241
  Zip
  Participant

  Kohta viisi vuotta, kun leikattiin ja sitten annettiin vielä sädehoidot päälle. Varmaan kaikki konstit tuli kokeiltua. Pelkällä Invicorpilla menin pitkään, mutta nykyään lisänä on ollut penisrengas.
  Penisrengas vahvistaa erektiota ja lisänä vielä se, ettei tarvitse jännittää mahdollista virtsankarkailua.

  Ilman piikkiä ei tapahtuisi yhtään mitään. Tableteista saan pelkästään kovan monen päivän päänsäryn, muuta vaikutusta ei ole.

  Zip
  Participant

  Moro Lynx ja Waartu, sekä muut.

  Historiaa: 2017 RALP. PT3aN1M0 Gleason 7 (4+3). PSA jäi 0,6, salvage-sädehoito loppuvuodesta 2017. Tämän jälkeen PSA oli tasolla 0,1-0,2, alkoi nousta syksyllä 2019, oli 0,4. Bikalutamidi 1/2020 alkaen, PSA tippui 0,2 , kunnes alkoi taas nousta syksyllä 2020, nousi arvoon 1.0.

  1/2021 PSMA-PET-kuvauksessa löytyi kaksi metastaattista imusolmuketta, stereotaktiset sädehoidot heti perään. PSA on ollut nyt vuoden verran tasolla 1.0.

  Olen siis syönyt keskeytyksettä Bikalutamid 150:sta nyt reilut 2 vuotta. Alkuun nännit olivat arat, mutta arkuus pieneni ja lopulta lähes hävisi. Rinnat kasvoivat alkuun jonkin verran, mutta olen muutenkin lihonut muutaman kilon, vaikka liikuntaa harrastankin ja syön ja juon kuten ennenkin. Kuumia aaltoja minulla ei ole ollut. Siis hyvin olen pärjännyt lääkkeen kanssa.

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #71695
  Zip
  Participant

  Tervehdys,

  Minulta poistettiin eturauhanen 2017, marginaalipositiivisuutta 24 mm, kahdessa imusolmukkeessa oli tautia, 4+3. PSA jäi koholle 0,6, salvage sädehoito ja 4 kk Enanton kuuri siinä sivussa.

  PSA laski muutaman kuukauden aikana 0.2 ja pysyi siinä vuoden, puolitoista, laski jopa 0.1:een. Lähti siitä sitten nousemaan pikkuhiljaa, kun oli 0.4 aloitettiin Bikalutamid 150, PSA tippui ensimmäiseen kontrolliin mennessä 0.2, tässä pysyi puolisen vuotta, laski 0.1 ja siitä sitten pikkuhiljaa taas nousemaan.

  10 kk Bikalutamidin aloituksesta, arvolla 0,4 otettiin PSMA-PET-TT kuvaus, välikarsinasta löytyi 2 kpl syöpäistä imusolmuketta, koot 5×8 ja olikohan toinen 5×6 mm. Ovat pahassa paikassa, isoa suonta ja henkitorvea lähellä ja ensimmäinen kommentti oli, ei voi sädehoitaa, mutta asiaa arvioidaan vielä. Onneksi sädehoitoa kuitenkin harkittiin ja päädyttiin stereotaktiseen hoitoon, siinä hoidetaan suurella annoksella, muutaman mm. marginaalilla kuvantamisohjatusti.

  5 kerran sädehoito oli nopeasti ohi ja kolme kuukautta hoidosta otetaan PSA ja sitten nähdään, missä mennään. Bikalutamidia syön edelleen. Julkisella puolella on hoidettu ja olen tyytyväinen hoitoon.

  Zip
  Participant

  55 vuotiaana, vajaa neljä vuotta sitten tauti todettiin ihan sattumalta, psa 13.5, Gleason 4+3, 25 mm positivista reunaa rakkoa vasten ja kahdessa imusolmukkeessa tautia, erektiohermot meni toiselta puolen.

  Psa jäi koholle 0,6 ja sitten syksyn päälle sädehoito, Psa laski ja oli alimmillaan 0.1. Siitä sitten pikku hiljaa nousuun ja vuosi sitten tammikuussa oli 0,4, aloitettiin bikalutamidi. Laski mukavasti 0,2:een ja käväisi 0,1:ssa.
  Psa on nousussa taas, ollen nyt 0,7. PSMA-Pet TT kuvaus ja tautia löytyi kahdesta imusolmukkeesta edellisen sädehoitoalueen ulkopuolella, ovat vielä pieniä muutaman millin jytyjä. Nyt sitten mietitään ja tutkitaan, voiko niitä sädehoitaa, vai mennäänkö suoraan hormonipiikkiin, vai molempiin.

  Mutta varsinaiseen kysymykseen, erektio jäi leikkaukseen ja varmaan sädehoito viimeisteli asian, suun kautta otettavista erektiolääkkeistä saan vain hirmuisen päänsäryn. Kokeilin kaikki mahdolliset paikallishoidot, Muset, Caverjet, Invicorp ja joku Vitaris voidekin taisi olla.

  Invicorp toimii minulla hienosti, ei se itsensä pistäminen ole mitään, päättäväiset otteet vaan. Voi sitten touhuilla pelkäämättä lerpahtamista, keskittyä olennaiseen. Tunto minulla on ollut koko ajan tallella.

  in reply to: Nivuskivut #68978
  Zip
  Participant

  Minulla meni n. 2 kk leikkauksesta, kunnes vasen jalka turposi. Suosittelen kyllä hommaamaan mahdollisimman pian lääkinnällisen hoitosukan, joka on mitoitettu juuri sinulle. Meillä päin kunta kustantaa 4 sukkaa vuodessa. Sukkien arvo on n. 100,-/ kpl.

  Lymfaterapiaan en ole saanut omasta tk:sta maksusitoumusta, mutta onneksi se tulee leikanneelta sairaalalta. Käyn lymfassa yleensä kerran viikossa.

  Pahempia nivuskipuja minulle ei ole ollut, sillon ennen turvotuksen ”vuotoa” jalkaan oli jotain, mutta se kyllä helpottui saman tien, kun paine nivusessa laski.

  Sukan kanssa ollaan menty jo yli kaksi vuotta, eikä se menoa haittaa mitenkään. Jalat ovat eri paria, mutta ei se näy päällepäin.

  in reply to: Hormonihoito sädehoidon kanssa? #68343
  Zip
  Participant

  Moro, itse sain 4 kk Enanton kuurin salvage sädehoidon yhteydessä. Alkoi kuukautta ennen ja viimeinen piikki sädehoidon lopussa. Ei tuo nyt ollut ollenkaan paha.

  Painoa taisi tulla muutama kilo ja halut tietenkin hävisi, kuumia aaltoja oli myös.

  Leikkauksesta on nyt reilu 2 vuotta ja sädehoidon lopusta kaksi vuotta vuodenvaihteessa. Testot palautuivat normaaliksi parissa kuukaudessa.

  Minulta poistettiin erektiohermot toiselta puolelta ja sitten toisen puolen jäljelle jääneet vielä sädetettiin, joten spontaania erektiota ei ainakaan vielä ole. Mutta joskus varsinkin aamuisin on jotain elämää havaittavissa.

  Olen kokeillut kaikki konstit ja päätynyt Invicorpin käyttöön. Pistäminen ei ole vaikeaa, eikä se nyt pahemmin satu.Toimii ihan ok, mitä nyt pää ja kaula punoittaa jokin aikaa. Syön myös tadalafiiniä kuuriluonteisesti.

  Onneksi on vakiintunut parisuhde, niin ei tuo värkkääminen pahemmin haittaa. Onpahan sellainen soidinrituaali :)

  Zip
  Participant

  Moro,

  En ole asiantuntija ollenkaan, mutta eikös se sädetysmäärä lasketa alunperin sen mukaan, mitä ympäristö kestää? Ja se pysyykin sitten sädetystä saaneiden kudoksien muistissa hamaan tappiin saakka, kuten auringonotto.

  Muualle kyllä voi sädettää, mutta ei uudestaan sinne alavatsan ja ER:n alueelle.

  in reply to: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen #65703
  Zip
  Participant

  Terve,

  Eikös tuo PSA- arvo voi tarkoittaa vaikka sitä, että joko itse eturauhasesta on jäänyt jotain sinne. Tai tietenkinhän se voi olla syöpääkin esim ER- pedissä, mutta sitten PSA:n kuuluisi hiljalleen nousta.

  Se lyhyt 4kk hormonihoito ei anakaan ollut kovin paha. Vähän väsytti ja välillä vi**tti .

  in reply to: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen #64966
  Zip
  Participant

  Kuukausi viimeisestä piikistä testot 0,7 ja siitä pari kolme viikkoa 22 ja risat, sen jälkeen ei ole mitattu.

  Istumisessa, eikä polkupyöräilyssä ole ongelmia jos tällaisena pysyy, niin Ok.

  in reply to: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen #64947
  Zip
  Participant

  Moi !

  Minulta jäi PSA koholle vuosi sitten tapahtuneen leikkauksen jälkeen, 0.6, nousten jo 0,7 parin kuukauden aikana. Lokakuussa Enanton piikki vatsanahkaan, tätä hormonihoitoa siis jatkui 4 kk.

  Sädehoito alkoi marraskuun alkupuolella jatkuen vuoden loppuun, 35 kertaa. PSA on laskenut hiljakseen sädehoidon jälkeen ollen nyt 0.1. Nordlab ei näköjään ilmoita toista desimaalia.

  Sädehoidon aikana ei suurempia ongelmia, väsytti ja lähinnä ilmavaivoja oli.

  Sädehoidon jälkeen suolisto on herkempi, pitää katsoa mitä suuhunsa laittaa, ksylitoli, omenat, paprika, pähkinät aiheuttavat lähinnä ilmavaivoja. Ja jos em. ruokia syö, niin tuntuu ettei suoli aina tyhjene kerralla, vaan saattaa vaatia toisen vessakäynnin tunnin päästä. Mutta ei ole siis mitään vessapakkoa.

  Mielestäni ihan pikkujuttuja, jos ei tämän kummemmaksi muutu.

  in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #64496
  Zip
  Participant

  Kiitos samon Oswald!

  in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #64485
  Zip
  Participant

  Ja huomenta!

  4,5 kk. sädehoidon päättymisestä 0,21
  5,5 kk. sädehoidon päättymisestä 0,20

  Suunta on oikea, toivon todella laskusuunnan jatkuvan.

  in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #64134
  Zip
  Participant

  Itse itselleni vastaten. Ensinnäkin anteeksi edellisestä epäselvästä kysymyksestä, eihän tuota oikein ymmärrä itsekään.

  Siis ennen sädehoitoa, leikkauksen jälkeen 0,6- 0,7.
  1 kk. sädehoidon päättymisestä 0,29
  2 kk. sädehoidon päättymisestä 0,43
  3 kk. sädehoidon päättymisestä 0,30

  Eikös tuo nyt näytä siltä, että ei se sädehoito ihan hukkaan mennyt?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)