Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Ystava2

Ystava2

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Avanne #59751
  Ystava2
  Participant

  Colitis ulcerosaa sairastavilla joudutaan myös tekemään avanneleikkauksia, J-pussi ja pysyviä avanteita. Usein he ovat jopa helpottuneita kun kipeä, oireileva paksusuoli leikataan lopulta pois. Toivoisin että ystäväni voitaisiin edes leikata ja hän saisi mahdollisuude elää avanteella..tällä hetkellä kun syöpä löydettiin, on jo niin levinnyt ettei leikkausta edes harkittu. Hän yrittää silti selvitä. Minulla itselläni on colitis ulcerosa ja olen usein ajatellut avannetta viimeisenä hoitovaihtoehtona siihen. Ei kai kukaan sitä toivo, mutta kai voi oppia elämään siitä huolimatta ja sen kanssa? Jos vaan elää saa..

  in reply to: Suolistosyöpä #59741
  Ystava2
  Participant

  hei. ystäväni sai viisi päivää voimakasta sädetystä suolen kasvaimeen ja lonkan luun etäpesäkkeeseen ymmärtääkseni myös. Sädehoitolääkäri oli ollut toiveikas, että ehkä kun kasvain pienenee, voitaisiin leikata. Voimat ystävältäni vaan kuluu kun se kasvain on iso ja kipuja on. sädehoito oli auttanut jonkun verran ja hänestä sitä olisi voitu antaa enemmän, mutta ehkä ei kroppa kestä. Ei pysty oikein nukkumaan ja suoli vuotaa verta ym. Tänään asennettiin laskimoportti tuohon rintalastaan ja huomenna aloitetaan sytostaatit. Ymmärtääkseni 3 eri ainetta laskimoportista ja vielä joku normaali kanyylistä. Jos ymmärsin oikein niin sytostaatteja olisi suunnitteilla kahden viikon välein 1,5 vuotta…
  Ongelma on se leikkaamaton suoli eniten ollut tähän asti, että suoli ei toimi tai toimii liikaa. Ystävän diagnoosi oli siis levinnyt peräsuolen syöpä, kymmeniä pieniä kasvaimia keuhkoissa ja maksassa, jossa 1 suurempikin ja sitten myös luussakin on..
  Sytostaattilääkäri ei sitten ollut taas paljoa lupaillut leikkausta tai muutakaan. Kipulääkkeitä sai oxynormia suolta varten.
  Nutridrinkkejä hän juo voimia saadakseen. Onko mitään neuvoja antaa sytostaattien jälkeiseen vointiin ym?
  Voimia kaikille!

  in reply to: Suolistosyöpä #58421
  Ystava2
  Participant

  juu. kiitos paljon. Nähtiin pitkästä aikaa ystävän kanssa ja oli niin ihanaa. Paljon keskusteltiin ihan muistakin asioista ja halattiin sekä nautittiin aurinkoisesta syyspäivästä. Ystävä oli ulkoisesti todella hyvässä kunnossa (hoitoja ei olevielä aloitettu) ja toivo heräsi, josko sädehoidolla ja lääkkeillä kuitenkin saisi paljon tehtyä! Syke rauhoittui kanssa ja paineet ihan ok. Jotenkin tuli niin shokkina tämä koko sairaus, niin kuin se varmaan tulee kaikille. Nyt olen päässyt sen pahimman hädän ohi ja katsotaan asia kerrallaan. Täytyy tosiaan keskittyä elämään ja eläähetki kerrallaan. Seuraavaksi mennään elokuviin <3

  in reply to: Suolistosyöpä #58054
  Ystava2
  Participant

  hei. kiitos teille. Ystävän hoito alkaa kahden pitkän viikon päästänsädehoidolla suoleen ja luustoon. sitten sytostaatteja. Suolen leikkauksesta ei ole puhuttu mitään nyt. Kasvaimen pitää pienentyä kaiketi ensin? Minulla nousi tämän surun ja stressin takia verenpaineet huippuunsa ja sain vähän rytmihäiriötä ja siihen beetasalpaajaa. Nyt täytyy rauhoittua ja toivoa että hoidot ovat tosi tehokkaat ja elämä jatkuu. Kaunis aurinkoinen päivä oli tänään. Hyvää jatkoa kaikille! Tehokkaita hoitoja ja paljon parantumisia <3

  in reply to: Suolistosyöpä #57954
  Ystava2
  Participant

  heippa. Kiitos vastauksistanne. Nyt tuli tieto et ystävällä syöpää löytyy jo luustakin. On kyllä niin epäuskonen tunne. Hoidot on nyt suunnitellut ja aloittavat sädehoidolla,suolta ei leikata tässä vaiheessa, vaikka lääkäri pelkäsi suolen puhkeamista, kun ei kulje kunnolla suolen sisältö ohi. Nutridrinkkejä pitää juoda jotta saisi voimia tuleviin, hän on laihtunut jo n 8 kg ja todella hoikka. Sen verran noista triptyylistä ja noritrenistä että ovat ns sisarlääkkeitä, noritren on saattaa aiheuttaa vähemmän haittavaikutuksia joillekin, triptyyli enemmän käytetty hermokipuihin ja kipukynnystä nostamaan mut suht samoin vaikuttavat..
  tuntuu et kaikki voimat valuu maahan, enhän pysty tässä mitään tekemään muuta kuin toivomaan parasta. Tuntuu että kuluu kauheesti aikaa hukkaan ennen kuin hoidot edes alkavat ja koko ajan on tullut huonompia uutisia. Mutta kuten sanoitte niin kauan kun on elämää on toivoa ja tietenkin yritän olla rohkaiseva ja käytettävissä <3

  in reply to: Suolistosyöpä #57874
  Ystava2
  Participant

  juu olen kertonut monin sanoin kuinka tärkeä ihminen on ja että olen täällä, kun hän jaksaa tai haluaa puhua. Sovittiin että mentäis vaikka kahville sitten kun jaksaa. hoidot saattavat alkaa jo aika pian. en halua tungetella enkä jättää yksin. rohkaistakin haluaisin mutta en oikein tiedä miten, kun niin vakava tilanne on..

  in reply to: Suolistosyöpä #57834
  Ystava2
  Participant

  Diagnoosista on nyt viikko ja vasta muutama päivä sitten tt-kuvaus jossa etäpesäkkeet näkyivät. Magneettikuvakin jo otettu, että kiireellä mennään. Ei olla puhuttu kasvokkain. Viestitelty paljon. On semmonen olo et täytyy antaa aikaa hänelle tajuta tämä tilanne ja kertoa perheelle ja semmosta. Olen ajatellut antaa rauhaa nyt ja sitten kun haluaa puhua olen siellä. Luin näistä hoidoista ja kudoin villasukat hänelle, jos tulee särkyjä ja kylmyyttä. Kyllä niin ihana ihminen on kyseessä, että ei voi kun itkeä. Toisaalta hän on hyväkuntoinen nyt. Paljon on tehtävissä ja en haluaisi ajatella negatiivisesti, mutta tässä vaiheessa ei ole lääkäritkään antaneet kauheasti toivoa. Askel kerrallaan eteenpäin. elämästä kiinni pitäen. ja niin kuin täällä moni on kirjoittanut niin yksin jokainen tämän taudin sairastaa.

  in reply to: Suolistosyöpä #57804
  Ystava2
  Participant

  Ystäväni on sairastunut peräsuolisyöpään yllättäen nuorella iällä. Syöpäkasvain on noin 5 cm kokoinen noin ja etäpesäkkeitä on löytynyt ainakin maksasta ja keuhkoista useita. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta. Oli kerrottu ettei ole parantavaa hoitoa jo melkein heti. Olen hyvin surullinen ja haluaisin tukea häntä mahdollisimman hyvin. Mutta oikeita sanoja ei tunnu löytävän helpolla. Luin jostain, että näin levinneen syövän elinaika voi olla hyvinkin lyhyt tai maksimissaan muutamia vuosia..en tiedä onko totta. Etäpesäkkeitä on niin paljon ettei leikkausta edes harkita..hoitoja kuitenkin annetaan, en tiedä vielä mitä ja milloin..

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)