Siirry suoraan sisältöön

Valma

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Papillooma, papillomatoosi #72556
  Valma
  Participant

  Minulta löytyi aikanaan rinnan papillooma,mutta ekan leikkauksen jälkeen löytyi myös pieni syöpäkasvain ja esiastetta ja lopulta pieniä kasvaimia löytyi useita,mutta onneksi kyseessä oli kiltti syöpä.Vältin sytot ja säteet.Ymmärtääkseni se on todella harvinaista ,että papillooman yhteydessä löytyy myös syöpää.Paljon tsemppiä.:) Olisi kivaa kuulla miten polkusi etenee.:)

  in reply to: Rintasyöpää vai vainoharhaisuutta #69105
  Valma
  Participant

  Suosittelen lämpimästi varaamaan ajan,jos sinua yhtään mietityttää. Aina kannattaa varmistaa.:)

  in reply to: Rintasyöpää vai vainoharhaisuutta #69104
  Valma
  Participant

  Ei kestä.:) Muistelen näin,kalkkia saattoi näkyä mammossa ennen varjoainetta. Muistelen ymmärtäneeni että papillooma ei näkyisi ilman varjoaineen laittoa..

  in reply to: Rintasyöpää vai vainoharhaisuutta #69100
  Valma
  Participant

  Pahoittelut kirjoitusvirheistä..ja tossa yhdessä kohdassa luki näköjään kolmas leikkaus,vaikka olisi pitänyt lukea toinen.:)

  in reply to: Rintasyöpää vai vainoharhaisuutta #69097
  Valma
  Participant

  Hei Annemari.
  Itse olen 34-v.Minun tarinani: minulla oli tullut veristä/rusehtavaa eritettä nännistä jo keväällä muutaman kerran.Kesällä alkoi oireilu tiiviimmin kesäkuun lopulta- suunnilleen heinäkuun puoleen väliin.Ja tuona ajanjaksona oireilua siis tuli tiivisti saunomisen yhteydessä ja esim.pesiksen jälkeen.’
  Hakeuduin heinäkuussa terveysasemalle läheiseni ja ystävämme suosituksesta. Samana päivänä kun soiton oirepuhelimeen niin sain ajan terveyskeskukseen.Siellä veikattiin hormonaalista syytä,mutta koska oireeni oli ollut erite niin siksi sain lähetteen ultraan ja mammoon,jonne pääsin jo samalla viikolla. Tutkimuksessa vierähti noin 40 min,mikä yllätti minut.Aluksi ei näkynyt mitään mutta varjoaineen laiton jälkeen näki kasvain tai kasvaimia,mutta veikattiin papilloomaa jotka ovat yleensä hyvänlaatuisia mutta poistetaaan etteivät muutu.Eli kuulin tuossa yhteydessä että leikkaus tulee ja sekin oli hirveä shokki.Itkin ja taisin myös huutaa ja hyvä että näytteen otto onnistui.Ymmärsin rivien välistä että koska näyte otetaan parista kohdasta niin on mahdollista että sielä on muutakin.Padin tuloksen sain noin viikko tutkimusten jälkeen ja se täsmäsi papilloomaan.¨

  Leikkauspäivån sain noin kuukauden päästä tuosta tuloksesta. Leikkaus meni hyvin. Sain tiedon päivä ennen tulosten kuulemista että tulosten kuulemisaika siirtyykin aamuun ,no toki vähän ihmettelin mutta en ollut hirveän huolissani. Silloin tulosten kuulemis päivänä maailmani järkkyi:aluksi kaikki alkoi hyvin haava oli parantunut hyvin,jne.Mutta sitten lääkäri kertoi huonot uutiset-oli löytynyt myös syöpäsoluja ja kuulin että olen nuori rintasyöpäpotilas. Minulle kerrottiin myös että marginaalit eivät olleet riittävät,mistä johtuen joudun kolmanteen leikkaukseen.Lisäksi samalla viikolla oli edessä magneettitutkimus,sitä ei oltu aiemmin otettu.Minulle tehtiin toinen osapoisto noin viikko siitä kun kuulin rintasyöpädiagnoosista. Pari päivää ennen toisen leikkausten tulosten kuulemista kuulin että tulosten kuuleminen siirtyy viikolla koska pad-tulokset eivät ole vielä valmiita.Muitta ymmärsin ettei se välttämättä tarkoita huonoja uutisia. No tulosten kuuleminen tuli ja selvisi että esiastetta löytyi ja että ne marginaalit eivät olleet riittävät.(ja itse luin myöhemmin että toinen myös pieni invasiivinen karsinooma oli myös löytynyt). Ja minulle sanottiin useamman ketrran että kyseessä kiltti syöpä ja pieni ja sellaisia ne molemmat kasvaimet olivat ja esiastekin. Kuulin että rinnan kokopoistoa suositellaan ja totta kai se oli shokki,olin olettanut että en koko poistoon joutuisi. ja kyseenalaistin kyseisen suosituksen loppuun asti.mutta ajattelin,että jos siitä ei tulisi enään kunnon rintaa niin hyväksyn päätöksen.Marraskuussa tehtiin kokopoisto ja fyysinen toipuminen on mennyt hyvin,mutta henkinen toipumisen matka alkoi n.tammikuussa,sitä oli varmaan syksyllä niin shokissa uutisesta ja sitä kulki kuin puoliunessa. Minulle tuli jatkohoidoksi tamofen,ei ollenkaan säteitä eikä sytoja.
  Aina ei toki papilloomien yhteydessä löydy muuta,jne se on aika harvinaista,kuten itse papilloomakin on.Tsemppiä ja hyvin mahdollista että on kyseessä hyvänlaatuinen kasvain tai se ettei löydy mitään.:)

  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 2 months sitten Valma.
  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 2 months sitten Valma.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)