Siirry suoraan sisältöön

Valge

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #67144
  Valge
  Participant

  Hei Luttero; minä olen 65-vuotias nainen, ja joulukuussa todettiin syöpäkasvain vas. rinnassa.
  Tutkimukset osoittivat että kasvain on iso ja ollut minulla jo kauan, jopa kymmenen vuotta ja kasvanut hiljalleen. Samoin selvisi että kyseessä on juuri tuollainen ”kiltti” syöpä jota kuvasit. Ei lähetä etäpesäkkeitä.
  Vaikka se on tod.näk ollut minulla jo hyvin kauan, yhtään etäpesäkettä ei löytynyt ct-kuvauksessa eikä isotooppikuvassa. Myös veriarvot hyvät lukuunottamatta hb joka oli 7! ja ferritiini 5. Sain rautalääkkeet ja niitä syönyt tähän päivään, arvo noussut jo lähelle normaalia.
  Kasvainta ei voitu leikata koska kasvanut kiinni pahasti lihakseen, joten aloitettiin Tamoxifen. Nyt 6 kk myöhemmin kasvain on romahtanut, onkologi ihmetteli miten nopeasti lääke alkoi vaikuttaa. Minulla on kuulemma elämää edessä vielä vuosikausia!
  Olen niin iloinen kun sytostaateilta säästyin, ja niin oli lääkärinikin. Nyt seurataan 3 kk välein mm. verikokein. Seuraava kontrolli kahden viikon päästä. Elän kuin mitään syöpää ei olisikaan, se ei muistuta olemassaolostaan (mitä sitä sitten on vielä jäljellä?) mitenkään, kuntoni ja vointini on loistavat. Olen aina ollut liikunnallinen ja niin olen edelleen. Lääke sopii onneksi hyvin, mitään isompaa sivuvaikutusta ei ole ilmennyt. Olin jo ohittanut turvallisesti vaihdevuodet joten lääke sopii siinäkin mielessä hyvin.
  Tätä nyt sitten jatketaan se 5 vuotta ainakin, ja sitten katsotaan jatkoa.
  Olen luonteeltani sellainen, että en jaksa surra ja miettiä. Pyrin elämään täysillä jokaisen päivän, ja otan myös murheet elämään väistämättä kuuluvina. Kuolema tulee kun sen aika on, kukaan ei sitä pääse pakoon!
  Jotkut sanoo miten epäoikeudenmukaista! Minä taas vastaan että miten niin? Miksi minä olisin jotenkin niin erinomainen ettei minun kohdalleni tämä voisi sattua kun niin monen monen muunkin? Toivottavasti en loukkaa ketään. Syöpädiagnoosi on aina vakava. Näin joskus vain käy, ja omalta osaltani otan sen vastaan näin. Toivon sinulle Luttero ja kaikille muille kaunista kesää ja valoisia ja onnellisia päiviä ja hetkiä!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)