Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi tinttinen

tinttinen

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Puolison saattohoito #68883

  tinttinen
  Participant

  Kiitos Tiiapa, ja kiitos vinkistä Facebookissa, liityn sinne.

  in reply to: Aivokasvain #67349

  tinttinen
  Participant

  Moikka. Mun miehellä myös aivokasvain. Aina magneettikuva otettu kun kuvata on tarvinnut. Meillä asia eteni niin, että kasvaimen löytymisen jälkeen lääkäri halusi heti koepalan, jotta tiedettiin minkä laatuista kasvi on. Eli kallo avattiin ja herneen kokoinen koepala otettiin. Tässä vaiheessa olisi leikattu enemmänkin, jos se olisi ollut mahdollista. Tuloksen tultua (astrosyyttinen gliooma) aloitettiin koko pään alueen sädehoito maksimi annoksella (6viikkoa). Myöhemmin tarvittu myös sytostaattia hidastamaan kasvua. Meillä miehen sairastumisesta nyt 7vuotta.


  tinttinen
  Participant

  Moi kaikki. On kyllä lohduttavaa lukea muiden kertomuksia ja kokemuksia, vaikkei tätä ikipäivänä kenellekään toivoisi. Meillä mieheltä (40v) gliooma löydettiin 6,5vuotta sitten. Tämä on gradus 2-3, joten glioblastoomaa ei kuitenkaan. Ennuste on silti huono, sädehoito annettu, temotsolomidit menny 1,5vuotta ja nyt teho loppunut. Kasvain on suuri, ulottuu koko aivojen alueelle. Mies on hidastunut koko ajan ja ajatuksenjuoksu vaihtelee paljon päivän mittaan. Alentumaa muistissa ja saattaa esim eksyä. Uudet asiat on tosi vaikeita. Liikkuminen sujuu kuitenkin vielä hyvin. Elämä on ollut raskasta nämä vuodet, eniten huolettaa lapset, joilla lapsuus on jäänyt paljolti sairauden varjoon. Paljon mietityttää myös tuleva. Kuinka paljon kärsimystä vielä tarvitaan. Voimia Petri ja muut näiden ajatusten kanssa kamppaileville.

  • tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 4 kuukautta sitten  tinttinen.
  in reply to: Pojallani astrosytooma gr 2-3 #65458

  tinttinen
  Participant

  Moi mariam
  Meillä mies sairastui astrosytoomaan 6vuotta sitten ,grand mal kohtauksen jälkeen se löydettiin. Alku oli kamalaa, mies oli hyvin huonossa kunnossa ja jäin vuoden ajaksi hänen omaishoitajaksi. Heti alkuun täysi satsi sädehoitoa, astrosytooma ulottuu molempiin otsalohkoihin ja ohimolohkoihin. Elämä palautui hetkeksi normaaliksi, kunnes 2vuotta sitten kasvua oli tapahtunut magneettikuvassa, vuoden sytostaatti temetsolomidi hoito, se oli raskasta aikaa. Hetken henkäys välissä ja nyt kasvaa taas. Temot aloitettiin uudelleen, katsotaan onko vielä vastetta.
  Tämä on ollut järjettömän raskasta aikaa minulle ja lapsille seurata sivusta rakkaan miehen hiipumista. Alamäki on selvästi alkanut, miehestä on tullut jähmeä ja huonomuistinen. Kauhulla seuraavaa kuvaa taas odotetaan. Meillä on kaksi lasta ja heillä on mennyt koko lapsuus tämän taudin varjossa.
  Voimia teille.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)