Siirry suoraan sisältöön

Tarja

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Suolistosyövästä #73522
  Tarja
  Participant

  Hei kaikille

  Minulla on ollut atrofinen gastriitti jo parikymmentä vuotta ja tehnyt jo jonkin verran tuhojaan.

  Muutama viikko sitten alkoi järkyttävä närästys ja kävin lääkärillä joka totesi ettei yleensä oteta uusia skopioita kun vatsa on kertaalleen tähystetty.

  No labrakokeet otettiin ja hemoglobiini on tullut todella paljon alas, melkein anemia ja muutenkin veriarvot huonot.

  Olen alkanut epäillä että myös peräpäässä, suolistossa olisi ongelmaa kun uloste aika tummaa ja muutenkin ongelmia vatsan kanssa.

  Anteeksi tämä pitkä sepustus mutta olen aika huolissani noista veriarvoista ja tästä jatkuvasta nätästyksestä.

  Mitä oireita teillä oli kun suolistosyöpä todettiin?

  Kiitos jos jaksatte vastata.

  Terveisin Tarja

  • tätä vastausta muokkasi 9 months, 3 weeks sitten Tarja.
  in reply to: Suolistosyövästä #63825
  Tarja
  Participant

  Hei,

  Liityn tähän keskusteluun ja kysyn teiltä suolistosyövän sairastaneet millaisia oireita teillä oli ennenkuin syöpä todettiin. Minulla on ollut paljon ongelmia
  vatsan kanssa ja taas joulukuussa tähystettiin ja todettiin edelleen hapoton maha (helico häädettiin 10-vuotta sitten), mutta vatsakipuja minulla ei juurikaan
  ollut.

  Nyt reilu viikko sitten alkoi kovat alavatsakivut; lähinnä ihan vatsan alaosassa vasemmalla (paksusuoli) ja välillä koko alavatsassa. Suoli toimii miten sattuu, välillä joka päivä ja sitten taas muutama päivä ettei. Kovat ilmavaivat. Kävin lääkärissä ja hän otti verikokeet, joissa ei mitään erikoista; leukosyytit vähän korkealla (8,7), mutta ne on ollut aiemminkin. Ei osannut sanoa juurikaan mitään, suositteli varaamaan ajan gynekologilta, jos on sen alan vaivoja. Niin ja lisäksi tuli alaselän särky, johon määräsi tulehduskipulääkkeitä ja ”relaxanttia”….minua kyllä huolestuttaa, liitän kivut kyllä suolistoon enemmänkin kuin gynekologiaan.

  Miltä nämä oireet teistä kuulostavat ? Kävin työpaikkalääkärillä, mutta haluaisin kyllä tähystykseen, mutta se on sitten julkisen puolen juttuja, ja en tiedä miten
  sinne sitten pääsee ? Näkyikö teillä labrakokeissa jotain viitteitä kun sairastuitte.

  Kiitos taas paljon vastauksistanne jo etukäteen – täällä yksi huolestunut…..

  in reply to: intestinaalinen metaplasia (corpus) #62001
  Tarja
  Participant

  Hei taas

  Eihän näitä terkkarin lääkäreitä saa puhelimeen tai saati pääsisi tapaamaan.

  Oli kommentoinut Oma kantaan jotain ympäripyöreätä että jos oireet jatkuu pahana niin harkitaan uutta tähystystä lähivuosina…..

  Tuntuu siltä että vaan odotellaan että tilanne muuttuu pahemmaksi vai onko todella niin ettei tässä vaiheessa voi tehdä mitään ?

  Diagnoosi oli täysin hapoton vatsa (helikon tekosia) ja lievät refluksioireet.

  Mietin kannattaisiko varata aika sisätautilääkärille (kallista on kun talous tiukalla) ja kysäistä hänen mielipidettään ?

  Onko siellä toisessa päässä yhtään kohtalo – toveria ? Pelkään että tilanne vaan pahenee koko ajan ja tuloksena on vatsasyöpä mutta aletaanko vasta sitten toimimaan ja onko sitten jo liian myöhäistä?

  in reply to: intestinaalinen metaplasia (corpus) #61831
  Tarja
  Participant

  Kiitos teille kaikille ihanat ihmiset….tammikuussa sain soittoajan lääkärille….toivon vaan että myös täällä seurattaisiin tilannetta ja hyvä jos on myös lääkitys (ja tietenkin elämäntapa muutokset) ettei tilanne pahentuisi. Kiitos vielä kerran ja kaikille teille ja muille palstalaisille hyvää uutta vuotta ! Ihanaa että on tällainen paikka johon voi vähän keventää sydäntään.

  in reply to: intestinaalinen metaplasia (corpus) #61781
  Tarja
  Participant

  Kiitos paljon Miska vastauksestasi. Olen kyllä netissä surffaillut ja yrittänyt löytää aiheesta tietoa mutta tuntuu että ahdistun koko ajan enemmän mitä luen. Yritän saada huomenna terveyskeskuksesta lääkärin kommentoimaan tuloksia mutta voi olla vaikeaa näin välipäivinä. Kiitos kuitenkin sinulle kun vastasit ja kaikkea hyvää.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)