Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Suvituuli

Suvituuli

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #68114
  Suvituuli
  Participant

  Maria,
  Rintojen ultraan tosiaan pääsee myös ilman lähetettä, ainoastaan rtg-kuvauksiin vaaditaan lähete. Kannattaa soittaa eri paikkoihin ja kysyä hintoja.
  Minkä nimistä Letrozolia olet nyt syönyt? Mulle ainakin on tullut Accordista ja Stadasta enemmän oireita kuin Ratiopharmista.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68094
  Suvituuli
  Participant

  Maria,
  Vielä tuosta Letrozolista, niin apteekista oon nyt ottanut sitä mitä on saatavilla. Ei pysty alkaa valitsemaan. ” Kaikki ovat yhtä hyviä”, vaikka minulle henk. kohtaisesti on eroa sivuvaikutuksilla mitä valmistetta syön. On selkeitä eroja kivuissa ja kankeudessa.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68093
  Suvituuli
  Participant

  Hei Maria63,
  Mulla oli kanssa niin, että syöpäni ei näkynyt mammografiassa ja HUS:ssa haluavat rutiinisti seurata seurannoissa pelkällä mammografialla . Viimeksi sain myös ultran soittamalla oirepolille, kun huomasin kutsusta, että on pelkkä mammo ja verikokeet ennen lääkäriä. Automaattisesti sitä ei olisi tullut. Tämä tapahtui alkuvuodesta. Sitten kävin lääkärillä 3-v kontrollissa ja jankuttamalla tätä samaa asiaa, niin lääkäri lupasi laittaa ultran myös 5-v kontrolliin. Mielestäni pelkkä mammo sellaisella potilaalla , jolla syöpä ei alunperin kuvantunut siinä, on ihan naurettavaa. Itse en ainakaan ”suostu” siihen helposti. Joka tapauksessa pitää itse kustantaa 1- ja 4- v kuvaukset yksityisellä,kun minulle kuuluu kontrollit vain joka toinen vuosi ( syynä: kokopoisto ja ikä yli 50 v.) Muutenkin kun mulla uusiutumusriski on erittäin suuri kainalolevinneisyyden ja ison kasvaimen vuoksi.
  Eli minä ainakin kävisin sinuna vielä rintojen ultrassa. Pelkkään ultraan ei edes tarvita lääkärin lähetettä.
  Tsemppiä!

  in reply to: Kuinka nopeasti rintasyöpäleikkaukseen? #67465
  Suvituuli
  Participant

  Hei Coyote,
  Valitettavasti 3-4 vkoa on normi odotusaika diagnoosista leikkaukseen julkisella puolella.
  Yksityisellä puolella esim. Docratesin kautta pääsee viikon sisällä. Nyt tuntuu odotusaika piinaavalta ja pitkältä, mutta ei tilanne välttämättä huonone muutamassa viikossa mihinkään. Voimia hoitopolullesi. Suomessa osataan kuitenkin hoitaa rintasyöpää tosi hyvin ja ennusteet ovat hyviä.

  Suvituuli
  Participant

  Hei Tellervo50,
  Minullakin on menossa Letrozol ja olin jo vaihdevuodet ylittänyt sairastuessani rintasyöpään.
  Nuorille voidaan myös sitä määrätä, vaikka eivät ole vielä vaihdevuosissa, jos munasarjojen toiminta torpataan muilla lääkkeillä esim. Zoladex injektioilla säännöllisin väliajoin.

  in reply to: Kysymyksiä hoidoista jne #64996
  Suvituuli
  Participant

  Hei Sippies,
  Olen ymmärränyt, että ko testi pitää ottaa syöpäkudoksesta eli käytännössä leikkauksen yhteydessä. En tiedä voiko sitä ottaa mitenkään jälkikäteen. Soita Docrates Syöpäsairaalan rintahoitajalle, jos asia on sinulle ajankohtainen.

  • tätä vastausta muokkasi 4 years, 1 month sitten Suvituuli.
  in reply to: Kysymyksiä hoidoista jne #64957
  Suvituuli
  Participant

  Hei Sippies,
  Ei sytoja kaikille Suomessa lätkäistä, vaikka julkinen puoli ei ole raaskinut tuota testiä ottaa repertuaariinsa. Sytoja annetaan rintasyövässä vain suuren uusiutumisriskin >10% potilaille ja näitä ovat esim. ne joilla iso syöpäkasvain, agressiivinen syöpä, kainalometastasointi, potilaan ikä (nuorilla suurempi uusiutumisriski). Tarkkaan harkitsevat työryhmässä kuka mistäkin hoidosta parhaiten hyötyy.

  in reply to: Rintasyöpäepäily – apuaaa #64706
  Suvituuli
  Participant

  Hei Kaisa_29,
  Valtaosa rinnan pateista on hyvänlaatuisia. Helsingin terveyskeskuksista saa lähetteen tutkimuksiin (mammografia ja ultra) Kirurgiseen sairaalaan, jossa on rintarauhaskirurgian klinikka ja siellä tehdään kuvaukset ja tarvittaessa myös otetaan neulanäytteet. Neulanäytteiden vastaukset kestävät parisen viikkoa. Valitettavasti tämä ei ole mikään nopea prosessi. Terveysasemilla ei näitä tutkimuksia tehdä. Voit myös mennä yksityisesti tutkimuksiin, jos sinulla on siihen mahdollisuuksia, niin ei tarvitse jonottaa. Älä missään nimessä tyydy siihen, että jos lääkäri käsikopelolla päättelee, että pattisi ovat hyvänlaatuisia eivätkä tarvitse jatkotutkimuksia. Koska kenenkään näpit eivät pysty eroittamaan hyvänlaatuista pahanlaatuisesta. Voimia ja jaksuja sinulle tutkimuksiin.

  Suvituuli
  Participant

  Toivon Nixu, että oireesi helpottavat pian.Nuorilla nämä oireet ovat voimakkaimpia. Itse olin jo vaihdevuodet läpikäynnyt, kun sairastuin. Venlafaxin on varsinaisesti mielialalääke, mutta pienillä annoksilla sitä käytetään helpottamaan hormonilääkkeiden sivuoireita. Se on yleisesti käytössä aika monella, kun lukee noita muita vertaistukipalstoja. Tsemppiä!

  Suvituuli
  Participant

  Hei Nixu,
  Kaikki sytostaattihoidot ja hormonilääkkeet aiheuttavat enemmän tai vähemmän näitä vaihdevuosioireita. Myös Tamofen saa niitä aikaiseksi. Itselläni on Letrozol ja alussa oli just näitä kahden tunnin hikipuuskia ja tiheitä herätyksiä öisin, onneksi ne ovat lieventyneet. Jotkut ovat saaneet apua esim Venlafaxinista pienellä annostuksella, onko sinulle ehdotettu sitä? Hikiliikunta pitäisi myös lieventää oireita. Itse olen huomannut, että kahvi ja hiilarit saavat heti aallon aikaiseksi. Voimia!

  in reply to: Expander proteesilla rakennettava rinta #64440
  Suvituuli
  Participant

  Hei granny,
  Onneksi sait nopeasti onkologiin yhteyttä ja Tamofenin lopetettua.
  Toivotaan, että jatkotutkimuksissa ei löydy mitään huolestuttavaa. Mistä he nyt keksi sua tarkemmin tutkia, oliko keuhkoveritulppa syynä?
  Voimia sinulle !

  in reply to: Expander proteesilla rakennettava rinta #64434
  Suvituuli
  Participant

  Hei granny,
  Ikävää, että sait noin rajun komplikaation Tamofenista. Tamofen nimenomaan altistaa kaikille tulpille. Sinun pitää nyt heti lopettaa Tamofenin käyttö ja ilmoittaa tapahtuneesta syöpäsi hoitopaikkaan. Siellä lääkäri miettii sinulle jotain toista lääkettä. Ihmettelen syvästi sitä, että keuhkoveritulppasi hoitopaikassa sunua ei osattu tässä asiassa infota. Paranemisia sinulle!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)