Siirry suoraan sisältöön

Sohvi

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 84)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #68143

  Sohvi
  Participant

  Kuikka,
  täällähän minä :D. Lekuria on siirretty koko ajan kun välillä vaihdettu hoitajaan, välillä lekuriin ja aina tulee peruutus, siellä kai vähän pulaa. No ei mulla mitään hätää olee sen kanssa, mutta en siis ole päässyt vielä kysymään mitä mieltä ovat virallisesti siitä jos leikkauksesta yli vuosi, eikä turvotuksia ollut kertaakaan, onko verinäyte siltä puolelta ok.

  Hitsi kun luen teidän juttuja tosta Latzlötslääkkeestä. Mullehan määrättiin Tamofen vuodeksi ja olen nyt aika sinut sen kanssa. En kauheasti enää ole kuumissani öisin, toko joudun välillä peittoa heittää pois. Siihen auttaa varmaan kun makkarissa pidetään vaan +19. Mutta mulle sanottiin, että ensi vuonna olen sitten vaihdevuodet ohittanut ja siirryn loppu neljäksi vuodeksi Latziin. Tuntuu antavan enemmän sivuoireita, mutta katsellaan.

  Yritin kyllä omakannasta lukea mitä musta on kirjoitettu, mutta en löytänyt tietojani, näkyy kyllä merkinnät milloin käyty.
  Tsemppiä kaikkien syksyyn!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67945

  Sohvi
  Participant

  Millamari, mulla oli heti alussa jotain markkereita kun täällä tulee heti kuvaus siinä alussa. Sytot arvoa laski ja mitään hälyttävää ei ole, mutta sanoivat jo silloin, että tomografia tulee vuositutkimuksessa. Huomenna olisi ollut hoitajakeskustelu, mutta tuli tekstiviestillä muutos. Sain päivän joka ei sovi, niin seuraava aika olikin sitten kuun lopussa. Sanoivat, että älä säikähdä kun on lekuriaika, mutta hoitajille ei ollut aikoja ja niitä siirrelty tms. Kyselen sitten tosiaan tosta mitä mieltä että näytteet saisi ottaa leikatusta.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67882

  Sohvi
  Participant

  Tämä hoitaja sanoi, että nimenomaan edellyttää, että kädessä ei ole turvotuksia. Ehkä bongasi, että mun leikattu puoli on ok kunnossa ja siksi tämän sanoi. Kuulemma näin ohjeistettu, että jos käsi ok ja vuosi leikkauksesta. Mutta, minä haluan kanssa tähän lääkärin lausunnon, sillä minusta koko ajan painotettu, että leikatusta puolesta ei näytteitä (vaan kätsää on, jos tuo raaja on ok , niinkuin kyllä tuntuukin. Vain harvoin kirraa, sitten vähän jumppaan)
  19.9 on syöpähoitajan vastaanotto, tomografiatulos tulee kai sitä ennen, mutta hoitsu ei tiennyt, kertooko siitä lääkäri vai hoitaja (ja jos ei mitään, tuleeko mitään) No, en jaksa kannasta urkkia, ensi viikolla kuitenkin jo tuo tapaaminen.

  Tyttäret, harjasin!!!!! tänään tukkaani.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67870

  Sohvi
  Participant

  Mulla oli tänään tomografia. Sitä varten piti käydä verikokeessa viime viikolla. 5 krt pisteli hoitaja, välillä kokeili rystysestä. Sitten sanoi, että pitää ottaa toinen kun itse tulee sokeaksi. Suoneni löytyi hyvin, mutta kovin karkailivat ja tuo paras suoni mitä sytojen aikaan pisteltiin oli vielä aivan kova(vika syto oli tammikuussa) No toinen sai sitten, vaikka kauhean mustelman siihen sai, mutta pääasia oli että sai pullonsa otettua.
  Tomografiassa kanssa pisteltiin ja nyt tuli yllättävää tietoa. Hoitaja meinasi vasenta kättä ja sanoin, että ei siitä saa ottaa. Sanoin, että mulle on todella painotettu että leikatusta puolesta ei voi enää ikinä. Hän sanoi, että kyllä jos ei turvotusta ole ja vuosi mennyt, niin leikatusta puolestakin voi ottaa. Näki varmaan mun ilmeestä ihmetyksen ja sanoi hakevansa lekurin mulle tämän kertomaan. No ei ollut vapaalla, joten onneksi sai otettua taas tuolta oikealta puolelta. No tämäpä pitää selvittää, sillä olisipa helppoa jos jatkossa (jos noi ei oikein palaudu ja tarttee näytteitä) niin voisi ottaa vasemmaltakin puolelta.
  Viikon päästä sitten valmistuu, toivotaan ettei mitään ihmeellistä löydy ja oli vain juurikin sen takia kun aluksi niitä syöpämarkkereita löytyi. (mammo ja ultra oli ok). Sen jälkeen aion kyllä huokaista enkä mieti tätä kun vasta sitten kun on taas seuraava tarkastus ensi syksynä. Hyvää syksyä kaikille!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67583

  Sohvi
  Participant

  Millamari, mitä tarkoitat että olet nyt oman onnesi varassa? Eikö kaikissa rintasyövissä ole monen vuoden seuranta? Minä ainakin luotan, että ensi vuonnakin seurantakutsu napsahtaa. Tässä hormonaalisessa, mikä mulla on, ollaan 5 vuotta seurannassa, ehkä muissa tyypeissä eri.. Sen jälkeen on se normi joka toinen vuosi taas 60+ vuotiaaksi.
  Minulla oli mammo ja ultra kanssa ok, tosin tämä lääkäri vain näin totesi, ei siinä hänen kanssaan enempää juteltu (hän siis katsoi mammokuvat ja ultrasi) No, ei mulla nyt mitään asiaa olekaan, mullahan on vielä tosiaan se tomografia ja sitten syöpähoitajan kanssa keskustelu.
  Tsemppiä kaikille syksyyn!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67532

  Sohvi
  Participant

  Hämilläni luen munasarjajutuista. Minulle oli ainoa ohje, että käy gynellä ja vuoden päästä ota gynellä ultraus. Kävin ja kaikki ok ja nyt vaan ajattelin vuodenvaihteen jälkeen sitten sitä ultrausta pyytää. Kai sillä sitten seurataan ettei tuu alapäähän ongelmia.

  Ensi viikolla mammo ja ultra. Syyskuussa sitten se tomografia. Tamofen pissattaa öisin, käyn tosi monta kertaa pissalla, onneksi hajamielisyyttä en ole huomannut. Lammastukkani on pitkä, sitä on muotoiltava koska muuten sojottaa kikkarana joka suuntaan. Seuraan vielä miten kasvaa, jos ei rupea suoristumaan, saatan pistää aika klaniksi, se oli kivan näköinen silloin kun rupesi kasvamaan, vaikka vieraaksi tunnen itseni lyhkäsessä tukassa. Leikattuun kainaloon(eikä tuohon toiseenkaan) ole kainalokarvat kasvaneet. Kulmakarvat on sekavannäköiset. Siinäpä kuulumiset nyt kun leikkauksesta mennyt vuosi.

  Voimia kaikille syksyyn!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67402

  Sohvi
  Participant

  Voi Millamari kun sinulla nämä jälkijututkin tökkii :(. Minulle tuli pari viikkoa sitten kirje jossa oli annettu kaikki tulevat hoitokontrollit, mammografia,ultra, tomografia(se tulee minulle siksi kun silloin alussa se syöpämarkkeriarvo oli vielä, se kyllä laski sytoissa, mutta sanoivat jo silloin, että sitten vuosikontrollissa tulee koko kuvaus) ja sitten vielä syöpähoitajan kanssa keskusteluaika.

  Minulla kyllä kirraa tuota vasenta(leikattua puolta) tuolta siis mistä otettiin 14 imusolmuketta pois(kahdessa oli syöpä). Teen päivittäin pyöritysliikettä, koska siinä ei ole enää samanlaista liikerataa kuin ennen. Olen onnekas silti, ettei mitään turvotuksia ole tullut. Välillä huomaan miettiväni, että mistä minä tiedän jos tuossakin ulkonäkö muuttuu(mullahan ei ollut muuta kun muuttunut ulkonäkö rinnassa kun syöpä löytyi, ei patteja tms) Nyt kun tuo on kuitenkin raajarikko tissi, niin mitä jos en huomaakkaan jos siihen tulee uudestaan syöpä. No, en silti älyttömästi mieti, entä jos. Enimmäkseen ajattelen, että minut on keväällä todettu terveeksi, nyt vaan jatkoseurantaa.
  Tsemppiä teille kaikille jotka olette rumbassa nyt mukana ja myös teille jotka olette kaiken läpikäyneet.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67257

  Sohvi
  Participant

  ereritu,
  sain diagnoosin viime vuonna ja kirjoittelin täällä ahkerasti talven aikana (kiitos kaikille ihanille sielunsiskoille jotka täällä samaan aikaan kipuilivat). Olen samaa mieltä ja lohdutuksena Kiuruselle, kun asiat lähtee etenemään, ne menee vauhdilla. Minulla meni niin nopeasti että nyt vasta kerennyt ajattelemaan, millainen vuosi oli. Minulla oli sytoista tuota makuaistin menetystä, vesi varsinkin maistui pahalle aina muutaman päivän. Juuri kun kaikki oli taas ”buenosti” olikin seuraavan syton aika. Sain sytoyskän, sitä kesti kuukauden. Muuten minulla meni aika helpolla tämä rumba läpi, olen todella onnekas.

  Kiurunen- minulla ei ollut kyhmyä, nänni vetäytyi sisään ja sekään ei minusta näyttänyt pahalle (olin vuosi aikaisemmin ollut normikontrollissa eikä mitään) Vähättelin kovasti, mutta mieheni oli sitkeä kun hänestä rintani oli oudon näköinen. 2 päivää ja sain diagnoosin, pahalaatuinen kasvain. Silloinkaan en jotenkin ajatellut rintasyöpää, mietin vaan, että no kasvain, ja otetaan pois ja se siitä. Vast kun kirralla luin papereista: sinulla on todettu rintasyöpä…siitä se sitten lähti. Pitkään olin aivan ymmyrkäisenä, enkä kyllä mitään kauhustooreja viitsinyt mistään lukea. Onneksi sieltä sai vielä vanhanajan nipun papereita ja esitteitä mitä plärätä ettei netissä tarvinnut olla.
  Voimia kaikkien kesään, katse eteenpäin ja käsitelkää asiaa voimien mukaan. On vaikeampia ja on helpompia tapauksia. Tuleen ei silti kannata jäädä makaamaan, eteenpäin kun sotilas! Kaikkea shaibaa elämässä tulee…

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67189

  Sohvi
  Participant

  Isotissi,
  Kyllä kuulostaa sekavalta nyt suhun suhtautuminen. Muistan kuinka sekaisin silloin itsekin oli, tietoa tulvi niin paljon joka paikasta, jotta jos en kaikkea olisi saanut kirjallisena, en kyllä tiedä mitä oisin tehnyt ja milloin. Nyt en tiedä kuinka erilaisia nuo sytostaatit sitten on, mutta minun piti sytoaamuina ottaa lääkekin ja kortisonia, tarvitsethan sitten reseptit niihinkin jos näin on. Kurjalta tuntuu kyllä sun kohtelua kuunnella, kun täällä pk-seudulla kaikki sujui koko ajan niin rutiininomaisesti ja ammattitaitoisesti, todella tunsi olevansa ”turvassa” koko tän höskän ajan.

  Oottehan muuten kaikki tietoisia Noona-sovelluksesta, Niihin teidän pitäisi saada tunnukset. Siellä voi kysellä kaikkea hullua. Minä käytin alusta asti tuonne sädehoitojen loppuun asti sitä. Tosi nopeasti sain aina vastauksetkin kysymyksiini. Suosittelen lämpimästi sen käyttöä
  Tsemppiä kaikille! Mulla tulee tasan kuukauden päästä vuosi siitä kun elämä mullahti ja isopyörä lähti pyörii. Tällä hetkellä tuntuu, että ainoa mitä joudun koko loppuelämän hoitamaan, on tuo leikatun puolen käsi(14 imusolmuketta leikattiin, kahdessa oli syöpää). Sen fyssari käsitteli hyvin, mutta ajottain se kirraa. Pitäisi säännöllisesti jumpata, mutta aina se vähän jää. Keväällä kävin vähän joogassa niin sekin auttoi, syksyllä otan joogan kunnolla elämääni taas mukaan.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67134

  Sohvi
  Participant

  Isotissi, uskon että huolesi on kova. Tänään sinulla siis ollut nyt tuo kuvaus ja näyte. Minulla meni siitä 2 päivää kun kuulin mitä oli kyseessä. Silloin sain tietää että pahalaatuinen kasvain(oli pe) ja ma jo soittivat kirralta että otanko peruutusajan 2 viikon päästä. Erikoista olisi, jos olisi sinulla nyt jo omakantaan merkattu. Ja tuntemattomalta kuulostaa että verensiirtopyyntö.

  Mutta juuri tuon huolesi takia, toivottavasti saat mietittyä ihan kaiken elämän kannalta, mitä pojalle jos sinä joudut johonkin. Ja koirille myös.

  Mun rinnat on keskikokoiset, rintasyöpä oli toisessa rinnassa. Minulta jouduttiin leikkaamaan vain pieni pala nänninpihan alueelta. Kuppikoko ei pienentynyt. Älä vielä huoli siitä millainen on tulossa. Voimia sinulle!

  in reply to: Sädehoidosta #67123

  Sohvi
  Participant

  Hajakka puhuu totta, meillä oli maaliskuussa tuo infotilaisuus, niin ei luonnonvesiä silloin edes taidettu miettiä, eli taisi koskea uimahallia juurikin tuo.

  Sädehoidosta- sain niitä 31 krt(1 extra tuli koska yksi meni väärin),minua ne väsytti enemmän kun sytot. Saatoin nuokahdella illan aikana kun katsoin telkkaria ja menin aikaisemmin nukkumaan kun normaalisti, mutta en sellasta älytöntä väsymystä osaa sanoa, ehkä siksi kun tosiaan lepäilin ja otin iisisti. Viikonloppusin otin päikkäreitä.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67094

  Sohvi
  Participant

  Tervehdys.
  Elämä on palannut mulla aikalailla ennalleen. Tamofen nyt on vähän pistänyt öisin heräilemään. Ennen en joutunut käymään pissalla, mutta nyt 2-3 krt. Olen onnekas, että unenlahjat on hyvät, nukahdan aina heti, mutta ramppaaminen ärsyttää. Ja tietty että tulee kuuma ja sitten kylmä(onneksi en hikimäräksi mene) (Tamofen alkoi maaliskuussa ja kestää vuoden, sen jälkeen sitten olen kuulemma menopaussissa ja tulee se L:llä alkava Latzol tms. Olen pystynyt palaamaan pitkiin lenkkeihini, muutama viikko sitten tein 8,5 h lenkin mäkisissä maastoissa. Joskus tuo leikattu puoli kirraa kädessä, mutta sitten vaan teen niitä jumppia mitä piti tehdä toipuessa. Elokuussa on vuositarkastus jossain vaiheessa, vieläkin öllöttää ajatus tulevasta verikokeesta, kun ei nuo suonet ole sellaset niinkuin oli ennen. No eiköhän ne kuitenkin löydy. Joudun sittenkin kohta sheivaamaan sääriä :), luulin/toivoin, että ne karvat kasvaisi hitaasti. Tukka todella kihara, äitini luuli, että olen laittanut permanentin. Kaikki sanoo, että se sopii minulle, onhan se kätevä, mutta kun olen koko ikäni ollut pitkätukkainen, niin jotenkin tämä ei ole vielä identiteettiäni. No kaipa se siitä. Ihanaa kesää teille kaikille!

  in reply to: Sädehoidosta #67008

  Sohvi
  Participant

  Kukkis, ei saa. Lisäksi taisi tulla vielä joku xx.aika säteiden jälkeen(siitä en ole täysin varma, mielikuva 2 vk) Ennen säteitä ois saanut.(mutta mulla oli eri järjestys, leikkaus-sytot-säteet. Sytojen jälkeen oli kuukausi ennenkuin säteet alkoi)

  in reply to: Hiukset #66905

  Sohvi
  Participant

  Sanna72 aika tulee kulumaan sukkelaan. Koska itse olin niin avoin sairaudesta, olin varma että peruukki olisi kuitenkin herättänyt kysymyksiä ja kun kaikki kuitenkin olisi tienneet miksi se päässä on, niin tosiaan kuljin kuutisen kuukautta tuubilla. Mulla tosiaan tukka kasvoi nopsaan (kaikki haluaa paijata sitä, koska se on nyt niin pehmeä ja kihara :D) Villisti tuo kasvaa, mutta en nyt sitä siisti. Olen asiakkaiden kanssa tekemisissä vain puhelimitse tai koneella, niin saa olla tuollainen.

  Voi viilis, hauska kuulla sinusta, kulmakarvat mullakin vielä suhtonnettomat.

  Hyvää kesää kaikille. Hassua ajatella, että viime vuonna tähän aikaan vuodesta en tiennyt mitä on edessä ja nyt se kaikki on jo takana.

  in reply to: Hiukset #66857

  Sohvi
  Participant

  Sanna72, olenkin tässä ketjussa kertonut, kuinka olin kuin kauhufilmistä kun harjasin yhtenä iltana(16 päivää ekasta dokesta) tukkaa. Mulla oli pitkä, paksu tukka. Aika pian se tukka oli sellasta, että tytär sanoi mun näyttävän vanhukselta, silloin sheivattiin kaljuksi. Koko talven kuljin sitten tuubi päässä. Vika sytostaatti oli tammikuussa ja mulla alkoi sen jälkeen hurjasti kasvaa tukka. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä, miksi mun tyyli on tälläinen lyhyt. Se on tosi kihara ja kasvaa nopsaan. Tuntuu vaan sellaselta ”lampaalta” tai lapsen tukalta. Ihan erilainen se on laadultaan kuin ennen. Itseasiassa nyt alkaa olla epäsiisti, niskatukka törröttää, mutta en nyt vielä halua sitä leikkauttaa kun ei se sillai pitkä ole kuitenkaan.


  Sohvi
  Participant

  Millamari, verikoe otetaan tuossa ekan tarkastuksen(vuosi leikkauksesta) yhteydessä, sen jälkeen joka toinen vuosi.

  in reply to: Rinta paksuneulanäytteen jälkeen #66668

  Sohvi
  Participant

  Ei mullakaan mitään, nippasi vain kun otettiin, mutta sitten ihan normi.

  in reply to: Sädehoidosta #66638

  Sohvi
  Participant

  Viilis, Kuikka tuossa kirjoitti ihan samalla lailla miten mun iho. Solisluun kohdalle laitan(kun muistan) bepanthenia ja kainaloon aqualania. Ihan säännöllisesti en muista rasvata, joku apobase rasva mulla on käsille töissä, niin välillä muistan siitä laittaa tuohon eteen. Muuten on mennyt kivasti. No Tamofenia pelkään, mullahan tosiaan on jo kunnon tukka (eilen näin kaupassa naisen joka ei tiennyt syövästäni ja olen nähnyt hänet viimeeksi viime keväänä) Hän kehui kuinka hyvännäköisen sporttitukan oon itselleni laittanut(kun tietää urheiluintoni ja nähnyt mua pitkätukkasena). No siinä vähän vierähti kauppareissu ;) tarinoidessa uuden lookin syy.
  Mutta tosiaan kun muutenkin jo tukkaa, niin tiiättekkö, mulla on poskissa karvaa, musta taitaa tulla parrakas nainen :( Onneksi on vaaleaa ja yksi nainen yhdessä sytossa sanoi, että älä vaan nypi tai sheivaa jos kasvaa, se on siitä Tamofenista. Onneksi se on vaalea, (sellanen nukka, hento) mutta kaikki karvankasvut nyt vaan huomaa :D.
  Ensi viikolla on lekuri meikussa ja to meen kuuntelemaan sen luennon syöpähoitoon seurantaan siirtyville(niitä joka toinen torstai Meikussa). Yksi kohtalotoveri sanoi, että hänelle tuli aikoinaan Tamofenista jalkakramppeja. Vuoden päästä mulla vaihtuu siihen Latz mikä lie kun silloin olen kai sitten jo niin postvaiheessa.
  Ihanaa kevättä sielunsiskot!

  in reply to: Sädehoidosta #66570

  Sohvi
  Participant

  Vikan ”normisädekerran” jälkeen eli 25:s iho jatkoi palamistaan. Nyt pitää rasvata tota solisluualuetta ja kainaloa. Eilen sain tietää, että 1/5 buustaussäteistä on annettu väärin, fyysikko laskenut jonkun siirron väärin, eli yksi kerta tulee nyt lisää. Mitään vakavaa ei ole käynyt, mutta kai tuo sellainen hoitovirhe sitten kuitenkin on että piti raportoida ja ip lekuri soitti. Sanoin, että sanoo nyt fyysikolle, ettei tartte yöuniaan menettää, mennään kerta lisää. Nää vikathat ei enää polta. Ja hoitajat olivat taas niin mukavia, että lupasivat ottaa siihen ke aamuun kun oon aina niin ajoissa siellä. Mutta plääh ku henkisesti oli varautunut, että loppuu nyt ti, niin päivä lisää…
  Vaikka ei se nyt tässä konkurssissa tunnu. Sitten on 30 aamua rampattu Meikussa ja nopsaanhan tämäkin pätkä suhahti :D

  in reply to: RINTASYÖPÄ #66544

  Sohvi
  Participant

  HopeaSiili, hienoa että sait puhtaat paperit! Eli ne annetaan jo vuoden päästä, olen kuvitellut jostain että ne saisi vasta sitten joskus kun hormonihoidotkin ohi.
  Harmi että sinulla niin pitkään kestänyt tuo vetävä tunne suonissa. Minulla on hellittänyt, käytin sitä Hydoforterasvaa. Silti öllöttää ajatus että pitäisi joku verikoe ottaa, ei ne niin hyvässä kunnossa ole, toivottavasti ei tarvitse vähään aikaan.
  Leikattu puoli minulla välillä pistelee ja välillä tulee tarve sitä venytellä. Kai sitä joutuu loppuelämän jumppaamaan. Kaikkea hyvää sinulle! Ja voimia kaikille jotka olette tulossa tähän rumbaan ja teille joiden kanssa tässä syksystä ”jutusteltu”

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 84)