Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi sirius16

sirius16

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #52904
  sirius16
  Participant

  Hei vaan! Nyt on hoidot takana. Perjantaina oli viimeinen sädehoito, 25 kertaaa. Itse sädetys ei ollut niin paha, ihokin pysyi suhteellisen hyvänä. Punoitusta, mutta siihen auttoi, auttaa ahkera rasvaaminen. Vähän kirraa, mutta ei se tunnu niin pahalta. On tuo kipukynnys kasvanut kun kohta 40 vuotta menty myös reuman kanssa. Kyllä meinasi olla välissä olo ettei oikein mitään jaksa. Ajattelin sitä jo hoitoväsymykseksi, mutta minulla alkoi hormooni hoito samanaikaisesti sädetyksen kanssa. En tiedä aiheuttiko sädetys vai mikä, kun minulla nousi tavallaan ihottumaa sädetetylle alalle. Haettiin mikä sen aiheutti, jätettiin hormoonit tauolle, ja kas vain, siinä palautu ns. normaali olotila itselle. Ihokin alkoi rauhottuun. Viikon tauotuksen jälkeen vaihdettiin hormoonit toiseen valmisteeseen, toivottavasti ne sopii. Seurataan miten sen kans menee. Kuukauden kuluttua pitäis tulla aika syöpälääkärille, sitten kuulee varmaan jatkosta lisää. Sehän on sanottu että vuoden päästä kontrolli, ja aina vuoden välein kontrolli 5 vuoden ajan.
  Hiukset on alkaneet kasvamaan, sellainen kiva sänki jo on. Kyllä se tästä.

  in reply to: "Torstai toivoako täynnä" #51194
  sirius16
  Participant

  Hyvää kuntoutumista Miska Ja Myy79 sekä kaikille samassa kohtalossa oleville. – sirius16

  in reply to: "Torstai toivoako täynnä" #51184
  sirius16
  Participant

  Moikka Miska. Torstai,aurinkoinenaamu. Vapaapäivä sädehoidosta. Enää 6 kertaa, sitten se on ohi. Kyllä minullakin iho punoittaa, väliin enempi, väliin vähempi. Ahkera rasvaus ja ilmakylvyt on rauhoittaneet. Iho kuivaa muualtakin, mutta siihen taitaa vaikuttaa tuo Tamofeeni hoito ja kyllä se vaikuttaa mielialaankin. Olen ollut hyvin luottavaisella mielellä tähän, mutta nyt viimepäivät, oli jo vähän epämääräinen olo. Taitaapa olla tuon sivuvaikutusta. Ei auta. Tästä eteenpäin kaikesta huolimatta hyvällä mielin, että on kestänyt nämä hoidot. Hiukset on alkaneet kasvamaan, on jo pientä kasvua. Ja kynnetkin alkaneet vahvistuun. Kyllä se tästä. Mielenkiintoista mikälaiset hiukset tulee. Jatketaan tästä ” Torstai toivoa täynnä” asenteella.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #49254
  sirius16
  Participant

  Kiitos Miska kommenteista. Kyllä tässä tilanteessa on vertaistuki tarpeen. On hyvä kuulla toisten kokemuksista jotka tämän saman on kokeneet.

  Undine: laitan tuohon vähän lisä selvyyttä tuosta sivuoireitten kertomisesta. Kyllä hyvin kerrottiin hiustenlähdöstä, pahoinvoinnista, kynsien muutoksista, suunlimakalvoista, ja monesta muusta sekä annettiin hyviä ohjeita. Hoitajat oli erittäin ystävällisiä ja tukivat kun itsellä oli vaikeaa sisäistää tilannetta. Se vain oli itselle uutta että se vaikuttaa myös kuuloon, esim jos katson tv:tä niin sanon aina miehelle että isontaa, vaikka kyllä se pitäis kuulla, ja samalla huomannut että esim. nimimuisti on huonontunut. Toivottavsti nämä ja kaikki muutkin tuntemukset mitä on tullut on väliaikaisia. Pääasia että tästä selvitään ja elämä jatkuu.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #49184
  sirius16
  Participant

  Minulla alkaa keskiviikkona ne sädehoidot. Kyllä se nyt on mielessä pyörinyt. Eihän se yhtään auta, sittenhän sen näkee ja kokee miten menee. Kait nuo sytöstaattihoidot kulutti voimia, vaikka suht hyvin meni niin onhan siinä vielä pitkät vaikutukset jälkeenkinpäin. Harva se päivä nousee uutta tuntemusta, ei aina niin hyviä. Eilen alkoi särkeä lonkkaa, en kyllä ole loukannut sitä mitenkään. Täytyy vain ajatella, että ne hoidot on meidän parhaaksi, jospa se tauti on niillä selätetty. Voimia ja jaksamista kaikille.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #48884
  sirius16
  Participant

  Hiljaista täällä tämä kirjoittelu on. Minulta leikattiin syksyllä kasvaimet rinnoista, sytöstaatti hoito takana, yhteensä 6 kertaa kolmenviikon välein. Onhan ne semmoiset hoidot ettei ne mene ilman haittavaikutuksia. Pahoinvointiin oli hyvät lääkkeet, pääsi suhteellisen vähällä, kun tiesi mitä se pahimmillaan voisi olla. Olen huomannut että vaikutti myös kuuloon huonontavasti, sekä ajatus kyllä on samentunut. Niistä haitoista ei koskaan mainittu, niitten kanssa nyt täytyy mennä. Toivottavasti palautuu ennalleen. Viikonpäästä alkaa sädehoidot. Onhan siinä kulkemista, matkaan kuluu 4 tuntia päivässä, yleisillä kulkuneuvoilla 12h. Kaikki on siinä uutta, miten menee. Onko täällä teitä joilla on aloitettu siinävaiheesa myös hormoonihoito? Lääkäri teki viimeisellä tapaamisella tiedoksi että se tulee myös. Olen kyllä ollut tosi järkyttynyt siitä, en tiedä mikä oli lääkärin ajatus siitä kun hän tietoisesti oli jättänyt sen kertomisen viimeiselle tapaamisellemme. Oli varmaan ekakerralla maininnut, mutta se meni kyllä ohi minulta, siinä oli niin paljon muuta, kaikkea ei pystynyt mieleen painamaan. Tavattiin kyllä montakertaa sen jälkeenkin,mutta siitä ei ollut enää puhetta. Olin nimittäin ehtinyt sopeutua ajatukseen että nämä hoidot on sitten nyt käyty tuohon kesänalkuun, ja pääsee elämään normaalia elämää sen jälkeen. Mitä se sitten tulee olemaankin. Onhan tässä ollut talven ”eristyksessä” toimittanut vain nuo pakolliset kuviot. Täällä on ympäristössä ollut niin flunssaa koko talven ja on vieläkin, mutta olen säästynyt onneksi siinä suhteessa terveenä. Voimia ja jaksamista kaikille.

  sirius16
  Participant

  Minulla tulee tuon sytostaatin jälkeen vielä se sädetysjakso.

  sirius16
  Participant

  Kiitos Myy79. On hyvä että seuraavat kokeilla noita arvoja, ensiviikolla on uudet kokeet, sitten selviää milloin jatketaan, voiko antaa vai siirtyykö vielä. Yksi tiputus on jäljellä.
  Olin asennoitunut että tämä hoito on sitten ohi tuossa kesänalussa ja saa jo jatkaa ns. normaali elämää. Tässä on ollut ”eristyksessä” omassa kodissa kokotalven. Eilen sitten kertoi että tähän tulee se viidenvuoden hormonihoito. Oli tarkoituksella jättänyt sen kertomisen kuulemma tähän viimeiseen kertaan. Oli tunne että matto vedettiin alta. Helpompi olis varmaan, kun sen olis saanut käsitellä mielessään heti alkuun. Nyt tuntuu kaikki niin epävarmalta. Miten teillä on hoidot? Nehän kuitenkin on suunniteltu kaikille tapauskohtaisesti. Meneekö teillä hormoonihoidot?

  sirius16
  Participant

  Kysyisin teiltä hyvät kanssakulkijat, miten teillä on mennyt noitten kokeitten kanssa. Minulla on viisi sytostaattihoitoa takana, huomenna olis ollut viimeinen tiputus, mutta kokeet paljasti että joku arvo on liian alhaalla. Olikohan se neurolipidi tai joku sinnepäin. Onko teillä arvot pysyneet hyvinä, onko jouduttu tiputusta siirtämään? Tällä hetkellä tuntuu pahalta. Viime tiputuksesta tuli niin huonovointi, että olin osastolla pariyötä. Siellä sai suoneen pahoinvointiin lääkkeen. Se olis nytten viimeinen sytostaati, kunhan se voidaan antaa.

  sirius16
  Participant

  Nyt tulin viidennestä tiputuksesta. Olo vähän kireä. Tähän asti mennyt suht hyvin. On ollut vähän sitä ja tätä mutta ei pahoja, paitsi neljännen jälkeen oli seuraava päivä ylen antava. Nyt vain katotaan mitä tästä seuraa. Neljännes sytostaatti oli erilainen mitä ne kolme ensimmäistä. Vielä yksi hoito ja sen jälkeen alkaa sädehoito. Tämä pitkä eristys täällä kotona alkaa ottaan jo voimille. Olen myös välttänyt liikkumista, täällä on ollut ympäristössä jos minkälaista flunssaa tai noroviirusta koko talven. Mitä pakolliset asioinnit olen hoitanut, siitä huolimatta sain jonkin köhäflunssan, antipiootit nyt menossa yhtäaikaa hoitojen kanssa. Nyt pitää jaksaa, loppusuorallahan tässä jo on. Jaksamista kaikille kanssasiskoille jotka ovat samassa tilanteessa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)