Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi sanna79

sanna79

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Adenokarsinooma in situ #68672
  sanna79
  Participant

  Hei Pelko
  Kaikenlaiset tunteet laidasta toiseen on tainnut kuulua meidän kaikkien elämään tuossa odotteluvaiheessa. Minäkin ehdin miettiä kaikki mahdolliset ja mahdottomat vaihtoehdot vaikka kumman rauhallisesti otinkin vastaan kaiken.
  Koita tehdä asioita joista nautit ja elää mahdollisimman normaalia arkea kaikesta huolimatta, se helpottaa kun saa ajatukset välillä muualle.
  Jos koet että puhuminen helpottaa niin puhu asiasta, sekin helpottaa.

  Minä olin ihan oireeton, menin vain joukko seulonta papaan ja sieltä tuli ais diagnoosi jo sitten loopissa paljastui ihan syöväksi.. Kysele toki jos vielä mielenpäällä on jotain 😊

  Sanna

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68586
  sanna79
  Participant

  Hei ja parempaa tätä vuotta 😊
  4.12 leikattiin ja kotiin pääsin itsenäisyypäivänä, iso leikkaus mutta kaikki meni hyvin. Kova pahoinvointi vaan nukutuksesta tuli ja kesti kaksi päivää.. Kertakatetroinnin jouduin opettelemaan että pääsin kotiin, mutta muuttamassa päivässä alkoi pissaaminen sujumaan. Jotenkin se toipuminen muutenkin alkoi täällä kotona heti paremmin, ulkoillut olen joka päivä ja se on tehnyt hyvää niin kropalle kuin mielellekkin 😊
  Patologin vastauksetkin sain ja se itse kasvain oli lähtenyt jo siinä koepalan mukana pois, eli leikatusta kohdusta, kohdunkaulasta eikä imusolmukkeista ei löytynyt enää mitään, voi siis sanoa että ”vähällä” selvisin.
  Nyt on neljä viikkoa mennyt, vielä viikko sairaslomaa jäljellä ja alkaa jo siltä tuntua että taitaa minusta vielä ihan työkykyinen tulla.
  Jälkitarkastus on ensi viikolla ja nyt vähän kiinnostaisi kuinka teillä on sen jälkeen seurattu tilannetta?
  Sanna

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68339
  sanna79
  Participant

  Onpahan ollut melkoisia viikkoja tässä 😥 Kävin loopissa, joka ei kyllä tosiaan puudutuksen jälkeen tuntunut miltään.Loopin tuloksista löytyi sitten invasiivinen kohdunkaulan syöpä. Jotenkin sen vaan arvasin jo etukäteen sanoin sen lääkärillekkin puhelimessa. Siitä alkoikin sitten melkoinen rumba, on otettu tt-kuva, magneettikuva ja pet-ct kuva ja putkikaupalla verta. Reilu viikko sitten kävin sitten kys:issä kuulemassa tulokset, kasvain on 5mm ja ainoastaan kohdunkaulalla, kaikki kuvat on puhtaita niissä ei levinneisyyttä löytynyt, jotain hyvää siis 😊
  Ensi viikon keskiviikkona sitten leikataan kuopiossa, robottiavusteinen kohdunpoisto, munasarjat säästetään jos niistä ei leikkauksessakaan mitään löydy, vähän leikkaavat vatsakudosta varotoimenpiteenä.
  Nyt kiinnostaisikin tietää miten olette leikkauksesta toipunut, miten leikkaus meni, miten leikattiin?
  Kiitos jo etukäteen 😊

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68139
  sanna79
  Participant

  Kiitos Pauliina 😊
  Todella huonosti löytyy mitään tietoa tästä asiasta ja kin en tosiaan vielä ole lääkärille päässyt niin kaikki tieto on tarpeen.
  Oireiliko teillä jotenkin vai löytyikö ihan sattumalta kuten minun?
  Sekin tuntui erikoiselta että joukkotarkastuksen jälkeen fimlabin patologian laitoksen lääkäri soitti ja kertoi tuon papan tuloksen minulle ennenkuin olin sitä edes kotiin saanut, se kyllä säiäytti oikein kunnolla… Kuinka kauan teillä kesti tuon kolposkopian ottamisen jälkeen että saitte tulokset?
  Sanna

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68128
  sanna79
  Participant

  Liityn nyt uutena tähän keskusteluun, sain tänään papa seulonnan tuloksena tuon nimenomaisen adenokarsinooma in situ tuloksen ja kovasti kaipaisin vertaistukea ja tietoa mitä nyt tapahtuu? Kolposkopiaan odottelen tässä aikaa, muuta en oikeastaan vielä tilanteesta tiedä..

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)