Siirry suoraan sisältöön

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta

Lue vastauksia syöpäpotilaiden yleisimpiin kysymyksiin koronasta ja syöpähoidoista.

ronja

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 122)
 • Julkaisija
  Viestit

 • ronja
  Participant

  Hei

  Noista kipulääkkeistä. Syöpäkipuun menee tarvittaessa oxynorm. Mulla ei vielä kovin paljoa
  kipuja ole ollut. Maksan metarit on keskellä maksaa ja ne tuo kivut sit myöhemmin, sanoi lääkäri.
  Mikäli metarit olis maksan reunamilla niin venyttäis kuulemma kapselia ja kipuja olis enemmän.

  Tapaan tytärtäni ja vauvaa viikottain. Vauva on nyt 4 kk ikäinen ja aivan ihana. Olisi kohtuutonta ellen voisi häntä tavata. Jos korona tulee heidän kauttaan niin so what. Loppusuora tässä on menossa muutenkin. Muita en ole tavannut. Korona voisi vapauttaa tästä syöpä showsta. En nimittäin usko että siitä selviäisin jos sen saan.Tai kuka sen tietää.

  Kävin viikolla ct kuvauksissa , ensi viikolla laajat lab. ja syöpälääkäri. En osaa enää edes jännittää tuota tapaamista/ puhelinsoittoa. Epätietoisuus on pahinta. Huomaan että alan antamaan periksi tälle syövälle. Mustaa huumoria viljelen. Olen kyynistynytkin. Tähän syöpään vaan väsyy välillä niin ettei millään jaksaisi.Sitten taas jotenkin kahlaa eteenpäin. Tätähän tämä on.

  Toivotan kaikille paljon hyviä päiviä, ronja

  in reply to: CRS/Hipec leikkaus #69244

  ronja
  Participant

  Hei,
  Mulle tehtiin ko. leikkaus tasan 2 vuotta sitten. Tehtiin myös avanne.Leikkauksesta toipuminen oli rankkaa mielestäni. Teholla olin viikon ja sairaalassa olin vain 3 viikkoa ,koska kaikki meni niin hyvin, sanottiin. Ensimmäinen magneettikuvaus tehtiin kuukausi leikkauksesta. Sytostaatit aloitettiin.

  Vuosi sitten taudistani tuli parantumaton ja nyt on tiputushoidot lopetettu tehottomana. Vointi ollut laidasta laitaan , vaihtelee päivittäin. Toivon, että sinulla menee paremmin.

  Onnea ja voimia leikkaukseen, mikäli se edessä. Päivä kerrallaan siitä toipuu. Leikkaus on parantavaa hoitoa siihen uskon. Halauksin, Ronja


  ronja
  Participant

  Hei,
  Täälähän minäkin vielä keikun. Olen ollut ns. huonossa hapessa enkä ole jaksanut kirjoitella. Mulle aloitettiin sellainen uusi tbl lääke kuin Lonsurf. Nämä lääkkeet aiheuttaa myös sivuvaikutuksia. Pahoinvointia , hikoilua ja väsymystä. Onko tämä Lonsurf kellekkään tuttu ? Tämä on uusi lääke. Tiputushoidot Irinotekaani ja Avansis lopetettiin multa pari kuukautta sitten jo tehottomana. Kuvaukset on ensi kuun puolivälissä. Sitten näkee onko näistä mitään apua tähän syöpään ?

  Kevät on tullut mutta en ole siitä juurikaan pystynyt nauttimaan. En ole kertakaikkiaan jaksanut. Tunnen itseni niin väsyneeksi ja sanattomaksi. Lapsen lapsi on tuonut suunnatonta iloa elämääni. Häntä ja tytärtäni olen tavannut. Muita en tämän koronan takia.

  Toivotan kaikille Hyvää Kevättä ja Vappua. Ronja


  ronja
  Participant

  Terveisiä täältä kotisohvalta. Sohvalla minäkin pääasiassa makoilen.

  Korona ei ole elämääni juurikaan muuttanut. Ruuat siirryin tilaamaan kaupasta kotiovelle. Toimii hyvin joskin ovat nyt ruuhkautuneet. Pitää ennakoida. Siivouksen olen vielä hoitanut itse. En koronan takia viitsi ottaa siivoojaa. Pidän itseni täysin karanteenissa. Sitä lääkärikin suositteli soittaessaan. Kyllä tuo virus on kohtalokas jos/ kun se tulee. Mulla on se DNR päätös tehty ( ei elvytystä) niin tuskin enää hengityskoneeseenkaan laitetaan. Turhaanhan se olisikin . Kunhan vaan pitävät kivuttomana.

  Kipuja ei ole edelleenkään ollut. Olen siitä iloinen. Tämä syöpä ei ole enää päällimmäisenä mielessä. En enää pelkää. Tauti etenee, teen mitä hyvänsä. Ei auta miettiä sitä. Luen paljon ja katson areenasta dokumentteja. Se saa ajatukset muihin asioihin.

  Iloa elämääni tuo lapsenlapsi, nyt jo 2kk ikäinen, joka kasvaa vauhdilla. Hän on elämäni valo ja rakkaus. Itkettää kun häntä ajattelenkin . Että on ihanaa kun olen hänet nähnyt ja saanut pitää häntä sylissä ja hoitaa. Ne pienet sormet ja viaton katse silmissä. Aivan lumoava tuo vauva on.
  Uusi elämä

  Väsymys mulla on lisääntynyt huomattavasti. Saan onneksi hyvin nukuttua. Aamut venähtävät toisinaan puoleen päivään mutta mitä sen on väliä…aamut ovat kuitenkin parhaita. Kiakin kirjoitti taannoin aamun nautinnollisesta kahvihetkestä… Siitä alkaa päivä omine rutiineineen ja olen aina helpottunut aamuisin kun saan herätä uuteen aamuun. Nuo rutiinit pitävät päivän hyvänä. Jaksaa paljon paremmin vaikka kohdallani olen joistain rutiineistakin joutunut luopumaankin kun en jaksa enää.Pitää priorisoida siinäkin ja olla armollinen itselle. Riittää sitä vähemmälläkin.

  Toivotan kaikille hyviä hetkiä ja hyvää oloa , Ronja


  ronja
  Participant

  Palliatiivisen lääkärin tapaaminen oli hyvä. Eihän he osaa sanoa yhtään enempää tilanteeni kehittymiseen kuin mitä jo tiedän. Pitää toivoa , että taudin eteneminen hidastuisi mut joo.
  Tein päätöksen , joka papereihin kirjattiin, ettei minua elvytetä, ei hengityskonetta, ei suonen sisäisiä tiputuksia , ei suonensisäisiä antibiootteja sitten loppuvaiheessa. On sekin nyt tehty…

  Kiitos rohkaisusta Maggie, että voin itse lopettaa noiden tab syönnin ja elää virkeimmin loppuaika.
  Lohdullista kun saa ymmärrystä.

  Aprikoin , että tuo korona, joka nyt riehuu ympäriinsä voi vielä kaikki muuttaa. Katotaan nyt pystyykö tartunnan estämään eristäytymällä. Olen perunut kaikki menoni ja vierailut

  Tällä hetkellä olen rauhallinen ja ajattelen tulevaa kuolemaa tyynesti. Kunhan ei tulisi vaan isoja kipuja. Niitä minä pelkään.

  Saattohoitopaikastakin sovittiin tänään lääkärin kanssa, huoh. Oli rankkaa keskustella noista asioista. Nyt ne eivät ole enää puheita, vaan suunnitelma. Suunnitelma, jonka mukaan mennään kun onkologi tai minä lopetan tämän tbl hoidon. Tähän täytyy nyt yrittää sopeutua ja jaksaa.


  ronja
  Participant

  Mullakin piti sytoja jatkaa ja verikoe kontrollit oli joka tiputuksen välissä ja ct 3 kk välein-. Hoitotavoite oli +-0. Sitten yxkax tiputushoito lakkasi tehoamasta (avansis, irinotekaani,teysuno) ja tiputushoidot lopetettiin. Nyt on sitten ollut lonsurf tbl josta lääkäri oli kirjoittanut kantaan että potilaalle on kerrottu lääkkeen vaatimattomasta tehosta. Olen miettinyt että miksi noita tbl pitää sitten syödä jos teho on vaatimaton. Pitkitetäänkö tätä kärsimystä vaan turhaan ja pitkittyykö tää elinaika noista. Pahoinvointia ainakin on tullut ja voimakasta väsymystä. Kyselen näistä lääkäriltä.

  Huomenna menen tapaamaan palliatiivista lääkäriä. Soittivat ja sanoivat, että on aika tavata.
  On tämä kylmää kyytiä. Kipuilen ja pyristelen tässä mahdottomalta tuntuvan asian edessä. Harmittaa lievästi sanottuna mutta en viitsi tänne vahvemmin ilmaista asiaa. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan.

  Alan nyt nukkumaan, jotta jaksan aamulla herätä

  Pidetään lippu korkeella vaikka väkisin, Ronja


  ronja
  Participant

  Hei,
  Mulla on järkyttäviä ahdistuskohtauksia. Toivoisin, että mulla olisi edes osa siitä voimasta, joka rakkaalla Kialla oli. Vaan ei se mulla niin nyt mene. Olen jonkinlaisessa shokissa kait. En ollenkaan sinut tämän tilanteen kanssa. Kia oli niin viisas ja rohkea ja jaksoi meitä muita tukea loppuun asti. Itse en jaksa muuta kuin olla jotenkin päivästä toiseen. Olen eristäytynyt.

  Tapaan palliatiivisen lääkärin ensi viikolla. Juttelen sielä näistä asioista.

  Huomenna näen ihanan lapsenlapsen, nyt 6 vkon ikäisen vauvan. Itken ilosta ja liikutuksesta kun olen saanut häneen tutustua. Niin pieni ja hellyyttävä. Elämä jatkuu.

  Kiitos kaikille tuesta ja myötäelämisestä. Kirjoittelen kun jaksan. En tiedä millä voimilla Kia jaksoi kirjoittaa loppuun asti.Mulla ei ole ollut siihenkään voimia. Olenkohan masentunut ? En tunnista itseäni, olen vaan niin neuvoton ja hukasssa nyt

  Alan nyt nukkumaan. Toivotan kaikille hyvää ja rauhallista yötä, Ronja


  ronja
  Participant

  Raskain mielin kirjoitan, että sytostaattihoitoni lopetettiin. Eivät enää tehoa.
  Nyt ei voi enää mitään. Tätä tietoa olen torstaista lähtien miettinyt. Se tuli kuitenkin puskista.

  Kiitän teitä kaikki tuesta jota olen teiltä saanut. Alkaa olla päivät vähissä vaikka tunnen itseni kohtuullisen hyvävointiseksi. Olen jaksanut ulkoilla ja tehdä kotitöitä.

  Kaikkea hyvää teille toivottaen, Ronja

  in reply to: Suolistosyöpä #68816

  ronja
  Participant

  Moikka.
  Mulle ei kapesitapine sopinut. Vaihdettiin semmoseen lääkkeeseen kuin Teysuno

  Lääkkeeeni on Avastiini- irinotekaani-Teysuno


  ronja
  Participant

  Mä laitoin hoitotahtoon, että jos minä en pysty päättämään hoidostani jossain vaiheessa niin tyttäreni voi sen tehdä puolestani.
  Muuta en ole vielä sinne laittanut. Olen miettinyt sinne laittaa että ei elvytystä jos sydän pysähtyy. Vielä en ole siihen pystynyt…


  ronja
  Participant

  Mulla kait huomenna sytot. Soittoa ei ole tullut.

  Tuo rinnallakulkija on kuvaava sana. Me ollaan täällä palstalla oikeita rinnallakulkioita, samaa ei voi valitettavasti muista sanoa. Tuo psykiatri ja lääkäri ovat ainoat, jotka pohtivat juttuja kohdallani. Lähisuvussani on niin paljon muita tapahtumia ja huoliakin etten halua heitä niinkään vaivata. Vointia kyllä alvariinsa kysytään ja sanon kaikille että hyvin voin. Kaveriporukka harvenee ja juttujen aiheet vähenee väistämättä. Tuntuu välillä kuin olis tullut vähänälyiseksi. Liian usein sanotaan et miks puhuisin sulle mitään omista jutuista kun sulla on toi syöpäkin… ja juuri normalielämästähän sitä tahtois kuulla…

  KOhdallani tartutaan tohon yhteen maksa arvoon voimakkaasti vaikka tunnen itseni hyvävointiseksi niin hoitoja ei anneta ennenkuin tuo arvo laskee. Kroppa ei vaan enää niin siedä tätä myrkytystä eikä se tietty ihme ole. 2 vuotta täs on myrkystä saanut ja hoidoissa käynnit välillä tympii sit taas menee hyvin. Ymmärrän hyvin tunteesi aurinkoutu. Osaat hyvin kirjoittaa kokemaasi. Kiitos sinulle kun jaksat avata tuntemuksiasi

  Nyt taas hyvää yötä kaikille ja kohti parempaa päivää, ronja

  in reply to: Suolistosyöpä #68756

  ronja
  Participant

  Hei annamunkaikkikestää: mulla on nyt ollut yhdistetty ohutsuoliperäsuoli avanne 1,5 vuotta. Molemmat suolenpäät sekä ohutsuoli että paksusuoli on nostettu oik. vatsanpäälle. Paksusuolen toinen pää on yhdistetty peräsuoleen. Piti volla väliaikainen vaan ei ole enää.Multa poistettiin sigmasta ja umpparista kasvain. Paksusuolta metrin verran.

  Suoli on toiminut muuten kuten sinulla erona on, että tarve ns 2 asialle tulee n. 1-2 kuukauden välein ja saaliina on limaa ja niitä klönttejä, vähän kuitenkin. Vatsanpeitteen päällä olevasta paksusuolesta tulee kyllä tavaraa, jonka huomaan etenkin pohjalevyn vaihdon yhteydessä varsinkin kun painan siitä vierestä. Välillä sitä tulee enemmänkin mikä alkuun kummastutti kovasti. Konsultoin alussa paikallista avannehoitajaa. Hän antoi hyviä neuvoja. Kävinkin hänen luonaan pari kertaa ja soviteltiin erilaisia pohjalevyjäkin noilla käynneillä. Suosittelen. Kerran menin päivystykseen kun avanteesta tuli mielestäni verta. Onneksi veri tuli silloin avanteen sivun ihorikosta, joka penslattiin metyleenisinillä ja joka parani pian.

  Nyt kun kaikki haavat ovat parantuneet hyvin ja avanteen kanssa on tullut tutuksi niin ton kanssa pärjää. Harmittaa vaan kun eivät sitä sulje enää. Mulla tauti eteni niin ettei kajoavia leikkauksia voi enää tehdä. Syöpä innostuu joka leikkauksesta. Se ollaan nähty. Mutta joo kaikkeen sopeutuu ajan kanssa. Enää ei asiat pelota.

  Terveisin ja voimia sinulle ja muillekin toivottaen , ronja


  ronja
  Participant

  Hei

  Kiitos onnitteluista. Täytyy sanoa että tuo pikkumies, tyttäreni viikon vanha vauva, on hurmannut minut kokonaan, Uusi elämä hänessä sykkii. OLin jo hoitamassa häntä kerran. Aivan liikuttavan ihanaa tämä on ollut

  Aurinkoutu. Minä olen ollut psyk. sh kanssa kriisikeskustelemassa 5 x silloin kun sairastuin. Hän sanoitti sen takaisin mitä sanoin ja oli siinä mielessä hyödyllistä että tajusin mitä oli tapahtunut ja missä mennään. Olin silloin aivan ulalla. Nyt oon käynyt psykiatrilla. Minulla on usein kaveri mukana . Kerran oli tyttärenikin. Saan psykiatrilta tarvittavat lääkkeet ja neuvoja ahdistustilanteisiin. Olen joskus niin ahdistunut etten tiedä mitä pitäis tehdä.Siitä ollaan puhuttu. Sinänsä itse joutuu tuon ahdistuksenkin purkamaan. Kukaan ei voi siinä auttaa. Valitettavasti. Senkin oon psykiatrille sanonut ettei puhuminen auta tässä kun haluun eroon tästä taudista. Siihen hän totesi että- syövästä- ( en halunnut nimetä sitä) Kaverien läsnäolo on avanut myös psykiatrin luona käynnillä. Olen kuullut mitä he, kaverit ja tyttäreni , miettivät kolmannen osapuolen aikana.
  Helppoja keskusteluita ei ole ollut ja käyntien anti on valjennut usein vasta jälkeenpäin.

  Alan nyt nukkumaan. Aamulla labraan ja sit taas odottelemaan tuloksia… tätähän tämä on

  Oikein hyviä vointeja kaikille, pärjäillään
  terveisin Ronja


  ronja
  Participant

  No niin. Taas tuli sanomista labroista. maksa arvo alat on 150 ja hoito siirtyy viikolla. En jaksa tuota nyt pähkäillä. Meen vauvaa katsomaan maanantaina. Lab ke ja to pitäis saada sit hoito. Saa nähdä siirtyykö tutkimukset ja lääkäriaika.

  Vointini on kaikinpuolin hyvä. Olen jaksanut puuhailla kaikenlaista. Unilääkkeen yritin vaihtaa mutta se ei onnistunut. Tuli niin paljon painajaisunia ja herälin aamuyöllä enkä sitten enää nukkunut. Palasin vanhaan stilnoct unilääkkeeseen

  Mullekin on niitä ennusteita sanottu et kuukausissa. Nyt siitä on mennyt jo 8 kk. Vuosissa ei. Oon järjestellyt elämäni siihen malliin et voin lähteä hyvällä mielellä kun se päivä tulee. Jää nähtäväksi. Oon jakanut omaisuuttani kumilapseille ja tuttavillekin muististoksi. Sopeutunut kohtalooni olen vaikka en tästä tykkääkään

  Hyvää yötä kaikille
  Ronja


  ronja
  Participant

  Hei

  Nyt vauva syntyi 20.1. Poikavauva, 4746 gr ja 53 cm pitkä olivat strategiset mitat. Olen niin onnellinen Olen käynyt jo 2 kertaa katsomassa uutta tulokasta kun ensi ma pitäisi taas olla hoidot ja sitten en viikkoon- kahteen jaksa. Synnytyksessä kaikki mennyt hyvin joskin tahtuma on jonkin verran järkyttänyt tytärtä. On hieno työ ensisynnyttäjältä. Niin ja minä olen nyt mummo. Aivan häkellyttävän ihanaa. Tuli heti hyvien uutisten myötö hyviä päiviä, hyvien uutisten takia. Onkologi arveli viime kesänä et elonpäivät ovat tammikuuhun v. 2020 ovat realistinen toive. Tässä sitä nyt elän ja sain kokea mummoksi tulon. Olen siitä niin kiitollinen.

  Tietty tässä on konkreettisesti miettinyt syntymää ja kuolemaa. Molemmat teemat ovat olleet / on nyt vahasti esillä. Ristiäiset on tulossa ja hautajaisia varovasti mietin. Tässä sitä on teemoja…Elämä tuo esiin niin ylä kuin alamäkee kysymättä. Koskaan ei tiedä mitä tulee. Sen olen nähnyt. Voi kirjoittaa, että olemme nähneet ainakin mitä tulee terveyteen.

  Aurinkoutu. Kurjaa tuo kuumeilu ja crpn nousu. huh huh. Mulla oli tämän taudin aikana kuumetta ja crp koholla kun tämä tauti todettiin. Nykyisin painiskelen maksa-arvojen kanssa. Tahtovat olla koholla hoitojen jälkeen ja hoidot siirtyy. En tiedä montako syto kuuria olen tähän tautiin saanut tän 2v.2kk aikana. Eka annettiin 12/2017. Ensin oksaliplatinaa sitten irinotekaania.Irinotekaanin kanssa olen saanut myös avansis lääkettä tiputuksena ennen irinotekaania. Kapesitapiinista sain kovat rntakivut ja se vaihdettiin Teysuno tbl sytoksi. Joudun ton Teysunon itse maksamaan koska ei kelakorvattavaa. Teysuno toimii hyvin ja siedän sitä. Hiukset ym karvat esim nenästä lähtivät kokonaan irinotekaanista. Oksaliplatinasta ei lähtenyt.

  Sohvi ja Maggie, olen miettinyt tuota vesijuoksua mutta kun mulla on tuo avanne ja se pohjalevy muutenkin herkästi irtoaa kun se on väliaikaisessa paikassa (nyt pysyvä). Sallittua tuo vesijuoksu olis kyllä ja voisin teipata sen lujasti, mutta en jotenkin sinne kehtaa mennä. Pieniä kävelylenkkejä teen rollaattorilla yksin tai kaverin kanssa käsikynkässä. Siinä se urheilu on ollut. Ennen kävin jumpissa ja kuntosalilla. Rakastin spinninkiä. Nyt ne kaikki on jäänyt. Tuo kävely kotihommien lisäksi on nyt kuvioissa. Siivouspäivien jälkeen avanne on yleensa kyllä pettänyt kun siivouksessa tulee niin paljon kiertoliikkeitä.

  Valonen. Oikein hyviä ja antoisia matkoja sinulle

  Toivon meille kaikille voimia ja niitä hyviä päiviä.
  Ronja


  ronja
  Participant

  Vauva on vielä yksiössään. Kovin alkaa tyttären jaksminen olla tukalaa. Toivoisi jo niin kovasti että lapsi tulisi. Laskettu aika on ensi viikolla.

  Päätettiin mennä päiväelokuviin tyttären kanssa ja syömään. Saataisiin vähän muutakin ajateltavaa. Molemmilla meillä on isot muuttujat elämässä. En vaivaa tytärtäni näillä synkillä ajatuksilla. Yritän nyt vaan tukea häntä. Hänen vatsassaan uusi elämä ja minä väistymässä. Elämä jatkuu

  Oon kyllä niin kypsynyt tähän tilanteeseeni. Hyvä on kun ensi viikolla on psykiatrin aika. Pääsen puhumaan hänelle. Olisin valmis ottamaan jotain turruttavaa lääkettäkin. Katotaan mitä hän sanoo. Olis se aivan kauheeta jos näitä sytkyjä jatkuis vielä vuosia. Voi apua. Kuinka sen jaksaisi. Tietty voisi nyt miettiä hoitojen lopettamista. Se olisi yksi realistinen vaihtoehto. Kävi miten kävi sitten. Olis loppuajan ilman huolen häivää. Ei tarttis pelätä tutkimustuloksiakaan.

  En tiedä mikä minuun on mennyt yxkax. Ennen olin niin toiveikas ja hoitomyönteinen. Nyt tämä kehäväsymys meinaa romuttaa kaikki
  Ronja


  ronja
  Participant

  Minäkin olen myös seurannut Janitan viestittelyä. Toisten ihmisten kohtelu on tuntunut hirveeltä välillä häntä kohtaan. On hyvä kun hän on päässyt Terhokotiin hoitoon. Se on hyvä paikka . Kävin sielä yhteenaikaan usein.

  Mulla on oxynorm määrätty tarvittaessa. Jouduin tänään ottamaan yhden. Mulle toi lääke on sopinut. Vei pois epämääräisen kivun vatsasta

  Tänään olen kokenut suurta turhautumista. Ei kannata ostaa mitään uutta, ei vaatteita. Ei kannata suunnitella tulevaa, kuolen kohta, siis turhaa. Parantumista ei ole.Tilanne pahenee vaan. Mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä. Kuollutkaan en ole. Menee vaan ylös ja alas. Tsekkaukset 3 kk välein. Ei mistään tunnu olevan apua. Rauhoittavakaan en auta. Olen niin kypsynyt tähän tautiin.
  Onko teillee muille tullut tämmöisiä tunteita vai olenko ainoa.

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68583

  ronja
  Participant

  En tiedä mitään vatsassa olevista kasvaimista. Tuntuu hurjalta nuo kasvaimien koot. Toivon, että saisivat ne pois kokonaan. Mistähän se neste tulee? Tulee tässä vaan kysymyksia mieleen.

  Mulla oli kasvain umpparissa 4 cm ja sigmasuolessa. Kuulemma iso mutta en tiedä kuinka iso. Adenokarsinoomia nimeltään,jotka ovat rauhaskasvaimia, tiedän että huonoennusteisia. Maksassa metari ja keuhkoissa muutama jotka ovat kuivuneet . Kiitos sytostattien elän vielä. Olen nyt jarrutushoidoissa. Muualla vatsalla ei oo todettuja muutoksia. Epäilyä on mutta mulle tehtiin yksi iso leikkaus jossa poistettiin vatsapaita ja suurin osa paksusuolta. Ohutsuoltakin poistettiin joku pätkä. Pelkäsin leikkausta mutta laittoivat epiduraalipuudutteen selkäytimeen niin kyllä siitä selvisi. Osaavat nykyisin hyvin hoitaa nuo kivut leikkauksen jälkeen. Toki oma osa korostuu kuntoutuksessa. Ylös pitää heti nousta ja aloittaa kuntoutus vaikka ei jaksaisi. Siinä on haasteita

  Mulla on ollut avanne 1.5 vuotta. Sen piti olla väliaikainen mutta on nyt pysyvä. Olen oppinut takkuamaan sen kanssa. Alussa oli haasteita mutta avannehoitajat auttavat ihanasti alkuun. Heitä voi aina myös konsultoida. Parhaalla tahdollakaan avannetta ei voi sanoa kivaksi kylkikaveriksi ja ottaa aikansa ennenkuin siihen tottuu.

  Eläminen on sellaista päivästä toiseen menoa. Joskus täältä kuitenkin mennään pois, eikä kukaan ole elämästä hengissä säilynyt. Sekin se on lohduttava tieto. Jotenkin tähän kurjuuteen ja kamalaan tautiin on vain tottunut vaikkei alkuun uskonut. Puhuminen auttaa. Toivon että lähipiirissäsi Elina7 olisi joku henkilö jolle voisit puhua kaikkia tuntemuksiasi. Mua ainakin se on auttanut ammattihenkilöiden lisäksi. Psyk sh on ollut ihana samoin psyk sos tuen psykiatri, jolla käyn harvakseltaan

  Kirjoitellaan, terv. Ronja

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68561

  ronja
  Participant

  Sain lähetteen onkologialta hoitajan tai lääkärin lähetteellä muistaakseni. Voi se järjestyä soittamallakin HUS syöpäklinikan päiväosaston sihteerille. Numero löytyy netin kautta. Tai HUS vaihteesta voi kysyä yhdistämään. Voisivat ainakin sanoa mistä saa lähetteen. Espoossa toimii myös kriisipuhelin hyvin 24/7

  Mä en miellä tupakointia itsetuhoisuuteen. Se on riippuvuus samoin kun mulle on esim.kahvi. Tulee kamala päänsärky jos en saa kahvia aamulla.
  Olen joskus tupakoinutkin ja päässyt siitä vaivalla eroon. Hankalaa sekin oli. Jotenkin tuntuu että nyt pitäisi olla armollinen itselleen. Voihan sitä vähentää pikkuhiljaa ja ottaa vaikka nicorettea tms korviketta edes väliin ja tehdä siitä plään mutta tuossa tilanteessa missä sinäkin Elina7 nyt olet on,on ns. haastava projekti. Vaatii suunnittelua.

  Ymmärrän hyvin, että ajattelet nyt ettet selviä. Itekin suunnittelin heti kohta sairastuttuani hautajaisia, lauluja, muistotilaisuutta. Arkkujakin katselin.
  Puhuin asiasta kauhistuneille kavereillekin vaikka näin kauhua heidän silmissään ja voimattomuutta. Sitä olin itsekkin täynnä. Nyt on laulut ja muut unohtuneet. Lapset pättää sitten miten junailevat asiat.

  Kaikkeen tottuu. Tähänkin tottuu. Vastetutkimukset 3 kk välein. Hoitoa on saatavana ja munasarjasyöpään on keksitty uusi täsmälääke, luin jostain. Tosin siinä on haasteita korvattavuuksien kanssa ja on kallis. Missä sinulla on tuo vatsasyöpä, suolistossa vai mahalaukussa ja kuinka pitkälle on levinnyt? Sehän kertoo paljon tilanteestasi. Mulle sanottiin aikoinaan et vaikka vähän olis levinnytkin niin saavat sen kiinni. Sitä ei tuossa vaiheessa osaa kukaan sanoa tai tietää.

  Noh mutta voimia sinulle Elina7. terv. Ronja

  • tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  ronja.

  ronja
  Participant

  Sain hoidot maanantaina. Maksa huutaa vielä mutta arvot olivat laskussa. Olo on ollut hutera. Tuli 5 viikon tauko edellisiin hoitoihin. Kontrollit siirtyivät eteenpän. Ei tässä voi kuin huokaista.En oikein kestä näitä hoitoja vaikka ne ovatkin tehonneet. Liikuntaa pitäis voida lisätä, sanottiin mutta kun ei jaksa…

  Valonen, jos tämä vuosi jää viimeisemmäksi niin yritetään ottaa siitä kaikki irti. Kuollaan sit vaan 1 päivä ja sit me ollaan muualla eikä tunneta enää mitään. Ei tässä oikein muutakaan voi sanoa.

  Maggie, onneksi löytyy toisia lääkkeitä. Toivotaan että tehoavat paremmin ja et kestät ne.

  Kia oli niin oikeessa tuon masennuksen ja syövän kanssa. Läheinen ystävättäreni päätti itse päivänsä 50 v. Hän oli masentunut. Olen sitä surrut viime maaliskuusta. Hän oli iloinen aina kun tavattiin mutta päätyi tällaiseen tekoon. Huoh

  Elämä ei ole reilua.

  Nyt on taas ruvettava nukkumaan. Toivottavasti huominen päivä on meille kaikille parempi, Ronja

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 122)