Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Reeta-80

Reeta-80

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Rinnan ihon vetäytyminen, huolestuttaa #72373
  Reeta-80
  Participant

  Täällä samaa ja itsekin olen menossa viikonpäästä näytille. kaksi vuotta sitten kovan vihlonnan vuoksi ja nännieritteen takia oyksissa tehtiin magkuvat ja ultrattiin ja samalla laitettiin sellai klipsi sinne. fibrokystinen rinta. Mutta siis taas oireilee ja tosiaan tuo ns tumma viiru ihmetyttää mikä tullut. kohdunrungon syöpä on jo koettu ja siksi hieman hysterisoin…

  in reply to: RINTASYÖPÄ #69729
  Reeta-80
  Participant

  Kertokaapa jos osaisitte paremmin nämät magkuvientulokset selittää.. Siis mitä tarkoittaa ylälateraalisesti non-mass tyyppinen tehostuma ja paksuneulanäytteessä lieriöepiteeli muutosta.

  in reply to: Kokemuksia kaipaan #69207
  Reeta-80
  Participant

  Hei kaikki, ihan pakko kommentoida oma juttuni, kun viime syksynä rupesi ärsyttämällä ärsyttämään, kun vasen tissi vuotanut pitkään tummaa eritettä ja oli turvonnut ja kipeä. No sain ajan ultraan ja mammoon, sitten pitikin lähteä Magkuviin ja vielä ultraan, sitten päättivät ottaa vakuumineulanäytteen. Samalla kun ottivat näytteet niin sujauttivat metalliklipsin sinne ja katsoivat mammolla että on oikeassa paikassa. Sain imunäytetuloksen että fibrokystinen rinta. Mutta ikinä ei selvinnyt miksi se klipsi piti laittaa sinne, että onko näillä tapana kui uusiutua.
  3vuotta sitten kohtu poistettiin kokonaisuudessaan adenokarsinooman takia…

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68518
  Reeta-80
  Participant

  Kiitos teille paljon vastauksista.
  Joo, väistämättä mielenpäällä. Kun siellä sairaalassakaan eivät lähteneet avaamaan tietoa miksi toimitaan näin. Onko siis ymmärrettävä että jotakin tietoa siellä on mutta eivät anna ennen lopullisia tuloksia ja lääkärin vastaanottoaikaa milloin pitää ne käydä sitten paikanpäällä kuulemassa..
  Mutta se vielä että jos epäilee jopa hyvänlaatuista, niin laitetaanko tämä ns klipsi silloinkin joktap.???
  Ja tosiaan joulu lähellä, toivotan teille jokaiselle rauhaisaa Joulua ja joulunodotusta 🤗
  Ja kiitos näistä vertaistukiviestityksistä täällä ❤️

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68509
  Reeta-80
  Participant

  Heiiipä hei siskot rakkaat..
  Kuulkaa, yritin käydä hieman läpi teidän kokemuksianne tässä ketjussa, en ihan löytänyt sellaista jossa olisi tarkemmin ollut puhetta paksuneulanäytteistä, mihin olen hieman koettanut hakea vastausta…. Eli hieman taustaa, vasen rintani n puolisen vuotta oireillut epätavallisella tavalla ja mammon sekä ultran jälkeen sain vielä lähetteen Magkuviin ja vielä uudestaan ultraan, koska minun nännistäni yhdestä tiehyestä jostain syystä erittyy tummaa nestettä… Noh, näin lyhyesti kerrottuna tätä.. Niin tänään kun jouduin yhden päivän varoitusajalla menemään kuulemma vain paksuneulanäytteeseen (vakuuminäyte) tulikin siinä makoillessani ilmi hoitajalta että rintaan samalla laitetaan ”klipsi”
  Siis kysynkin nyt teiltä jos joku osaisi minua valaista tästä. Onko kyseessä ns lankamerkkaus vai on se eri asia. Ja miksi näin tehtiin. Siksi kysyn koska minulle ei avattu juuri mitään tulevista muutakuin kiireellisesti on menossa näytteet patologille… Olen aivan hukassa nyt.
  Kiitos jo etukäteen❤️

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66875
  Reeta-80
  Participant

  Moikka!
  Minä täällä ootastelen vielä tuloksia. Piti käydä omakannasta kahtomassa, niin näytti että oli tullut mutta nuo papat ei mulla ainakaan näy, vaikka olisi lääkäri kuitannutkin.
  Elikkä jos ja kun ei ole puhelin soinut, niin elän nyt siis siinä toivossa että ei mitään hämminkiä pitäisi olla.. kun virallinen soittoaika on 20.5 muistaakseni 🤔😁
  Mulla on helpottanut oireet, eli sitä yhdyntäkipua ja alavatsalla sekä kutinakin rauhoittunut. Ja pikkuhiljaa alkaa tuo ylenpalttinen pissiminenkin rauhoittua. Nostettiin sitä hormoniannostusta samalla lääkkeellä niin kyllä selkeästi helpottunut. Että ihan hyvillä mielin tällä hetkellä, KOP KOP (piti koputtaa puuta 😬😄)
  No joo, mitä tähän ilmastoon tulee, niin meillä on vieläkin talvikumit alla. On sitkeessä tuo kesäntulo 🙁
  Kiva kun laitatte ja Pauliina laitoit viestiä. Mukava raatata ja vaihtaa kuulumisia 🤗

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66773
  Reeta-80
  Participant

  Moikkis. Juu, otti papan.
  On pitkät päivät ootella tuloksia…
  Toisaalta tosi ärsyttävääkin.
  Laittelen tänne kunhan vastauksia tulee.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66749
  Reeta-80
  Participant

  Moikka. Minä tosiaan olin jo maanantaina kontrollissa, siirtyi päivällä onneksi näin päin ja pääsin😃
  Nooooh, nythän on tää nyt taas tämmöstä odottamista tuloksista.
  Ja se mikä tuopi alavatsalle kipuja on todennäköisemmin suolisto, kun on laskeutunut tietenni alaspäin ja arpikudos.
  Nostettiin kuitenkin estrogeenimäärää, myös koska niin mietona ollut.. nyt jos saapi sinne nyt sitä kosteutta samalla, kun noi yhdyntäkivut jopa liukkarin kanssa ollut kivuliasta, joka todennäköisesti se arpikudos on syypäänä kun ei anna periksi.
  Sitten sain kortisonivoidetta tuohun ulkosynnyttimille, kun limakalvojen kuivuus aiheuttanut haavaumia. Sitten vielä uuden lääkkeen mun yliaktiiviseen virtsaamiseen.
  Että muutoin oli ok 😁
  Toukokuun puolella on sitten soittoaika kui se lääke on tepsinyt sekä antaa samalla muut vastaukset.
  Ja sanoi että toki soittaa jos uusia löydöksiä/muutoksia on. Ja se lause jotenni sai jalat veteläksi….
  Mutta tämmöstä täällä 👍
  Näin pikaisesti…

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66679
  Reeta-80
  Participant

  Heipparallaa tyttäret kalliit.
  Odotus, tuo niin inhottavaksi sanaksi jo muodostunut näinä parina vuotena itselleni.
  Tosiaan, mullahan peruuntui se aika ja viime perjantaina posti-pate toi kun toikin uuden ajan ja se on 16.4 elikkä ensi viikon tiistaina jeeee. Varauduin jo että saattaisi mennä jopa toukokuulle.
  Noh, kipujen kanssa menty nyt muuan viikko ja piti ihan uusia kipulääkereseptitkin, että saapi yöllä nukuttua ja töissä käymään..
  Olen nyt ajatellut että oisko arpikudokset siellä mitkä nyt kettuilevat….
  Voe Pauliina, kyllä sinuakin koetellaan alakerran kanssa 😖
  Ja mulla nyt ainakin ollut niin että kun on hyvä kausi menossa ettei mikään vaivaa niin ei huolen häivää, mutta Annas olla kun vihlasee syystä tai toisesta alavatsaa tms, ajatus väistämättä menee harmaaksi, niin se on vielä tuoreessa muistissa vaikka jo kaksi vuotta mennyt… Ja luin jostain, että uusiutumismahdollisuus on juuri ensimmäisessä kahdessa vuodessa. Ja jos mikä välillä käypi mielessä vaikka ei pitäisi vatvoa, ainakaan pitkään 🙄
  Mutta laittelen kuulumisia kunhan vihdoin ja viimein pääsen lääkärikäynnille.
  Iso tsemppi teille!!!

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66631
  Reeta-80
  Participant

  Heipä hei tyttäret,
  Mulla on niiiin rankka viikko, että ollut sellasessa kuplassa, ettei ole kiinnostanut mikään. Eli mullahan PITI olla eilen se kontrolliaika…. Siis keskiviikko aamuun asti oon viimeiset 3viikkoa itteäni psyykannut, että kaikki menee/on hyvin, NOH…
  Vihdoin koitti odotettu kontrolliaika eilen niin eiköhän puhelin soinut ja soittivat sieltä että aika on PERUUNTUNUT ja että laittavat uuden ajan kirjeitse tulemaan mutta ei osaa sanoa milloin tämä mahdollisesti on…
  Kyllä voin sanoa että matto vedettiin täysin mun jalkojen alta 😢
  Se ahdistus ja suoraan sanottuna vitutus oli sanoin kuvaamaton.
  Ei nää odotukset tosiaan ole helppoja, ja nyt sitten venyy tämä aika ja vielä sekin onhan se vielä odotettava ne pirun tuloksetkin.
  Tää oli nyt tämmönen purkaus viesti, anteeksi.
  Kyllä tämä tästä taas….
  Jaa, toi tuli muuten uutena että endoa voipi olla ilman kohtuakin, yök ☹️

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66605
  Reeta-80
  Participant

  Joo, vastailen ja kirjoittelen aina tilaisuuden tullen ja mukavahan se on saada ns vertaistukea näinkin😃
  Siis viimeisen puoli vuotta ainakin olin todella kipiä, ja aina vaan sanoivat tk:ssa että suolistossa häikkää, kunnes menkat ei enää ottaneet loppuakseen ja ne hyytymät oli järkyttäviä, melkein joka askeleella joku möntti tuli ulos, ja pöntöllä tuli ihan norona verta. Noh, ihmettin vain että ompas outoa… Sitten oli pari päivää vuotamatta niin kotona ollessa tunsin jotain valuvan vetenä reisille asti niin valkovuoto olikin muuttunut sellaiseksi ja sitten soitin ja ärähdin että ei voi olla enää normaalia….
  Viikko papasta tuli soitto että on löydöksiä että toinen lekuri soittaa kohta, ja seuraavaksi päiväksi pääsin isompiin tutkimuksiin ja lähete kiireellisenä siihi kolposkopiaan ja looppiin. Pääsin heti viikon sisällä. Siinä se näyttikin ihan monitorista tarkalleen ja selitti, että koko kohtu on tämän pahan solukon peitossa. Piti vielä se patologin vastaus odottaa ja sieltä tuli sitten päätös radikaaliseen kohdun poistoon. Sterilisaatio on 2014 tehty joten jättivät munasarjat vielä hengailemaan.. helmikuussa tehtiin tää Papa tk:ssa ja siittä lähti ratas pyörimään ja huhtikuussa leikkaus.
  Viime kesänä sain estrogeenilääkityksen aloittaa… Tänä päivänä oireilen edelleen, voi johtua korvien välissäkin varsinkin kun kontrolli ensi viikolla taas… Mutta jätti kyllä melkoisen jäljen henkisesti 😥

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66600
  Reeta-80
  Participant

  Heipä hei. Myös tosiaan minulla diagnosoitu tämä.
  Radikaali leikkaus tehtiin 2017.
  Mullakin oli juuri tää että Papa oli otettu n vuosi sitten ja pitkin hampain ottivat sitten uuden kun tosiaan edellinen oli puhdas..
  Ihan järkyttävät oireet olivat.
  Nyt ensi viikolla toinen kontrolli käynti. Eli riittänyt nämä vuoden välein kontrollit…
  Mutta voihan itku ne tulosten odotukset silloin alussa kun vaan tuli lääkäriltä että häikkää on ja sitten tää kontrollikin meinaa tehdä liian levottomaksi. Ja vielä sen jälkeen pitää jaksaa tuloksia taas 🙄🙄
  Tsemppiä tuohon odotteluun.
  Mihin päin olet kolposkopiaan?
  Ja toi on ihan tosi kun itsekin koettanut etsiä varsinkin alussa tietoa niin ihan hukassa. Tää olikin mukava kun tosiaan Pauliinan kanssa nyt on voinut täällä vaihtaa kokemuksia. Ja tosiaan nyt jännään tota mun kontrollia niin että en ole tänne nyt mitään hetkeen laittanut… 😬😬
  Ehottomasti hengessä mukana sinunkin kanssa 🤗

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66456
  Reeta-80
  Participant

  Moikka. Ihan huippua oli lukea kuulumiset😃😃
  27.3 sain kirjeitse ajan kontrolliin.
  Pissanäytekin pitää sitä ennen touhuta sinne.
  Kivut hellittäneet, mutta tää pissaralli ja kutina vie hermot!!!
  Eli vissiin viittaa että limakalvot edelleen kuivat, näin oireili viimeksikin ja aloitettiin se paikallisestrogeeni.
  Ollutkin ihan ok, mutta nyt viime kuukausina vähän tuntuu että mistä taas moinen arkuus tullut alakertaan.
  Joskus sitä turhuuksissaan ajattelee, että saisivat kursia umpeen koko reiän ku vaan harmia tuottaa kun petihommatkin meinaa mennä mönkään sen takia kun tekkee niin kipiää 😟
  Onko sinulla nyt seuraavan kerran kontrolli vuoden perästä vai oliko puhetta?

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66382
  Reeta-80
  Participant

  Heippa, sain viime viikolla tiedon että kontrolli menee maaliskuun puolelle…
  Odottavan aika on pitkä (ja piinallinen)
  Noh, ei se auta.
  Töitä onneksi nyt saanut tehdä että ei oo sinäänsä tarvinnut asiaa miettiä.
  Tuossa vain on nivuset alkaneet oireilemaan niin että kun isompaa askelta ottaa tahi reipasta niin voe luoja kun ois joku siellä joka estää jalan liikkumisen ja tekkee niin kipiää.
  Että liekkö lihakset niin juntturassa vai kenties arpikudokset kettuilevat siellä…
  Mitäs sinulle kuuluu??? Oletko jo saanut vastauksia?

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66206
  Reeta-80
  Participant

  Kerran vuoteen oli vaan puhe että käydä ne kontrollit, viimeksi ottivat 3 koepalaa, nyt tuleva on vissiin normi Papa sekä ultra..
  Ja kokonaisuudessaan leikkasivat kohdun pois, eli emättimestä tehtiin ihan umpinainen ”pussukka” .
  Ja mulle hoitajat tulivat heti samana päivänä kysymään haluanko keskustella että heillä olisi pari henkilöä jotka voisivat tulla juttelemaan, mutta enhän mä sitä silloin tajunnut että tarvitsen..
  Ja itseasiassa silloin kun ennen leikkuu päätöstä lääkäri ehdotti kriisiapua, noh,
  En ottanut sitäkään vastaan, älytön shokki vaan päällä ja sain pari sairaslomapäivää heti.
  Asumme Kuusamossa ja suku on helsingissä. Ja itse myös kyllä Helsinkiläinen.
  Mutta siskon kansaa sitten puhelimitse käytiin läpi asiaa.
  Olin kaksi yötä osastolla ja kun pääsin kotiin ja ekan yön jälkeen se iski, itkin itkin ja itkin.
  Täällä suunnalla ei ollut kellään vastaavaa ollut, ainut oli vanhempi rouva kuka oli sairastunut rintasyöpään, mutta en jotenki kokenut että oisin niin paljon hänestä hyötynyt, joten olin myös yksin, vaikka ihmisiä oli ympärillä, olin tosi yksin.
  Nyt kun tässä saanut vähän availla uudestaan tätä asiaa niin, hullua että puhun tosiaan nyt itsestäni… Mutta
  Ompa mukava että olet jakanut sinunkin kokemuksia täällä 😍

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66197
  Reeta-80
  Participant

  Niin samalta kuulostaa.
  Just tuokin että elää jossain kuplassa taas, ennen kuin todetaan, että kaikki ok.
  Meillä on vanhin viidennellä ja eskarissa nuorin.
  Ja perheneuvolaa kovasti suosittelevat edelleen kun juuri tytär, eli vanhin seurasi vierestä kuinka kipeä olin ennen diagnoosia ja ennen leikkuuta.
  Rupesi oireilemaan, että raapi käsivarret verille ja koulu ei maistunut.
  Sen ikäinen jo osaa jotain asioita ymmärtää ja epäilen että netissä käynyt googlailemassa. Ja valitettavasti löysin vihkon hänen sängystä siihen aikaan jossa luki hänen ajatuksiaan…. Pelotti häntä se tulevan leikkaus ja että pelkää että äidin sydän pysähtyy jne.
  Kyllä siinä kyynelkanavat aukesi totaallisesti.
  Nyt näin pölyn laskeudettua, ollaan kotona kahden kesken juteltu asiasta.
  Ja kädet on alkaneet parantumaan ja arvosanat nousseet koulussa.
  Mutta jos uskallan sanoa että helpolla pääsin kun olen leikkuulla selvinnyt.
  Kun miettii, että josko asiat olisivatkin olleet ns pahemmin että esim sytostaattihoidot olisivat joutuneet antamaan tms.
  Mutta vielä kun eli epätietoisuudessa ennen leikkuuta, että mitä sieltä vielä mahdollisesti löytyy niin väkisinkin ne lääkehoidotkin pyöri päässä. Onneksi tietynlainen musta huumori on pelastanut. Vaikka muutoin huumori kaukana ollutkin…
  Oliko sulla ketään vertaistukihenkilöä tukena pahimpina hetkinä?

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66191
  Reeta-80
  Participant

  Olen nyt tän viikon ollut vapaalla töistä, ja enkä ole mitään saanut aikaiseksi.
  Kyllä minä joskus kanssa mietin että ei oo helppoa olla nainen, kun alakerran kanssa vähän väliä jotain ongelmaa🙄
  Se syö henkisesti voimia. Ja joskus siinä sivussa perhe-elämäkin kärsii ja on koetuksella…
  Viime vuoden kontrollitarkastuksen jälkeen taas hengähdin ja oli kevyempi olla kaikkien tulosten saamisten jälkeen. vaikka kertoivat että ultrassa näkyi munasarjoista rakkulassa jokin väliseinä mitä pitää seurata… Sitten tosiaan samalle kesälle alkoi taas oireilu ja petihommat sattui sekä virtsaaminen oireili…. Sitten todettiin että limakalvot jo kuivat mistä kaikki vaiva.
  Sain vagifem lääkityksen ja ollutkin hyvä olla sen jälkeen.
  Mutta alitajunnan kautta taas oireilen, ja mikään ei huvita juurikaan, odottaa vaan sitä aikaa. Ja eihän se siihi jää, sitten tosiaan jänskätään vastauksia 🙄
  Onko yhtään tietoa milloin vastauksia tulee?

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66163
  Reeta-80
  Participant

  Joo, eli mulla oli tosiaan sillä lailla, että oli varhainen vaihe juu, mutta oli kerennyt laajentua aikalailla koko kohtuun, eli se koko limakalvo oli täynnä niitä muutoksia. Vaikka oli vuosi edellisestä papasta ja puhtaana tuli, niin olin äärettömän kipeä ja ne vuodot oli järisyttäviä. Valkovuotokin muuttui ihan vedeksi ja pitkin reisiä välillä valui… Sitten ajattelin että pakko käydä vielä tarkistuttaa, niin vielä meinasivat että oireet olisivat kuitenni suolistossa 😡
  Noh, pitkin hampain otti papakokeen kuitenni ja kas kas, mitä löytyikään. Viikko siitä käynnistä kaikki käynnistyi.
  Aiemmin leikattu munasarjoista kystia ja tehty sterilisaatio. Että lapsiluku oli kyllä jo täysi kaikki 2kappaletta, mutta ihan nokko meikäläiselle..

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66158
  Reeta-80
  Participant

  Ei mikään niin pieni leikkaus sullakaan 😮
  Joo siis viime vuonna oli ihan niinkin pahana odottelu kun kontrolliaika läheni että piti ihan käydä juttelemassa terapeutin kanssa… Nyt jälleen kovasti oireilen henkisesti… Ja soittavat tarkemman ajan mutta nyt helmikuulle on kuitenni.
  Missä sairaalassa leikkauttivat sinut?
  Itse oyksissa.
  Ja joo, kyllähän takaraivossa on se ajatus että turhaan nyt höntään tän kanssa, mutta kun kerran kun tommosen uutisen ja toimenpiteen joutunut käymään jää väkisinkin kummittelemaan.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #66148
  Reeta-80
  Participant

  En edes muistakaan mitä kaikkea oli… Loop tehtiin ja loppujen lopuksi vahvistui patologilla että pahanlaatuista oli ja päättivät poistaa koko kohdun, ja leikkauksella selvisin..
  Mutta traumat jäi, kun kuitenkin kontrollikäynnit pitää kerran vuoteen tehdä.
  Ja se sama ajatus alkaa pyörimään että mitä jos taas löytyykin jotakin poikkeavaa.
  Sain luvan jo aloittaa miedon estrogeenilääkityksen viime kesänä, vaikka munasarjat jätettiinkin, mutta oireilin kaikella muulla tavalla esim kuivuus…

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 21)