Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Pelokas1

Pelokas1

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #74844
  Pelokas1
  Participant

  Hei taas kaikille!
  Tässä kuulumisia täältä päin. Mulla on nyt sytostaattihoidot takana,viimeisin oli 4 viikkoa sitten. yli neljä kuukautta siihen meni,mutta selvisin niistä.Hiukset ja kaikki muut karvat lähtivät ja käden suonet jäi kipeiksi,lisäksi jalkapohjat ovat todella arat ja jalat jäykät ennen kuin pääsee liikkeelle.
  Hoitojen aikana jouduin käymään kaksi kertaa päivystyksessä,kun kuume nousi niin korkeaksi,ensimmäisellä kerralla oli influessa A ja toisella kerralla ei löytynyt mitään syytä. Meni sitten ohi reilussa viikossa. Muuten olen koittanut pitää mielen virkeänä ja koittanut liikkua mahdollisimman paljon.
  Viime viikolla oli sädepuolen lääkärikäynti ja hoito suunnitelman teko. Ensi viikolla alkaa sädehoidot 15 kertaa, eli kolme viikkoa menee siihen.
  Antavat minulle säteitä myös kainalon imusolmukkeisiin (varoiksi), vaikka kainalo oli iihan puhdas kun rinta leikattiin kokonaan pois syyskuuussa.Lääkäri sanoi että tästä sädetyksestä voi käsi turvota?? Onko kenelläkään kokemusta tästä,turpooko käsi ja voiko sitä ehkäistä jotenkin itse,joitain jumppaa tai vastaavaa?
  Muutenkin haluisin kuulla miten olette pärjänneet säteiden jälkeen,kuinka herkkä rinnan iho on auringolle ja muutenkin kokemuksia. Näin kun on kesä tulossa ja vähän tekisi mieli lähteä etelään jo toukokuussa. Voi olla että olisi liian aikaista,mutta jotenkin haluaisi hetkeksi lähteä pois tästä kaikesta.
  Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä ja kevään odotusta teille kaikille!!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #74528
  Pelokas1
  Participant

  Hei taas teille kaikille! En ole kuullut että kukaan olisi kieltäytnyt solunsalpaajahoidosta,mutta äidilleni (hän oli 78v kun sairastui rintasyöpään) ei suositeltu näitä hoitoja iän vuoksi. Hän sai vain sädehoitoa ja voi hyvin tällä hetkellä.
  Minulla itselläni on nyt sitä toista sytostaattihoitoa annettu kerran,vajaa kolme viikko sitten. Tulin siitä todella kipeäksi,tai en tiedä onko se siitä vai siitä valkosolukasvattaja piikistä. Huomenna on verikoe taas,niin nähdään voivatko antaa ”myrkkyä” torstaina.
  Olisi kiva kuulla teidän toisten mielipidettä/kokemuksia tästä hoidosta.
  Mulla tuntuu jalat kuin olisivat ”puupökkelöt”, ja koko ajan on todella kuvottava olo.
  Mitä pahoinvointilääkkeitä olette saaneet?
  Eli saan hoitona CE90- + Pelgraz (piikki minkä pistän itse). Tätä saan 3x kolmen viikon välein,sen jälkeen tauko ja sitten vielä sädehoito.
  Tsemppiä kaikille ja ihanaa kun mennään kevättä kohti!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #74289
  Pelokas1
  Participant

  Hei kaikki,täällä kuulumisia Pelokas 1:ltä.
  Kirjoittelin syksyllä ja nyt on hoidot täysillä käynnissä.Syyskuussa leikattiin koko oikea rinta pois ja onneksi vartia-imusolmukkeet olivat puhtaat,eli kainaloa ei tarvinnut tyhjentää. Nyt ölen saanut 8 kertaa viikon välein sytostaattihoitoa Karboplatiini-pakliakselia.Onko jollain kokemuksia tästä? Hiukset lähtivät kahden viikon päästä,mutta ne onneks kasvaa joskus takas. Mulla on ollut aina torstaina hoitopäivä ja perjantai ollut hyvä päivä ja viikonloppina olen ollut aika kipee.Onneks ei oo tarvinnut oksentaa.
  PET-kuvauksessa kävin edellisviikolla ja lääkärin mukaan näyttää hyvältä.Ei ole myöskään geenivirhe,mitä epäilivät.
  Tämän viikon jälkeen on onneks 3 viikon tauko,ehtii vähän toipumaan.Sitten alkaa 3 viikon välein annettava sytostaattihoito CE90+Pelgraz kolme kertaa. Tästä hoidosta olisi kiva kuulla,mitä oireita teille on tullut. Lääkäri sanoi että nyt mennään ”oppikirjan” mukaan hoitojen suhteen kun olen kuulemma niin nuori (54V),
  kiva kuulla.
  Tuon sytostaattihoidon jälkeen on kuukauden toipumistauko ja sitten vielä annetaan sädehoito 15 kertaa (3 viikkoa).
  Pitkä aika tähän menee,mutta elän toivossa että sairasloman jälkeen mitä kestää toukukuun loppuun asti,pääsisin nauttimaan kesästä.Yksi rintaisena ja kaljuna, mutta hengissä!
  Olen päässyt pahimmista peloistani,vaikkakin joskus yöllä iskee ahdistus,onneksi nyt jo harvoin.
  Korjaus leikkaus jonossakin olen,mutta se tuntuu vielä kaukaiseslta ajatukselta. Niistäkin olisi kiva kuulla kokemuksia,milloin on tehty ja miten on onnistunut.
  Haluan toivottaa kaikki kanssa sairastaville ja heidän omaisille oikein lämmintä ja rauhallista joulua ja parempaa vuotta 2023!!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #73603
  Pelokas1
  Participant

  Kiitos Rae ihanasta ja kannustavasta viestistä.Oliko sinulla myös tuo triplanegatiivinen muoto? Tänään tuntuu olevan jo parempi päivä,ja usko että tästä selviän tästä vie voiton. Toivon aurinkoista päivän jatkoa sinulle sinne Espanjan auringon alle ja kaikille muille ”kanssa sisarille”!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #73599
  Pelokas1
  Participant

  Täällä uusi rintasyöpään sairastunut. Olen todella peloissani ja toivoisin tietoa ja tukea. Kävin kuukausi sitten seulonnassa ja oikeasta rinnasta löytyi kaksi noin 2cm kasvainta. Reilu viikko sitten olin magneettikuvissa ja kirurgi kertoi viime torstaina että kasvain on agressiivista laadultaan ja oli kasvattanut syöpäkudosta jo pesäkkeiden ympärille noi 6x3cm alueen. Hänen kanssa päätettiin että koko rinta poistetaan leikkauksessa ensi viikolla. Ennen leikkausta käyn vartiaimusolmuke gammakuvaukseessa ja kainalo tyhjennetään leikkauksen yhteydessä jos on levinnyt. Se mistä olen eniten huolissani/peloissani on että tämä on kohtalaisen huonosti erillaistuvaa ja nyt kuvauksen jälkeen diagnoosissa luki että se on triplanegatiivinen. Luin tuosta netistä (ehkä ei olisi kannattanut) että tuolla on huonot ennusteet ja elin odotus on noin 2 vuotta! Pelottaa! Olisiko jollain jotain vastaavanlaista kokemusta? Lisäksi sairastan monielinsarkoidoosia,syön siihen kortisonia melko isolla annoksella. Olisin todella iloinen jos joku voisi helpottaa oloani.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)