Siirry suoraan sisältöön

pelko

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Adenokarsinooma in situ #68858
  pelko
  Participant

  Halusin tulla jakamaan hyvät uutiset. Loopissa saatiin kaikki paha poistettua ja nyt sitten seurataan puolen vuoden välein. Kyseessä oli lopulta HSIL/CIN3. Helpotus on totta kai valtava, mutta jollain tavalla huoli jäi silti vähän päälle.

  Voimia teille kaikille, jotka painitte näiden asioiden kanssa! Itseen pelkkä epäily jätti sen verran jälkeä, että tutkitutan jatkossa pienimmätkin vaivat. Pelottava tunne, kun ei voi luottaa olevansa täysin terve, vaikka tuntuisi sille.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68707
  pelko
  Participant

  Kiitos Pauliina78. Tiedän, että netissä ei kannattaisi pyöriä, mutta olen silti lukenut suurin piirtein kaiken, mitä olen suomeksi ja englanniksi löytänyt. Jotenkin sitä haluaa ymmärtää, mitä tässä voi olla edessä, vaikka mikään määrä tietoa ei silti tuo kontrollia itselle.

  Pelkäsin, että papan tulos huononee kolposkopiassa ja juuri näin kävi. Nyt sama ahdistava fiilis loopista, joka on onneksi jo parin viikon päästä. Eniten ahdistaa ajatus, että oma pieni lapsi joutuisi kasvamaan ilman äitiään. Tähän liittyen mielessä pyörii todella surullisia kuvia.

  Lääkäri oli puhelimessa rauhallinen eikä nähnyt aihetta paniikkiin, mutta en ole nähnyt patologin lausuntoa koepaloista itse. Pelottaa, jos siitä olisi tulkittavissa jo jotain enemmän. Sama kävi kolposkopian lausunnon kanssa: kun sain sen luettavaksi niin tulkitsin tilanteen paljon huonommaksi kuin heti käynnin jälkeen. Eikä tuosta sitten mennytkään kuin pari päivää niin sain kuulla, että status on tällä hetkellä in situ/HSIL. Mulle tehtiin ultraus kolposkopiassa ja munasarjat ja kohtu vaikuttivat siinä ok.

  Vaikka vielä ei ole todettu syöpää niin alkava syöpä ei varsinaisesti kevennä mieltä, kun vielä ei ole mitään takeita siitä, että olisi pysynyt paikallisena. Haluaisin vaan palauttaa koko tämän syöpäepäilypaskan sinne mistä tulikin. En tarvitse mitään muistutusta siitä, miten arvokasta elämä on.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68700
  pelko
  Participant

  Ikävä nähdä, että sinäkin Annukka84 olet liittynyt keskusteluun. Mulla sama ikä ja hoitopiiri. Toivottavasti saat pian ajan leikkaukseen, koska tämä odottaminen ja pahimman pelkääminen on synkkää.

  Itselläni ei ole todettu vielä syöpää, mutta tämän lähemmäs ei taida päästä. Mulla siis papan jälkeen ASC-H ja nyt kolposkopian jälkeen in situ/HSIL. Ilmeisesti sama tilanne kuin sulla Pauliina78 tässä vaiheessa.

  Olen yrittänyt tutkia, miten herkästi invasiivinen syöpä voisi jäädä tällä luokituksella kolposkopiassa huomaamatta ja miten pitkällä se voisi jo olla. Ahdistaa ihan huolella, että sähkösilmukkahoidon jälkeen tulee lisää huonoja uutisia ja todetaan laajalle levinnyt syöpä, minkä parantamisessa kaikki todennäköisyydet kääntyvät itseä vastaan.

  Lohduttavaa nähdä täällä teitä, jotka olette jo selvinneet monesta vaiheesta.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68593
  pelko
  Participant

  Kiitos Pauliina78! Tiedän, ettei itseään syyttäminen auta tässä tilanteessa yhtään, mutta silti päässä pyörii, että oma vika. Olen viimein oppinut hölläämään elämässä ja ”heti”, kun joku asia jää tutkimatta niin se kostautuu. Nähtäväksi nyt vain jää kuinka pahasti. Harmittaa, ettei minua ole ohjattu papaan edes imetyksen jälkeen, kun uusin pillerireseptiä. Sellainen tunne, että kaikki pitäisi tajuta itse, olet sitten lääkärissä tai rautakaupassa.

  Vaikka todennäköisyydet ovat omalla puolella niin joku on silti aina se poikkeus, jolla onkin syöpä. Sinäkin olit. Kaikkein pelottavinta on, että sairaus on niin pitkään oireeton. Mitä, jos syöpä onkin siis jo pitkällä? Olen kuullut, että pitkällä olevissa tapauksissa olisi hyvin varmasti verenvuotoa, mutta ei aina. Ajattelen, että ihan sama vaikka kohtu ja kaikki lähtee, kunhan pieni tyttöni saa pitää äitinsä.

  Osaisinpa suhtautua tähän kevyemmin, sillä tämä odottaminen käy sietämättömäksi. Kolposkopia ei varmasti auta yhtään, sillä sen jälkeen saa odotella vielä pidempään.

  Onneksi sulla on nyt hyvä tilanne operaatioiden jälkeen.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68587
  pelko
  Participant

  Vieläköhän täältä löytyisi keskustelijoita? Olen 35-vuotias ja odotan melko hysteerisenä kolposkopiaa saatteella ASC-H (ei poissulje HSIL, AIS eikä syöpää). Pelkään, että löytyy jotain, mitä ei voida enää parantaa. Mikään muu ei varsinaisesti pelota (tutkimukset tai hoitotoimenpiteet). Tiedän, että pitkälle edennyt syöpä on epätodennäköistä, mutta poikkeustapaus sitä on jo tuolla papa-luokituksellakin.

  En ole tajunnut olla oireista huolissani vaan olen selittänyt ne synnytyksestä johtuvina muutoksina kropassa. Eniten huolestuttaa yli kolme vuotta jatkuneet yhdyntäkivut sekä se, että edellisestä papasta on jo 5 tai 7 vuotta, jolloin taso on ollut 2. Mahdollisesti tuo 2 on ollut kaksi kertaa peräkkäin enkä ole tajunnut, että siihen kannattaisi reagoida. Miten tyhmää ja huolimatonta, vaikka olen luonteeltani jopa ylihuolellinen ja varmisteleva. Jotenkin raskaus sekä muutaman vuoden tauko pillereistä on kai sekoittanut pääni enkä ole muistanut ajatella papoja. Minulla on ollut elämässäni vain 2 suhdetta.

  Mitä oireita teillä muilla on ollut ja millä diagnooseilla? Mitä teille kuuluu toimenpiteiden jälkeen?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)