Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi pauliina78

pauliina78

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 85)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Läheisten voimavaroihin vinkkejä #68150

  pauliina78
  Participant

  Heippa! Itse ainakin koin että pelkkä kysymys-miten jaksat? Merkitsi paljon. Ja jos olin sillä tuulella että halusin kertoa tuntemuksistani,niin kerroin. Tai sitten jos en jaksanut,niin kyllä senkin kysyjä huomaa. Ja ihan ehkä arkisia asioita, voi kysyä tarvitseeko esim kauppa-apua. Olla empaattinen ja läsnä siten että äitisi tietää ettå saa sulta apua ja tukea tarvittaessa. Mutta ei sääliä,sitä itse vihasin. Tuo on raskasta aikaa kaikille, varsinkin äidillesi. Kaikki pelot ja epävarmuus tulevasta ahdistaa. Toivon ettå kaikki kääntyy vielä hyväksi!

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68140

  pauliina78
  Participant

  Moikka! Mulla ei oireillut mitenkään. Tai oli mulla ennen sitä aina ovulaation aikaan pientå välivuotoa, ja se sai mut lääkäriin. Mutta se ei ollut syövästä johtuvaa vaan emättimen endometrioosista. Eli täytyy siinä suhteessa kiittää tätä mun endoa kun laittoi mut tarpeeksi ajoissa liikkeelle. Tai no olisin voinut aikaisemminkin olla liikkeellä ettei olisi päässyt kehittymään syöväksi asti,mutta todella hyvä onni oli kun löytyi niin varhaisessa vaiheessa.

  Mulla taisi kestää muutaman viikon tulosten odottelu. Olisikohan yksityisellä kolposkopian jälkeen ollut pari-kolme viikkoa ja sitten loopin jälkeen tasan kaksi viikkoa. Sitä päivää ei unohda. 7.5.2018. Se jakaa mun elämäni. Elämä ennen syöpää-jälkeen syövän. Mutta siitä selvisin ja elämä jatkuu. Tosin henkisellä puolella hieman kangerrellen,mutta valoa kohti menossa…

  -Pauliina

  in reply to: Syöpää vai jotain muuta? #68136

  pauliina78
  Participant

  Heippa susi! Milloin olet käynyt viimeeksi gynekologilla? Kyllähän ne hormonit varmasti voi mennä sekaisin laihdutuksesta ,mutta melkeinpä varaisin sinuna ajan gynelle joka voisi sinua auttaa. Ultrallakin näkee jo paljon,esim kohdun limakalvon tilanteen ja munasarjat. En oikein muuten osaa sinua auttaa. Endometrioosi myös tietysti voi laittaa kuukautiset sekaisin,sekä tehdä kipuja vatsaan plus vaikuttaa vatsan toimintaan. Mutta nämäkin varmasti selviäisi gynellä käydessä.

  Terkuin Pauliina

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #68129

  pauliina78
  Participant

  Heippa Sanna79! Eli tuo in situ tarkoittaa pintasyöpää,joten se ei ole näinollen vielä läpäissyt pintaa syvemmälle. Mulla oli kesällä 18 iso leikkaus kun oli se pirulainen mennyt porautumaan jo pintaa syvemmälle.

  Kolposkopiassa otetaan niitä koepaloja. Värjätään limakalvoja liuoksella ja lääkäri katsoo mikroskoopilla värjäytyneet alueet ja napsii niistä pieniä koepaloja. Ei satu nippausta enempää. Jossain tapauksissa siinä samalla voidaan jo tehdä ns loop-hoito,jossa otetaan isompi pala kohdunkaulasta ja patologi tutkii sen ja antaa siitä vastauksen. Itselläni tuli silloin papakokeen tuloksen jälkeen niin suuri ahdistus että menin yksityiselle kolposkopiaan. Siitä tuli vastaukseski in situ/hsli. Ja sitten odottelin aikaa Loop-hoitoon. Josta sitten löytyi invasiivinen syöpä.

  Kysele vaan jos on mieltä askarruttavia juttuja. Yritän auttaa parhaani mukaan. Kärsivällisyyttä tuo odottelu vaatii, tsemppiä kovasti siihen..Toivottavasti et joudu monia viikkoja odottelemaan aikaa!

  -Pauliina


  pauliina78
  Participant

  Heippa palstalaiset! En ole tänne hetkeen kirjoitellut,olen kyllä käynyt lukemassa täällä muiden juttuja. Ihanaa Kia että jaksat kirjoitella tänne. Ja toivon että oloasi saadaan jatkossakin helpotettua että pystyisit olemaan kivuton.

  En ole oikein osannut tänne kirjottaa mitään,olen ollut jotenkin niin tyhjä. Kävin eilen psyk.hoitajalla ja sain nyt ajan psykologille. Jotenkin niin epätoivoinen olo ja väsynyt tähän. Mietin että miten kauan sitä jaksaa tätä oloa,ja mitä sitten tapahtuu kun kuppi menee nurin? Lamaannunko täysin? Nyt tässä pyöritän tätä lapsiperheen arkea aika normaalisti,sisälläni vaan tosi paha olla. Enkä uskalla sanoa kenellekkään läheiselle että alan olla niin väsynyt itseeni. Hoitajalle kerroin. Ei mulla mitään itsetuhoisia ajatuksia ole,mutta olen niin väsynyt,niin väsynyt tähän mun hulluun nuppiini. Ja sitten tää tuntuu niin hölmöltä,koska olen tällä hetkellä syöpävapaa,että mun pitäisi iloita siitä. Ja koen nytkin kirjoittaessani huonoa omaatuntoa että edes kirjoitan näitä ajatuksia tänne. Missä ihmisillä on todellisia sairauksia. Mutta kyllä mä nyt tämän aattelin tänne jättää,vaikka arvelluttaa..tämä kirjoittaminen vähän helpottaa.

  Kaikkea hyvää kanssakulkijoille ja valoisia syyspäiviä.


  pauliina78
  Participant

  Heippa!

  Mä olin eilen psyk.hoitaja juttusilla. Vitsit,siinä on kyllä todella hyvä hoitaja ja meillä nuo kemiatkin kohtaavat. Nyt on ollut vähän helpompaa olla henkisesti, hoitaja kyllä varoitti että ei pidä säikähtää jos tulee takapakkeja. Mieli kun on niin ihmeellinen. Ja ihan kuin oltais maalattu piruja seinille,niin tänään olen ollut aika maassa. Näin viime yönä unen,että aloin vuotamaan verta,ihan hirveästi. Ja mulla oli vielä valkoiset housut ja olin jossain paikassa,en muista missä. Aamulla herätessäni kiitin luojaani että se oli vain unta,mutta tuo ahdistava tunne on seurannut ja vaaninut minua koko päivän. Syöpäsyöpäsyöpä. Ihan kuin joku kuiskis korvaani. Tosi levoton olo. En kuitenkaan ole turvautunut lääkkeeseen,vaan oon yrittänyt touhuilla muuta, ja yrittänyt ajatella mukavia. Lauantaina olen lähdössä hyvän ystävän kanssa Helsinkiin hotelliin yöksi. Ihan vaan kahdestaan. Käydään syömässä, otetaan pari olutta ja turistaan kuulumisia. Se tekee kyllä hyvää. Odotan sitä jo kovasti.

  Ehkä huomenna on jo valoisampi päivä. Kialle erityisterkkuja,olet kovasti mielessäni. Kirjoitit kerran mulle että käy juttelemassa vaikka se tuntuisi sillä hetkellä että ei tarvitsisi. Olit aivam oikeassa! Eilen ajattelin ennen hoitajalle menoa,että mulla ok olo, voisin jättää käynnin välistä,mutta sen jälkeen tajusin että kyllä mä vaan sitä tarvitsen. Hoitaja heitti mulle kysymyksen ilmaan että miten me saataisiin pidettyä mun mieli kasassa? Niin,että saisin torpattua sen valtavan ahdistusaallon mikä välillä jyrää mut yllättäen totaalisesti alleen…

  Tästä tuli tämmöinen höpötys, piti päästä se purkamaan. Miehelle en viitsi näistä hirveesti puhua koska ei hän ihan täysin tajua tilannettani. Mutta minä uskon että te ymmärrätte täällä.

  Kaikkea hyvää jokaiselle omalla taipaleellaan.


  pauliina78
  Participant

  Voi Kia. Olet todellakin meidän ajatuksissamme. Toivon sinulle kivuttomia hetkiä ja enkeleitä ympärillesi. Kiitos kun jaksat laittaa tänne meille kuitenkin viestiä.


  pauliina78
  Participant

  Ihanaa Kia kun pääsit kotiin! Lepoa ja toipumista Valosen sanoin!


  pauliina78
  Participant

  Voi Kia! Toivottavasti vielä tulet tänne palstalle! Olin jo huolissani sinusta kun sua ei ole täällä ”näkynyt” muutamaan päivään. Olet ollut kovasti mielessäni. Toivon niin sydämestäni että nujerrat sen bakteerin ja pääset vielä kotiin.

  Olet ollut minulle suuri tuki ja turva. Olet kirjoittanut niin viisaasti monista asioista. Ja todella auttanut minua. Kiitos ihana Kia! Toivottavasti vielä saamme lukea tekstejäsi täällä.
  Rakkaudella Pauliina


  pauliina78
  Participant

  Heippa! Kia,miten voit?

  Olen tottis samaa mieltä sun kanssa. Itse kun on kokenut/tajunnut tämän elämän rajallisuuden niin välillä todella ärsyttää muut ihmiset ketkä ajattelevat vain itseään tai valittavat pienistä asioista. Itsellä se asia saa olla aika hemmetinmoisen suuri että käyttäisi energiaa valittamiseen. Enpä edes muista milloin totta puhuen olisin valittanut jostain asiasta. Lapsetkin ja itsekin olin flunssassa ja sain sympatiaa osakseni ihmisiltä kun mentiin huonoilla yöunilla. Mutta voi, ei se mua haitannut. Aamuyöstä valvoessani nuhaisen lapseni kanssa mietin että olenpa onnekas. Tässä sitä valvotaan flunssan kourissa mikä menee ohitse. Huomenna on uusi päivä. Lääkärikäyntini jälkeen oloni on ollut huojentunut, pystyy taas hengittää vapaammin. Tosin kyllä se syöpäpeikko tossa olalla välillä pelottelee,mutta nyt se on ollut aika hiljaa ja antanut minun nauttia elämästä.

  Tässä istun ja kuuntelen lasten nukkumistuhinaa. Ihana tuhina. Voi kunpa voisi olla joskus yhtä huoletonna kuin lapset. Ja niin täynnä iloa ja intoa.

  Tälläisiä ajatuksia tänään. Kovasti voimaa jokaiselle palstalaiselle.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67653

  pauliina78
  Participant

  Kiitos ihana Kia! Kirjoittelin tuonne toiseen ketjuun vähän enemmän.


  pauliina78
  Participant

  Heippa! Tulin minäkin kertomaan uutisia. Eli viime viikon kk-syövän kontrollista tuli ns puhtaat paperit, tänään päättyi viikon odotuspiina hpv-näytteestä. Ja se oli negatiivinen,eli kaikki hyvin! On niin tavattoman helpottunut olo, ihan kuin olisi taas saanut uuden mahdollisuuden elämään. Ehkä tämä psyykkinen puolikin tästä pikkuhiljaa eheytyy, ja luottamuksen tunne omaan kehoon vahvistuu. Tulevaisuudestahan ei kukaan tiedä, mutta tällä hetkellä olen elämästä niin onnellinen. Sovittiin heti tänään ystäväni kanssa että lähdetään juhlistamaan muutaman viikon päästä elämää. Varataan hotelliyö Helsingistä ja mennään katselemaan kaupunkia. Ei olla kahteenkymmeneen vuoteen oltu kaksistaan missään, tuli avioliitot, muutot, lapset..mutta nyt otetaan yksi viikonloppu joka pyhitetään pitkälle ystävyydelle.

  Nyt musta tuntuu paremmalle kuin vuoteen. Käynnit psyk hoitajalla ovat auttaneet ihan hirveästi. Ja tämä tuki täällä on ollut ihan korvaamatonta. Tuntuu että olen saamassa elämäniloa vähän takaisin.

  Toivon Kia että noi sun aamupahaolot jäisi pois, tosi kurjaa. Sä Kia osaat kirjoittaa niin hyvin ja osuvasti kysyä kysymyksiä joita jään miettimään. Kiitos kovasti.

  Täällä oli kovasti tullut uusia kirjoituksia tällä välillä, pitää niihin syventyä tarkemmin myöhemmin. Nyt lähden potkimaan jalkapalloa pikkuisten murujeni kanssa.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67645

  pauliina78
  Participant

  Huh helpotusta, olen niin onnellinen, tulos oli negatiivinen! Eli vuoden päästä sitten olisi seuraava tarkastus. Taas tämä odotuspiina ohi!

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67632

  pauliina78
  Participant

  Täällä odotellaan…näin Terveystalon sivuilta että labra oli merkattu tälle päivälle, eli näkyisiköhän tulos huomenna. Voi elämä mua pelottaa ihan kamalasti….ehkäpå olen huomenna viisaampi…

  Muuten tuli mieleeni tosta hpv-näytteestä että kysy ottaako ne sen sulta ennen leikkausta? Mä kun kävin leikkaussuunnitelmakäynnillä loopin tulosten jälkeen niin lääkäri otti hpvn. Ja se oli silloin ainakin negatiivinen…

  Tämä kirjoitus jää nyt lyhykäiseksi. On pää niin jumissa . Pelosta ja flunssasta…johan sitä koulua ja kerhoa ehti mukulat käymään pari viikkoa…ja nyt sitten perinteinen syysflunssa. Vaikka aika pieneltä murheelta nää flunssat enää nykyään tuntuu. Eipä juur murheelta ollenkaan.

  • tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten  pauliina78.
  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67576

  pauliina78
  Participant

  Ihan mahtava uutinen kuura, olen onnellinen sun puolesta! Jos ne epäilisi että sieltä löytyisi syöpää niin kyllä ne laittaisi sut kiireellisenä operaatioon. Eli uskon että voit olla hyvin mielin!!! Oliko sulla minkäkokoinen tuo muutoksen laajuus? varmasti tosi pieni koska toinen pala oli puhdas.

  Tuo hpvn otto on siitä hyvä juttu kun tuloksia ei tarvii ootella kauaa. Viikossa pitäisi tulla..keskiviikko siis olisi jo mahdollista kuulla tulos. Toivon niin hyviä uutisia…sanoin että lähettää tuloksen kirjeellä, en kestä ootella enää yhtään tulosten soittoa…ja luulen että nään tuloksen myös omakannasta.

  Ihanaa viikonloppua kuura!

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67568

  pauliina78
  Participant

  Tsemppiä kuura sulle kovasti huomiseen tulosten odottelusoittoon! Toivotaan hyviä uutisia!
  Mä olin eilen siellä gynellä,siitä kirjoittelinkin tuolla toisessa ketjussa. Nyt odottelen viikon verran hpvn tulosta,jos se on negatiivinen niin seuraavan kerran vuoden päästä. Toivon niin kovasti että niin tulee olemaan.
  Kirjoittele kuura tänne kuulumisia kun ehdit.


  pauliina78
  Participant

  Huh heijaa…täällä taas. Käynti meni hyvin,ultrassa kaikki ok! Käsikopelolla kaikki kunnossa, endometrioosia lääkäri näki, nyt sain e-pillerit sen hoitoon,jospa ne kuivattais ne pesäkkeet. Viikon verran saan ootella vielä hpvtestin tulosta,mutta jos se on ok niin sitten lääkärille vasta vuoden päästä. Eli keikka meni periaatteessa huojentavasti,mutta mikä ihme tässä nupissa viiraa kun alkaa heti epäilemään että tiesikö se lääkäri varmasti mitä näki,eli oli varmasti niitä ns harmitonta endoa. Hullu oon!?!!
  Ennen tuota lääkäriä olin psyk.hoitajalla, käynnit jatkuvat vielä. Olen kyllä kokenut sen hyväksi. Siellä juuri juteltiin että miten saan tämän mieleni pysymään kurissa, ettei se lähde lentoon. Mulla on ollut vähän ongelmana se,etten tahdo uskoa mitä lääkäri mulle kertoo vaan kyseenalaistan sen heti vastaanotolta päästyänä. Hullu minä!! Mutta onneksi saan nyt apua siihenkin pulmaani.

  Nyt on takki niin tyhjä tämän päivän osalta että lähden tuijottamaan telkkaa…aattelin näin pikaisesti kirjoitella kuulumiset. Kiitos teille kun olen ollut teidän ajatuksissanne tänään!


  pauliina78
  Participant

  Vitsit Kia kirjoitit niin hyvin! Sulla tosiaan taitaa olla niin että et osaa sanoa kunnolla ei. . Mulla on vähän samaa vikaa, eräässä työpaikassa ollessani en osannut sanoa ei, niin sain yleensä tehdä niitä ikävimpiä hommia…ja sitten harmitti jälkeenpäin että miksi en vaan uskaltanut sanoa että ei….hauska juttu kävi kerran aikoja sitten kun olin mieheni kanssa Turkissa lomalla. Yhtäkkiä huomasin seisovani hirveässä helteessä sovittamassa jotain turkkia päälle teekuppi kädessä…. en sitten osannut kieltäytyä…Onneksi turkki jäi kuitenkin kauppaan…

  Mulla on täällä aika jännät paikat. Huomenna olisi aika gynelle…aikamoinen pelko tässä on päällä…olen tosin vähän etuajassa, suositustarkastus olisi tuossa tammikuussa vasta,mutta ajattelin vähän hosua ihan oman mielenrauhani vuoksi…eli kaikki sormet ja varpaat pystyyn että reissu menee hyvin!

  Nyt taidan mennä mutustelemaan iltapalaa. Kaikkea hyvää palstalaisille!

  • tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  pauliina78.
  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67545

  pauliina78
  Participant

  Joo,täällä kärvistellään ja odotellaan keskiviikkoa…sitten saa taas odotella hpv/papan tuloksia…odottelua odottelua….kyllä tää pitkää piuhaa kysyy ja sitä mulla ei ole koskaan kauhesti ollut. Mutta tätä on vaan siedettävä…toisaalta se ”ulosheitto” syöpäpolilta on positiivista, tarkottaen sitä että mulla on tosi pieni uusiutumisen riski, minimaalinen. Se tietysti tuntuu hyvältä, mutta kyllä tässä sitten taas omillaan ollaan…vaikka oon kyllä oirepolin kirjoilla. Mut nää tarkastukset pitää itse hoitaa. Päätin oikeastaan jo keväällä että elokuussa menen, sitten on käyty…jos jättäisin tammikuulle niin olisin todennäköisesti koko joulun ihan paniikiissa. Joten valitsin tämän syksypaniikin…kyllä tää on niiiiin syvältä. Seksielämäkin on kärsinyt tässä vuoden mittaan. Tuntuu että ei oikein uskaltais ryhtyä ees niihin hommiinkaan. Onneks tuo mun mies ei painosta..kaikki tapahtuu mun ehdoilla. Ja eipä tuo alakerta enää muutenkaan ole entisensä. Mut eipä voi mitään. Luin jostain jonkun seksuaaliterapeutin esittelyn ja siinä se sanoi jotakuinkin niin että kuinka luottaa omaa kehoonsa vakavan sairauden jälkeen jos se sairaus ei antanut itsestään minkäänlaisia merkkejä? Hitto että osu ja uppos. Just niin! Miten tähän kehoon voi luottaa? Siinä hyvä kysymys…

  Mulla osui hyvin tuohon keskiviikkoon eka päivällä psykhoitaja ja sitten klo 17 gyne…ehkä siellä saa suurimman ahdistuksen purettua…
  Eli sen pimeimmän paskan mistä juuri kirjoitit…

  Kirjoitellaan taas!

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #67540

  pauliina78
  Participant

  Heissan! Kiva että alat parantumaan loopista! Ja hienoa että se pipellenäyte oli puhdas! Tuosta adenosta en osaa sanoa miten se pomppii jos pomppii…sitä minäkin pelkäsin ihan hirveästi kun loopin jälkeen sanottiin että kaikki tuli pois,mutta leikkaus tulee. Eli tiedän nuo ihan samat tuntemukset ja ne ovat veemäisiä. Mut sä selviät. Oli tulos mikä tahansa niin sä selviät. Toi soittoaika on tosi paska, mulla oli silloin ihan sama, että soitetaan 8-16 välillä, siinä sitten ootteli pelko perseessä koska puhelin soi.

  Oon pahoillani sun ystävästä, itsellä karsiutui/etääntyi valitettavasti ihmisiä syöpärumban aikana. Ehkä se on muillekin vaikea asia juteltavaksi,mutta edes se mitä kuuluu-kysymys tuntuu kivalta. Että välittää.

  Mulla on kanssa aikamoinen jännitys päällä. Tilasin itselleni ke gynetarkastuksen…mulla ei oo syöpäpolin kautta minkäänlaisia tarkastuksia,se yks oli ja sitten se oli moro…ja oirepolin asiakkaaksi. Eli nää tarkastukset pitää itse yksityisellä kustantaa. Mulla on suositus kerran vuoteen, papa otettiin tammikuun lopussa ja ultra,olen siis vähän etuajassa mutta aattelin josko sitten sais mielenrauhan,edes vähäksi aikaa. Olettaen että kaikki on kunnossa. Toivon niin.

  Kirjoittele kuura tänne kuulumisia jos se yhtään oloa helpottaa. Samassa odotuksen ahdistavassa veneessä ollaan…

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 85)