Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Myrsky

Myrsky

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Adenokarsinooma in situ #73636
  Myrsky
  Participant

  Heippa! KIrjoittelinkin tuossa 2021 kesäkuussa tänne edellisen kerran ja keskustelu näyttää sen jälkeen olleen vilkkaampaa ja useampi kirjoittaja on käynyt kohdun poistossa.

  Kyselin että ovatko kaikki jolle kohdun poistoa on suositeltu olleet hieman vanhempia ja synnyttäneitä? Laskeeko kohdun poisto riskiä uusiutumiseen vai onko kasvain ollut jossain muualla tai syvemmällä kuin kohdunkaulan suulla?

  Oon jäänyt loop hoidon jälkeen kontrollikierteeseen jossa saan käydä 6 kk välein. AIS kasvain jäi kokonaan loopissa näytepalaan selkeäreunaisena mutta ilmeisesti papa tulokset eivät ole edellisissä kontrolleissa parantuneet tarpeeksi pidempään kontrolliväliin. Kohdun poistosta puhuttiin ensimmäisellä kerralla jossa myös näyte ja kasvain löydettiin mutta sen jälkeen on määrätty vain uusia kontrolleja.

  in reply to: Adenokarsinooma in situ #72002
  Myrsky
  Participant

  Hei! Olen viimeisten viikkojen aikana selaillut tätä viestiketjua monesti odotellessani LOOP hoidon ja koepalan tuloksia.

  Seulontapapassa oli muutoksia viime vuoden puolella ja toukokuun toisen Papan jälkeen (AGC-FN:n ja merkittäviä muutoksia edelliseen papaan) olin saamassa LOOP hoitoa jo viikko tulosten tulemisen jälkeen. Mikä luonnollisesti hieman säikäytti. Ainoana oireena on ollut viime vuoden aikana välillä vaikeaa kutinaa ulkosynnyttimien alueella sekä limakalvojen kuivuu ja siihen ei ole löytynyt mitään syytä.

  Adenokarsinooma in situ oli sitten sähkösilmukkanäytteen lopputulema, mutta ilmeisesti selkeäreunainen ja loopin mukana kokonaan koepalassa lähtenyt. 6kk päähän varattiin seuranta-aika jossa otetaan uusi Papa ja pieni koepala. Sen jälkeen tieten fiksumpana, mutta ilmeisesti uusiutumisriski tässä tapauksessa laskee aikalailla.

  Loopistakin tässä vielä parannellaan 1.5 viikon jäljiltä ja olo on yhtä aikaa huojentunut että huolestunut. Kaikki tapahtui niin kauheaa vauhtia että tuntuu ettei ole itsekään pysynyt perässä.

  Täällä puhutaan paljon kohdun poistosta adenokarsinooma in situ diagnooseilla, mutta suurin osa vaikuttaa olevan synnyttäneitä ja lapsen saaneita. Olen itse vasta 30, lapseton ja asia tietysti mietityttää.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)