Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi mustikka

mustikka

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Viestit
 • mustikka
  Participant

  Hei tammikuurankukka. Olin unohtanut vastauksessani mainita että minulla on rintasyöpä leikattu 2015. Se ei näkynyt missään seulonnoissa vaan löysin itse.

  Kaikkea hyvää! Mustikka

  mustikka
  Participant

  Hei, sama täällä, toisena vuotena mammon jälkeen tuli kirjeellä kutsu ultraan parin viikon päähän. Oli kyllä tuskaiset viikot ja kerroinkin ultraajalle ettei näin saisi toimia. Lääkäri totesikin että oikeassa olen.
  Syy uusintaan oli kuitenkin rintojeni tiiviysluokka 3, sen jälkeen olen saanut parina vuotena kutsut molempiin. Yksi jäljellä!!

  Terveisin mustikka

  in reply to: Kontrollit + seuranta #68013
  mustikka
  Participant

  Minut on leikattu syksyllä 2015, sen jälkeen 5 kertaa vuosikontrollit, joka toinen vuosi myös lääkärin vastaanotto. Nyt tulossa neljäs kerta. Mammo+ultra+luustotutkimus hus syöpäklinikalla. Kirjeellä automaattisesti kutsutaan.

  mustikka
  Participant

  Tulee tästä aikamoinen härdelli. Minä en ainakaan saa apteekista korvaavaa lääkettä vaan pitää pyytää erikseen lääkäriltä resepti. Minulla on nyt reseptin suhteen ok, Anastrozol sandoz. Terveyskeskuslääkäri oli kysynyt onkologilta(hus). Toivottavasti sitä on apteekissa. Mutta jos meidän kaikkien letrozolia syövien täytyy erikseen näin tehdä niin tuntuu hölmöläisen touhulta.
  Muuten kaikki ok, 4v kontrolli tulossa.

  Terkuin mustikka

  in reply to: Sädehoidosta #66107
  mustikka
  Participant

  Hei sorry Maria, näköjään ovat sulkeneet reitin P3 parkkihallista syöpäklinikalle. Kävin viimeksi lokakuussa 18. Katso husin sivulta ohjeista. Toivottavasti saavat ensi syksyksi reitit kuntoon kun meen kontrolliin.

  in reply to: Sädehoidosta #66100
  mustikka
  Participant

  Hei, olen käynyt omalla autolla sädehoidoissa ja bussilla sytohoidoissa. Zaidankadulta pääsee ajamaan parkkihalleihin, aina on ollut tilaa vaikka joskus valotaulut näyttää että täynnä mutta ne ei mun mielestä aina pidä paikkaansa. Parkkihallista pääsee hissillä syöpäklinikan eteen. En ole edes yrittänyt parkkipaikoille. Tsemppiä loppuhoitoihin!

  in reply to: Hiukset #65501
  mustikka
  Participant

  Hei, minulla ei ollut juuri mitään 10 viikkoa viimeisestä sytosta. Sen jälkeen alkoi kasvamaan hitaanlaisesti ja kiharana. Sekin tuntuu olevan yksilöllistä. Nyt 3 vuoden jälkeen ei kiharoista tietoakaan.

  mustikka
  Participant

  Hei cowboy. Olet varmaan lukenut kaikki tämän palstan kirjoitukset aivokasvaimesta. Täältä vain puuttuu ne kirjoitukset kun kasvain on saatu kokonaan rauhoittumaan. Paljon tsemppiä hoitoihin!!

  Mustikka

  mustikka
  Participant

  Hei Tainalaa, olet tehnyt täysin oikean ratkaisun.

  Minäkn olin saamassa kotiin loppuajaksi hoitoapua ja apuvälineitä ja paikka tk:ssa oli valmiina mutta ei sitten niitä ehditty tarvita. Pelkäsin usein että loukkaannun joko itse tai potilas. Epileptiset kohtaukset tulivat aina yllättäen. Hän jaksoi vielä kuolinpäivänäkin tulla ruokapöytään syömään ja jutella kanssani.

  Voimia ja jaksamista Sinulle ja perheellesi.

  Mustikka

  mustikka
  Participant

  Hei Tainalaa. Meillä kesti tuo ”loppuvaihe” ( tarkoittaa sitä hetkeä kun kasvain huomattiin uusiutuneen ja levinneen ettei voitu toistamiseen leikata) noin 3 kk. Aluksi oli aika hankalaa kaikkine ongelmineen, mutta hänellä ei ollut ollenkaan kipuja eikä särkyjä, loppua kohden rauhoittui ja liikkuminen oli avun varassa. Meille kerrottiin että lopussa potilas nukkuu paljon mutta meillä ei näin ollut. Epileptinen kohtaus oli lopulta kohtalokas. Kohtauksia alkoi tulla usein. Voin kyllä kertoa enemmän mutta ehkä vaikka meilillä?

  Voimia Sinulle!

  mustikka
  Participant

  Hei misspink. Oikein paljon tsemppiä tuleviin koitoksiin. Toivottavasti saat käytännön apuja lähipiiristä tai ystäviltäsi. Kaikkea ei kenenkään tarvitsisi jaksaa yksin.

  Voimia!! mustikka

  in reply to: RINTASYÖPÄ #58511
  mustikka
  Participant

  Hei mimmu! Kun valkosolut laskee niin helposti tarttuu esim. flunssa, tulee kuumeilua, jos yli 38 niin pitää mennä lähimmän sairaalan päivystykseen (näin kävi minulla).
  Sydämen häiriön tuntee kokeilemalla ranteesta sykkeen (epätasainen). Tulee ahdistunut olo, huimaa kun nousee ylös (näin minulla)

  Toivottavasti helpottaa pian, itse yritin lievittää oireita käymällä ulkona hitaalla kävelyllä.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #58241
  mustikka
  Participant

  Hei mimmu, sinulla menee oireet ”ohjeiden” mukaan. Hoidosta neljäs ja viides päivä olivat minullakin huonoja. Nivelet kolottivat ja särkivät. Dokesta ei tullut huonoa oloa, en ottanut pahoinvointilääkettä. Mutta valkosolut tipahtivat ja flunssa ja kuume veivät sairaalaan eristykseen. Toisen ja kolmannen hoidon yhteydessä sain Neulasta kasvutekijää kertapiikkinä. Loput hoidot menivät vakioireilla, kaikki mahdolliset pahoinvointilääkettä otin ja vain pientä kuvotuksen tapaista oli vähän hoidon jälkeen.

  Hoidoista sain sydämen rytmihäiriöitä joita en heti tajunnut, meni muutamia viikkoja kunnes tajusin kertoa lääkärille ja sain lääkkeet. Nyt yli 2 vuotta hoidoista ja silloin tällöin vieläkin tulee oireita. Sydän on tutkittu eikä ole mitään vikaa.

  Tsemppiä hoitoihin!

  in reply to: Hiukset #58134
  mustikka
  Participant

  Minulta lähti noin pari viikkoa ekasta hoidosta. Kaverilla oli hiukset päässä vielä 4 hoitokerran jälkeen mutta lähtivät lopulta. Peruukin löysin helposti ja tutut tykkäsivät, kotona käytin tuubihuivia kun päätä paleli sisälläkin. Tsemppiä hoitoihin!

  mustikka
  Participant

  Hei Taina. Mieheni kasvain leikattiin helmikuussa 2005. Sädehoito ja themodal aloitettiin melko pian.
  Vuosi meni hyvin aivankuin ei sairautta enää olisikaan, kunnes keväällä 2006 kasvain oli levinnyt eikä leikkausta enää voinut tehdä. Lääkkeet on kehittyneet varmasti tässä ajassa paljonkin.

  Tiedän kuitenkin tapauksia että kasvain on pysynyt poissa paljon pitempään. Voimia ja tsemppiä!

  mustikka
  Participant

  Hei hiljamaria. Minun mieheni kasvaimen leikkauksesta(v. 2005) hoitojen loppumiseen kesti 14 kk. Tässä vaiheessa päätettiin myös olla kotona mahdollisimman pitkään. Kaikki apuvälineet oli katsottu valmiiksi. Niitä ei kuitenkaan tarvinnut hakea. 3 kk:n kuluttua paha epilepsiakohtaus koitui kohtaloksi.
  Toivottavasti Sinä saat apua että jaksat. Voimia tarvitaan paljon.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #44484
  mustikka
  Participant

  Hei jonsku. Ei kannata panikoida nyt. Jos vaikka syöpäsi onkin ns. kiltti, säästyt paljosta hoidoista. Ja jos onkin paha niin sekin on nujerrettavissa. Lääkkeet ja hoidot on niin hyvät tänä päivänä ja meitä sairastuneita ja taudista selvinneitä on paljon. Mulla on takana sytostaatit ja sädehoidot ja voin hyvin. Ensimmäinen vuosikontrolli oli puhdas. Tsemppiä. Kyllä kaikki menee varmasti parhain päin.

  mustikka
  Participant

  Otan osaa Cookos. Olen lukenut näitä päivityksiä..toivonut parasta arvaten että toivoa on vähän. Omakohtainen kokemukseni on jo 10 vuoden takaa. Mieheni glioplastoma diagnoosista kuolemaan kesti 18 kk. Itse sairastuin rintasyöpään mikä on nyt hoidettu. Lämmintä kesää!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #37641
  mustikka
  Participant

  Flimmeri eli eteisvärinä todettiin ekg:ssä. Siihen hoidoksi joka päivä beetasalpaaja. Toivon että nyt loppuvat ”muljahtelut”.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #37581
  mustikka
  Participant

  Pavelle ja muillekin. Hoitorumba ohitse. Vointi on hyvä. Ainoa huoli tuo sydän. Huomenna yritän saada rytmit sekaisin ja sitten tk:lle etta saatais filmille ja tietoa onko syytä huoleen. Letrozolia syön eikä vielä ole tullut haittoja…lopputatarkastuksessa lääkäri kylläkin mainitsi että saattaa aiheuttaa sydänoireita.

  Kevättä ja kesää odotellessa tsemppiä kaikille!

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 33)