Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Maria63

Maria63

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Rintasyöpä, Letrozol #69204
  Maria63
  Participant

  Mulla tulee nyt aika tasan tarkkaan vuosi kun olen syönyt Letrozolia. Nivelet ja lihakset on aamuisin edelleen niin jäykät kuin olla voi, katkokävelyä vessaan, seinistä kiinni kun laskeutuu tai nousee pöntöltä. Jos on kokoajan liikkeellä niin kivut menee ohi, mutta ei tarvitse kuin vartti istua paikoillaan niin taas on jämähtänyt. Myös olkapäiden liikeradat on aika tahmaiset, ylöskurkotus sattuu, nivel paukkuu, ei taida lentopallon pelaamisesta tulla enää mitään. Muutenkin kaikenlaista kipua ja kolotusta ja pistelyä, enää ei tiedä mikä mistäkin johtuu. Limakalvot, varsinkin nenän, on ihan rikki jatkuvasti, vaikka mitä öljyjä käyttänyt, paksut vaseliinityyppiset on ehkä parhaita tähän mulle.
  Mutta lohdullista kuulla jos nää vuoden perästä alkaa hellittää, tai edes joskus. Kuumat aallot ei minua haittaa, niitäkin tulee päivittäin eri vahvuutena. Olen tän koronan ajan tehnyt päivittäin vähintään tunnin kävely lenkin ja sen päälle kunnon venytykset. Lihaskunto on kyllä selvästi parantunut ja myös hapenottokyky. On sellainen olo, että tästä voisi toipua vielä entiseen kuntoon. Mutta kyllä tää vaatii sen, että pitäisi olla koko ajan liikkeellä. Särkylääkkeitä en ole tähän vaivaan käyttänyt, ne kun ei minulla muutenkaan tehoa juuri mihinkään kolotukseen.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68166
  Maria63
  Participant

  Mä vaidoin Letrozolin valmistajan merkkiä Sandozista Rathiopharmiin, saa nähdä onko sillä merkitystä. Yöhikoilut ei tunnu missään, mulla on muutenkin ikkuna raollaan aina yöt kesät talvet, jopa kovimmilla pakkasillakin, sillä tarvitsen raikasta tuoretta ilmaa nukkuakseni. Nukun aina alasti ja potkin peittoa pois tarpeen mukaan :) Pahinta on juuri jalkapohjien kipu aamuisin. Vähän pelottaa aiheuttaako tämä jotain pysyvää vauriota niveliin, oikean käden keskisormeen on tullut ns. napsusormi eli keskinivel lukittaa sormen koukkuun. En tiedä liittyykö tähän lääkkeeseen vai onko joku muu rasitusvamma.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68133
  Maria63
  Participant

  Hei Gunilla! Mulla käytössä Letrozol Accord ja tosiaan kankeus senkun lisääntyy. Kävin juuri meikussa hakemassa her-pistoksen ja juttelin siitä hoitajan kanssa. Sanoi että jos käy sietämättömäksi niin on olemassa jotain muuta vastaavaa lääkettä. Hikipuuskat ei niinkään haittaa, totuin niihin vaihdevuosien aikana ja mielestäni ne on nyt vähentyneet reilusti. Yöunet on vaihtelevia, juuri meni monta viikkoa kun nukuin 8-9 tunnin sikeitä yöunia, nyt on toista viikkoa niin että nukun kyllä, mutta nään kaikenmaailman unia yöt läpeensä. Töiden jälkeen kotona ei saa pysähtyä ollenkaan esim. sohvalle kun uni tulee saman tien. Yleensä 8-9 aikaan meen sänkyyn tiettyyn samaan asentoon ja nukahdan heti. Sitten välillä on niitä iltoja että vaikka kuinka nukuttaisi niin joku typerä korvamato alkaa soimaan päässä eikä uni tule, tai jos herää yöllä niin sama korvamato alkaa välittömästi, sitä biisiä ei voi edes vaihtaa mitenkään vaikka kuinka yrittäis :)

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68106
  Maria63
  Participant

  Hei Suvituuli, sain ”jankuttamalla” ultran 2v. kontrolliin, mutta siitä huolimatta olo on vähän levoton että pitäisikö käydä nyt jo omakustanteisesti. Täytyy vähän miettiä vielä…
  Mutta miten ihmeessä ultraan pääsee muka ilman lääkärin lähetettä?

  Hain tänään apteekin viimeiset 2 pkt Letrozolia, niin ompahan ainakin 2 kk:ksi puputettavaa. Toisaalta mietin olisiko sittenkin pitänyt kokeilla jotain toista merkkiä, jos niillä olisi erilaisia sivuvaikutuksia kuten Suvituuli sanoit. Itsellä kankeus sen kuin lisääntyy, olen syönyt noita nyt huhtikuusta lähtien. Liikunta helpottaa hetkeksi, mutta mistä saisi sen energian liikkua työpäivän jälkeen, kun väsymys on aika totaalista. Lääkäri sanoi, että oireet helpottaa ajan kuluessa…..onko jollakulla oikeasti kokemuksia siitä että helpottaisi?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68092
  Maria63
  Participant

  Heippa! 1-vuotis kontrolli takana ja siihen kuului verikokeet ja mammografia. Kummatkin ok. Kuulun Hussin piiriin. Kiinnostaisi tietää millaisia 1-v tutkimuksia/kuvauksia muilla on ollut. Oma syöpäni (3 ja 1,5 cm kasvaimet) ei alunperinkään näkynyt mammossa ja vasta toisessa ultrassa lääkäri totesi jotain epäilyttävää. Nyt on vähän sellainen olo, että luottaako tohon mammografia vastaukseen. Kysyin lekurilta mahdollisuutta ultraan tai muuhun kuvaukseen, koska ärhäkkä syöpätyyppi, mutta sanoi että nämä tutkimukset päätetään syöpätiimissä eikä voi siihen vaikuttaa. Sanoi että voinhan mennä yksityiselle jos siltä tuntuu. Niin kyllähän mä sen tiedän että voin, maksaa vaan pirusti.

  Toinen juttu toi Letrozolin saamattomuus….Apteekissa sanoivat, että huomenna voi käydä kyselemässä jotain ns. alkuperäistuotetta jota pitäis olla tulossa, en muista nimeä, mutta minkä merkkistä olette ostaneet, jos Letrozolia ei ole ollut saatavilla? Onko joku kerinnyt kysymään tätä syöpälääkäriltä?

  Kaunista ruskan aikaa kaikille :)

  in reply to: Sädehoidosta #66970
  Maria63
  Participant

  Sädehoidot taputeltu 30 krt. Melkein 4 viikkoa iho pysyi ehjänä, toki punasen ruskeana, 5. viikolla alkoi kainalosta ja solisluun alta mennä iho rikki ja sanoivat että voi vielä pari viikkoa hoitojen jo päätyttyä iho irtoilla. Varsinkin tuo kainalo on haastava kun siellä ei mitkään taitokset tahdo pysyä. Rasvailen monta kertaa päivässä sinisellä bebanthenilla. Onneksi kainalo on tunnoton, saatan vai kuvitella sen kivun kun paidat, tukihiha ja rintsikat hankaa siihen, tosin rintsikat jätin pois heti kun ihorikko ilmestyi.
  Kaiken kaikkiaan hoidot väsyttivät ihan valtavasti, uni oli levotonta, näen normaalistikin joskus unia mutta nyt ne oli jokaöisiä. Lihakset on jäykät ja liikkeellelähtö kuin mummolla. Mut eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

  in reply to: Hiukset #66969
  Maria63
  Participant

  Mulla on nyt 4 kk:n jälkeen n. 3 cm tuuhea sänki, mutta aivan väärän värinen eli vaaleen/tumman harmaa. Olen normaalisti sävyttänyt hiuksiani luonnonvaaleaksi ja nyt kysymys kuuluukin onko täällä palstalla ketään, joka olisi jo värjännyt uusia hiuksiaan? Joo tiedän, ettei se nyt välttämättä mikään loistoidea ole enkä aikonutkaan enää kestovärjätä vaan koittaa jotain muuta terveellisempää esim. kasvipohjaisia värejä. Kun tää harmaa tekee niin sairaan näköiseksi ja haluaisin jotain sävyä tähän sitten kun luovun peruukista ehkä loppukesästä, nyt tää on vielä ”sairaan lyhyt” :)
  Eli jos jollain on kokemuksia tai parempaa tietoa niin kertokaa.

  in reply to: Hiukset #66751
  Maria63
  Participant

  Hiuspäivitys: Viimeinen syto 31.1 eli kohta 3 kk sitten. Nyt tukka n. 2 senttiä pitkää sekalaista harmaata. Kuukauden aikana on tuuheentunut edelleen ja on oikeesti sellainen olo, että on tukkaa eikä kalju. Peruukin kanssa kyllä kuljen kodin seinien ulkopuolella vielä ja varmaan juhannukseen asti. Kyllä se vaan hitaasti kasvaa. Puuttuvat ripset on kasvaneet hyvin, mutta kulmakarvojen häntäosa todella nihkeesti. Säärien ja alapään karvat sen sijaan rehottaa niin, ettei voi nauramatta katella, puutarhakauppaan vaan ostamaan trimmeriä ;)

  in reply to: Sädehoidosta #66750
  Maria63
  Participant

  Mulla nyt 6/30 takana, ei mitään iho-oireita vielä enkä ole rasvaillut mitenkään. Samaan aikaan aloitin Letrozolin ja Hercept pistokset menee edelleen 3 vkon välein marraskuulle asti. Sain melkein kaikki sädeajat aamupäivälle, hyvä juttu niin ei mene koko päivä pilalle. Itse tapahtumassa riisumisesta pukeutumiseen menee n. 20 min. Hoidon aikana mulla on 9 hengityspidätystä, 4 vähän lyhyempiä ja 5 pidempää. Mulla on tapana laskea pidätyksen aikana ja niiden pisimpien aikana pääsen 22:een. Ajan laskeminen tolleen jotenkin helpottaa kun tietää, koska saa taas happea. Käsi vaan tahtoo väsyä sen napin kanssa. Väsymystä on kyllä ollut, unettomuutta, painajaisia… onhan tää päivärytmi nyt vähän muuttunut, kun aiemmin on voinut nukkua vaikka puoleen päivään. Varmaan ihan hyvä juttu harjoitella säännöllistä päivärytmiä jos kesäkuun alusta pitäisi töihin mennä, näin olen ainakin suunnitellut meneväni. Siinä sitä sitten on ihmettelemistä 9 kk tauon jälkeen. Lääkäri olisi puoltanut pidempää sairaslomaa, mutta sanoin, että katsotaan mikä tilanne on silloin.

  in reply to: Hiukset #66454
  Maria63
  Participant

  Mulla on nyt tasan 4 viikkoa viimeisestä sytosta, tukka on muutaman millin sänki ja nyt aivan valkoisen harmaata aikaisemman maantienvärisen sijaan. Pituutta ei juurikan ole tullut tän kk aikana lisää, mutta on tihentynyt ihan huomattavasti ja jotenkin karvaisen oloista. Ettei sittenkin antaisi mulle niitä kaipaamiani kiharoita ;) Ripsiä on ikävä kyllä nyt lähtenyt, vaikka jo luulin, että saisin ne pitää. Ja hölmösti vaan toisesta silmästä, toisessa niitä löytyy vielä tasainen rivi. Kulmat säilyikin melko hyvin ja nyt on alkaneet täydentyä karvoilla sellaiseen paikkaan, josta ne normaalistikin nypin pois.
  Ootteko muuten miten hoitaneet päänahkaanne? Itse ostin jotain Bio Cutrinin ”eliksiiriä” jota pesun jälkeen laitan. Hyvän tuntuista, mutta avittaako se asiaa mitenkään, tiedä häntä…

  in reply to: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen #66190
  Maria63
  Participant

  Hei Hajakka, ihmeen kauan olet joutunut odottamaan leikkausaikaa.
  Mutta jos palataan omaan leikkaukseeni, niin se on ollut ehkä se helpoin rasti tässä putkessa. Minulle tehtiin osapoisto ja kainalon imusolmukkeiden poisto siellä olleiden metastaasien takia. Parin viikon päästä oli lopputarkastus, tänä aikana haavat eivät vaivanneet mitenkään, dreeni imu oli haavassa ja sitä sitten iltaisin tyhjäsin, ja jos tuntui, että nestettä oli haava-alueella, mutta ei tullut pussiin kuitenkaan niin Kirralla pystyi aamusella ilman ajanvarausta käydä se punktoimassa pois. Haavasiteet avattiin vasta lopputarkastuksessa ja silloin huomattiin, että rinnan haava oli molemmista päistä retkahtanut reilun sentin verran auki ja pääsin pikana viikonlopun jälkeen leikkaukseen, jossa se siistittiin ja kursittiin uudelleen kasaan. Näin ei jouduttu suunniteltua sytohoitoa siirtämään vaan pysyttiin aikataulussa. Leikkauksesta pitää olla vähintään kolme viikkoa ennen kuin sytot voidaan aloittaa.

  Mitä tulee tuohon mietiskelyysi osapoisto vai kokopoisto niin juttelin juuri kirurgin kanssa tästä ja hän oli sitä mieltä, että jos tiedetään että sädehoidot on tulossa myös, niin on parempi, että rintakudosta on rinnassa suojaamassa sydäntä, jos on kyse vas. rinnasta, kuten itselläni. Kokopoisto ei myöskään ole tae siitä, etteikö syöpä voisi uusiutua kyseiseen rintaan, koska soluja voi olla myös ihossa, joka jää kuitenkin rintaan. Toki se voi pienentää uusiutumisen mahdollisuutta. Tää on vähän tämmönen juttu, jossa joutu itsekin miettimään vaihtoehtoja, kun olen menossa vielä pieneen resektioon, jossa sitten päädyimme yhdessä lääkärin kanssa poistamaan hieman lisää kudosta eikä kokopoistoa.

  Leikkauksesta johtuvia lisäongelmia sain leikatun puolen käden lymfaturvotusta, jota hoidetaan nyt painehihan ja hanskan kanssa, tätä siis voi tulla jos kainalon imusolmukkeita poistetaan. Lisäksi leikkauksessa viottui hermo, joka ohjaa lapaluun liikettä esim. kättä nostessa ylös, tätä kutsutaan ns. enkelin siiveksi. Se on tässä puolen vuoden aikana aika hyvin korjaantunut fyssarilta saatujen jumppaohjeiden myötä. Ja hermot yleensä korjaantuu ajan myötä. Myös leikatun käden kainalo alue/käsivarsi on osittain tunnoton vielä, se voi korjaantua ajan myötä kanssa tai ehkä ei kokonaan.

  Mitä tulee hoitojen ja työn yhdistämiseen niin sitä kannattaa varmaan katsoa sitten kun on ajankohtaista, miten hoidot vaikuttavat. Jotkut kykenevät, jotkut ei kuten minä, väsymys on ollut aika totaalista. Kannattaa kuitenkin säästellä niitä omia voimavaroja toipumiseen, näin ainakin minä olen ajatellut. Talous 5 h yksinelättäjänä olisi ollut kuralla tämän jo 6kk kestäneen saikun myötä moneen kertaan, mutta säästöjen myötä olen pärjännyt kun nihtisti eletään. Kyllähän kela olisi maksanut sitä ja tätä, mutta kun ne pääsee näkemään kaikki tilit niin ei olisi varmaan mennyt mun säästöt läpi. Saikun palkka tietysti määräytyy työehtosopimuksen mukaan. Itse en ole vielä pelkillä päivärahoilla joutunut olemaan vaan täydellä tai 2/3 osa palkalla (jolla tätä taloutta ei oikein kunnolla pyöritetä).

  Toisilla taas pää ei kestä kotona olemista, minulla kyllä mainioisti, neljä nuorta opiskelijaa tuossa pyörii kotona niin kyllä sitä pientä puhdetta riittää, kun vaan jaksaa tehdä. Ja ihanaa kun saa nukkua silloin kun huvittaa. Toki olen itsekin jo miettinyt töihin menoa sädehoitojen alkaessa pian (ja putoaminen sairaspäivärahoille). Mietityttää vain, että jos olenkin fyysisesti valmis niin olenko sitä henkisesti. Töissä varmaan joutuu kohtaamaan kysymyksiä joita ei haluaisi kuulla.

  Tsemppiä sinulle leikkaukseen, toivotaan että kaikki menee ns. putkeen :)

  in reply to: Rintasyöpäepäily – apuaaa #66186
  Maria63
  Participant

  Mulla vähän samanlaisesti kuin Sohvilla. Mielestäni vas. nänni oli jotenkin sisäänpäin vetäytynyt ja kuin tilauksesta seur. viikolla tuli kutsu mammografia seulontaan. No siinä ei näkynyt mitään epäilyttävää. Puolen vuoden sisällä nänni vetääntyi enemmän ja varasin ajan työterveydestä. Palpoidessa ei mitään tuntunut ja lääkäri vähän vähätteli että ”rinnat nyt muuttuu iän myötä” Demosin hänelle vielä kuinka tervettä nänniä pystyi venyttämään 5 senttiä ulospäin kun toista ei saanut edes sormien väliin, niin kiinni oli alustassa. Minusta ei normaalia. No laittoi lähetteen ultraan ja pääsin heti seur. viikolla. Radiologi kävi rinnat ja kainalot läpi ja sanoi ettei mitään hälyttävää löydy. Olin tietysti iloinen, mutta toisaalta jäin ihmettelemään mikä nänniä sitten vaivasi. Tutkin rintoja ahkeraan tämän jälkeen, mutta mitään patteja en tuntenut. Muutaman kk päästä nänninpihan reunalle tuli pari punaista paukamaa ihan kuin ötökän pistoja. Odottelin että lähtevät pois, mutta vahvistuivat vain.
  Tilasin uuden ajan työterveyteen, taas sama rumba; lääkäri palpoi, ei tuntenut mitään missään, epäili että paukamat oli jotain dermatologista, eikä mitään syöpään viittaavaa. Sen nännin muutoksen lisäksi minulla oli ollut koko ajan ajoittaista viiltävää kipua rinnan yli rintalastasta kainaloon. Sain kuitenkin uuden lähetteen ultraääneen. Radiologi halusi uudet mammografia kuvat ultran lisäksi, mutta mitään merkittävää niissä ei näkynyt. Ultran jälkeen sanoi sitten, että kyllä siellä jotain on nännin takana ja alhaalla. Näytteet otettiin ja olihan se pahanlaatuinen sitten. Vähän oli th lekurin äänessä pahoitteleva sävy kun soitti, kun oli sitä vähän aliarvioinut. Itse olin jo varma, että pahanlaatuista olisi.
  Ihmetyttää ja suorastaan v*t**taa, että mitä se eka ultraaja on sössinyt kun ei muka mitään näkynyt silloin. Kasvaimia oli kuitenkin 2 kpl 1,5 cm ja 2,9 cm + kainalometastaaseja. ja ne paukamat oli Pagetin tautia eli käsittäkseni syövän esiastetta. Kysyin kahdelta syöpälääkäriltä ja tth ylilääkäriltä asiasta, jotka sanoivat, että kannattaa tehdä ”tutkintapyyntö” tai mikä se nyt onkaan. On kuulemma niin katsojasta kiinni mitä siellä näkee. Onneks nää kustannukset meni kaikki tth piikkiin.

  Siitä lähti rattaat nopeasti käyntiin; vastaus maanantaina, tiistaina soitti syöpähoitaja, torstaina Kirran rintarauhaspkl lääkärin, hoitajan vastaanotto ja kaikki valmiiksi leikkausta varten joka oli 2 vko päästä diagnoosista.
  Kyllä se niin on, että kannattaa niihin omiin intuiitioihinsa luottaa, jos pienikin epävarmuus kalvaa. Pelkkään mammografiaan ei kannata luottaa tai siihen, ettei kuulu mihinkään riskiryhmään. Itsellänikään ei ollut ainuttakaan riskitekijää siitä listasta, aina terve, hyväkuntoinen, elämänsä vedossa oleva sinkku, lapset tulossa juuri täysi-ikäiseksi ja ajattelin, että nyt on aikaa itselle. Mutta se hetki kun oli pakko kertoa lapsille heidän 18-vuotis juhlien jälkeisenä päivänä tälläinen asia, oli jotain aivan karmeaa.
  Nyt tilanne on se, että viimeinen syto saatu just ja sädehoidot tulossa.

  Maria63
  Participant

  Viimeinen syto saatu pari päivää sitten. Syto 1: kaikista pahin, ensin hirvittävä migreeni, lihas- ja luustosäryt pari viikkoa ja siinä ohessa pari päivää nenäverenvuotoa ja pari pävää ripulia. Syto 2: Kortisonit laitettiin nyt tipassa koska saattoi olla migreenin syy. Koko 3 viikon aikana ei ollut kuin nuo nenäverenvuoto ja ripuli parina päivänä, muuten hyvässä kunnossa ja tein melkein päivittään pitkiä kävelylenkkejä.
  3 syto: täydellinen romahdus, aivan vetämätön, ruoka ei maistunut kuin kaurapuuro ja viipaloitu omena, maito. Ulkona en käynyt postilaatikkoa tai roskista pidempänä. Nestettä kertyi kroppaan ihan sikana, jalatkin oli kuin elefantilla.
  Sitten vuorossa 1.cef: Hoitaja sanoi että olisi helpompi kuin doke. Innoissani sitä odotin vai todetakseni, että 2 viikkoa yhtä samaa väsymystä höystettynä jatkuvalla kuvotuksella.Ei auttanut primperanit. Ruoka ja hajut kuvotti ja päivät meni siihen kun mietti mitä pystyisi syömään kun nälkä oli koko ajan. 2.cef: sama kuvotus ja väsymys höystettynä ummetuksella joka oli aika tuskaisaa.
  3. cef: Suonet kaikki jo ihan ”ruvella” koko väsivarsi täynnä reikiä kun mistään ei oikein tihkunut enää mitään. Pieni suoni kämmensyrjästä sitten toimi. Kortisoni edelleen tippana ja kotona sitten parin päivän ”häntä” jatkoksi tableteilla alenevin annoksin tuohon kuvotukseen, mutta ei se viime jaksollakaan mitään auttanut. Katsotaan nyt sitten miten tää viimeinen jakso menee. Toistaiseksi hyvin. Makunystyrät alkaa pikkuhiljaa elpymään, ruokien maut erottuu jo jotenkin.

  Noita kylmä – kuuma oireita on ollut mullakin tässä cef aikana. Kylmyys on ihan totaalista että on pakko lämmittää sauna jotta siitä pääsee yli.

  in reply to: Hiukset #66181
  Maria63
  Participant

  Mulla tukka rupesi oikeasti lähtemään toisen syton puolivälissä, karvoja löyty joka paikasta, niin ennen kolmatta kaveri veti vanhalla koneella loputkin pois kun aloin näyttää ihan Alienilta :) pieni sänki jäi, mutta se on pikku hiljaa kasvanut tässä hoitojen loppupuolella, viimeinen cef oli pari päivää sitten, joten tänne siten vaan jonottamaan tukan kasvua. Tää sänki on sitä millasta mulla ennenkin on ollut, maantienväristä ja seassa valkosen harmaita hiuksia, mut tavallaan osa siitä on kai sitä vanhaa tukkaa joka jäi sängeksi. ehkä vähän sellaista karvasen oloista. Mä niin toivoin että, saisin sellasen luonnonvaalean kihartuvan tukan ettei tarvis alkaa sitä värjäysrumbaa. Kulmakarvat ja ripset on jotakuinkin tallella, pikkusen vain harventuneet. Muu osa kropasta hyvinkin karvatonta.
  Nyt on pelko persiissä, ettei tukka kerkiä kasvaa kesän festareille:) mulla on normaalisti lyhyehkö tukka, joten ihan hirveesti se ei vaatis ja muutoinkin kasvaa kuin ruoho. 4 päivän Iskelmäfestareilla ei kyllä peruukki pysy vauhdissa mukana. Peruukkia olen pitänyt vain kauppa- sairaala- ja kyläreissuilla, kotona ilman tai pipolla kun pää palelee aika lailla.
  En löytänyt samanlaista luonnonvaaleaa lyhyehköä peruukkia mistään, kun se väri ei ole kuulemma muotia nyt, vaan vaaleat oli lähinnä harmaanvaaleita, ja kuka nyt ehdoin tahdoin harmaat hiukset haluaa. Kävin siis molemmissa Helsingin Hus sopimusliikkeessä. Hyvä palvelu molemmissa, mutta kun trendit on peruukeissakin niin minkäs teet. Malli on muuten hyvin lähellä omaani, mutta väri huomattavasti tummenpi jossa sitten harmaanvaaleita raitoja tms.

  in reply to: Sädehoidosta #66161
  Maria63
  Participant

  Täytyy nostaa kyllä hattua teille, jotka ootte sytojen aikana käyneet töissä. Itse en olisi missään vaiheessa jaksanut, ei tarvi isoakaan hommaa tehdä niin on puoli kuollut ja sänkyyn pitää päästä, esim. kaupassa käynti, tiskien tai pyykin pesu. Hb tuli rytisten alas 145->104, ei ihme jos vähän väsyttää.
  Ajattelin nyt kuitenkin jos maaliskuun olisi töissä, kun siinä ei ole oikein mitään ohjelmaa muuta kuin siitä pienestä resektiosta toipuminen, vaikka se on mulle sl kirjoitettukin jo. Ei kai siinä mitään estettä luulis olevan, jos sängynpohjalta niitä hommia etänä teen. En ole siitä kyllä vielä pomon kanssa jutellut.

  Mä sain kanssa noi syto ”esivalmisteluajat” huhtikuun alkuun. Hirvittää se hengityksen pidättäminen, 20 sek. on pitkä aika kun sitä kokeilin, vaikka hyvät keuhkot onkin. Täytyy vissiin treenata kotona valmiiksi.

  Hienoa Sohvi jos tukka jo kohisten kasvaa. Mulla on n.7 mm sänki eli on sekin vähän kasvanut ja joka aamu katsastan sen suurennetulla peilillä onko kasvanut lisää, kohinaa sieltä ei vielä kuulu vaikka normaalisti mulla kasvaa 1,5-2cm/kk :)

  in reply to: Sädehoidosta #66105
  Maria63
  Participant

  Kiitos mustikka tiedosta. Oletko käynyt siellä nyt tämän vuoden puolella vai ennen remonttia, joka siellä on parhaillaan. Muistan, että siinä edessä oli pömpeli, josta pääsi parkkihalliin, mutta nyt se on siellä remontin keskellä. Täytynee tutkailla asiaa kun seur. kerran menen sinne.

  in reply to: Sädehoidosta #66098
  Maria63
  Participant

  Moi kaikille, liityn minäkin tänne kun sädehoidot on pian alkamassa. Viimeinen cef on ylihuomenna, luojan kiitos. Sen jälkeen tehdään vielä pieni resektio, ja kun siitä on toivuttu niin sädehoidot alkaa huhtikuun alussa. Mulla on siis tehty vas. rinnan säästävä leikkaus + kainalon tyhjennys.
  Luin juuri yhden sädehoito-oppaan, mutta olisi kiva kuulla teiltä, jotka ehkä parhaillaan käytte hoidossa tai jo lopettaneet, miten homma on sujunut. Itseäni huolestuttaa lähinnä se että, kyseessä on sydämen puoli, jolloin säteet voi vaurioittaa sydäntä ja suuria verisuonia. Mutta ei kai siihen järkeviä vaihtoehtoja ole. Onneksi on rintakudosta jäljellä, joka jonkin verran suojaa siinä kohtaa.
  Entä oletteko kyenneet käydä hoitojen aikana töissä? Talous sen verran kuralla jo, että sitäkin täytyy miettiä. Mulla saattaisi olla mahdollisuus tehdä etätyötä osa-aikaisena. Itse työpaikalle en jaksaisi vielä mennä kaikkien kysymysten ja pällistelyjen kohteeksi, tiedän että ihmiset saattaa olla tosi uteliaita ja tökeröitä.
  Ajattelin pääseväni tästä väsymyksestä jo pian, mutta nyt luin, että sädehoitoonkin kuuluu väsymys, onko se jotain tähän syto väsymykseen verrattavaa? Jolloin nukutaan 12-18 tuntia vuorokaudessa… Sitten mulla on lymfaturvotusta kädessä, tukihiha ja käsine on käytössä, ja tämäkin kuulemma voi pahentua….nyt jo tarpeeksi epämukavaa.
  Sitten yksi käytännön kysymys teille, jotka käytte Meilahdessa; onko mitään toivoa parkkipaikasta jos kävisi siellä omalla autolla? Tulen sen verran kaukaa, että oma auto lyhentäisi puolella matka-aikaa.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)