Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi maaseutu

maaseutu

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: keuhkosyöpä #65013
  maaseutu
  Participant

  Tervehdys! Kesähelteiden vielä jatkuessa rupesin päivittämään kuulumisia. Vartalon laaja TT -kuvat oli tuossa 3.8.
  ja siellä olikin sitten vaihteeksi muutosta huonompaan. Eli vasemman kainalon imusolmukkeet ovat suurentuneet, maksametastaasit
  vaikuttavat lisääntyneen ja maksan ja pallean välissä karsinoosi lisääntynyt. Eli ei Alimta antanut tehoa tämän enempää niin uutena
  lääkkeenä jatkuu (alkoi eilen) Dosetakseli ja siihen seuraavana päivänä Lonquex-piikki valkosoluja kasvattamaan. Ja vielä olin tämän viikon ma-to osastolla, kun teki nestettä vatsaonteloon, niin piti valutella pillillä pois. Jospa ei heti rupeasi lisää kerryttämään, kyllä sen kummasti huomaa että nestettä kertyy, kun pitäs joka päivä vaatekokoa isontaa..No näillä mennään syksyä kohti ja toivotaan uudesta lääkkeestä vastetta tautiin.

  in reply to: keuhkosyöpä #64877
  maaseutu
  Participant

  Morjens! Ei muuta kuin tsemppiä lääkärikäynnille ja toivottavasti löytyy heti lääkkeet jotka tehoaa.
  Minulla tauti löyty reipas puoli vuotta sitten, ensimmäiset hoidot oli jytäkillä lääkkeillä ja nyt mennään ylläpito (Alimta) lääkityksellä. Kuvaukset olisi reilun viikon päästä ja sitten taas tiedetään, mikä on hoidon tilanne.

  in reply to: keuhkosyöpä #64497
  maaseutu
  Participant

  Morjens! Päivitän tässä näitä kuulumisia. Eli edellisen syton 24.5.(torstai) jälkeen oli aluksi kaikki ok, mutta sitten viikonloppuna lauantaina alkoi tuohon
  oikeaan kylkeen koskea sen verran muikeesti että piti lähteä päivystykseen ja siitä sitten aluksi pari päivää tarkkailussa eristyksessä ja sitten alkuviikosta siirto
  urologian osastolle. Ja siellä alkoikin sitten sen verran kovasti koskea kylkeen että määriteltiin kyllä kipu uudelleen. No laittoivat sitten pussiletkun tuosta oikeasta kyljestä läpi munuaiseen ja kipu loppui saman tien. Pussin kanssa elelin viikon päivät ja nyt olen sitten stentin kanssa opetellut pissaamaan uudelleen. Tänään oli taas sytopäivä ja samalla ylimääräinen lääkärissäkäynti tuon munuaisen takia. Jatketaan edelleen ylläpitohoitoa alimtalla ja seuraavassa kuvauksessa 3 kk:n päästä nähdään tuon virtsatiehyen & maksan kupolin ja pallean välisen syheröisen kerrostuman tilanne. Nuo oli uutena edellisessä kuvauksessa tulleet vaikka muualla tosiaankin kasvaimet pienentyneet. Lääkärit olivat vielä palaveeranneet ja todenneet että hyödyt on Alimtassa tällä hetkellä niin hyvät että ei ole syytä vaihtaa lääkettä. Että näillä mennään ja helteitä ootellaan.

  in reply to: keuhkosyöpä #64409
  maaseutu
  Participant

  Tervehdys vaan! Toivottavasti tuo veritulppa asettuu tuolla piikillä. Minulla oli kanssa kuvat tuossa 21.5. ja vastaanotto&syto 24.5.
  Suotuisa hoitovaste jatkuu Alimtalla, eli pienentymistä vas. kainalon imusolmukkeissa, vasemmalla pleurassa, keuhkotuumorissa, maksametastaaseissa ja luustossa. Eli, entinen hoito jatkuu (alimta&Xgeva). Uutena vaan sitten löysivät oikealla munuaisaltaan laajentuman ja virtsatiehyessä 2cm tehostuman.
  Sitä nyt ensi viikolla urologit ja syöpälääkärit palaveeraavat että mitä tehdään. Kun vähän hämää lääkäreitäkin, koska on hoitovastetta, veriarvot on kohdillaan eikä munuaiskuvio/virtsaaminen oireille millään tavalla. Voi olla että laittavat stentin, ottavat koepalan tai sitten vaan seurataan seuraavaan kuvantamiseen asti.
  No, ensi viikollahan tuon tietää.

  in reply to: keuhkosyöpä #64297
  maaseutu
  Participant

  Huomenta vaan täältä maaltakin. Toivottavasti tuo sädehoito antoi etäpesäkkeelle kyytiä! Nyt on lumet vihdoin ja viimein lähteneet näiltäkin korkeuksilta (kyllä
  sitä lunta sitten riitti) ja ootellaan vaan laitumien kuivumista niin pääsee eläinkanta ulkoilmaan.
  Minulla kanssa jatkuu edelleen pelkästään alimta, nyt olen saanut kolme kertaa ja kolmen viikon päästä on taas kuvaus ja sitten katotaan onko tilanne ennallaan.
  Nyt ei ole ollut kolmeen edelliseen kertaan tarvetta nesteen tyhjäykseen keuhkosta, joten endoskopian saa nyt laittaa tauolle.

  in reply to: keuhkosyöpä #63915
  maaseutu
  Participant

  Terveppä terve! Tässä kerkesi vierähtääkkin tovi viime kirjoittelusta. Harmi tuo patti sinulla, toivottavasti sädetys tehoaa.
  Täällä ollaan käyty jo neljä kertaa tipassa, viime viikon torstaina oli tuo neljäs kerta. Kolmannen tipan jälkeen otettiin kuvaus ja siinä oli sen verran
  mukavia uutisia, että nyt jatkuu minulla tuo ylläpitohoito Alimtalla. Oli hyvä vaste kaikkinensa, joten ihan positiivisella mielellä tässä pakkasia pidellään.
  Ja lyheneehän tuo tiputus huomattavasti, kun tähän asti yksistään sisplatiinin tiputus on vienyt vajaa kolme tuntia, kun on sen verran jytäkkä pussi.

  in reply to: keuhkosyöpä #63181
  maaseutu
  Participant

  Morjens! Joo, lunta riittää, tässä olen menossa kattomaan, josko Zetori lähtisi tulille, pitäisi käydä tie linkoomassa.
  Viikko sitten oli toinen hoitokerta, sain myös sen Xgeva -piikin (tulee 9 viikon välein). Kyllähän tähän elämänrytmiin tottuu, on vaan totuttava.
  Vatsan turvotus hoitojen jälkeen kyllä saisi jäädä väliin, onneksi ei kestä kovin monta päivää.
  Ensi hoitokerran jälkeen onkin sitten jännitystä, kun on se kokovartalokuva. Ja jos kuva on ok, niin sitten sitä minullakin jatkuisi pelkästään Alimtahoito.

  in reply to: keuhkosyöpä #62551
  maaseutu
  Participant

  Tervehdys vaan täältä lumimyräkän keskeltä. Hyvin on mennyt eka tiputuksen jälkeen. Kortisoni kun loppui, niin oli muutaman päivän sellainen kuvotusolo ja maha jumissa, mutta ei sen kummempaa. Ruoka on maistunut ja ei ole onneksi pöpöjä näkynyt. Minullakin on ensi viikolla toinen kierros tiputusta, tänään kävin hammaslääkärissä tarkistuksessa kun tulee lisäksi se Xgeva-lääkitys. Olo on tällä hetkellä yllättävänkin hyvä, saa nähdä miten toisen tiputuksen jälkeen, onko samat oireet vai tuleeko jotain uutta. Onko muuten sinulla olotila vaihdellut tiputusten jälkeen vai onko mennyt samanlaisena?

  in reply to: keuhkosyöpä #61711
  maaseutu
  Participant

  Huomenta! Nuo pöpöt se vähän itteäkin huolettaa, meillä kun on tuo talo täynnä pienempää ja isompaa porukkaa. No käsidesi on kovassa käytössä.
  Hyvää ja Rauhallista Joulua.

  in reply to: keuhkosyöpä #61691
  maaseutu
  Participant

  Tervehdys taas! Eilen oli siis ensimmäinen hoitokerta ja meni ihan hyvin. Päivällä oli pituutta kun piti aluksi tyhjentää taas neste keuhkosta, ei tullut onneksi
  kuin 800ml. Olo on ok, ei ainakaan vielä mitään pahoinvointia tahi muuta. Seuraava hoitokerta siis kolmen viikon päästä, sitä ennen käytävä hammaslääkärissä
  tarkistuttamassa että kaikki ok. Alkaa siis Xgeva lääkitys tuohon luustoon. Lääke kun alkaa niin ei kuulemma puoleen vuoteen saa tehdä mitään luustoon liittyviä
  korjauksia. Tämmöistä tällä hetkellä.

  in reply to: keuhkosyöpä #61521
  maaseutu
  Participant

  Huomenta! Tässä on nyt linkohommat tehty ja samalla mutusteltu tuota perjantain käyntiä syöpäklinikalla.
  Ensi viikon torstaina 21.12. alkaisi ensimmäiset hoidot, eli Alimta & Sisplatiini myrkyillä hyökätään aluksi. 3 hoitokertaa kolmen viikon välein ja sitten kuvataan ja katotaan, miltä näyttää. Tautihan on siis ei-pienisoluinen keuhkosyöpä (adenokarsinooma) joka on levinnyt imusolmukkeisiin, maksaan, luustoon (luukirurgi
  vielä kattoo, tuleeko jotain lisälääkettä eka tiputuksella). Harmittavasti ei löytynyt mitään vastetta noissa geeniviljelyissä, eli täsmälääkkeistä (tai muista uusista) ei ole hyötyä. Samalla käynnillä onkologi kuunteli vasemman keuhkon ja tuntui olevan nestettä. Kävin sitten endoskopiayksikössä keuhkolääkärin luona ja poistettiin 1950 ml nestettä. Kuukausi takaperin lähti vasemmasta keuhkosta litra ja nyt lähes tuplat. Jospa tuo nesteen kertyminen loppuu, kunhan hoidot alkaa.

  in reply to: keuhkosyöpä #61391
  maaseutu
  Participant

  Tervehdys! Mukava kuulla että sinulla lääkkeet pelittää. Joo, huomenna pitäisi olla kello 9 syöpäklinikalla kuuntelemassa ”tuomiota”.
  Vähän on oottava tunnelma, tietää ettei sieltä kuitenkaan mitään loistavia uutisia ole tulossa mutta kova tsemppi tässä itellä kuitenkin on päällä.
  No, huomenna ollaan viisaampia.

  in reply to: keuhkosyöpä #61221
  maaseutu
  Participant

  Terveppä vaan Kalaile. Joo, kyllä tässä vahva tahtotila on saada elinvuosia lisää, siitä lähetään. Sehän tässä itseänikin vähän hämää, kun olotila on kaikin puolin normaali, tai nyt niin normaali kuin se voi tuollaisen uutisen jälkeen olla. Ruokahalu on ok (=kyllä maistuu), uni maistuu ja touhuilen kyllä ihan normiasioita.
  Saa nähdä sitten, kun hoidot alkavat että tuleeko miten paljon muutoksia.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)