Siirry suoraan sisältöön

maahy

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Juuri todettu rintasyöpä #71504
  maahy
  Participant

  Hei Kanelipulla,
  toivottavasti olet toipunut leikkauksesta, sytostaatit lienevät alkamassa lähiaikoina. Itselläni oli helmikuun lopussa 2018 leikkaus ja sytot alkoivat 9.4. Diagnoosini oli sama duktaalinen karsinooma, gradus 2. Patteja löytyi mangneetissa (mammografia ja ultra eivät niitä näyttäneet) 4 kpl, joista 3 pahanlaatuisia , kooltaan 1-2 cm. Vartijasolmukkeet olivat puhtaat. Minulle tehtiin rinnanpoisto, sädehoitoa en tarvinnut.
  Taannoin oli 3-vuotiskontrollit ja ne olivat puhtaat. Tilanteessasi olo on varmasti sekava, pelokas ja uupunut. Mutta meitä elossa olevia, parantuneita on eikä ole mitään syytä ettetkö sinä olisi yksi lisää. Tsemppiä hoitoihin ! Jos sinulla on kysymyksiä, mielelläni vastaan.

  • tätä vastausta muokkasi 1 year, 6 months sitten maahy.
  in reply to: Expander proteesilla rakennettava rinta #64319
  maahy
  Participant

  Jatta, olen itse siinä käsityksessä, että tuo ekspanderi eli kudoslaajennin on väliaikainen aina. Sitä on tarkoitus täyttää säännöllisesti keittisuolalla, jotta kudos laajenee lopullista korjausleikkausta varten. Itselläni sitä ei leikkauksen yhteydessä tehdyn (2,4 dl) täytön jälkeen enää täytetä koska älysin sanoa leikkauksen jälkeen, ettei uudesta rinnasta tehdä yhtä isoa kuin alkuperäinen. Ja, että jäljelle jäänyt pienennetään, jos eivät suostu poistamaan sitäkin. Toistaiseksi eivät lämmenneet terveen rinnan poistolle vaikka siihen mielestäni perusteet olisikin.

  in reply to: Expander proteesilla rakennettava rinta #64285
  maahy
  Participant

  Hei granny,
  Mistä päin sinulta rasvaa otettiin rintaan? Oliko kyseessä vatsan vai reisien alue?
  Hienoa, että olet toipunut hyvin ja kontrolli oli puhdas.

  in reply to: Expander proteesilla rakennettava rinta #64194
  maahy
  Participant

  Minulle kudoslaajennin on asennettu 1,5 kk sitten rinnanpoiston yhteydessä. En silloin hoksannut kysyä miksi se laitetaan. Ilmoitin kuitenkin jo tuolloin, etten tule silikoni-implanttia haluamaan. Rinta tehdään omista kehon tarpeista. Joka tapauksessa sen sinne lihaksen alle laittoivat. Ja on todella epämiellyttävän tuntuinen. Aiheuttaa puristavaa paineen tunnetta kainaloon ja rinnan yläosaan.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)