Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Luttero

Luttero

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #74175
  Luttero
  Participant

  Moi, ja Hyvää Joulunalus aikaa kaikille. Pitkään aikaan en ole täällä vieraillut, eläke tuli niin siinähän kävi juurikin niin että kiireet alko :)

  3 vuotta sitten rintasyöpä diagnoosi tehtiin, vasen rinta poistettiin, sytostaatit ja sädetykset käytiin läpi. Sitten opeteltiin elämään uudestaan. On ollut välillä hyviä aikoja ja välillä vähän heikompia. Tässä iässä (60 vee) kolotuksia riittää ja aina kun jottain uutta ilmenee niin peikko olkapäällä kuiskii korvaa ”syöpähän se siellä”. Ei auta ku yrittää nuijia peikko hiljaseksi.

  Nyt kysysin kanssasisarilta, onko kokemusta eräästä poistetun rinnan alueen oireesta. Alueella alussa lähellä kainaloa tuntui pienen hetken kuin siellä ois muurahaispesä ollut. Tämä toistui aina kun rauhottu katselemaan telkkua. Nyt tuntemukset ovat muuttuneen tuikkimiseksi lähellä kainaloa ja rintalastaa. Tuikkaus saattaa olla niinkin kova, että kroppa ihan säpsähtää.

  Kiitos jo etukäteen kommenteistanne.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #68527
  Luttero
  Participant

  Hei kaikille ja Hyvää Joulu!

  Nyt täällä tarttis apua. Sädehoito loppu viikko sitten, mutta iho senku pahenee kokoajan ja on kippee. Punottaa voimakkaasti ja ihokin jo rikkoitunu. Onko kellään hyvää hoitokonstia tähän?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67309
  Luttero
  Participant

  Hei taas.

  Kaks sytoa takana. Tänään olin siinä toisessa ja nyt naama punasena telkkua tuijota.

  Vielä kyselisin tuosta kainalon tyhjennyksestä. Onko täällä ketään joilta vartiasolmukkeesta vasta patologi löysi syöpää ( mulla oli 3 mm kasvain ),mutta silti kainaloa ei tyhjennetä uusintaleikkauksessa, vaan hoito toteutetaan suositusten mukaan, sytostaateilla, sädetyksellä ja 5 vuoden ”lääkekuurilla”. Olisin kiitollinen jos joku on vastaavan läpi käynyt tuon kanalon osalta ja kokemuksia kertoisi.

  Minulla lobulaarinen syöpä Her2 negatiivinen ja 60%sesti hormoonireseptoripositiivinen.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67208
  Luttero
  Participant

  Hei kaikille!

  Minulla on nyt sytohoidot alkanu. Toissapäivänä olin ekassa tiputuksessa. Ei ainakaan tällähetkellä muita sivuoireita kuin naaman punotus ja ummetus.

  Mutta sellaista asiaa nyt teiltä kyselisin, että kun diagnoosin saitta niin huolestuittako nuitten alapään vehkeitten tilanteesta. Pari kertaa oon lääkäriltä kysyny pitäisikö nekin tutkia, mutta vastaus ollu, että jos ei oireita niin ei tartte. Nyt oon miettiny jos kuiteski menisin ja tutkituttasin. Voikohan sen tehdä nyt näitten syöpähoitojen aikana?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67160
  Luttero
  Participant

  Hyvää Juhannusaattoa!

  Oli pakko taas kirjuutella kun vastausta en löydä mistään. Eli jos joku kanssasisar on tai on ollu samassa tilanteessa niin olisin kiitollinen kommenteista.

  Eli minua jäi kiusaamaan tuo tämänviikon lääkärissä käynti. Eli leiikauksen yhteydessä vartijasolmukkeesta ei löytynyt pikatestissä mitään, mutta patoligin tutkimuksessa siinä oli 3 mm syöpäkasvain. Muita imusolmukkeita ei poistettu.

  Nyt mietin miksi nuita kainalon imusolmukkeita ei leikkauksella poisteta. Kysyin sitä lääkäriltä, mutta en mielestäni siihen vastausta saanut. Nyt sitten hoitona sytostaatti, sädetys ja lääkehoito. Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa. Vasen rinta poistettiin kokonaan.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67143
  Luttero
  Participant

  Huomenta Isotissi.

  Nyt oot semmosen asian äärellä, että kovaa psyykettä tarvitaan. Ite en saanu päätä pidettyä kasassa eli psykiatrian puoli auttaa mua tässä asiassa. Eli ajoissa sieltä apua niin tää polku on helpompi taivaltaa. Sitten neuvosin, että älä missään nimessä eti semmosia tarinoita jotka ovat huonosti päättyneet, koska niitäkin ikävä kyllä on. Ite luin yhden ja voi jestas mikä myllerrys mielessä lähti liikkeelle. Tuntu että kuolen heti seuraavana päivänä. Rintasyöpäpotilaista 90% on elossa vielä 5 vuoden jälkeen syövästä. Ite haluan usko, että kuulun tuohon joukkoon, vaikka synkimpinä hetkinä se on vaikeaa.

  Sitten koirien/lapsen asiaa. Sinulla on oikeus sairaalan sosiaalityntekijän apuun. Uskon, että he auttavat sinua tämän asian kanssa. Sosiaalityöntekijälle voit tilata itse ajan, siihen ei tarvitse lääkärin lähetettä (ei ainakaan meidän kunnassa).

  Jokaisen rintasyöpä potilaan hoito on yksilöllistä ja hoidon suunta määräytyy vasta sitten kun patologi tutkii leikkauksessa poistetun kudoksen.

  Voimia ja Hyvää Juhannusta.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67140
  Luttero
  Participant

  Tänään onkologilla käyty ja taas maailma romahti.

  Palataampas vähän taaksepäin. Eli rintasyöpädiagnoosin jälkeen on leikkausoperaatio tehty. Vasen otettiin kokonaan pois ja vartija imusolmuke poistettiin. Leikkauksen aikana siihen jonkinsortin testi tehtiin ja syöpää ei löytynyt. Samassa leikkauksessa myös oikea rinta pienennettiin. Leikkauksen jälkeen oli voittaja olo. Noinkohan mää tästä selvisin.

  No tänään sitten sain uutisia. Vartijasolmukkeessa oli sittenki syöpää. Lääkärin mukaan kuiteski semmosta ”hyvää syöpää”, hormoonireseptoripositiivista. Imusolmukkeita ei kuiteskaan leikkauksella poisteta. Ensin sytostaattihoidot, sitten sädetys ja lopuksi 5 vuoden lääkekuuri😬. Ja tästä paletista kuulemma pitäs hengissä selvitä ja lääkäri lupas paaaljon elinvuosia mulle. Miten ihmeessä mää uskallan tähän uskoo😳.

  Paljon voimia niille, jotka ovat vasta diagnoosin saaneet, ja niille joilla hoidot käynnissä. Ja paljon onnea niille, jotka ovat terveen paperit saaneet. Mie jatkan taistelua ja pelonsekaisin tuntein odotan ensiviikon ensimmäistä sytostaattia😥.

  Ps. Rintavarustuksesta lähti yht. 2,5 kg tavaraa pois ja tuota taakkaa en kaipaa laisinkaan.

  HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE 🌄 !

  in reply to: RINTASYÖPÄ #66819
  Luttero
  Participant

  Hei kaikille!

  Asiat on minun kohdalla nyt edenneet. MRI:ssä kävin ja leikkaavan lääkärin vastaanotto oli eilen. Kaksi pientä kasvainta on ja yksi kysta. Toinen rinta on terve. MRI:ssä myös näkyy, että imusolmukkeissa ei olisi muutosta. Noh, se asiahan selviää varmuudella vasta leikkauksen yhteydessä. Leikkaus on tulossa noin 3 vk päästä. Koko vasen rinta poistetaan ja oikea pienennetään. Vaikka asiat näyttää nyt positiiviselta ja tästä taudistahan jopa saattaa selvitä hengissä, niin silti se pieni piru olkapäällä kummittelee ja sanoo ettei kaikki tuu menemään niinkuin Trömsöössä.

  Jaksamista kaikille ja Hyvää Vappua!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #66759
  Luttero
  Participant

  Kiitos HopeaSiili tarinastasi ja rohkaisevista sanoista. Huomenna MRI ja sitten odottelua seuraavaan vaiheeseen. Päivittelen tarinaani sen edetessä.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #66752
  Luttero
  Participant

  Hei kaikille. Minäkin olen nyt se ”joka yhdeksäs” nainen, eli arpa osu. Itkunsekainen pääsiäinen vietetty. Kevät on ollut muutenki raskas. Maaliskuussa diagnosoitiin sheuermanin tauti. Mutta se kamalin diagnoosi tuli viimeviikolla, rintasyöpä. Tässäkö se nyt sitten oli tämä maallinen vaellus. On kuulemma lubulaarinen syöpä. Onko kellään tästä kokemusta ja jos on mitenkäs oletta selvinneet.

  MRI on tulevana keskiviikkona, mutta muusta tulevasta ei tietoo. Tietysti sen ymmärrän että leikkaus tulee ja jatkojohdot, mutta millä aikataululla?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)