Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Kuura50

Kuura50

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Psa ja syöpä #72036
  Kuura50
  Participant

  No jospa tämä tästä ja odotellaan mitä tuleman pitää. Tulee huonoa tai hyvää jotakin kuitenkin tulee.

  in reply to: Psa ja syöpä #72035
  Kuura50
  Participant

  Ajattelin jos jollain olisi kokemusta tällaisesta. Tietenkin asiantuntijat kertoo sen oikean, mutta eivät anna vastausta kun kysyy miksi. Sen sain vastaukseksi ”psa arvo on myös seuranta verikoe hoitojen jälkeen ja epäiltäessä jos on kohonnut antaa ehkä viitteitä syövästä, mutta pienelläkin arvolla voi olla syöpä”
  Aktiivinen täytyy olla jotta paperit ei unohdu pöytälaatikkoon. Kokemusta on. Lähettävä lääkäri laittanut 8-30 kiireellisyyden, mutta se muutettu 3/6 kk kiireellisyydeksi.???? Pitää huomenna taas soitella. Olen tässä miettinyt, kun on sairas muutenkin, väsyttää ja voin huonosti, sitten pitää vielä vähäisillä voimilla karhota ja kerjätä ja muistuttaa jne. jne. Raskasta on, mutta systeemi toimii näin ja on vain jaksettava, oli kunto mikä tahansa jotta pääsisi tutkimuksiin.
  Epäsymmetrinen kyhmy, eikö se ole huonompi asia?

  in reply to: Kilpirauhassyöpä #71219
  Kuura50
  Participant

  Vielä, että voimia teille kaikille taisteluun!

  in reply to: Kilpirauhassyöpä #71218
  Kuura50
  Participant

  Minulta on leikattu 2008 papillaarinen kilpirauhasen syöpä. Tämä kirjoitus siski, että olkaa tarkkana ja vaatikaa tutkimuksia, syövän kanssa ei ole leikkimistä, oli se mikä syöpä tahansa.

  Kuljin lääkärissä tuota ennen vuosia valittaen kurkkua, mutta mitään ei löytynyt. Välillä minut passitettiin psykologille, josta ei kuitenkaan löytynyt mitään, että olisin masentunut. Eräs lääkäri sitten tutki kaulaa ja sanoi, että täällä on struuma ja ei huolta kun kilpirauhas arvot oli kohillaan. Menin yksityiselle ja pääsin ultraan ja ultraava lääkäri sanoi, täällä on neljä kasvainta ja kaikki on hyvänlaatuisia tarkkarajaisia, ei huolta, joskus mielenrauhan vuoksi voisi ottaa näyte. Menin välittömästi kuivien kanssa takaisin työterveyshuoltoon ja vaadin näistä on otettava näyte. En pyytänyt vaan vaadin. Pääsin kahden viikon päästä näytteen ottoon ja löytyi papillaarinen V luokan syöpä. Leikkattiin 2008 jossa kaikissa neljässä kasvaimessa oli papillaarinen V luokan syöpä. Yksi kasvaimista oli kasvanut kaulan lihakseen, ja leikattiin kaulan lihasta jotta saataisin kaikki pois.
  Leikkaava lääkäri sanoi, että tämä on kiltti syöpä ja jos minun pitäisi syöpä valita se olisi kilpirauhasen syöpä ennuste on todella hyvä. Hyvä niin, mutta ei kaikille tämä ole kiltti syöpä. Miksi tätä kiltti syöpä pitä toitottaa. Toki yleisesti ottaen kilpirauhasen papillaarinen ja follykulaarin syöpä on hyvin hoidettavissa. Tietenkin potilaalle pitää sanoa, että tämän syövän ennuste on hyvä, niinkuin se onkin, mutta valitettavasti se ei ole kaikille.
  Sain radijodihoidon ja toinen perään kun keuhkoista löytyi etäpesäke ja koko tämän ajan tygl on ollut koholla. Toista vuotta sitten tygl taas nousi ja lääkäri sanoi arvoista vain, että seuraava kontrolli vuoden päähän. En tyytynyt tähän vaan vaadin toisen lääkärin tulkintaa. Soitin ensin sisätautien endon hoitajalle ja hän sanoi ” kuuleppa, sinä olet hyvässä hoidossa ja eihän sinun viitteet ole edes yli . Kysyin mikä se viite on, hän sanoi 55. Vastasin, että syöpäpotilaan viite on 0,2 joten voisitko viedä toiselle lääkärille nämä arvot tulkittavaksi”. Samana päivänä todella hyvä ja ystävällinen lääkäri soitti, että tällaisessa tapauksessa pitää aina konsultoida onkologia. Siitä parin kuukauden päästä olin kolmannessa isossa radiojodi hoidossa ja nyt on tulossa neljäs iso hoito.
  Minulla kaikki imusolmukkeet on koko ajan olleet puhtaat, ja olenkin lääkäreiltä kontrollissa kysynyt, miten minun syöpä teki etäpesäkkeen. Itse olen tätä tulkinnut, että sen on täytynyt levitä veriteitse, kun imusolmukkeet ovat puhtaat. Tähän en ole saanut vastausta ennenkuin 12 vuoden päästä. Eli nyt hyvä ja mukava ammatinsa osaava syöpälääkäri kertoi minulle leviämisestä ja juuri näin miten olen sitä itse tulkinnut. Nyt tuli sitten varmuus.
  Saa nähdä, onko mikromuotoista levinneisyyttä vai keuhkoissa. Tämä on pelottavaa.

  Minusta tätä kilpirauhasen syöpää on aliarvioitu, ja muistakaa tämä syöpä muiden joukossa pahanlaatunen kasvain ja sen seuraukset on sellaiset missä vaiheessa se on löydetty niinkuin monessa muussakin syövässä. Keskustelun aloittaja sanoo ” koen ettei mulla ole oikeutta tuntea näin,sillä mullahan on vain papillaarinen karsinooma” Tämä kuvastaa, että lääkäri on aliarvioinut tämän syövän. Tämä on surullista. Toistan vielä, että
  Mitään syöpää ei pidä aliarvioida, vaikka lääkärit toitottaa, että tämä on kiltti syöpä. Toistan kuitenkin , ei kaikille.

  Ja kun potilaalle sanotaan, että on syöpä, sehän on ”maailman loppu”. Se koskettaa todella syvältä, se pelottaa, se huolettaa, se masentaa, se vie yöunet, pää on täynnä kysymyksiä uudesta tilanteesta jne. Näihin pitäisi saada vastauksia, ei aliarvioimista.

  Minua on myös väsyttänyt tämä aliarvioiminen ja vähättely erikoislääkäreittenkin suhteen, mutta missään vaiheessa en ole antanut periksi. Diagnoonsin jälkeen olen vaatimalla vaatinut, että kohonnut tygl arvo on selvitettävä ja vuosien vaatimuksen jälkeen sain sen ja tässä nyt ollaan ja nyt neljännen kerran uusitunut.
  Nyt kyllä todella pelottaa selviänkö ja missä sitä on ja kuinka kauan minulla on aikaa. Nämä kysymkset tulee väistämättä, vaikka voihan se olla että selviän. Hoidot on kuitenkin tänä päivänä hyvät. Kalliiksi olen tullut yhteiskunnalle lääkärien ammattitaidottomuuden/välinpitämättömyyden

  Se että näinhän ei saisi hyvinvointi valtiossa olla. Sairaan ihmisen pitäisi saada kaikki voimavaransa käytettäväksi syövän taltuttamiseen kuin että kuluttaa vähäisiä voimavaroja vaatiessa hoidon saamista.

  Puolisollani on nyt kyhmy leuan alla, ja on todella vaikeaa julkisessa selvittää mikä tämä on. Kuvien perusteella hyvänlaatuinen, mutta mitä on todellisuudessa.
  Olen monesti miettinyt, mikä on uusien lääkärien koulutustaso/ammattitaito. Vai onko he välinpitämättömiä, pärjää vähemmälläkin työllä ja saa isoa palkkaa. Vai on se kuntien ja valtion rahasta kiinni, kaikkia ei tarvi hoitaa, varsinkaan vanhempia ihmisiä. Onneksi on kuitenkin vielä hyviäkin ammattinsa osaavia lääkäreitä jotka ottaa työnsä vakavasti ja kohtelevat potilaita kuunnellen ja asiallisesti, kun vain heidän luokseen pääsisi, eikä tarvitsisi kuluttaa vähäisiä voimavaroja lääkärien vaihtamiseen. Kaikissa ammateissa on niitä ”suhmuroijia”, ikävä vaan että näin on kun on kuitenkin ihmisestä kysymys.

  in reply to: Pään ja kaulan alueen syöpäpotilaita? #69493
  Kuura50
  Participant

  Hei! Puolisoltani leikattiin poskiontelo kasvain ja se oli rajoilla olla syöpä, hyvin herkästi uusiintuva. On ollut 5 vuotta seurannassa ja vielä ei onneksi ole ollut uutta kasvua. Talvella päättyi 5 vuotis seuranta. Tuon kanssa näköjään kannattaa olla tarkkana, jos vielä vaikka 10 vuoden päästä uusiintuu. Miten sinulla tuo oireili? Näkykö päälle päin? jne.

  in reply to: Kilpirauhasen syöpä #65650
  Kuura50
  Participant

  Korjausta edelliseen, että ths pidetään mittaamattomissa, koska suurempi tsh:n määrä piiskaa kilpirauhasen solun kasvamista elimistössä ja myös mahdollista syövän uusitumista.

  in reply to: Kilpirauhassyöpä #65622
  Kuura50
  Participant

  Näinhän lääkärit sanoo, että tämä on kiltein syöpä. Minulle kirurgi tuumasi, että jos pitää valita minkä syövän ns. haluaisi, se olisi kilpirauhassyöpä. Tähän ei kuole.
  Totta onkin, kun se saadaan ajoissa pois ja eikä se pääse leviämään. Kilpirauhas kuin kaikki muutkin syövät jos ne pääsee leviämään, onkin vaikeampia tapauksia.
  Olen kuitenkin vielä elossa, leikkauksesta 10 vuotta ja erikoisairaanhoidon seurannassa kohonneen tygl:n vuoksi. (tygl on kilpirauhasen syövän seuranta, verikoe)

  Sairastan papillaaris-folikullaarista kilpirauhassyöpää. Kysyin kilpirauhasliiton erikoislääkäriltä Ulla Slamalta mitä tämä tarkoittaa kun en omilta lääkäreiltäni saa vastausta. Papillaarinen on kiltein syöpä ja tämä muoto on papillaarisen ja follikulaarisen välimuto ja voi levetä veriteitse. Leikattu 2008 ja koskaan syöpäarvot (tygl) ei ole ollut mittaamattomissa. Kasvain oli kasvanut ulos ns. kapselista ja jouduttiin leikkaamaan kaulan lihasta jotta sesaadaan kokonaan pois. Epäilyttävä etäpesäke keuhkoissa ja olen saanut 2 isoa radiojodihoitoa.
  Nyt ei ole ollut keuhkoissa mitään, vaan kaulalla hyvin pieni epäilyttävä imusolmuke. Kaulan imuslomukkeita minulta ei ole koskaan leikattu pois.
  Thyroksiini lääkitys vaan ei meinaa olla kohdallaan, ei millään, tai minulle tuo lääke ei sovi sivuoireiden (rytmihäiriöt) vuoksi. Nyt sitä on laskettu alemmas ja olo sen mukainen. Väsyttää.
  Ensiviikolla olisi uusia tutkmuksia. Meinaa vähän pelottaa kun on omituisia jalkojen isojen luiden/hermojen särkyjä joihin ei burana auta.
  Mutta eiköhän se tästä, eteenpäin on mentävä

  Jaksasmista Siekirsi.

  in reply to: Kaikki on mennyttä #65489
  Kuura50
  Participant

  Voimia sinulle maksamies. Itse aikoinaan käytin myös näitä luontaistuotteita ja olin menettää munuaiseni. Tämän jälkeen en ole edes katsonut luontaislääkkeiden puoleen. Minä selvisin siitä ja kun selviäisi vain nyt näistä syövistä.

  ”Suomessa on maailman parhain lääketiede ja terveydenhoito” en ole kovin vakuuttunut. Jos otetaan kolmekertaa päänmagneetti kuvat ja kaikissa kuvissa näkyy tuumori takakuopassa ja nyt neljäs kuvaus jossa sitä ei näkynyt ollenkaan ja lääkäri sanoo, että ei sitä kasvainta ole koskaan ollutkaan.
  Kyllä luottamus terveydenhuoltoon horjuu. Hyvä kun ei olisi, mutta kun oireet vain pahenee, joka mielestäni kertoo kyllä ihan toista. Tämä pään kasvain ei ole itselläni vaan läheiselläni.

  in reply to: Suolistosyövästä #44424
  Kuura50
  Participant

  Lokakuussa tähystettiin suoli ja onneksi se oli ok. Todennäköisesti ulosteen jumitus johtuu rectocelestä joka korjataan tammikuussa 2017.

  in reply to: Suolistosyöpä #36691
  Kuura50
  Participant

  Minä sain 5.2.2016 virtsarakkosyöpä dianoosin. Sairastan myös kilpirauhasen syöpää. Tähystyksen mukaan pitäisi olla pinnallinen, mutta kuka tietää. Kilpirauhasen syöpäarvot ovat olleet koholla 7 vuotta. Voikohan olla, että kilpirauhasen syöpä olisi tehnyt etäpesäkkeen virtsarakkoon. Tavanomaistahan se ei ole. Kilpirauhasen syöpä teki veriteitse hennon etäpesäkkeen keuhkoihin, niin voihan se olla että on veriteitse mennyt virtsarakkoon.
  Senpä sitten näkee kun patologi tutkii. Meinaa masentaa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)