Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi kultahattu

kultahattu

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Suolistosyöpä #42894

  kultahattu
  Participant

  Moi pitkästä aikaa! Itsellä alkaa tulla syksyllä neljä vuotta kun hoidot loppuivat, kontrollit on jo siirretty TAYS:ista Hatanpään sairaalaan. Tähystettiin suoli ja siellä oli siistin näköistä. Ensi vuosi mennään pelkillä verikoekontrolleilla, seuraava tähystys vasta -18.

  Hienoa että hoganin leikkuu sujui hyvin :) ja moi Kangasalan Ukolle sekä Undinelle! Kyllähän ne hoidot voinnissaan tuntee, itsellä Xelox-kuurit meni myös kolmen viikon sykleissä, ja heti kun vointi alkoi kohentua, niin uusi jo alkoi… Omat hoidot sain Radiuksen lääkehoidossa, varmaan Kanngasalan Ukkokin käy siellä, ja olin tosi tyytyväinen siihen miten asiat siellä hoituivat.

  Siihen että täällä on niin hiljaista on varmaan omat syynsä, olisiko joku suljettu tai salainen facebook-ryhmä vilkkaampi, kun siellä tulee kuitenkin enemmän roikuttua.

  Palataan ja jaksamista teille hoitoihin!

  in reply to: Suolistosyöpä #37061

  kultahattu
  Participant

  Hei hogan-67, toivottavasti voivat vilkuttaa vihreää valoa keuhkojen suhteen. Kerrothan sitten kuinka kävi.

  in reply to: Suolistosyöpä #36301

  kultahattu
  Participant

  Moi vaan hogan-67 ja muut suolivikaiset

  Itse sairastuin kohta tasan neljä vuotta sitten nelikymppisenä paksusuolen syöpään. Mitään ennakko-oireita ei ollut, paitsi vuotta aiemmin oli hb laskenut 110 tasolle. Tämä huomattiin kun olin menossa verta luovuttamaan.

  Kävin kyllä lääkärissä mutta en itsekään halunnut skopiaa, kun uloste oli tavallisen väristä ja mitään vatsavaivaa ei ollut. Vaikka toisella vanhemmallani oli myös ollut koolonsyöpä nelikymppisenä (joo näin huoleton ja tyhmä voi ihminen olla).

  Maaliskuussa sairastuin (ei metareita diagnoosivaiheessa, yksi suspekti imusolmuke lähellä kasvainta)huhtikuussa leikattiin ja kesäkuussa alkoivat xelox-hoidot. Selvisin ilman avannetta ja muutoinkin siedin hoitoja kohtalaisesti. Tein töitä osittaisella sairauslomalla kesällä ja syksyllä, marraskuussa palasin kokonaan töihin.

  Vuoden päästä ensimmäisessä kolonoskopiassa löytyi uusi adenooma, joka olis ajan kanssa muuntunut adenokarsinoomaksi. Sen jälkeen skopiat on olleet siistit. CEA on koko ajan ollut normaali. Genetiikan tutkimuksissa selvisi, että tämä ei ollut sitä perinnöllistä muotoa.

  Vointi on ollut jo pitkään hyvä ja suolen toimintakin normalisoitui puolessa vuodessa. Alkuun sosiaalinen haitta oli vähintään kohtalainen.

  Henkinen vointikin alkaa olla jo aika normaalilla tasolla, vielä pari vuotta sitten olin koko ajan havaitsevinani uusimisen merkkejä siellä ja täällä.

  Voimia kaikille sairastuneille, mennään pikkuhiljaa.

  Se piti kysyä, että mikä se biologinen rokote on mitä voi hoitojen yhteydessä saada?

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)