Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Kuikka

Kuikka

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 56)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #68101

  Kuikka
  Participant

  Mulla näkyi syöpä mammografiaseulonnassa kesällä 2018. Nyt syksyllä oli eka vuosikontrolli, jossa pelkkä mammografia, ei löytynyt onneksi mitään. Kysyin milloin saa ultran mammon lisäksi ja se päätetään kuulema pitkälti sen perusteella onko rinta miten tiiviskudoksinen – jos on tiivis niin ultra silloin hyvä lisä. Itselläni kuulema keskitiivis.

  Sohvia olen kaipaillut palstalle – olisi mielenkiintoista kuulla mitä lääkäri hänelle sanoi vuosikontrollissa siihen, että voiko todella leikatusta kädestä ottaakin verinäytteitä. Tätähän Sohvi aikoi kysyä kun tilanne on epäselvä. Jos Sohvi olet palstalla niin olisi kiva jos ehtisit infota mitä lääkäri sanoi?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67876

  Kuikka
  Participant

  Olen myös Millamarin tavoin hämmästynyt tuosta Sohville kerrotusta näytteenottomahdollisuudesta leikatusta kädestä. Mulle on lääkäristä fyssariin asti kaikki sanoneet, että lopun ikää pitää varoa käden suhteen juuri sitä, ettei tulisi mitään haavoja tai pistoja. Kun haavasta tai pistostahan kai voi juuri joku bakteeri levitä ja aiheuttaa ruusutulehduksen käteen ja se taas useimmiten aiheuttaa lymfaödeeman, josta ei taida sitten päästä enää eroon jos sen kerran saa. Ei huvittaisi alipaineistettua kompressiohihaa alkaa käyttämään, joten itse aion tarjota vain oikeaa kättä jatkossakin.

  Mullakin sytot sai suonet valitettavan huonoon kuntoon. Vuosikontrollin verikokeissa nyt elokuussa eka hoitaja tökki pari kertaa kyynärtaipeeseen ja ei saanut mitään verta tulemaan. Otti sitten ohuen lasten neulan, jota käytetään kun suonet on hennot ja ohuet ja yritti vähän kyynärtaivetta alempaa ottaa – sai juuri ja juuri ekaan putkeen verta ja sitten ehtyi sekin suoni. Siinä vaiheessa tunsin jo pyörtyväni kun tiesin, että 4 putkiloa pitäisi verta saada ja sitä oli jo yritetty n. 20 min eri keinoin saada. Onneksi hän hälytti toisen hoitajan paikalle, joka ihme ja kumma saikin sitten kyynärtaipeesta otettua.

  Jouduin toisen vaivan takia sen jälkeen vielä verikokeisiin ja taas labrahoitaja tökki ekana kyynärtaipeesta ja sai kyllä neulan ihan ok menemään suoneen, mutta siitä ei vain tullut sitten yhtään verta. Seuraavaksi hän käski minun valuttaa hanan alla kuumaa vettä käsilleni, jotta kädet lämpenee kunnolla ja seuraavaksi hän alkoi etsiä suonta kämmenselältä ja ranteesta. Lopulta hän sai otettua verinäytteet ranteesta siitä kohtaa missä pidän rannekelloa. Sanoikin, että mun kannattaa jatkossa vinkata muillekin, että siitä kohtaa saattaa jatkossakin onnistua. Mutta ikävää on tämä verisuonten huono kunto. Yksi hoitaja sanoi, että saattaa vähän parantua ajan myötä, joku toinen taas oli sitä mieltä, että tilanne tulee jäämään suht samanlaiseksi.

  Kävin vuosikontrollia varten myös sydämen gammakuvauksessa (kun saan Herceptin rokotuksia ja saattaa aiheuttaa joillekin syhdämen vajaatoimintaa) ja siinä onneksi oli tällä kertaa taitava hoitaja, joka sai ekalla yrityksellä kanyylin suoneen. Tässäkin on aiemmin ollut ongelmia kun suonet ”juoksee karkuun” tms. Hänen niksi oli se, että hän pitkään läpsytteli tai hakkasi kämmentäni kädellään, jotta käsi lämpenisi ja vasta sitten alkoi etsiä sopivaa kohtaa kanyylille.

  Tosi hyvä Sohvi kun kyselet vielä tarkemmin tuosta, että voiko olla totta, että myös leikattua kättä voisikin käyttää näytteenottokätenä. Tosin taidan olla sen verran neuroottinen tuon lymfaödeemanpelon suhteen, että yritän tarjota aina tervettä oikeaa kättä.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67643

  Kuikka
  Participant

  Voi Millamari miten onkin eri tavalla hoidettu teillä kontrollit jos vertaa HUSiin.

  Kävin tänään ekassa vuosikontrollissa onkologilla. Mammo oli ok, samoin verikokeet ja sydämen pumppauskyky on pysynyt ennallaan eli Herceptin ei ole aiheuttanut vajaatoimintaa. Olo huojentunut, mutta ikuinen pelko uusiutumisesta kulkee mukana varmaan lopun ikää.

  Lääkäri sanoi että toisena vuotena mammoon tulee kutsu ja vastaukset tosiaan tulee kirjeenä kotiin. Kolmantena vuotena tapaan lääkärin tai syöpähoitajan.

  Muistutti taas siitä että oirepuhelimeen voi aina soittaa jos tarve ja Noonan kautta voi myös viestiä. Sanoinkin lääkärille, että kiitollinen olen kun näin hyvin ovat hoidot ja tuen järjestäneet.

  Aurinkoista viikkoa kaikille!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67584

  Kuikka
  Participant

  Hei Sohvi ja Millamari – kirjoitin aiemmin että pääkaupunkiseudulla HUS:ssa tulee kutsu lääkärille tai syöpähoitajalle 1., 3. ja 5. kontrollivuotena.

  Eli toisen ja neljännen vuoden kontrollin mammo yms. tulokset tulee postitse kotiin. Näin luki rintasyövän seurantaohjeissa, jotka syöpäklinikalta talvella sain.

  Mutta kuitenkin onneksi 5 vuotta seurataan vaikka ei joka vuosi tapaakaan lääkäriä tai hoitajaa

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67533

  Kuikka
  Participant

  Sohvi – kävin gynekologilla juuri ja kuulema munasarjani eivät tuota käytännössä enää estrogeeniä, ultrassa näkyi yksi ainoa munarakkula. Gyne sanoi, että nuoremmilla poistetaan monesti munasarjat mutta kun munasarjani eivät enää ”toimi” niin Tamofen riittää. Ei ollut Tamofen paksuntanut jotain kohtaa kohdusta, joten hyvä juttu.

  Mullakin tukka vihdoin viimein vähän parempi. Jopa tykkään tästä lyhyestä mallista ja voi olla että pidänkin lyhyenä. En ole enää niin kaljun näköinen mitä joskus aiemmin valittelin. Kulmakarvat nyt ok, ripset vähän lyhyemmät kuin ennen.

  Tänään on leikkauspäiväni vuosipäivä – vielä muistan elävästi Kirran ison salin, jonne jäin yöksi dreenipussi kyljessä kiinni. Aikamoinen vuosi silloin alkoi, mutta hyvin meni hoidot ja nyt sitten pian vuosikontrolliin.

  Lämmintä elokuun viikonloppua kaikille!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67522

  Kuikka
  Participant

  Palaan pikaisesti vielä siihen kirjoitukseeni munasarjojen poistosta – ehkä muistin väärin lukeneeni sen, että 50-60 vuotiaille, joilla on Gradus 3 syöpä olisi hyvä poistaa munasarjat. Munasarjojen ”lakkautuksesta” on kerrottu tässä Rintasyöpähoitosuositus 2019-julkaisulla ainakin sivulla 50 – siinä on jotain kriteereitä milloin tulisi jotain tehdä:

  https://rintasyoparyhma-yhdistysavain-fi-bin.directo.fi/@Bin/562fe4ac5f532ce4f6a4959d8cc25e8a/1565865816/application/pdf/184623/Rintasy%c3%b6p%c3%a4ryhm%c3%a4n%20valtakunnallinen%20diagnostiikka-%20ja%20hoitosuositus%206.2019.pdf

  Mutta aion vuosikontrollissa tästä vielä kysyä onko turvallista, että munasarjoille ei ole tehty mitään vaikka ennen hoitoja en ollut vaihdevuosivaivainen vaikka ikäni onkin vähän yli 50 v.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67441

  Kuikka
  Participant

  Aurora – minkä ikäisenä sinulla oli munasarjojen poisto? Muistelen edelleen, että uusimmassa rintasyövän hoitosuosituksessa 2019 oli tuo, että jos on Gradus 3 ja ikä 50-60 v. niin munasarjoille tulis jotain tehdä.

  Tänään on kiva loppukesän päivä, nauttikaamme siitä!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67436

  Kuikka
  Participant

  Mulla leikkaus oli 16.8 ja odottelen saavani lähiaikoina ekaan kontrolliin aikoja. Pyysin itse saada ajat vasta elokuun loppupuolella, jotta edes tänä kesänä sain viettää kesälomaa ns. rauhassa. Millamarille tiedoksi, että HUSin alueella pääkaupunkiseudulla on 1. ja 3. ja 5. kontrolli niin, että pääsee joko syöpähoitajalle tai lääkärille. 2. ja 4. vuoden kontrollitulokset tulee kotiin postitse kirjeenä. Veikkaan, että mullekin tulee nyt syksyllä aika syöpähoitajalle eikä lääkärille kuten oli tullut Sohvillekin. No sama se, osaavia taitaa syöpähoitajatkin olla. Itse aion kysyä sitä näkyykö jossain sitä moniammatillisen asiantuntijaryhmän kokouksen kertomusta kun Omakannassa mulla ei ole mitään selitettä ao. päivälle viime elokuussa. Tuossa kokouksessahan on ilmeisesti sovittu hoidot ja varmaan juuri tuossa kokouksessa on laskettu mikä on syöpäni uusiutumisriski. Sen tiedän, että oli yli 10 % kun kerran sain kaikki mahdolliset hoidot (sytot, sädehoito ja käyn vieläkin Herceptin-vasta-ainerokotuksissa), mutta olisi mielenkiintoista tietää, että onko se uusiutumisriskiprosentti sitten mitenkin korkea.

  Näkyvimpänä haittana hoidoista tai ehkä hormonilääkeTamofenin sivuioireena on tullut lisääntynyt hajamielisyys ja muistin huononemista. Vasen käsi on myös lopun ikää varottava. En ole karviaispuskaankaan kättäni pistänyt kun ei saisi mitään haavoja ja naarmuja tulla kun imusolmukkeet otettu pois. Käsi ei ole onneksi turvonnut, mutta suurimman osan aikaa kainalo on kyllä tunnoton. Keppijumppaa olen yrittänyt muistaa tehdä, kuminauhajumppa on jäänyt vähemmälle. Kuntosalilla käyn pari kertaa viikossa.

  Sitä olen alkanut pohtia, että minulle ei sanottu viime syksynä mitään munasarjojen poistosta tai lääkkeellisestä ”lakkauttamisesta” vaikka syöpäni on 100 %:sti hormonipositiiivinen (ER 100, PR 100 ja lisäksi Her2-positiiivinen). Jostain muistelen lukeneeni, että jos potilas on 50-60 v. ja on selvästi hormonipositiivinen syöpä niin munasarjoille saatettaisiin tehdä jotain. Tamofen lisää jonkin verran kohtusyövän riskiä, joten olisi varmaan aika kätevää jos poistettaisiin sekä kohtu että munasarjat. Luin joku sitten Avusta tarinan naisesta, jolla oli rintasyövän jälkeen tullut usean vuoden jälkeen munasarjasyöpä ja jutussa sanottiin, että jotkut tietyt rintasyöpätyypit lisää munasarjasyövän riskiä – tästäkin asiasta yritän muistaa kysyä. Työkaverini kuoli muutama vuosi sitten munasarjasyöpään, joten siksi tämäkin aihe minua nyt mietityttää.

  Selvästikin kun kontrolliaika lähestyy, alkaa tulla jo vähän rauhaton olo. Kuten Sohvikin kirjoitti niin eihän viime vuonnakaan selviä oireita tullut. Minulla näkyi syöpä mammografiassa, ei tuntunut mitenkään käsin tunnustellessa edes lääkärin tekemänä.

  Kauniita elokuisia päiviä kaikille – sekä hoidoissa oleville ja hoidoista toipuville!


  Kuikka
  Participant

  Tamofeniä olen käyttänyt vajaa 6 kk. Luun jutun, jossa sanottiin että lääke voisi heikentää muistia ja keskittymiskykyä.

  Olen huomannut selvästi, että lähimuisti huonontunut ja keskittymiskyky ja oivaltaminen ei ole enää samaa tasoa kuin ennen. Voihan nämä oireet johtua sytostaateistakin kun ne voi myös heikentää henkistä suorituskykyä usean vuoden ajan HUSin sivun mukaan.

  Onko muut huomanneet samoja oireita?

  in reply to: Hiukset #67328

  Kuikka
  Participant

  Nyt 6 kk sytojen vikasta kerrasta. Vähän parempi tukka nyt, ohimot edelleen ikävän paljaan oloiset. Bioteeniä syön kun sitä sentään saa ottaa Tamofenin kanssa. En jaksa uskoa, että tukkalaatu enää muuttuisi ”turkiksi”.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67198

  Kuikka
  Participant

  Hei Isotissi,
  Onpa sinulle sattunut nuiva rintakirurgi – kyllähän hän olisi ystävällisesti voinut selventää, että hän ei osaa kertoa hoidoista ja että niistä kertominen on onkologin asiaa, samoin kuin itse syöpätyypistä patologin tulosten jälkeen kertominen. Itselläni viime elokuussa oli ennen leikkausta kertakäynti Kirurgisessa sairaalassa, jossa tapasin kirurgin, anestesiahoitajan ja syöpähoitajan. Sitten kun leikkaus oli ohi ja jälkitarkastus oli Kirralla tehty, siirryin Syöpäklinikalle Meilahteen, jossa ensimmäisellä onkologin vastaanotolla sain tietoa tulevista hoidoista eli mm. sytohoidoista. Onkologi oli oikea taho kertomaan mm. syöpätyypistä patologin tulosten osalta jne. Onkologi kirjoitti silloin juuri nuo reseptit mitä tarvittiin sytojen aikaan. Peruukin hankinnasta kirjoitti ”lähetteen” tai se siis meni jollekin sihteerille, joka sitten pienellä viiveellä laittoi postitse maksusitoumuksen kotiin. Peruukin ehti hyvin hankkia, sillä tukka lähti mulla vasta toisen sytohoidon aikoihin. Tapasin myös syöpähoitajan onkologin jälkeen ekalla kerralla. Uskoisin, että maanantaina onkologikäynnillä saat vihdoin riittävästi tietoa tulevista hoidoista ja enemmän tulkintaa syöpäsi laadusta ja myös noista Kela-taksikyydeistä jne.

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67163

  Kuikka
  Participant

  Luttero; mulla oli tokan mammografian jälkeen viime kesänä se tieto, että kainalossa ei ole mitään etäpesäkettä. Siitä parin viikon päästä kun asennettiin kasvaimeen merkkijyvä niin ultratessa radiologi löysi kuitenkin epäilyttävän imusolmukkeen. Näyte osoitti että syöpää solmukkeessa. Kirugiselta soittivat ja sanoivat että mikäli leikkauksessa patologi toteaa imusolmukkeen etäpesäkenäytteen olevan mikrometastaasi niin se voidaan hoitaa sädehoidolla ja kainalon tyhjennystä ei silloin tehdä. Pesäke oli kuitenkin selvä 17 mm makrometastaasi, joten kainaloryhjennys tehtiin. Jos sulla on niin pieni etäpesäke ja ädehoito riittää siihen?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67159

  Kuikka
  Participant

  Viime vuonna vietin viimeisen kerran huoletonta juhannusta mökillä. Maanantaina postilaatikosa odotti kutsu mammon jatkotutkimukseen. Paljon on vuoden aikana tapahtunut kun tuli leikkaus, kainalon tyhjennys, sytot, sädehoito ja edelleen käyn 3 viikon välein Herceptin-piikillä. En voi sanoa, että elämä olisi palautunut kovinkaan hyvin entisenlaiseksi, vaikka töissä käyn ja liikun paljon jne.

  Entinen huolettomuus ja ajoittainen elämänilo on poissa. Vasenta kättä joutuu lopun ikää suojaamaan imusolmukkeiden poiston takia, Tamofen tekee nivelet jäykiksi ja laskee varmaan mielialaa ja vaikuttaa yöuniin. Tukasta tuli entistä ohuempi. Huomaan myös muistini ja keskittymiskykyni heikentyneen. Eka vuosikontrolli lienee elokuussa, jolloin vuosi sitten leikkaus oli.

  Ikuinen pelko syövän uusiutumisesta painaa mieltä, en voi sille mitään. Kun niin monella levinnyttä rintasyöpää sairastavalla on tämä sama kolmoispositiinien (ER+, PR+, Her2+) tyyppi blogikirjoitusten mukaan ensimmäisellä tautikerralla ollut.

  Hyvää juhannusta kaikille!!

  in reply to: Hiukset #67158

  Kuikka
  Participant

  Sytojen loppumisesta jo reilut 5 kk aikaa. Tukka kasvaa pituutta ihan OK mutta näytän edelleen puolikaljulta. Sivuilta hius on onnettoman ohutta vauvamaista tukkaa ja sitä on vähän ja ohimot kuultaa paljaana. Kampaaja huhtikuussa yritti toiveikkaasti sanoa, että jospa tukka nyt vahvistuisi. Ei näytä niin tapahtuvan. Takaa tukka kasvaa vauhdilla, mutta ohut on
  takaakin.

  Syön monipuolisesti ja aloitin myös biotiinin syönnin, päänahkaa olen hieronut ja hiusnystyjä aktivoivaa ainetta laittanut.

  Että näinkin huonosti voi sytojen jälkeen käydä tukan osalta.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #67014

  Kuikka
  Participant

  Hei kaikki hoitoputken jo läpikäyneet,

  Mikä on teidän suhteenne nykyisin alkoholiin kun rintasyövän (kai myös uusiutumisriskin osalta) osalta alkoholia pidetään yhtenä riskitekijänä? Itselläni loppui sädehoidot maaliskuussa, sitä ennen oli sytohoidot ja nyt jatkuu Herceptin piikitykset vielä marraskuun puoliväliin asti 3 viikon välein.

  Itse olen juonut tasan tarkkaan yhden lasillisen viiniä toukokuussa, muuten vain alkoholittomia (alkoholiton olut on OK, mutta alkoholittomat viinit on melkoista kuraa tai lienee sama kuin että juo vaikka Mehukatti-mehua niiden sijaan). Olen ajatellut, että jos nyt sitten hyvin satunnaisesti lasillisen tai kaksi otan mutta että se jää siihen. Kieltämättä on kesää kohden vähän masentavaa ajatella, että esim. mökilläkään ei enää sitten grillata viinilasillisen ääressä ja joutuu vain katsomaan vierestä kun muut kesälomasta nauttivat voivat vähän huolettomammin viinistä ja oluesta nauttia. Syöpäni (her2+ ja hormonipositiivinen) kuitenkin on tyypiltään sellainen, että sillä on merkittävä uusiutumisriski.

  Mites te muut olette ajatelleet tai tehneet – oletteko kokonaan ilman alkoholia vai sallitteko silloin tällöin lasillisen vai jatkatteko samalla tavalla kuin ennen sairastumista?

  Aurinkoista helatorstaita kaikille!

  in reply to: Hiukset #66895

  Kuikka
  Participant

  Sytojen loppumisesta on nyt lähes 4 kk, mutta käytän edelleen töissä peruukkia. Oma tukka on lähtenyt kasvamaan mutta etenkin sivuilta on jäänyt kovin ohueksi ja päälaella on sellainen Tintti-sarjakuvahahmon tapainen kasvu. Ei siis ole samaa tahtia tai samalla volyymilla kasvanut kuin esim. Sohvilla. Kiharoista ei ole tietoakaan. Toivottavasti tämä lähtisi nyt vähän paremmin kasvamaan. Kesää kohden olisi niin kiva luopua kokonaan peruukista. Vapaa-ajalla välttelen peruukkia ja olen joko Tintti-tukallani tai tuubi päässä ihmisten ilmoilla – mutta töihin on ollut liian korkea kynnys mennä lähinnä vankikarkurin näköisenä kun tukka on niin kovin lyhyt ja harvahkokin vielä.

  Että kovin vaihtelee tukankasvun vauhti – alkuvuodesta sädehoidon aikaan näin yhden hoidettavan, jolle oli jo 1.5 kuukaudessa sytojen jälkeen kasvanut tosi kiva lyhyt tukka ja hän pystyi jo kulkemaan ilman peruukkia. Itselleni ei näin nyt käynyt.

  Mutta kesää kohti tässä mennään ja luovun kyllä kohta peruukista, sen verran tukala se on ja jotenkin siihen on jo niin kyllästynyt.

  Aurinkoista kevätviikkoa kaikille!

  in reply to: Sädehoidosta #66622

  Kuikka
  Participant

  Onnittelut Viilikselle kun sädehoitoputkikin on nyt hoidettu! Mulla oli vika kerta (25 kertaa oli) viime viikon tiistaina. Iho oli silloin vähän punainen, mutta kauttaaltaan ehjä. Loppuviikosta huomasin, että rinnan alaosassa on kohta, josta ihon pintakerros on kuoriutunut pois. Ei ole kipeä eikä iho sinänsä rikki tai haavainen mutta pintakerros on lähtenyt pois. Viikonloppuna kainalokuopan seudussa sama juttu eli ihoa on kuoriutunut. Soitin sädehoitajille, jotka neuvoivat vain jatkamaan rasvaamista. Solisluun kohdilla on erityisen punainen kohta, näyttää melkein palovammalta, mutta ei ole kipeä, vain hyvin punainen. Bepanthenia laitan siihenkin tiheään. Toivottavasti ei enää tästä pahene iho-oireet.

  Tamofenista on tullut vain vähän oireita, vain kolmena yönä ollut pientä hikoilua vaikka yli kuukauden olen sitä syönyt.

  Kevät tekee tuloaan ja kovasti toivon, että tukka alkaisi vieläkin nopeammin kasvamaan. Kesällä nyt viimeistään voi heittää peruukin /tuubin pois, varmaan jo aiemminkin.

  Hyvää kevään odotusta ja aurinkoisia päiviä kaikille!

  in reply to: Sädehoidosta #66580

  Kuikka
  Participant

  Mulla oli tänään 24. sädekerta, huomenna on vika kerta, yes! Viime viikosta alkaen iho on alkanut joistain kohdista punoittaa ja Bepanthen on ollut käytössä. Solisluun kohdalla on erityisen punainen kohta, mutta iho on vielä onneksi ehjä. Ihmeen nopeasti tuntui menevän nämä sädehoitokerrat vaikka alussa tuntui, että käyntikertoja on paljon.

  Sohvi – Enpä ole aiemmin lukenutkaan tai kuullut, että sädehoito voidaan antaa väärin. Onneksi fyysikon virhe paljastui tässä vaiheessa eikä niin että olisi ehditty buustaussäteitä antaa useampana päivänä väärin asetuksin.

  Hoidot alkaa olla nyt ohi, tosin mulla jatkuu 3 viikon välein tämän vuoden loppupuolelle asti Herceptin-vasta-ainerokotukset kun syöpäni oli myös her2-positiivinen. Mutta rokotukset saan hoidettua ruokatunnin aikana pitkin vuotta, ei ole mikään ongelma.

  Hyvää kevään odotusta kaikille!

  in reply to: Sädehoidosta #66531

  Kuikka
  Participant

  Mulla myös jäljellä 7 kertaa (saan 25 kertaa). Ihonväri vähän tummentunut. Tänään rasvailin ekaa kertaa kun ihonpinta tuntuu kuivalta. Kunpa iho kestäisi loput 7 kertaa vielä suuremmin vaurioitumatta. Henkilökunta on joka kerta niin iloista ja mukavaa, joten saavat hoidot tuntumaan helpoilta.

  Ensi kesänä pitää esim. silkkihuivilla suojata solisluun seutua, ei riitä että on paita päällä. Itselläni ainakin sädetetään myös solisluun aluetta, joten suojaus tulee muistaa. Hoitaja suositti 50 suojakertoimen aurinkorasvaa.

  in reply to: Hiukset #66455

  Kuikka
  Participant

  Kiitos Maria63 kun kyselit miten hoidetaan päänahkaa – muistin viestisi jälkeen, että mullahan on vanhastaan kotona puolikas pullo jäljellä System 4 Bio botanical serum oheneville hiuksille. Otin sen nyt käyttöön. On hiuspohjan pintaverenkiertoa stimuloiva hoitoneste, jota hierotaan päänahkaan ja ei huuhdella pois. Tiedä sitten onko siitä mitään apua mutta tuskin nyt mitään haittaakaan on.

  Mukava lukea näitä hiusjuttuja nyt kun kevään tullen sitä haluaisi jo pikkuhiljaa luopua turbaanista ja myssyistä. Peruukkia olen käyttänyt vain 2 kertaa, töihin palatessani huhtikuussa varmaan tulen peruukkia enemmän pitämään.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 56)