Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi jyrkiap

jyrkiap

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 57)
  • Julkaisija
    Viestit
  • in reply to: PSA arvot ahdistaa #72991
    jyrkiap
    Participant

    Hei. Biopsia on hyvä tehdä piakkoin. PSA arvosi nousun takia on hyvä tehdä tarkemmat tutkimukset.
    Suht noin 17% ei ole kauhean huolestuttava, tutkittava tietenkin, mahdollisesti myös liikakasvua.
    Tämä alkuaika kun kaikki on vielä epäselvää, on sitä huonointa ja pelottavinta aikaa.
    Tsemppiä, toivottavasti pääset nopeasti eteenpäin tässä asiassa.

    in reply to: JussiKuun tarina teille kohtalontovereille #72872
    jyrkiap
    Participant

    Hei Jussi, kiitos PSA arvoistasi, ne eivät todellakaan ole kovin pahoja.
    v. 2013 Itsellä PSA oli 8-9 tienoilla ja vapaa 8,5%, Gleason 4+3 ja minut leikattiin 2013 kesällä (preparaatista löytyi 5:kin).
    Siitä asti olen toistaiseksi puhtaana ollut, joten toivoa sinulla todellakin on.

    Tsemppiä

    in reply to: JussiKuun tarina teille kohtalontovereille #72856
    jyrkiap
    Participant

    Terve Jussi.
    Se odottaminen ja epätietoisuus onkin sitä pahinta aikaa, vieläpä kun tieto on suht uusi.
    Kyllä minäkin olin omassa päässäni tuossa vaiheessa jakamassa jo omaisuuttani ym…
    Helpottaa kun tietää tarkalleen missä mennään ja oikeat hoidot tarvittaessa alkavat.
    Paljonko sinulla oli PSA-arvo ja vapaa PSA arvo?

    Jaksamista, t. j

    in reply to: Eturauhasen biobsian kivuliaisuus? #72729
    jyrkiap
    Participant

    Hei.
    Mulla ei tuntunut lähellekään niin pahalta kuin odotin, jonkinlainen puudutus laitettiin toivomuksesta. Tosin olen kuullut, että ilman puudutustakin ei tunnu pahalta.
    Ymmärrän hyvin sinua, pelkäsin itsekin omaa koepalojen ottoa (v. 2013 12kpl).
    Toimenpide on sen luonteinen, että aiheuttaa pelkoja, jotka lähes aina osoittautuvat liioitelluiksi.

    in reply to: PSA rumba #71929
    jyrkiap
    Participant

    Huomio vielä viestiini, jossa oli virhe Gleason ei ollut 5+4 vaan 4+3.

    in reply to: PSA rumba #71928
    jyrkiap
    Participant

    Hei Arttu 70

    Minulle tehtiin 2013 myös adjuvanttisädehoito noin 3 kk päästä laajan prostateknomian jälkeen. Mulla oli jäänyt marginaaliin 1 mm ja Gleason 7, 5+4, oli myös huomattavasti 5 leikatussa preparaatissa. Mulla jouduttiin 2 kertaa noin vuoden kahden päästä avaamaan virtsajohtimia leikatulta ja sädehoidetulta alueelta arpeutumisen vuoksi, ei muita ongelmia. On turvallisempi olo kun loputkin pöpöt on poistettu jos niitä sitten olikaan. PSA on ollut 2013 vuodesta lähtien 0,01-0,03 välillä.

    Tsemppiä kaikille kohtalontovereille omissa taisteluissaan.

    in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #70945
    jyrkiap
    Participant

    Hei.

    Miten muilla menee tämän asian suhteen?

    • tätä vastausta muokkasi 1 year, 9 months sitten jyrkiap.
    in reply to: Ruokavalion vaikutus ers:ään #69511
    jyrkiap
    Participant

    Hei. Mulla oli hoidot 2013 (leikkaus ja sädehoito). Ruoka ja juomatapoja muutin vähentämällä sokerin ja rasvojen käyttöä ja enemmän kuituja sekä kasviksia. Ei mitään radikaalia sinänsä.

    in reply to: Mun tapaus #68809
    jyrkiap
    Participant

    Moro Pepe. Hyvä kirjoitus. Paljon yhtäläisyyksiä omaan tilanteeseeni (mulla ennen hoitoja PSA n. 8, suh n. 8% ja G 4+3). Hoidot olivat 2013 TAYS:ssa leikkaus ja sädehoito kksph:ssa. Löydät niitä halutessasi vanhoista keskusteluista.
    Sinulla nyt ainakin näyttää hoidetulta = PSA 0,006 ja patologin tuloksesi olivat todellakin toiveita antavia.

    Tsemppiä sinulle. Ei näytä pahalta kirjoittamasi perusteella. Koskaanhan näistä ei tiedä varmuutta.

    • tätä vastausta muokkasi 2 years, 7 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 2 years, 7 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 2 years, 7 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 2 years, 7 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 2 years, 7 months sitten jyrkiap.
    in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #68783
    jyrkiap
    Participant

    Hei Johannes. Onko tuo tihennetty PSA seuranta sinun tulkinta vai Urologisi/lääkärisi päättämä asia? Mielestäni tarvitsisi tarkempia PSA-arvoja mitä olet kirjoittanut. Nimenomaan se PSA:n nousu 3-4 mittauskerralla näkyy kyllä nousuna ja se on se tärkeä tieto pöpöstä jos sitä vielä on jäänyt.

    jyrkiap
    Participant

    Hei. Ei kuolemaa voikaan käsittää, kun ihmismieli on oppinut pienestä lapsesta asti ymmärtämään toivon ja muutoksen mahdollisuuden. Kuolemassa kummatkin näistä eliminoidaan totaalisen lopullisesti. Meille tärkeiden ihmisten poismeno aiheuttaa merkitsemättömyyttä elämäämme niin kauan kunnes alamme löytämään uusia merkityksiä elämäämme. Emme kadota poismenneiden merkitystä mutta se laimenee ajan saatossa. t. jyrki

    in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #68292
    jyrkiap
    Participant

    Hei Arttu. Ulkoinen adjuvantti sädehoito tehtiin ilman muuta liitännäishoitoa, esim.hormonihoitoa.
    Sädehoitoa ei varsinaisesti tarjottu, mutta ei kielletykään. Se oli minun päätökseni, urologini olisi myös suostunut seuraamaan tilannetta.

    in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #68190
    jyrkiap
    Participant

    Hei. Pekkajussille, mulla oli myös Gleason 4+3, ja leikattiin robotilla laajasti pois 2013. 10mm oli rauhasen läpikasvua ja leikkausmarginaaliin jäi 1mm, ei imurauhasissa. Patologin tutkimuksissa löytyi myös Gleason 9 kasvainta. Otin täydentävän sädehoidon n. 4kk päästä leikkauksesta, 64gy:tä yhteensä. Tämän kaiken jälkeen tähän päivään mennessä PSA on liikkunut 0,01-0,03 välissä. Kerran 2014 syksyllä jouduttiin puhkaisemaan arpeutumia leikkausalueelta (sädehoidoista johtuvaa), kun putki meinasi umpeutua. En kadu hetkeäkään tätä täydentävää sädehoitoa. Tsemppiä kaikille taudin kanssa painiville.

    in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #68005
    jyrkiap
    Participant

    Hei ProState70.
    Mulla todettiin 2013 alkuvuodesta eturauhassyöpä gleason 7 (4+3). Kesäkuussa 2013 leikattiin ja kun oli patologin tiedoissa leikkausmarginaaliin jäänyt pöpöä, otin täydentävän sädehoidon tuolle alueelle.
    Mulla tuli juhannuksena 2012 verta virtsassa ja kuume nousi korkeaksi, sitten alettiin seuraamaan PSA:ta, joka oli ja pysyi 7-8 välillä, suh. 8%. Nyt olen 7 vuotta ollut puhtaana, arvot 0.01-0,03 alueilla.

    Aika samanmoiset arvot ja samansuuntaiset oireetkin sinulla. Itse ajattelisin leikkausta ikääsi nähden, kuuntelisin lääkäreitäsi valinnassasi. Tuo sinun verenvuotosi kuulostaa aika rajulta, mutta toisaalta PSA:si ei ole hälyttävä (3+4) juuri näinpäin 3 eniten, hoitaa toki pitää pikinmiten. Tsemppiä valintaasi.

    in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66101
    jyrkiap
    Participant

    Hei. Luulisin myös että leikkaus on paras, koska olet nuoremmasta päästä tähän sairastuneita, eikä ole niitä ärhäkämpiä arvoja (3+4) ja koteloitunut.
    Tsemppiä. En tiedä Oulun tilannetta mutta luulisin 1-3 kk odottelua.

    in reply to: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti #64340
    jyrkiap
    Participant

    Saako tämän edellisen viestin (serenasandra) poistettua täältä, Täyttä p:tä ja koneella käännettyä roskaa.

    • tätä vastausta muokkasi 4 years, 4 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 4 years, 4 months sitten jyrkiap.
    • tätä vastausta muokkasi 4 years, 4 months sitten jyrkiap.
    in reply to: Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ? #63820
    jyrkiap
    Participant

    Hei.

    Valitettavasti ei kokemuksia. Minut leikattiin ja sädehoidettiin täydentävänä hoitona, mulla oli Cleason 7, 4+3, kapselin ulkopuolelle oli jo levinnyt.
    Olen 0 -linjalla jo lähes 5 vuotta.

    Olen kuullut HDR hoidosta pelkästään aika positiivisia asioita. Sinun Cleason ei ole niitä ihan ärhäkkäämpiä, joten mielestäni HDR on ihan hyvä valinta.
    Leikkaus on isompi operaatio ja jos on kapselin sisällä, se olisi kokonaan hoitava. Leikkauksessa on riskinsä, pidätyskyvyn ja erektion suhteen.

    Kysyisin kaiken mahdollisen joka askarruttaa, ja kuuntelisin lääkäriäsi valinnassa, heillä on kuitenkin paljon tarkempi tieto ja kokemus.

    Tsemppiä valintaan.

    in reply to: Talviaikaan #62951
    jyrkiap
    Participant

    Tervehdys Kangasalan ukolle.

    Täällä myös porskutellaan. Toivotan sinulle hyvää ja tervettä arkea kaikesta muusta huolimatta, ja ennenkaikkea onnittelut 30 v johdosta. Mulla vastaavasti vasta 10 v.
    Seurasin lintujen, keltasirkut, harakat ja oravat talvista arkista eloonjäämiselämää tuolla ruokintapaikallani, takapihalla. On se näillä luontokappaleilla niin paljon
    selkeämpää tämä elo. Olen ollut huomaavinani paljon tietynlaista viisautta niiden toiminnassa, ei mitään turhaa, kuin ihmisillä, niillä ei ole varaa jonniinjoutaviin
    vatulointeihin, kuin ihmisillä. Ja jos ne luonnon elikot tietävät kuolevansa, ne menevät johonkin piiloon. Me ihmiset olemme aika pitkälle kadottaneet alkukantaisia vaistojamme,
    ei varmaankaan ole ollut tarvetta säilyttää, kun olemme olleet älykkäitä ja meillä on tietoa ja turvaverkostoa niin paljon käytettävissä.

    Talvilauantain ajatuksiani tässä kirjoittelen. t. jyrkiap

    in reply to: Hemuulin ERS-tarina #61251
    jyrkiap
    Participant

    Terve hemuuli. Vähän samoissa ajatuksissa olen itsekin. Olen käynyt 2014-2017 aikana omakustanteisesti kolmen kuukauden välein CityTerveydessä otattamassa PSA:n (ilmoittavat 0,01 tarkkuudella). City Terveys on halvin näytteenottaja , ainakin Jyväskylässä (vähän yli 20 euroa toimituskuluineen, muualla yli 50 euroa). City Terveys käyttää tietääkseni samaa labraa kuin esim. Terveystalo.
    Rauhallista Joulun aikaa muillekin kuin meille rauhattomille.

    • tätä vastausta muokkasi 4 years, 9 months sitten jyrkiap.
    in reply to: Peli menetetty….. #60591
    jyrkiap
    Participant

    Luulen, että pääset. Meillä muillakin oli enemmän tai vähemmän samoja ajatuksia ja tunteita kun olimme samassa tilanteessa aikoinamme. Se on niin inhimillistä. Epätietoisuus, jossa nyt olet, on melkein se kurjin tilanne.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 57)