Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi jyrkiap

jyrkiap

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 50)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Ruokavalion vaikutus ers:ään #69511

  jyrkiap
  Participant

  Hei. Mulla oli hoidot 2013 (leikkaus ja sädehoito). Ruoka ja juomatapoja muutin vähentämällä sokerin ja rasvojen käyttöä ja enemmän kuituja sekä kasviksia. Ei mitään radikaalia sinänsä.

  in reply to: Mun tapaus #68809

  jyrkiap
  Participant

  Moro Pepe. Hyvä kirjoitus. Paljon yhtäläisyyksiä omaan tilanteeseeni (mulla ennen hoitoja PSA n. 8, suh n. 8% ja G 4+3). Hoidot olivat 2013 TAYS:ssa leikkaus ja sädehoito kksph:ssa. Löydät niitä halutessasi vanhoista keskusteluista.
  Sinulla nyt ainakin näyttää hoidetulta = PSA 0,006 ja patologin tuloksesi olivat todellakin toiveita antavia.

  Tsemppiä sinulle. Ei näytä pahalta kirjoittamasi perusteella. Koskaanhan näistä ei tiedä varmuutta.

  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten  jyrkiap.
  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #68783

  jyrkiap
  Participant

  Hei Johannes. Onko tuo tihennetty PSA seuranta sinun tulkinta vai Urologisi/lääkärisi päättämä asia? Mielestäni tarvitsisi tarkempia PSA-arvoja mitä olet kirjoittanut. Nimenomaan se PSA:n nousu 3-4 mittauskerralla näkyy kyllä nousuna ja se on se tärkeä tieto pöpöstä jos sitä vielä on jäänyt.


  jyrkiap
  Participant

  Hei. Ei kuolemaa voikaan käsittää, kun ihmismieli on oppinut pienestä lapsesta asti ymmärtämään toivon ja muutoksen mahdollisuuden. Kuolemassa kummatkin näistä eliminoidaan totaalisen lopullisesti. Meille tärkeiden ihmisten poismeno aiheuttaa merkitsemättömyyttä elämäämme niin kauan kunnes alamme löytämään uusia merkityksiä elämäämme. Emme kadota poismenneiden merkitystä mutta se laimenee ajan saatossa. t. jyrki

  in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #68292

  jyrkiap
  Participant

  Hei Arttu. Ulkoinen adjuvantti sädehoito tehtiin ilman muuta liitännäishoitoa, esim.hormonihoitoa.
  Sädehoitoa ei varsinaisesti tarjottu, mutta ei kielletykään. Se oli minun päätökseni, urologini olisi myös suostunut seuraamaan tilannetta.

  in reply to: Psa salvage sädehoidon jälkeen #68190

  jyrkiap
  Participant

  Hei. Pekkajussille, mulla oli myös Gleason 4+3, ja leikattiin robotilla laajasti pois 2013. 10mm oli rauhasen läpikasvua ja leikkausmarginaaliin jäi 1mm, ei imurauhasissa. Patologin tutkimuksissa löytyi myös Gleason 9 kasvainta. Otin täydentävän sädehoidon n. 4kk päästä leikkauksesta, 64gy:tä yhteensä. Tämän kaiken jälkeen tähän päivään mennessä PSA on liikkunut 0,01-0,03 välissä. Kerran 2014 syksyllä jouduttiin puhkaisemaan arpeutumia leikkausalueelta (sädehoidoista johtuvaa), kun putki meinasi umpeutua. En kadu hetkeäkään tätä täydentävää sädehoitoa. Tsemppiä kaikille taudin kanssa painiville.

  in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #68005

  jyrkiap
  Participant

  Hei ProState70.
  Mulla todettiin 2013 alkuvuodesta eturauhassyöpä gleason 7 (4+3). Kesäkuussa 2013 leikattiin ja kun oli patologin tiedoissa leikkausmarginaaliin jäänyt pöpöä, otin täydentävän sädehoidon tuolle alueelle.
  Mulla tuli juhannuksena 2012 verta virtsassa ja kuume nousi korkeaksi, sitten alettiin seuraamaan PSA:ta, joka oli ja pysyi 7-8 välillä, suh. 8%. Nyt olen 7 vuotta ollut puhtaana, arvot 0.01-0,03 alueilla.

  Aika samanmoiset arvot ja samansuuntaiset oireetkin sinulla. Itse ajattelisin leikkausta ikääsi nähden, kuuntelisin lääkäreitäsi valinnassasi. Tuo sinun verenvuotosi kuulostaa aika rajulta, mutta toisaalta PSA:si ei ole hälyttävä (3+4) juuri näinpäin 3 eniten, hoitaa toki pitää pikinmiten. Tsemppiä valintaasi.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66101

  jyrkiap
  Participant

  Hei. Luulisin myös että leikkaus on paras, koska olet nuoremmasta päästä tähän sairastuneita, eikä ole niitä ärhäkämpiä arvoja (3+4) ja koteloitunut.
  Tsemppiä. En tiedä Oulun tilannetta mutta luulisin 1-3 kk odottelua.

  in reply to: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti #64340

  jyrkiap
  Participant

  Saako tämän edellisen viestin (serenasandra) poistettua täältä, Täyttä p:tä ja koneella käännettyä roskaa.

  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  jyrkiap.
  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  jyrkiap.
  in reply to: Onko kokemuksia HDR-brakyhoidosta ? #63820

  jyrkiap
  Participant

  Hei.

  Valitettavasti ei kokemuksia. Minut leikattiin ja sädehoidettiin täydentävänä hoitona, mulla oli Cleason 7, 4+3, kapselin ulkopuolelle oli jo levinnyt.
  Olen 0 -linjalla jo lähes 5 vuotta.

  Olen kuullut HDR hoidosta pelkästään aika positiivisia asioita. Sinun Cleason ei ole niitä ihan ärhäkkäämpiä, joten mielestäni HDR on ihan hyvä valinta.
  Leikkaus on isompi operaatio ja jos on kapselin sisällä, se olisi kokonaan hoitava. Leikkauksessa on riskinsä, pidätyskyvyn ja erektion suhteen.

  Kysyisin kaiken mahdollisen joka askarruttaa, ja kuuntelisin lääkäriäsi valinnassa, heillä on kuitenkin paljon tarkempi tieto ja kokemus.

  Tsemppiä valintaan.

  in reply to: Talviaikaan #62951

  jyrkiap
  Participant

  Tervehdys Kangasalan ukolle.

  Täällä myös porskutellaan. Toivotan sinulle hyvää ja tervettä arkea kaikesta muusta huolimatta, ja ennenkaikkea onnittelut 30 v johdosta. Mulla vastaavasti vasta 10 v.
  Seurasin lintujen, keltasirkut, harakat ja oravat talvista arkista eloonjäämiselämää tuolla ruokintapaikallani, takapihalla. On se näillä luontokappaleilla niin paljon
  selkeämpää tämä elo. Olen ollut huomaavinani paljon tietynlaista viisautta niiden toiminnassa, ei mitään turhaa, kuin ihmisillä, niillä ei ole varaa jonniinjoutaviin
  vatulointeihin, kuin ihmisillä. Ja jos ne luonnon elikot tietävät kuolevansa, ne menevät johonkin piiloon. Me ihmiset olemme aika pitkälle kadottaneet alkukantaisia vaistojamme,
  ei varmaankaan ole ollut tarvetta säilyttää, kun olemme olleet älykkäitä ja meillä on tietoa ja turvaverkostoa niin paljon käytettävissä.

  Talvilauantain ajatuksiani tässä kirjoittelen. t. jyrkiap

  in reply to: Hemuulin ERS-tarina #61251

  jyrkiap
  Participant

  Terve hemuuli. Vähän samoissa ajatuksissa olen itsekin. Olen käynyt 2014-2017 aikana omakustanteisesti kolmen kuukauden välein CityTerveydessä otattamassa PSA:n (ilmoittavat 0,01 tarkkuudella). City Terveys on halvin näytteenottaja , ainakin Jyväskylässä (vähän yli 20 euroa toimituskuluineen, muualla yli 50 euroa). City Terveys käyttää tietääkseni samaa labraa kuin esim. Terveystalo.
  Rauhallista Joulun aikaa muillekin kuin meille rauhattomille.

  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 11 kuukautta sitten  jyrkiap.
  in reply to: Peli menetetty….. #60591

  jyrkiap
  Participant

  Luulen, että pääset. Meillä muillakin oli enemmän tai vähemmän samoja ajatuksia ja tunteita kun olimme samassa tilanteessa aikoinamme. Se on niin inhimillistä. Epätietoisuus, jossa nyt olet, on melkein se kurjin tilanne.

  in reply to: Peli menetetty….. #60561

  jyrkiap
  Participant

  Noin kuukausi koepalojen oton jälkeen lääkäri soitti tulokset.

  in reply to: Peli menetetty….. #60541

  jyrkiap
  Participant

  Ei sinun tulehdusta kannata unohtaa, sinun psa arvo ei ole suuri.

  Olin 51-vuotias kun mulla oli 2012 juhannuksen seutuvilla tulehdus ja korkea kuume (yli 39) sekä virtsasin verta, se todettiin munuaisaltaan tulehdukseksi, psa oli korkealla. Se tokeni antibioottikuurilla. Se juurikin oli minulla ratkaiseva tapahtuma, siitä hetkestä alettiin seuraamaan psa:ta kun se ei laskenutkaan alle 5,5 missään vaiheessa. Seuraavan vuoden keväällä sitten otettiin koepalat.

  Toisaalta ajattelen, että onnekseni tuli tämä juttu, useinhan ERS on oireeton hyvin pitkällekin.

  in reply to: Peli menetetty….. #60501

  jyrkiap
  Participant

  Moro. Minut leikattiin ja sain vielä sädehoidon leikkausalueelle. Sinun kannattaa kysyä lääkäriltäsi näitä asioita, mutta käsittääkseni korkea psa merkitsee ehkä enemmän levinneisyyttä kuin ärhäkkyyttä. Patologin tutkimat koepalat antavat sitten enemmän suuntaa tilanteestasi. Voi sinulla olla muuta rauhasen liikakasvua kuin syöpää. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, mulla ainakin oli kova tiedonjano kuultuani diagnoosini.

  in reply to: Peli menetetty….. #60471

  jyrkiap
  Participant

  Hei masa. Ei sinun peli ole menetetty laisinkaan, älä hätäile. Tämä syöpä kuitenkin etenee suht hitaasti. PSA arvosi ovat puolta pienemmät kuin minulla oli 2013 vastaavassa tilanteessa, ja v-arvoni olivat 7-8 %. Nyt olen toistaiseksi puhdas, kiitos hyvien hoitojen. Olet mitä todennäköisimmin ajoissa liikkeellä. Ymmärrän “pelin menetys” ym tunteet, ne kuuluvat tämän tiedon saatuaan. Tsemppiä.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #59731

  jyrkiap
  Participant

  Hei mies 48. Sädehoito adjuvanttina eli täydentävänä hoitona oli minun päätökseni ei lääkärin kehoitus. Lääkäri ymmärsi päätökseni, kuuluinhan huomattavan riskin ryhmään. Riskini selvisivät patologin lausunnossa: 10 mm alueelta molemmin puolin eturauhasen läpi tunkeutunut 4 gleason syöpää, löytyi myös agressiivisinta 5 gleason syöpää merkittävästi. Tärkein seikka oli se, että leikkausmarginaaliin 1mm alueelta oli jäänyt syöpää, niinpä lääkärit eivat osanneet sanoa, että kaikki olisi saatu pois, sanottiin vain että on mahdollista että kaikki on pois. En kadu lainkaan, ottaisin samassa tilanteessa edelleenkin sädehoidon täydentäväksi hoidoksi, vaikka siinä on tietysti olemassa terveydelliset haitat ja ongelmat. Jos minulla silloin jo agressiiviseksi muuttunut ERS lähtisi leviämään, olisin paljon kovemmissa hoidoissa.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #58601

  jyrkiap
  Participant

  Karix, olet todellakin oikeassa, hyvä kirjoitus.
  Samaan suuntaan urologitkin ovat minulle kertoneet. Ei todellakaan kannata hoitaa eikä varmaan pystykään näissä minimaalisissa arvoissa, koskapa syöpää ei tehokkaasti edes löydetä näin pienillä PSA määrillä vaikka ne olisivatkin noususuunnassa ennen 0,2 arvoa. Aiheuttaa turhaa huolta ja ahdistusta.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #58501

  jyrkiap
  Participant

  PSA on meillä eturauhassyövän sairastaneilla juurikin se tärkein mittari. Minä käytän Cityterveyden labraa (arvot 0,01 tarkkuudella) PSA mittaukseeni 3 kertaa vuodessa, tammikuussa, toukokuussa ja syyskuussa. PSA arvoni ovat vaihdelleet 0,01 ja 0,03 välillä, joten 0,05 alle olevat arvot tarkoittavat taudin poissaoloa. Minut leikattiin 2013 kesällä Taysissa ja sädehoidettiin KSSHP:ssä (64Gy leikkausalueelle), Syöpäni oli 3+4=7, 10 mm läpikasvua ja 1mm marginaalissa sekä löytyi selvästi gleason 5. Olenkin ajatellut tarvinneeko tarkempaa mittausta lainkaan, toisaalta ajattelen, että nousu suunnan se kertoo jo alkuvaiheessa.

  Syyskuussa 2016 PSA oli 0,01 ja tammikuussa 2017 0,03. Kävin urologin vastaanotolla ja hän kertoi näiden arvojen olevan niin pieniä, että ei mitään syytä huoleen. Olenkohan vähän säikky?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 50)