Siirry suoraan sisältöön

Jore

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: PSA rumba #63985
  Jore
  Participant

  Pitää varmaankin olla PSA jälleen <0,05

  Tilanteesi on siis hyvä ja ei tarvitse olla huolissaan.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #61351
  Jore
  Participant

  Tuo HUSin mittaamaton tarkoittaa <0.05 siis vaikka 0.049. Tämän ero taas arvoon 0.06 ei ole käsittääkseni merkittävä. Mikä on Mehiläisen raja mittaamattomalle?

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #60121
  Jore
  Participant

  Kiitos Watson.

  Piti juuri itse kirjoittaa samaa. Siis myös naisilta voi löytyä vähäisiä PSA arvoja. Mutta tiedätkö Watson jonkun tutkimuksen joissa näitä on mitattu eli kuinka matalista arvoista on kysymys.

  Harmi kun tämä keskustelu on tämän otsikon alla.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #59891
  Jore
  Participant

  Hei Mies 48.

  Kyllä minuakin ihmetyttää jos lukemalla 0.06 harkitaan sädehoitoa. Kuten Karix sanoi lukema <0.05 poikkeaa tästä ilmeisesti aika vähän. Uskon että ei ole huolta, mutta seuraava PSA kertoo enemmän. Jos esim. mittaamattoman raja on 0.2 (kuten ainakin aiemmin Tampereella), niin silloin tällaista ja suurempaakaan vaihtelua ei huomattaisi lainkaan.

  Tsemppiä ja ei kannata kovin paljon asiaa pohtia.

  in reply to: Robotista selvinnyt – Watsonin tarina #58661
  Jore
  Participant

  Karix on oikeassa nykytietämyksen mukaan.

  Juu, minäkin olin tätä selvittämässä. Ns. mittaamaton arvo voi tarkoittaa, että PSA<0.2, <0.1 tai <0.05 ja näissä tapauksissa tarkkaa arvoa ei anneta, vaikka se on tiedossa. Toisissa paikoissa annetaan tarkka arvo tiettyyn raja-arvoon saakka, joka esim. Turussa on 0.003. Useimmiten mitään hoitoja ei edes harkita, ellei PSA ole > 0.1 (Turku) tai >0.2 (Tampere).

  Näin tuo Edis2008:n mainitsema ”Sen jälkeen arvot ovat vaihdelleet 0.01 ja 0.06 välillä. Toiset lääkärit sanoo, että tarvitaan sädehoito, toiset sanoo, että odotellaan siihen saakka, että arvo on 0.2. ” osoittaa kyllä tietämättömyyttä.

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #46724
  Jore
  Participant

  Hei Eagon.

  Ikävä kuulla. Tässä vaiheessa olisi kyllä pitänyt tilanteen parantua ja jos tulee takapakkia karkailun suhteen, niin käsittääkseni se on outoa. Etenkin jos olet harjoituksia tehnyt vai voikohan niitä tehdä liikaa. Turha on moittia miehiä kärsimättömiksi. Ehdotan että otat uudelleen yhteyttä lekuriin tai menet yksityiselle puolelle (tosin en tiedä onko Oulussa hyviä tällaisia).

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #43424
  Jore
  Participant

  Joo, kyllä täällä hyvin hiljaista on, mutta hienoa että olet jaksanut kirjoittaa. Vanha foorumi oli selvempi. Siinä näki mm. vastauspolun (joka oli joskus tosi syvä) paremmin. Mahtaako tällä olla vaikutusta?

  Vaipparalli on ikävä, mutta käsittääkseni aika yleistä muutaman kuukauden ja joillakin pidempäänkin. Itse pääsin tässä hyvin vähällä. Varmaan kirurgin ammattitaitokin tähän vaikuttaa. Voithan yrittää aikaistaa ekaa kontrollia tai ottaa muuten sinne yhteyttä tämän vuoksi.

  Kyllä se helpottaa aikaa myöten, pitää vaan olla kärsivällinen.

  in reply to: Jatkoseuranta ERS hoidon jälkeen #40991
  Jore
  Participant

  Aika hieno meininki siellä HUSissa. Turussa kaikki on vanhanaikaista.

  Yritin saada 5 v jälkeen kontrollin puolen vuoden välein mutta ei onnistunut. Voi kyllä ottaa puolen vuoden välein mutta omalla kustannuksella oli terveyskeskuslääkärin vastaus. Onko kontrolli puolen vuoden välein normaali käytäntö HUSissa vai mahtaako riippua tapauksesta?

  in reply to: Jatkoseuranta ERS hoidon jälkeen #40091
  Jore
  Participant

  Minulla on nyt robottileikkauksesta 5,5 vuotta ja suurin PSA on ollut 0.015, joka tuli muutama kuukausi sitten. Gleason oli 3+4 ja muuten puhdasta.

  Turussa on PSA-kontrolli on 5 vuoden ajan kaksi kertaa vuodessa ja sen jälkeen kerran vuodessa kestolähetteellä.

  in reply to: Hello #38791
  Jore
  Participant

  Aika hiljasta tällä uudella foorumilla on ollut vanhaan verrattuna. Useat vanhan foorumin asiantuntevat kirjoittajat ovat hävinneet johonkin. Toivotaan aktiivisempaa otetta jatkossa.

  Hyvää kevään alkua kaikille!

  in reply to: petteri 51 tarinaa #38781
  Jore
  Participant

  Hienoa Petteri, tuo 0.05 on erittäin hyvä arvo ja kyllä on syytä olla mielissään.

  Muuten, tuo biopsia 4+3 ja patologin lausunto 3+4 on kyllä aika erikoinen, koska patologin antama tulos on yleensä aina huonompi tai sama kuin biopsia. 4+3 on kuitenkin selvästi huonompi kuin 3+4. Kertookohan tämä kuitenkin vain sen, että arviossa on mukana inhimillinen tekijä.

  in reply to: petteri 51 tarinaa #32031
  Jore
  Participant

  Hienoa Petteri, toivotaan että PSA pysyy alle 0.2.

  Täällä (eli siis aiemmalla foorumilla) on paljon juttua eri paikkojen mittaamattomissa olevasta rajasta. Aika erikoista että eri sairaanhoitopiireissä on erilainen käytäntö. Esim. Turussa annetaan tarkat arvot 0.003:een saakka ja jos 0.1 ylittyy aloitetaan tarkempi seuranta, joka on minusta erittäin hyvä käytäntö.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)