Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Johannes

Johannes

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: PSA rumba #70305

  Johannes
  Participant

  “Mies 48”: Sulle tulee mittaustulokset sadasosilla ? En näe samanlailla heilauteluja, joten olen aika lailla pimennossa miten kehittyy. En minäkään ole osallistunut mihinkään tukiryhmiin. Yhtä katsoin , olikohan joku propo, mut eihän sitäkään toimintaa ole kuin etelä-suomessa. Jotenkin on vain fiilis, ettei se siitä kummene, vaikka kuinka asioita puidaan. Pakko vain mennä eteenpäin. Koen itseni tätä nykyään hyvänkuntoiseksi tuon leikkauksen jälkeen välillä on leikkausalueeilla pientä vihlontaa, ehkä leikkausarpia tai kiinnikkeitä, jotka rassaa, tiedä sitä sitten? Onhan noita ongelmiakin, impotentti (vain pientä eloa). Alakerta ei toimi. En ole ollut kohta 2 vuoteen edes yrittänyt vaimon kanssa, on vain jonkinlainen henkinen kynnys edes yrittää. Vaimollakaan ei ole hinkua lähteä mihinkään, ei ole syöpädiagnoosin jälkeen halunnut koskea. Jos mulla ylittyy toi 0.2 ja sädehoidot, silloin se olisi viimeinen kuolinisku potenssin suhteen.Tiedän, että elämässä on muutakin kuin seksuaalisuus. Mutta kyllä tää rassaa, kun ei voi kokea erektiota, orgasmia ja tunto kokonaan poissa. Olenhan vain 55v. Monimutkaista.

  • tätä vastausta muokkasi 1 tunti, 38 minuuttia sitten  Johannes.
  in reply to: PSA rumba #70182

  Johannes
  Participant

  Samoilla mennään, viimeisin tulos 0.1 (voi olla hiljaista nousua) kohdallani, vaikka se 0.2 meillä ylittyisikin on syöpämme suhteellisen rauhallista ja rajallista sorttia (3+4) ja tällaista nykyään tehokkaasti hoidettaisiin pois. Sekin pitää huomioida, että eturauhasen tervettä kudosta on voinut jäädä ja se tekee pieniä lukemia, näin urologi meinasi. Minulla pidetään edelleen 4 kk välein seurantakontrolli. Jäitä vaan hattuun ja tsemppiä.

  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #69924

  Johannes
  Participant

  “Mies 48”, olen lukenut tapaustasi, hyvä tietää että myös muita samassa tilanteessa. Samaa ajattelen, että kaikki saatu pois ja pitäisi puhdasta olla ,mutta näin ei vaan ole. Sitäkin miettii, että kun syöpää ollut eturauhasessa, mitä jos sitä on muuallakin, mulle tehty kuvantamiset vain eturauhasen alueeseen. esim. siskon miehellä, jolla on kurkussa syöpä se saatiin rajattua ja hoidettua, yllätyksenä löytyikin pahanlaatuinen keuhkosyöpä (ennuste olisi ollut parempi, jos olis aikaisemmin löydetty), on se syöpä arvaamaton. Olisi vaan paljon helpompaa jatkaa norm. elämää kun olis “mittaamattomissa”, mistä ja miksi pitoisuuksia tulee ? harmittavasti edes lääkäritkään osaa sanoa, kuin vasta kasvusto lähtee kunnolla leviämään. Urologin mielestä ennenaikaisella sädetyksellä olis omat haittansa esim. mun tapauksessa saattaa vaikuttaa pidätyskykyyn ja mennä lopullisesti erektiokyky, joka muutenkin hakusessa(erektioongelmia jo ennen leikkausta). Arvelen, että tällä kehityksellä tulen ylittään tuon 0.2 arvon vuoden sisällä. Ei auta kuin odottaa..

  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #69920

  Johannes
  Participant

  Kontrollin aika oli taas (1.5 vuotta leikkauksen jälkeen) edelleen 3 kerran 0.1 lukemissa ollaan. Yritin saada lähetteen kuvauksiin, mutta urologin mukaan tässä vaiheessa olis yhtä tyhjän kanssa. Jatko, 4kk välein kontrolli. Pitää vain odottaa, että nousee 0.2, sitten toimitaan.

  in reply to: PSA rumba #69624

  Johannes
  Participant

  Minulla n1.5v leikkauksesta, olen 55v. Ensimmäinen mittaus oli mittaamattomissa, mutta sen jälkeen jokaisessa 3kk seurannassa ollut mittauksissa 0.1. ,- olis taas käsillä mittaus, ajattelin kyllä nyt mielenrauhankin takia pyytää päästä magneettikuvauksiin, jos pitoisuuksia. Ehkä uutta kasvustoa imusolmukkeissa? tiedä sitten mistä tuo pitoisuus voisi tulla? Hoitosuunnitelmana on toi 0.2 ylitettyä, että aloitetaan tutkimukset ja sädehoidotus.

  • tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Johannes.
  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #69135

  Johannes
  Participant

  Kävin työterveyden välimittauksessa ennen varsinaista kontrollia. Nyt vuosi leikkauksen jälkeen PSA oli edelleen toistamiseen 0.1 eli mitattavissa. Herää kysymyksiä? ajattelin että pyydän magneettikuvausta jos toukokuun kontrollissa edelleen on mitattattavissa. Mitäs ajattelette? Eikai pitäisi olla mitattavissa , jos ei kerran eturauhasta ole olemassa?

  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #68784

  Johannes
  Participant

  Urologi päätti tuosta seurannan tarpeesta. Meinasi, että gleason 7 luokka on sen verran rauhallista sorttia, että psa 0.2 lukemaan nousukaan vielä olis vakavaa.

  in reply to: PSA RALP leikkauksen jälkeen? #68781

  Johannes
  Participant

  Tänään oli urologilla käynti. Urologin mukaan nyt tihennetty PSA seuranta(nousun takia), jos 3kk päästä 0.2 ylittyy aletaan tutkimaan ja sitten sädetystä kehiin. 2019 maaliskuun leikkauksen jälkeen pidätyskyky on palautunut täysin. Erektio puolessa ei paljo elpymistä vielä havaittavissa. Ei ole ollut yhdyntää leikkauksen jälkeen, ei vaan suoriudu ( masentavaa), vaikka cialista tai sildenafiiliä käyttäisi. Nyt aion kokeila Eroxoni geelillä kunhan saan b kelakortin, sen verran kalliita lääkkeitä. Jos ei tuo toimi, niin pakko kai alkaa piikittään. Ajatus tuntuu ahdistavalta. Mutta eipä ole muita vaihtoehtoja jäljellä. Onkos tiellä kokemuksia geelistä tai piikittämisestä? Latistuuko petihommat teillä, kun joutuu tekeen näitä temppuja erektion aikaansaamiseksi?

  in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #68395

  Johannes
  Participant

  ProState70, tervetuloa RALP leikattujen joukkoon . Seuraava helpotuksen tunne tulee, kun katetrin saa pois. Ja pääsee paremmin liikkumaan. Kannattaa juoda paljon, ettei katetri mene tukkoon tai ala vuotamaan välistä. Jouduin käymään huuhtelussa, kun meni tukkoon rankemmaan kävelylenkin jälkeen. Joten kannattaa ottaa rauhallisesti tuon alun. Tsemppiä toipumiseen.!

  • tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Johannes.
  in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #68004

  Johannes
  Participant

  Itselleni 54v todettiin samanlainen gleason 7 ja se maaliskuussa leikattiin. Nyt puolenvuoden kontrollissa oli PSA mittaamattomissa (alle 0.1) eli kaikki saatiin pois. Erektio vielä hakusessa ja huolettaa, mutta muuten olen hyvässä kunnossa. Leikkaus tai sädetys, kaikissa omat puolensa, aiotkos valita leikkauksen?

  in reply to: Hormonihoito sädehoidon kanssa? #67026

  Johannes
  Participant

  Sädehoitolääkäriltä kysyessä sädehoito on tietysti paras ja kirurgilta kysyessä vastaus on toinen. Itselleni vastasi muutama lääkäri (kirurgit), jotka vakuutti leikkauksen olevan paras minun kohdalla ja eivät suositelleet sädetystä.

  Minulle (54v.) leikkaus tehtiin reilu 2 kk sitten, (gleason 3+4= 7) säästävästi leikaten. Töihin palasin 2kk sairausloman jälkeen. Pidätyskyky menee kokajan parempaan suuntaan. Potenssi puolella on melko hiljaista, mutta pientä palautumista havaittavissa.

  Millainen syöpä luokitus sinulle annettiin?

  in reply to: jukarhun tarina, 9v-päivitys. #66782

  Johannes
  Participant

  Tadalafil (Cialista) käytät poskettomaan hintaan. Eikös Sildenafiil aja samaa asiaa halvemmalla? Lääkärini totesi että noilla ei ole eroa kuin toinen pitkävaikutteisempi, muuten sama toiminta mekanismi. Itselläni 6 viikkoa leikkauksesta eikä mitään toimintaa, vaikka säästävä leikkaus ja ikääkin vasta 54v ;(

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66665

  Johannes
  Participant

  Kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. Tuntemuksia monenlaisia. Tuntuu, että helpotus olis itsensä lopetattaminen olis vaimolle ja muille myös helpotus. Ei minusta ole enää mieheksi.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66641

  Johannes
  Participant

  Katetrin ja leikkaushaavan hakasten poisto oli tänään viime torstaisen robottileikkauksen jälkeen. Helpottaa vietävästi päästä katetrista eroon, epämiellyttävää ja rajoittavaa kun “nappula” letkuissa kiinni. Pieni vihlaisu tuntui, kun katetri vedettiin irti. Pelkäsin pahempaa. Pidätyskyvystä sen verran että, makuulla ja istuessa pysyn kuivana, mutta noustessa ja kävelessä kaikki valuu läpi sama kuinka pinnistää. Oliko teillä samanlaista eka päivänä ja milloin alkaa tulla jonkinlaista pidätyskykyä?

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66609

  Johannes
  Participant

  Leikkaus onneksi nyt takana. “Säästävä” leikkaus onnistui ja samalla reitiltä puhdistivat kiinnikkeitä irti suolesta, jotka tullut aiemmasta umpparileikkauksesta. Toista päivää toipumassa kotona katetrin kanssa, saapas nähdä mitä kaikkea vielä edessä pidätyskyvyn ja erektion suhteen?

  • tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 8 kuukautta sitten  Johannes.
  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66420

  Johannes
  Participant

  Arvelin leikkaukseni olevan 18.2 oyksissa se olikin uusi lääkäri/hoitoneuvottelu ja uroteraupetilla käynti, kun siirrettiin kpks:sta–>oyksiin. Samasta asiasta nyt neljäs urologi “julkisella” asiaani käsittelee. Toisaalta hyväkin asia, kun eri lääkäreitä. Ensiksi luvattiin leikkaus viikolle 10, nyt viikolle 12. Odottaminen vaan niin ikävää, kun haluaisi asioitten nopeammin hoituvan. Syöpäni 12 neulassa 3 oli syöpää oikealla puolella. 3+4=7. Psa huitelee siinä 10 kohdilla. Noita mukaan tulleita sukkia ihmettelen, miksi ne pitää kotona laittaa, eikös niitä voi sitten tullessaan osastolla laittaa? Matkani 190km sairaalaan.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66195

  Johannes
  Participant

  Kiitokset! Lynx:lle kokemustesi kerronnasta, josta monelle leikkaukseen menevälle apua. Minulla oli hoitosuunnittelu 29.1 ja nyt näyttää jo 18.2 olevan leikkaus, ripeää toimintaa Oysissa :) Hoitoneuvotteluissa oli vanhempi urologi, joka leikannut vain perinteisiä avoleikkauksia n.20v. sanoi, ettei robottileikkaus ole sen säästävämpi, lähes kaikki erektiohermot menee aina poistaessa eturauhasen. Joten paskamainen homma, jos tässä iässä menee kyvyt(?)

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #66096

  Johannes
  Participant

  Tuossa aikaisemmin jo kirjoittelin (53v) todettu (3+4) 7 luokan eturauhassyöpä. Magneettikuvaukset nyt käyty viimeisin PSA 9.5/8 ja tänään oli hoitoneuvottelu. Syöpä onneksi koteloitunut, joten Ouluun robottileikkaukseen lääkäri laittoi (ei edes kysynyt mitä haluan :D).
  No sen puoleen täältä juttuja lukeneena ja muualtakin olin jo aiemmin leikkauksen kannalla. Saas nähdä kuinka pitkät jonot leikkaukseen? Oletteko te päässeet kuinka nopeesti leikkaukseen?

  • tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 9 kuukautta sitten  Johannes.
  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #65935

  Johannes
  Participant

  “”HDR-Bracy yhdistettynä uuteen kaarimuokattuun sädehoitoon antaa erinomaisen lopputuloksen.”” Saakohan tuota hoitoa Suomesta?

  Itselläni (53v) todettu (3+4) 7 luokan eturauhassyöpä, seuraavaksi menen magneettikuvauksiin tarkennuksiin. Inhottavaa tää odottelu, kun aika laaja kirjo ikäviä mahdollisuuksia levinneisyydestä olemassa. Toivottavasti on eturauhasen sisällä. Pelottaa tuomio?

  Yli vuosi sitten Dutasteriden syönnillä (4kk) aikana sain psa tehokkaasti laskuun 4.2 –>1 ja lääkäri sanoi ettei minulla voi olla syöpää, koska psa ja eturauhanen pieneni lääkkeellä. Lopetettuani sivuvaikutusten takia tuon lääkkeen jo muutaman kk päästä psa arvo pomppasi 13.5. ja nyt tässä ollaan syövän kanssa, jota ei pitänyt olla;(

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)