Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Elina7

Elina7

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Munasarjasyöpä #68597

  Elina7
  Participant

  Hei ! Olen uusi tällä palstalla. Minulla on todettu pitkälle edenneet munasarja-ja vatsasyöpä 5.12.2019 . Valkovuotoa oli ollut 2 1/2 vuotta, jona aikana tehtiin kaikki mahdolliset gynekologiset tutkimukset. Mitään elimellistä syytä ei löydetty.Viime syyskuussa tuntui joogatessa kovaa kipua. Gynekologin uä-tutkimuksessa kaikki ok,paitsi vatsan alaosassa nestettä. Kolmen kuukauden odotusten ja tutkimusten jälkeen tietokonekuvauksessa paljastui shokkiuutinen. Leikkaus on kiireellinen, mutta jonon ja erityisesti joulupyhien takia leikkausaika on siirtynyt näin pitkälle.

  Odottaminen on tuskallista, aiheuttanut syvää masennusta ja pelkoa. Olen lapseton, yksin asuva sinun 72 v ja . Neljän vuoden aikana olen kokenut joka vuosi haavereita, joten nykyään en uskalla liikkua ulkona enkä mennä tutkimuksiin yksin. Masentuneena makaaminenkin heikentää tasapainoa.

  Olisin kiinnostunut tietämään kuinka kauan olette joutuneet odottamaan leikkausta diagnoosin jälkeen? Miten kestitte/kestätte odotuksen?Miten pian toivuitte leikkauksesta?- Voimia kaikille kohtalotovereille ! T. Unnukka

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68589

  Elina7
  Participant

  SALAKAVALA MUNASARJASYÖPÄ

  N. 2 1/2 sitten mulla alkoi valkovuoto ollessani mökillä Keski-Suomessa. Kun ei ollut muita vaivoja, päätin odottaa syksyyn Helsingissä. Heti seuraavana päivänä alkoi verinen vuoto. Menin seuraavana päivänä gynekologille, joka teki hirvittävän hysteroskopion, jossa venytettiin kohdun suuta puuduttamatta näytteitä varten . Naisten klinikalla poistettiin kohdusta polyyppi ja tehtiin kaikki mahdolliset gynekologiset kokeet. Mitään elimellistä syytä ei löytynyt eikä mitään voitu tehdä. Sain paikallista antibiottipuikkoja- ei apua. Söin hyvänlaatuisia bakteereja bakteerivaginoosiin-ei auttanut. Virtsarakon antibiottikuurin- ei auttanut. Koska ei ollut muita oireita kuin valkovuoto, ajattelin sen olevan sitten vain jokin vaarattoman”ominaisuuden” koska oli tehty perusteelliset tutkimukset. Nyt syksyllä joogatessani vatsaani sattui venytellessäni. Heti gynekologille.Uä- tutkimus : kaikki muu kunnossa paitsi vatsan alaosassa nestettä. Lääkäri kehoitti ottamaan yhteyttä tk:n. Sinne pääsy kesti 7 viikkoa ! Labrakokeita- kaikki kunnossa. Lähete kuitenkin uuteen Uä:kokeeseen, jossa lääkäri patisti TT- kuvaukseen koko vatsan alueelta kahden vrk:n sisällä. Kesti päästä 3 vk. Sieltä soitettiin 2:n tunnin kuluttua sisätautiosastolle, josta minulle lääkäriaika kahden päivän kuluttua 5.12. Vastaanotolla kuulin järkyttävän uutisen: munasarjasyöpä joka levinnyt vatsaan.

  Jospa kertomuksellani olisi jollekin apua, ettei kannata jäädä potemaan pitkäaikaista muuten oireetonta valkovuotoa ja vaatia TT-koe jos muissa kokeissa ei näy mitään.- En tiedä mistä kaikkialla vatsassa oleva neste johtuu. Vuodot muuttuneet kelta-ruskeiksi ja on pidettävä nyt paksumpia siteitä yötä päivää. VOI TÄTÄ ODOTTAMISTA !!!!

  Sitten Naistenklinikalle, keuhkojen TT- kuvaus Töölön sairaalassa. Jatkuvasti labrakokeita. Syöpää mittaavassa verikokeessa arvoni oli 1200 kun terveellä ihmisellä alle 30. Lääkärien meeting. Suuri leikkaus 22. 1 ja sen jälkeen sytostaattihoidot. Syövällä pitkällä tähtäimellä huono ennuste tilastollisesti. Vain joka toinen elossa 5:n vuoden kuluttua. Syöpä tuppaa uusiutumaan vuoden sisällä 3/ 4 osa potilailla. Lääkäreidenkin mukaan juuri munasarjasyöpä on vaikea diagnostisoida ennen kuin se on edennyt pitkälle ja levinnyt muualla. Sen kerran kun en osaa pelätä jotain sairautta, se ilmaantuukin vakavana ja vielä levinneenä. Jospa TT-kuvaus olisi otettu aiemmin ? Turha jossitella. Kohtalo on antanut minullekin tällaisen shokin.

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68582

  Elina7
  Participant

  takia . Kiitos yhteydenpidosta. Se merkitsee minulle paljon.

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68581

  Elina7
  Participant

  joista minulla on karmeita kokemuksia. Osteoporoosi on voinut aiheuttaa selän nikamien madaltumista niin ettei kipuletkua saada sinne. Suuren leikkauksen jälkeen laitetaan katedri virtsarakkoon ja jokin härpäke haavaan nesteen poistoa varten. Koomista, että Oma kannan epikriisissä luki , että potilaan yleisvointi on hyvä. Lisäksi kirjoitettiin ja sanottiin, että leikkaus on suuri ja riskeistä tupakan ja merkittävän ylipainon vuoksi. Suuri leikkaushaava voi parantua huonosti. Mainittiin myös veritulppa ja keuhkokuumekin. No ,olenhan sairaalaasa. Toivottavasti mahdolliset komplikaatiot tulevat siellä eikä kotona.- Tässä fyysiset tiedot.

  Heräsin tänään muutaman tunnin jälkeen ja heti vetämään ketjussa röökiä unilääkepöpperössä. Ja päälle diapamia. Nukuinkin useita tunteja, mutta herättyäni vedin taas ketjussa ahdistuneena röökiä. Soittelin Husiin ja mietin mistä saada keskuteluapua. Päivän pelasti kummityttöni aviomies, jota pyysin käymään kaupassa ostamassa mm.lisää tupakkaa. Hän jäikin juttelemaan omasta vuosi sitten tapahtuneesta tupakasta luopumisesta, keveästi sairauksista. Hänen seurassaan oli turvallinen ,rauhoittunut ja piristynyt olo. Harvinaista herkkua ihmiselle, joka elää yksin, on lapseton eikä ole miessuhdetta.

  Nyt pitäisi kohottaa kuntoa syömällä hyvin- vaikeaa minulle vatsan takia- ajatella positiivisesti ja ulkoilla , joka on minulle mahdotonta. Olen nimittäin neljän vuoden aikana kokenut niin paljon haavereita, etten nyt uskalla ulkoilla yksin. Ensin oli erittäin vaikea oikean ranteen pirstalemurtuma, autokolari. Helmikuussa astuin reippaasti ratikkaan. Kuski sulki oven liian aikaisin, jolloin toinen jalkani jäi oven ulkopuolelle. Sen auettua se paiskai minut 180 asteen kulmassa päistikkaa vatsalleni jäiselle pysäkille. Olkapää meni tuskallisesti sijoiltaan ja sain aivotärähdyksen. HSL, If ja Kela riitelivät korvauksista niin, että jouduin itse maksamaan n. 1000 € minulle aiheutetusta vahingosta. Niinkuin syövissä ei olisi tarpeeksi, astuin vahingossa puutuneella jalalla lattialle, ja lensin päistikkaa lattialle. Nilkka nyrjähti. Asun kolmannessa kerroksessa ilman hissiä.

  Jotenkin on luottamus liikkumiseen kadonnut. En uskalla mennä yksin portaita alas enkä kävellä yksin. Eräs ystäväni on tullut usein kauempaa tukemaan minua tutlkimus-ja lääkärimatkoilla ja sitten ovat taksimiehet auttaneet.

  Kirjoitit, että musiikki, liikunta luonnossa ja keskusteluapu ovat auttaneet sinua. Mistä muusta olet saanut voimaa ?Oletko sinut sairautesi kanssa ? Miten suhtaudut tulevaisuuteen ?Varmaan olet kokenut jo kovia myllersyksiä uusituneen syöpäsi

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68580

  Elina7
  Participant

  Hei Ronja ! Kyselin Husista monesta paikkaa kriisiapua, mutta en tänään onnistunut saamaan. Jokin neuvontapuh. vastaa vaan arkisin klo 9-10. Jatkan etsiskelyä maanantaina.- Minulla on läpimitaltaan n. 7 cm syöpä vasemmassa munasarjassa. Vatsassa on 20 cm: n pituinen. 2-3 cm paksu syöpäkasvain, joka peittää osittain ison kananmunan kokoisen palleatyrän. Kun minulla on vielä refluksitauti, syöminen tuottaa ongelmia. Palleaa polttaa enemmän tai vähemmän kaiken syömisen jälkeen, vaikka olen karsinut ärsyttäviä ruokia. Kaksi kertaa poltot ovat johtaneet niin rajuun pahoinvointiin, että olen joutunut menemään ambulanssilla päivystykseen. Vatsan estolääkkeet ja Gaviscon ovat hillinneet jonkin verran polttoja. Vatsapeitteessä on kauttaaltaan nestettä ja myös kohdun takaosassa.

  Syöpää ei näy suolistossa. mutta lantion alueella ,joten ehkä joudutaan sittenkin poistamaan osa suolta ja saan avanteen ! TT-tutkimuksessa 3.12 ei näy onneksi syöpä levinneen muihin sisäelimiin eikä keuhkoihin. Kaulan pattien arvellaan olevan . kyhmystruumaa, johon palataan myöhemmin. Vasta leikkauksessa näkyy mitä kaikkea sisälläni on ja mitä tehdään.

  Pelkään leikkauksen mahdollisia komplikaatioita ja jälkeen päi tuleviakipuja ja lääkkeitä. Minullaon herkkä elimistö lääkkeillekin

  in reply to: munasarja -ja vatsasyöpä #68560

  Elina7
  Participant

  Kiitos Ronja viestistäsi ! Ihan tuli itku silmään kun vastasit. Minulla on kyllä muutama terve ihminen, jolle olen kertonut syövistäni. Olen vaan kokenut, etteivät he ymmärrä tuskaani ja masennustani tässä kriisissä enkä halua rasittaa heitä. Joten vertaistukea tarvitsen. Olin tänään Naisten klinikalla lääkärissä ennen leikkausta 22. 1.Lääkärit ja hoitajat olivat asiallisia ja ymmärtäväisiä, muttei eihän ollut aikaa purkaa sisintään kuin “otsikoiden “. Sain suoraa puhetta miten tupakointi ja merkittävä ylipaino aiheuttavat riskejä ja mahdollistavat komplikaatioita. Tuntuu mahdottomalta lopettaa tupakointia nyt, vaikka se pahentaa vatsaoireita hirveästi.

  Olen tullut siihen tulokseen, että myrkyttämällä tupakalla olen itsetuhoinen kun en muuten sitä ole. On tullut mieleen haluanko pohjimmiltani kuolla ja mieluiten ilman tuskia. Mitään itsemurha-ajatuksia ei minulla ainakaan vielä ole. Kun on lääkkeitten avulla helpompi olo, ahdistus ja epätoivo nousevat pintaan ja kaikki elämässä koetut rankat asiat. Olen tehnyt itseni kanssa paljon töitä. Nyt tuntuu,että kaikki on mennyt hukkaan kun olen vajonnut tällaiseen mielen tilaan. Pitääkö vaikea elämä loppua näin kärsien ? Jotenkin minulla on kohtalonomainen tunne, etten selviä sairaudestani enkä kestä kärsimistä. Olen yleensä sisukas ihminen, mutta nyt lamaantunut taistelemaan ja olemaan positiivinen.

  Miten sait apua Husin psykiatrilta ? Mihin pitäisi ottaa yhteyttä ?- Voimia sinullekin. Nyt taitaa kirjoitustila loppua. T. Elina

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)