Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Bongari72

Bongari72

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: PSA rumba #71985
  Bongari72
  Participant

  Hei Mies 48!
  Minulle asetettiin kultajyvät ennen sädetystä ja se tehtiin peräsuolen kautta. En tuntenut mitään erityistä toimenpiteen aikana. Se oli samanlaista kuin silloin näytepalojen otossa. Ei mitään kipuja!
  Urologini kyllä ihmetteli jälkeenpäin sitä, miksi minulle vielä ennen sädetystä tehtiin tatuoinnit kolmeen kohtaan. En itsekään saanut tietää syytä siihen. Arvelin sen johtuvan siitä syystä, että niiden avulla minut saatiin helpommin asetettua lasereiden avulla sädetyspöydälle oikeaan kohtaan.
  Omalta kohdalta voin kertoa, että vuosi tulee täyteen sädehoidosta ja psa on pysynyt koko ajan samoissa lukemissa, nyt oli 0,19 kun esellisillä kerroilla oli 0,20, 0,21 ja 0,20.
  Hyvää alkavaa kesää kaikille!

  in reply to: Omat kokemukseni #71459
  Bongari72
  Participant

  Tervehdys!
  Puolivuotiskontrolli 1.3. urologilla. Veriarvot muuten erittäin hyvät, mutta hbl oli aika alhaalla. Psa oli edelleen 0,2 ja on lääkärin mielestä sädehoidon jälkeen hyvä. Palpoinen prostata sulettunut täysin, lukee lausunnossa. Se psa voi nousta jopa arvoon 1,0. Jos se lähtee nousuun, niin LHRH alkaa uudestaan. Tarkoittaako tuo lääkehoitoa? Seuraava kontrolli on 6 kk:n kuluttua. Muuten olo on ihan hyvä. Ei mitään muita oireita, kuin peräsuolessa pieni haavauma. Jos se pahenee, niin urologi tutkii, pitäisikö laserilla hoitaa. Peräsuoleen voi tulla jotain ongelmaa sädehoidosta.
  Mukavaa kevättä!

  in reply to: petteri 51 tarinaa #71429
  Bongari72
  Participant

  Mies 48
  Minulle tehtiin noin vuosi sitten levinneisyystutkimus ja luuston gammakuvaus, joioden kaikkien tulokset olivat puhtaat. Sädehoidon jälkeen ei ole uusia tutkimuksia tehty. Sädehoitoon päädyttiin tuumorin kasvumuodon takia. Leikkauksessa olisi ollut huomattava inkontinenssiriski.
  Maanantaina 1.3. kävin urologin juttusilla puolivuosikontrollissa. Lääkärin mielestä tilanne on hyvä ja kasvain on saatu tuhottua. Toivottavasti! Labratulokset olivat hyvät ja psa oli edelleen 0,2. Urologi sanoi,että se on hyvä tulos sädehoidon jälkeen. Sen arvo voi nousta jopa 1,0:aan, kun ei ole leikattu. Seuraavan kerran käyn kontrollissa syyskuussa. Toivottavasti ei mitään uutta ilmene sitä ennen. Mitään lääkitystä en tällä hetkellä käytä tähän sairauteen liittyen. Koronarokotuskin tulee aikanaan oman ikäluokan vuorossa ollen.
  Hyvää kevättä!

  in reply to: petteri 51 tarinaa #71351
  Bongari72
  Participant

  Moi Mies 48!
  Kun kävin yksityisellä psa-arvoa mittauttamassa joulukuun alussa, niin tulos oli siis 0,21. Soitin omalle hoitajalle, joka lupasi kysyä urologilta mielipidettä ja soittaa sitten takaisin, jos on aihetta. Ei kuulunut soittoa! Siellä ei ilmeisesti olltu huolissaan. Nyt 22.2. Pieksämäen labrasta saatu tulos oli 0,20. Menen huomenna kontrolliin.
  Omalla kohdallani psa-arvo oli 2019 lokakuussa 12,3, joka oli 10:ssä kuukaudessa noussut nelinkertaiseksi ja joulukuussa taas 8,33! Aikamoinen muutos, vaikkei mitään ollut tehty tilanteen korjaamiseksi. Minusta tuntui, että joku tulos ei ollut nyt oikea. Helmi-maaliskuussa saamieni hormonipiikkien jälkeen psa oli huhtikuussa 0,74. Sädetyksen jälkeen elokuussa 2020 psa oli 0,05. Marraskuussa kävin siis yksityisellä Synlabissa ja sain arvoksi 0,21.
  Olin itsekin huolissani tuloksesta, joka oli nelinkertainen edelliseen mittaukseen verrattuna, mutta urologilta ei kuulunut mitään asian tiimoilta.

  Mitä kokemuksia on muilla sädehoitoa saaneilla?

  Hyvää alkavaa kevättä!

  in reply to: petteri 51 tarinaa #71265
  Bongari72
  Participant

  Moi, mies 48!
  Olin viime kesänä sädehoidossa. Minulle asennettiin ensin kultajyvät Mikkelissä eturauhasen kasvaimeen. Sitten ennen sädetystä Jyväskylässä oikea kohta paikannettiin kuvauksessa,(en nyt muista mikä kuvaus oli) ja sen avulla tehtiin tatuoinnit kolmeen kohtaan keskivartaloon. Näkyvät hyvin vieläkin. Näiden pisteiden sekä kultajyvien avulla kohdistettiin säteily joka kerralla oikeaan paikkaan. Uskon sädetyksen osuneen kohdalleen. Juuri tänään kävin labrassa ja psa oli 0,20, kun se sädetyksen jälkeen eka testissä oli 0,05. Kävin kerran yksitysellä labralla pari kuukautta sitten, jolloin arvo oli 0,21. Viikon päästä on seuraava kontrollikäynti urologilla.
  Näiden tietojen valossa uskon sädetyksen osuneen aika hyvin kohdalleen. Tällä hetkellä tunnen olevani hyvässä kunnossa eikä mitään oireita ole ilmaantunut.
  Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

  in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #71015
  Bongari72
  Participant

  Hei, Arttu 70! Kiitos kirjoituksestasi ja valaisevasta tiedosta. Olen itsekin ajatellut, että testosteronit kyllä nousevat, kun aikaa kuluu. Kävin joulukuun alussa kokeissa, ja vapaa testosteroni oli 199 pmol/l, kun raja-arvot ovat 155-800. S-Psa oli 0,21. Urologin mielestä ok. Seuraava kontrolli lienee helmi-maaliskuussa. Sädehoitolääkäri arveli, että hormonihoito saattaa jatkua pidempään, mutta urologin mielestä se ei ollut tarpeen.
  Hyvää uutta vuotta 2021 kaikille!

  in reply to: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) #70947
  Bongari72
  Participant

  Terve ProState70! On aika rankka kokemus tuollainen veren tulo virtsatessa. Onneksi en kokenut sellaista. Toivon paranemista ja jaksamista sinulle.
  Minun tarinani alkoi lokakuussa 2019, jolloin kohonnut PSA-arvo oli pahimmillaan 12,4. Ei ollut muuta ongelmaa kuin hidastanut virtsaaminen. Sitä lähdin selvittämään, ja paljastui Cleason 4+4. Leikkaus oli lääkärin mielestä liian suuri riski kasvaimen muodon takia. Sädehoito alkoi toukokuun lopussa ja sujui hyvin ja juhannuksena oli valmista. Elokuussa PSA oli 0,03. Kävin juuri joulukuun alussa labrassa ja nyt PSA oli 0,21! Soitin hoitajalle, joka lupasi soittaa konsultoituaan lääkäriä. Vielä soittoa ei ole kuulunut. Onko teillä kokemuksia tuosta PSA:n noususta?

  in reply to: Omat kokemukseni #70919
  Bongari72
  Participant

  Moi, Petteri ja kiitos tervehdyksestä! Uskon lääkärini sanoja, että tämä kasvain on nitistetty! No toivottavasti.

  Periskoopin jutusta kävi ilmi, että on sama kotipaikka. Tervehdys sinulle! Kun minullakin oli aiemmin peräsuolessa samoja ongelmia kuin sinulla, niin aloin sädehoidon aikana käyttämään ViSibliniä (apteekista) suolen tyhjentämiseksi, niin se auttoi. Olen siitä asti sitä käyttänyt, eikä peräsuolessa ole ollut mitään ongelmaa. Ja ulostaminen sujuu helposti.

  Moi, pitkästä aikaa kaikille muillekin!
  En ollut käynyt tällä sivustolla sitten syyskuun. Kävin marraskuun lopussa Puhtin kautta Synlabrassa otattamassa kaikki plus viisikymppisen miehen kokeet, ja lähes kaikki arvot olivat rajojen sisällä. Trombosyytit olivat vähän alhaalla. Minullahan on Marevan-lääkitys trombien takia ollut jo pitkään. PSA oli 0,21 eli noussut 0,03:sta hieman. Soitin omalle hoitajalle, onko ongelmaa, mutta vastausta ei tullut. Puolivuotiskontrolli olnee helmikuun lopulla.
  Muuten olo on ihan hyvä. Virtsaaminen sujuu lähes normaalisti ja vain yöllä on vähän hidasta. Jätin kokeeksi pois Tamsulosiinihydrokloridin, kun lääkäri sanoi, että jos siitä ei ole hyötyä. Hikoilut loppuivat, kun Pamorelin vaikutus lokakuussa loppui. Siitä pistoksesta oli kulunut puoli vuotta. Nyt on vain Inr-testissä käytävä ennen joulua. Joulukuun alussa sain influenssarokotteen ja pian tulnee sitten koronarokote. Toivottavasti!

  Oikein hyvää joulua kaikille ja varjelusta koronalta!

  in reply to: Omat kokemukseni #69734
  Bongari72
  Participant

  Kävin urologin vastaanotolla kuulemassa tulokset sädehoidosta. Kaikki on kuulemma mennyt hyvin ja labrakokeiden tulokset ihan ok. Psa-arvo oli nyt 0,05, mikä on ihan hyvä uutinen. Vain hbl oli alarajoilla. Hoito on siis tuonut hyvän tuloksen ja seuraava kontrolli on puolen yuoden kuluttua. Sitten saa tietää, mihin suuntaan olen menossa. Koskaan ei tiedä, onko nyt saavutettu tulos pysyvä. Nyt on kuitenkin helpottunut olo. Urologi sanoi, että tämä kasvain on nyt nujerrettu. No, toivottavasti on niin. Kaikki muut kuvauksethan olivat aikanaan puhtaat, joten sekin antaa uskoa paremmasta.

  Näillä mennään kohti syksyn ensimmäisttä myrskyä!
  Voikaa hyvin!

  in reply to: petteri 51 tarinaa #69580
  Bongari72
  Participant

  Moi, Petteri! Sinulla hoito näyttää jatkuvan hyvin. Onnittelut siitä!
  En ollut käynyt sivustolla viikkokausiin, mutta nyt lueskelen taas kirjoituksianne. Tämä on hyvää terapiaa.

  Omalla kohdallani toteutettiin sädehoito touko-kesäkuussa ja huomenna olisi kontrollikäynti Mikkelin urologilla, jossa saan labratulokset ja tiedot sädehoidon onnistumisesta.

  Kun minun hoitoni alkoi helmikuussa, sain Firmagon-piikin ja kuukautta myöhemmin Pamorel-piikin. Mitään muita oireita en ole niistä huomannut, kuin ne kuuluisat kuumat aallot. Silloin yhtäkkiä alkaa hiki nousta pintaan ja tekee mieli vähentää vaatteita. Se ei tietenkään joka paikassa onnistu. Varsinkin yöllä herää usein siihen, että peitto on liikaa. Hikoilua tapahtuu useita kertoja päivässä.
  Virtsaamisoireita on sen verran, että yöllä on käytävä joskus jopa kolme-neljä kertaa kusella. Useimmin riittää kasi käyntiä. Mutta se on kai enemmän sädehoidon seurausta.
  Duodartia käytin jo vuosia aiemmin ja lääke vaihtui viime vuonna Tamsulosiiniksi, jota käytän edelleen. Hormonihoito jatkunee tästä eteenpäinkin.
  Toivottavasti huominen tuo hyviä uutisia.

  in reply to: Omat kokemukseni #69450
  Bongari72
  Participant

  Omalla kohdallani 20x sädehoito on nyt ohi ja parin-kolmen kuukauden kuluttua on jälkikontrollin aika. En tiedä, onko sitten jotain muuta kuin P-psa:n seuranta. Minun kohdallani hormonihoidon vaikutus ulottuu syyskuuhun asti. Sen jälkeen se voi jatkua jopa kahteen vuoteen asti. Nyt on vain toistuvasti kuumia aaltoja ja hikoilua muustakin kuin helteestä johtuen. Tänään parturissa tuli aika kuuma suojavaatteen alla hikoilun iskettyä! Virtsaaminen on öiseen aikaan hieman kivuliasta. Nesteen tulo alkaa lähes normaalisti, mutta hidastuu sen jälkeen, ettei tiedä, milloin lopuu. Vähitään neljä käyntiä on öisin vessassa. Käytän tamsulosiinihydrokloridia nyt aamuin ja illoin ja lisäksi voisi ottaa Panadolia kivun lievittämiseksi. Muita oireita ei ole vielä ilmaantunut. Ei kai tässä voi taas muuta kuin odottaa seuraavaa kutsua lääkäriltä.

  Ers optimisti mainitsi tuon asian, että hormonipistoksilla saatiin kasvain sellaiseksi, että voitiin leikata. Omalla kohdallani en tiedä, olisiko tuo menetelmä ollut mahdollinen. Hoitava lääkäri kun sanoi, että leikkaus ei tulisi kyseeseen kasvaimen erikoisen kasvun takia. Kun siitä ei tiedetty sitäkään, oliko se tullut kapselista ulos ja mahdollisesti peräsuolen kylkeen.

  Elämä jatkuu! mukavaa kesää kaikille!

  in reply to: Omat kokemukseni #69399
  Bongari72
  Participant

  Kaksi viikkoa sädetystä takana, eikä ole erityisiä ongelmia tullut. Ainoastaan yövirtsaaminen on hieman hidastunut, eikä ilman valoa tiedä, milloin loppuu. Sädetyksen kannalta katsottuna olisi hyvä, jos rakossa olisi lähes saman verran virtsaa joka kerta. Se on kyllä aika vaikea saada osumaan samoihin arvoihin, mutta on tähän mennessä ollut ihan hyvällä tasolla. Samoin suolen tyhjennys aamuisin on sujunut hyvin, kun otin käyttöön apteekista saatavan Vi-Siblin ispagulan siemenkuoresta tehdyn kasvirohdosvalmisteen. Sain lievän ummetuksenkin loppumaan ja suoli tyhjenee oikein hyvin ja säännöllisesti aamun aikana. Tuota jauhetta lisään esim. aamupuuroon mitallisen ja illalla vaikka jougurttiin sekoitettuna, siis pari mitallista päivässä, ja ainakin minulla ei ole ollut mitään tarvetta muita lääkkeitä käyttää suolen tyhjentämiseksi. Lisäksi olen käyttänyt kaupasta saatavaa vaapukkakeittoa puuron kanssa. Luin jostakin, että vaapukka on hyvä ruuansulatukseen edistäjänä, mutta mustikka voi olla ulostetta kovettava samoin kuin kalsium. Olen itse ollut kova mustikan syöjä koko ikäni. No, kohtuus kaikessa on hyväksi! Vettä pitää vain juoda päivittäin kolme-neljä lasillista tuon jauheen takia muun juomisen lisäksi, koska se imee nestettä itseensä ja tekee ulosteesta löysempää tai liian löysästä kiinteämpää?! Näin lukee pakkauksessa ja on kohdallani se on ainakin toiminut.
  Ehkä ainoa harmitus on se, että päivittäiseen sairaalareissuun kuluu 3-3.5 h ja ne ovat nyt tästä lähtien samaan aikaan keskellä päivää. No, juhannuksen jälkeen on enää kaksi hoitokertaa jäljellä. Joten kyllä se siitä! Toivotaan vain parasta!

  in reply to: Omat kokemukseni #69373
  Bongari72
  Participant

  Vihdoin tuli oikeat keväiset ilmat ja ihanat vaaleanvihreät lehtipuut. Kevät on minusta ihanin vuodenaika muuttolintuineen ja tuoksuineen. Nämä kaikki kasvattavat positiivista asennetta ja jaksaa mennä vaikeuksista huolmatta eteenpäin. Moni asia valkenee vielä minullekin edessäpäin ja olen odottavalla, positiivisella mielellä tulevaan katsoen. Miksei minulle kävisi yhtä hyvin kuin tuhansille muille saman kokeneelle ja siitä toipuneelle! Juhannuksen jälkeen ollaan paljon viisaampia ja tiedetään suunnilleen missä mennään hoidon suhteen. Lääkäri kertoi, että hormonihoidot saattavat minun kohdalla jatkua parikin vuotta sädehoidon jälkeen.
  Näin matka jatkuu ja huomenna toinen hoitoreissu edessä.

  Aurinkoista kevättä kaikille!

  in reply to: Omat kokemukseni #69355
  Bongari72
  Participant

  Hei, eulaalia! Ei tässä mitään ongelmaa ole, jos tytötkiin täällä piipahtavat. Minulla on menossa hormonihoito ja sen mukanaan tuomat kuumat aallot ja hikoilupuuskat. En ole muuten kokenut mitään erikoista, vaikka tämä syöpä on päällä. Koko ajan on sellainen tunne, että kyllä tästä jotenkin selvemmille vesille seilataan. Luotan kyllä nykyisiin hoitoihin ja hoitajiin. Vaikka vähän pelottaakin, niin kyllä tästä varmaan selvitään!
  Periskoopille voin kertoa, että minun kohdalla ei löytynyt muualta levinneisyyttä. mutta se on vielä epäselvä, onko kasvain pysynyt kapselin sisällä. Sillä on niin pitkä kosketus kapselin seinämään ja kapseli pullottaa ulospäin, ettei lääkärin lausunnon mukaan ole aivan varmaa, onko tullut ulkopuolelle. Sehän tässä vähän arveluttaakin, millainen on uusiutumisriski, kun on ärhäkkää laatua oleva kasvain.
  Huomenna alkavat sädehoidot Jyväskylässä ja jatkuvat juhannukseen asti.

  Eegonille kiitos henkisestä mukana olosta!

  Pärjäilemisiin kaikille!

  in reply to: Omat kokemukseni #69296
  Bongari72
  Participant

  Eegon, kiitos kannustuksestasi. Olen itsekin huomannut, että asioilla on taipumus järjestyä Olen lukenut sinun tarinasi kiinnotuneena ja paljon tietoa saaneena, Kiitos siitä! Olen omasta mielestäni aika realisti luottaen siihen, että hyvin tässä tulee käymään, Varmaan kaikki ei mene ihan niinkuin Strömsöössä, mutta niinhän se on koko elämässä. Vaikeudet kasvattavat ja ne ovat myös usein voitettavissa. Vaikka diagnoosini on aika pelottava, uskon kuitenkin lääkärini sanoja, kun läksin hoitoneuvottelusta: tästä lähdetään sinua parantamaan! Kesän jälkeen se sitten nähdään, millaiset ovat hoidon tulokset lyhyellä tähtäimellä. Lopulliseen paranemiseen menee kai sitten vuosia, kuten teidän kirjoituksista olen lukenut. Toivossa on hyvä elää, sanoo vanha sanonta.

  in reply to: Omat kokemukseni #69286
  Bongari72
  Participant

  Eegon, kiitos kirjoituksestasi. Luin prostatasta lähinnä duodecimin virallisilta sivuilta ja tältä keskustelupalstalta, enkä juuri mistään muualta. Muita juttuja en ole juuri lukenut siitä syystä, koska siellä voi tulla vastaan lähes mitä tahansa. Siitähän vaimonikin varoitteli. Yritän noudattaa ns. keskitien linjaa ja olla realisti, vaikka aina joskus oma tulevaisuus mietityttää. Omalta kohdaltani uskon vahvasti siihen, että hoidot tehoavat ja antavat monia lisävuosia elämääni. Kuten urheilijat usein sanovat, niin katsotaan, mihin se riittää. Ylihuomenna on sitten ensimmäinen reissu Jyväskylään. Siitä se sitten alkaa.

  in reply to: Omat kokemukseni #69273
  Bongari72
  Participant

  Kiitos Eegon tuestasi. Nyt juuri sitä eniten kaipaa. Nimenomaan epätietoisuus on pahinta. Vaikka on kuinka paljon yrittänyt tutkia asiaa, niin kuitenkin kaikki tapaukset ovat hieman erilaisia ja me itse kukin fyysisesti erilaisessa kunnossa. Olen kuitenkin yrittänyt olla realisti ja ajatellut niin, että hoitotoimenpiteet ovat parempaan päin menossa, eikä tämä sairaus ole nykyään niin lopullinen kuin ennen. Sitä minulle ovat myös monet vakuutelleetkin. Eikä tässä kannata vielä huomista surra, kaikki tulee aikanaan. Se on sitten ”korkeemman käres”.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)