Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Bluestonttu

Bluestonttu

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: RINTASYÖPÄ #64328
  Bluestonttu
  Participant

  Hei Leijona!

  Sytostaattien päättymisestä oli 1,5 kuukautta, kun aloin kulkea ilman peruukkia tai päähinettä. Hiukseni ajeltiin siiliksi viikkoa ennen toista doketakselitiputusta ja viikkoa ennen toista CEF-tiputusta. Sitten olen antanut tukan kasvaa. Välillä olen siistinyt liikoja karvoja niskasta ja korvien seudusta.

  Kaikki hiukseni eivät lähteneet hoitojen aikana. Hiukset vain harvenivat paikoitellen ja joistakin kohdista lähtivät lähes kokonaan.

  Hiukset kasvoivat aluksi tosi hitaasti. Ainakin niin minusta tuntui. Nyt luullakseni pituutta kertyy nopeammin. Aika harvaa tukkani tuntuu olevan. Näyttäisi, että harmaata on joukossa aiempaa enemmän. Hiuksista osa on tosi pehmeää ja osa tuntuu kovemmalta.

  Luullakseni en herätä ylettömän paljon huomiota katukuvassa hiusteni lyhyydellä. Nykyään on niin monenlaista kampausta naisilla. Tuttujen on kyllä vaikea tunnistaa minut näin lyhythiuksisena.

  Bluestonttu

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64322
  Bluestonttu
  Participant

  Hei!
  Onnea, Kirsikka, hoitojen päättymisen johdosta! Nopeasti se sädehoitorupeama sentään meni, ainakin minusta. Kerroit kärsiväsi nivelkivuista. Toivottavasti kipusi laantuisi. Kurjaa, jos kipu haittaa vointia nyt, kun saisi muuten jo vähän huokaista helpotuksesta.

  Olen aloittanut työt. Helteiden ja rohkaisevien kommenttien johdosta kuljen nyt avopäin. Seurasin hiustenkasvua selfievalokuvien avulla. Minusta näytti pitkään, ettei edistymistä tapahtunut. Nyt kuitenkin, kun edellisestä lyhyelle sängelle ajosta on huomenna kolme kuukautta, on hiuksia jo sen verran, että huomaan selvän eron 3 kuukautta sitten otettuun kuvaan verrattuna.

  Hienoa, Fairy, että sait rauhoittavia tuloksia varjostuman tutkimuksissa. Kyllä tässä itse kukin aika varpaillaan on. Koskaan ei voi tietää mitä tuleman pitää.

  Kyselit, Fairy, miten pitkiä sairaslomia muilla on. Minulla oli töihinpaluu
  6,5 kuukautta leikkauksesta. Minulla oli ensin leikkauksen jälkeen vajaa kolme viikkoa sairaslomaa ja sitten vajaa kaksi viikkoa töitä. Sitten oli saikkua sytostaatti- ja sädehoitojen ajan.

  Mielestäni olisin kyennyt jonkinlaiseen työhön.Sairasloman aikana vointi oli melko hyvä. Ehkä käsien iho ei olisi kestänyt työssäkäyntiä. Vessassakäyntien tiheys olisi myös aiheuttanut hankaluuksia. Keskittymiskyvyssäkin oli puutteita. Lisäksi hoidossa- ja lääkärissäkäyntien ajaksi sijaisten haaliminen olisi ollut työlästä työnantajalle .

  Leijona kysyi, ollanko me muut saatu ohjeita matkustamisen suhteen. En muista, että olisin isommin saanut ohjeistusta. Sen muistan, että jouduin perumaan lennon, joka olisi ollut liian pian leikkauksen jälkeen. Riskinä olisi ollut saada veritulppa.

  Hyvää jatkoa sädehoitoon, necu ja sytostaattihoitoihin, Fairy ja Leijona!

  Joku kirjoitti tuossa aiemmin siihen tapaan, että jatkaa elämää muuttuneena syövän jäljiltä. Mielenkiinnolla seuraan, että mitä muutoksia itsessäni ilmenee niin ruumiillisesti kuin henkisestikin.

  Bluestonttu

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64291
  Bluestonttu
  Participant

  Hei!
  Fairy. Täälläkin mietitään kysymystä peruukki vai päähine. Töihinpaluu lähestyy. Harva harmaavoittoinen siilitukkani ei ehkä vielä ole ihan edustuskelpoinen. Itselle mieluisimmat vaihtoehdot ovat olleet turbaanityylinen trikoomyssy tai peruukki. Jos olen ilman niitä, haluan ainakin korvakorut tai silmä- tai aurinkolasit.
  Leijona. Minulla oli syksyllä sytostaattien alkaessa oireena lähinnä kuivumista ja hiusten ja muidenkin karvojen harvenemista, keskittymiskyvyn puutetta. Nyt sädehoidoista huomasin eilen ensimmäistä kertaa rinnan muuttaneen väriä.

  Bluestonttu

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64054
  Bluestonttu
  Participant

  Ensi käynnillä huhtikuussa on sydämen pumppaustehon mittaus ja Herceptin jatkuu, jos sydämen tulokset ovat ookoo. Siitä vähän ajan päästä taas alkaa sädehoitorumba. Tulee sädehoitopuolen hoitajat tutuksi eikä pääse unohtumaan, että on potilas. Tänään on aihetta iloon, kun sytostaatit ovat sentään kaikki saatuna!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64053
  Bluestonttu
  Participant

  Viimeinen syto on nyt ohi! Olin, Kirsikka, jo vähän ennen yhdeksää paikalla. Oltiin ehkä lähdössä pois yhtä aikaa. En tunnistanut sinua varmuudella. Olin kahden vaiheilla, kysynkö onko näkemäni henkilö Kirsikka. Minulla meni hyvin tiputus. Kiitos henkilökunnalle, taas. Luulin, että jatkaisin vielä käyntejä samalla osastolla, kun Herceptinit jatkuvat. Herceptin annetaan eri kerroksessa. Hei tutut hoitajat,

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64050
  Bluestonttu
  Participant

  Sama minulla! Neloskerros

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64045
  Bluestonttu
  Participant

  Myy79. Niinhän se taitaa olla, että lämmitys vain auttaa kanyylin laittamista. Doketakselin tiputuksessa pidettiin kylmähanskoja kun päästiin itse aineen tiputukseen. Silti silloin ei minulla kipeytyneet suonet. Ehkä kipeytymistä vain helposti tulee, kun on useampi tiputus CEF:iä takana.

  Kirsikka. Yhdeksältä minullakin on hoito. Tunnistat minut mustasta piposta.:)

  in reply to: RINTASYÖPÄ #64036
  Bluestonttu
  Participant

  Hei Fairy! Odottavan aika on pitkä. Jaksamisia sinulle! Minulla auttoi odottamisen tuskaan vähän se, että pyrin miettimään käytännön järjestelyjä. Varasin hammaslääkäriajan ( ja pääsin nopeasti syövän vuoksi. ) Kirjoitin itselle muistiin kuulemiani vinkkejä sytostaattien kanssa selviämiseen jne. Koitin sopia menoja allakkaan, jotta olisi muutakin miettimistä kuin sairaus. Sovitin hoitojen lomaan mökkireissuja, konserttikäyntejä ja kylästelyä. Kuuntelin äänikirjaa, joka vei ajatusta pois arjesta.

  Hei Kirsikka! Helsingin seudulta olen minäkin. Ehkä nähdään huomenna aamulla Meilahdessa. Minä saan hoitoni siellä näillä näkymin 5. kerroksessa. Kävin tänään labrassa. Toivottavasti ovat solut ja maksa-arvot rajoissa, niin voivat antaa hoidon. Auttaiskohan käsien lämmitys siihen, ettei suonet kipeytyisi. Viimeksi minulla oli tiputuksessa kylmät kädet.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63999
  Bluestonttu
  Participant

  Hei Leijona ja muut!

  Mukava kuulla, että Leijonan leikkaus meni hyvin, vartijaimusolmuke oli puhdas ja olo on huojentunut. Tosi paljon saatiin aikaiseksi yhdellä leikkauksella, joskin pitkällä. Oikein hyvää toipumista leikkauksesta toivon sinulle, Leijona.

  Klikkasin Vanhat keskustelut (Arkisto) – kohtaa jokin aika sitten. Löysin vanhalta keskustelufoorumilta keskustelua kuumeen vaihteluista (Taxotere ja kuume 9.2.2013 ja Onko kokemusta sahaavasta kuumeesta, miten hoidettu? 10.10.2011). Ne voivat kiinnostaa necua ja Kirsikkaa. Ennen leikkausta annettavista hoidoista ja isosta kasvaimesta oli myös keskusteltu (Neoadjuvanttihoidot 23.6.2013 ja Iso rintakasvain 29.12.2013 ). Pohdinnat kiinnostavat ehkä Fairyä. Mielenkiintoinen oli minusta myös keskustelu Missä mennään kesän 2010 sytoilijat 9.11.2013. Siitä saa vähän perspektiiviä, mitä ehkä on edessä, kun hoidoista on kulunut vuosi tai enemmän aikaa. Kipeästä tippakädestä oli myös keskusteltu (Kipeä tiputuskäsi 2.4.2014 ja Verisuonien kovettuminen tiputuksien aikana. Ja käden kipeytymisen 19.1.2014).

  Minulla ovat tippakäden tuntemukset jo helpottaneet melko paljon. Jotkut käden ojentelut vielä tuntuvat kiristyksenä. Kaiken kaikkiaan vointi on hyvä. Nyt taidan käydä vähän ulkoilemassa. Ihanaa viikonloppua kaikille!

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63990
  Bluestonttu
  Participant

  Tervetuloa, Fairy, ryhmään! Kelju juttu, että sairastuit. Necu tuossa kirjoitti hyvin. Yksilöllistä hoitoa tosiaan saadaan itse kukin.

  Tällä palstalla ei nyt ole kovin vilkasta kirjoittelu. Jos haluat, voisit soittaa neuvontanumeroon 0800 19414, joka annetaan tuossa etusivulla. Sieltä voi saada vinkkejä vertaistukeen ja selkiyttää ajatuksia keskustelemalla hoitajan kanssa.

  Facebookin Rinnakkain-ryhmässä on keskustelu vilkasta. Ehkä olet siihen ryhmään jo liittynytkin. Siellä ei tietysti ole samalla tavalla nimimerkin suojassa kuin täällä. Europa Donna -järjestö ylläpitää ryhmää.

  Itselläni oli kasvain vähän yli 2 cm. Minulla oli ensin leikkaus ja sitten lääkehoidot. Hoitojen eri vaiheissa olen lukenut blogeja, joiden kirjoittajat ovat kertoneet omista kokemuksistaan. Olikohan niin, että arvelet saavasi heti aluksi sytostaatteja. Blogeja, joissa ensin on saatu sytostaatteja ja sitten vasta leikattu ovat muistaakseni mm. Tuhkaa ja konfetteja ja Breastsurgeonwithbreastcancer.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63980
  Bluestonttu
  Participant

  Hei taas!

  Sain hoitajalta ohjeita tiputuskäden oireisiin reagointiin. Hän kirjoitti viestissään, että kannattaa ottaa yhteyttä päivystykseen, jos tiputuskäteen tulee turvotusta, pattia tai voimakasta kipua. Silloin saattaa nimittäin olla tarpeen tutkia kättä ultraäänellä. Lievään tiputuskohdan yläpuoliseen arkuuteen voin hoitajan mielestä kokeilla nyt Hirudoid Fortea.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63979
  Bluestonttu
  Participant

  Kiitos Myy79 . Täytyy tosiaan jutella hoitajan kanssa. Minulla ei taida olla turvotusta kädessä. Mittailin mittanauhalla äsken. Kipua on ollut vähän. Kipu tuntuu nyt helpottaneen. Nyt on vielä mustelma. Laitoin kädestä kuvan hoitajalle Noonan kautta. Saattaa kestää pari päivää vastauksen saaminen hoitajalta.
  Hei Kirsikka! Ikävää, että käsi on noin kipeä. Jokohan sitä pitäisi käydä näyttämässä päivystyksessä? Minullakin pyörii mielessä huoli kädestä. En ole löytänyt selkeitä toimintaohjeita, miten pitää hoitaa tai tarviiko käydä lääkärissä. Minullakin on viimeinen CEF tulossa 23.3.2018. Sädehoidot (15 krt) saan niin, että äitienpäivään mennessä pitäisi olla hoidot ohi. Herceptin hoitajan pistämänä kolmen viikon välein ja tablettilääkeTamofen jatkuvat tämän jälkeen.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63965
  Bluestonttu
  Participant

  Moi! Kirjoitan taas pienen tauon jälkeen. Olen kyllä lukenut palstaa ajoittain. Minulla on hoidot suunnilleen samassa vaiheessa kuin Kirsikka sinulla. Minullakin on tippakäsi ollut nyt kipeä. Kipu on kyynärtaipeesta hieman ylöspäin. Uskaltaisikohan vaivaan kokeilla Hirudoid forte -voidetta? En ole sitä itse testannut, mutta Tuumoristani huumorilla-blogissa 13.1.2016 sitä kehuttiin. Onkohan tällaista voidetta sallittua käyttää sytostaattien aikana?

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63739
  Bluestonttu
  Participant

  Korjaan äskeistä viestiäni. Verikokeissa siis P -krea -arvo oli koholla ja laskennallisesti saatu Pt-GFReEPI -arvo oli liian matala.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63738
  Bluestonttu
  Participant

  Hei ja tervetuloa Minkris, Tuikku ja necu.

  Neculle vinkkaisin, että sytostaattihoitoja saavan on useammastakin syystä tärkeää juoda tarpeeksi. Itse olen alkanut pitää kirjaa juomisistani. Juon joka päivä vähintään kaksi litraa. Juon mm. matalahiilihappoista kivennäisvettä, vettä, maitoa, piimää, mehua ja mehukeittoa. Minulla oli ensimmäisen sytostaattitiputuksen (doketakseli) jälkeen kramppeja pohkeessa. Ne johtuivat todennäköisesti kuivumisesta. Verikokeissakin näkyi, että P -krea -arvo ja Pt-GFReEPI -arvo olivat koholla. Juomisella olen saanut tilanteen korjattua.

  Minulle ei ole tullut sytostaateista vielä pahoinvointia. Doketakselit menivät ilman pahoinvointia. Sain juuri perjantaina ensimmäisen kerran CEF-tiputuksen. Sain ostaa reseptillä Akynzeo -pahoinvoinninestolääkkeen esilääkkeeksi. Se ilmeisesti on pitänyt pahoinvoinnin poissa yhdessä Dexametasonin eli kortisonin kanssa. Nämä lääkkeet otetaan sairaalan antamien tarkkojen ohjeiden mukaisesti sytostaattihoidon yhteydessä ainakin meillä. Olen myös pyrkinyt syömään vain kohtuullisen kokoisia ruoka-annoksia ja riittävän usein pahoinvoinnin välttämiseksi.

  Ummetus voi vaivata CEF:iä ja kortisonia saataessa. Siksi vältän nyt riisiä, juustoa, kananmunaa, isoja liha-aterioita ja teetä. Silti on vähän kovalla vatsa nyt. Onneksi ei vielä ole pahaksi mennyt. Oma kikkani ummetuksen estoon on kaksi pientä päärynää päivässä.

  Hemoglobiini on minulla ollut laskusuunnassa. Olen nyt pyrkinyt kiinnittämään huomiota mm. siihen, etten joisi maitoa jokaisen ruoan kanssa. Maidon kalsium vähentää raudan imeytymistä. Juon liha- tai papuaterian kanssa vettä ja kala-aterian ja välipalojen kanssa maitoa.

  Murehdit, necu, myssyjä. Myssyn saa usein sairaalan osastolta, jossa sytostaattihoito tehdään. Osaston käytävällä on kori, josta saa valita. Tietysti voi myös ostaa mieleisiä myssyjä ja huiveja tai tehdä itse. Internetistä löytyy ohjeita sytomyssyihin. Itse olen käyttänyt puuvillalangasta neulomiani myssyjä.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63091
  Bluestonttu
  Participant

  Hei Myy79! Kiva, kun on tällainen foorumi! On hyvä tietää, ettei ole näiden asioiden kanssa yksin.

  Minullekin sanottiin, että kortisoni estää myös pahoinvointia sen lisäksi, että se estää allergisia reaktioita. Myös minulla on kaapissa Primperania varalla. Toistaiseksi en ole tarvinnut sitä.

  Annu. Kiva kuulla, että CEF oli sinulle helpompi kuin doketakseli. Ei tarvitse varmaan minunkaan etukäteen turhaan murehia. Eiköhän se pahoinvointi pysy poissa, kun on hyvät lääkkeet.

  in reply to: RINTASYÖPÄ #63051
  Bluestonttu
  Participant

  Hei! Olen 54 -vuotias syyskuussa diagnoosin rintasyövästä saanut ja uusi täällä keskustelussa. Syöpä löytyi seulonnassa. Olin kyllä itsekin vähän ihmetellyt rinnassa tuntuvaa kiinteämpää kohtaa. En ollut huomannut kuitenkaan varsinaista kovaa kasvainta. Tunsin kasvaimen sormillani oikeastaan vasta silloin, kun siitä oli otettu paksuneulanäyte. Silloin kasvain tuntui selvänä möykkynä.

  Kasvain oli hiukan yli 2 cm ja agressiivinen. Harmillista, että en itse ollut aktiivisempi ja tutkituttanut rintaani aiemmin. No, näillä mennään. Olen hoitoputkessa, jonka alussa tehtiin säästävä leikkaus.

  Minulla ovat liitännäishoidot nyt hyvässä vauhdissa. Tulen saamaan Herceptiniä, 3 x doketakseli, 3 x CEF, sädehoidot ja antiestogeenin. Tällä hetkellä on kolme doketakselia ja Herceptiniä takana. Nyt mietityttää, millaiset sivuvaikutukset ovat odotettavissa CEF -hoidoista. Ensimmäinen CEF on minulla helmikuun alussa. CEF:n sivuvaikutuksista on moni kertoillut. Väsymystä ainakin lienee mahdollista saada. Onko niin, että nykyisin on käytössä tehokkaampi pahoinvoinninestolääke kuin aiemmin? Otan ennen tiputusta kortisonia ja Akynzeoa. Tämä Akynzeo on kallista, mutta ilmeisesti tehokasta.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)