Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Antero 66

Antero 66

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Antero 66
  Participant

  hei, seppori ja muut. Olen sairastanut eturauhassyöpää kohta 12 vuotta. 42-vuotiaana se todettiin ja leikattiin. Olen saanut sädehoidot 2 kertaa, hormoonihoidot 3 kertaa sytostaattihoitoja 3 kertaa.
  Tämä viimeisin sytostaattihoito on antanut noin puolen vuoden kivuttoman ja lähes oireettoman elämänjakson. Minä olen ollut erittäin tyytyväinen sytostaattihoitoihin. Olen toki aika nuori (54v.) muihin ERS sairastuneisiin nähden, joten kunto/kroppa kestää aika hyvin nämä myrkyt. Kunhan saisi koronan vielä väistettyä.

  in reply to: Isotooppihoito #68130
  Antero 66
  Participant

  Hei.
  minun viimeinen 4:s isotooppihoito jätettiin pois, koska hoito ei enää antanut odotettua vastetta.
  sain 4 sytostaattihoitoa ja sitä ennen 10 sädehoitoa. näiden hoitojen jälkeen PSA laski 108:sta 7,5:n.
  nyt ei ole suurempia kipuja ja jäin hoitotauolle. joulukuussa homma jatkuu ilmeisesti sytostaattihoidolla.

  in reply to: Isotooppihoito #67065
  Antero 66
  Participant

  Hei,
  Sain isotooppihoidon Meilahden HUS:ssa.
  1. ja 2. hoidon välissä oli 8 viikkoa. 2. ja 3. hoidon välissä 6 viikkoa, koska PSA lähti nousuun viime kerralla pari viikkoa ennen hoitoa.
  Kustannukset oli poliklinikkakäyntimaksu eli alle 40€.
  Minä sain aikoinani sädehoidot Docratesissa, jolloin maksoin niistä itseni kipeäksi, noin 30000€.

  in reply to: Isotooppihoito #66467
  Antero 66
  Participant

  No niin toinen kerta isotooppihoitoa saatu.
  Seuraavana yönä ja seuraavana päivänä taas muutaman kerran oksentelin.
  Vatsassa tuntuu vähän väliä tunne, että oksettaa. Ilmeisesti kuuluu sairauden kuvaan,
  koska minulla on vatsan vasemmalla puolella suuri kasvainröykkiö.
  PSA laski ensimmäisen hoidon jälkeen 59 -> 23, mutta kohosi ennen toista hoitoa taas 59:ään.
  Toivottavasti nyt PSA laskee alemmaksi ja pysyy siellä.
  Hyvää kevättä kaikille!

  in reply to: Alaraajaturvotus RALPin jälkeen #61751
  Antero 66
  Participant

  Moi,
  Mulla eturauhassyövän takia leikattiin myös imusolmukkeita oikeasta nivusesta ja reidestä noin 20kpl ja 5 vuoden päästä lisää samanverran. Sytostaattihoidon jälkeen oikea jalka turposi 1,5 kertaiseksi vasempaan verrattuna. Sain lymfahoitoa ,josta lievää helpotusta, mutta vain väliaikaisesti. Nyt on 3-luokan puristussukka bokserit ja varpaille oma sukka. Nämä toimii aika hyvin, mutta ei ne turvotusta kokonaan pois vie, pystyn kuitenkin esimerkiksi koiria ulkoiluttamaan, pisin lenkki 45 minuuttia, sitten alkaa tuntumaan, kuin olisi vettä saappaassa. Sitten sohvalle selälleen, jalka ylös ja nilkan taivutuksia, niin saa lymfanestet taas hiljalleen liikkeelle.

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #55624
  Antero 66
  Participant

  odottelehan 5-vuotta, sitten voi olla toisenlainen tarina kerrottavana.

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #44854
  Antero 66
  Participant

  Anteeksi Eegon 1950, ei ollut henkilökohtaisesti sinulle tarkoitettu tuo ärähtelyni, taisi olla muutenkin huono päivä. Joskus tekee mieli vaan ärähtää.
  Hyvää joulu sinulle Eegon ja kaikille muillekin.
  Antero 66

  in reply to: ERS kokemukset matkan varrelta #44824
  Antero 66
  Participant

  Vai taistellaan täällä syöpää vastaan. Mitenköhän se tapahtuu? Lekurit antaa lääkkeitä, sädehoitoja leikkauksia, sytohoitoja, ei siinä paljoa kysellä, mitä ihminen, jota he kutsuvat potilaaksi, haluaa. Syövän hoito on tuhonnut vartalon, terveyden ja mielen. Mun taistelu syöpää vastaan taitaa olla, että pitää ajatukset irti helpommasta vaihtoehdosta, itsemurhasta, joka yli 8 vuoden ”taistelun” jälkeen, kaikkien saatanan kipujen ja hoitojen välillä, alkaa olla houkuttavin vaihtoehto.
  Ainoa syy, miksi en sitä ole vielä tehnyt, on vaimo ja jo aikuiset lapset.
  Sytohoidot ja hormonihoidot tällä hetkellä menossa ja ”taistelu” jatkuu…

  in reply to: ERS vuodesta 2008 #44744
  Antero 66
  Participant

  Hei,
  Doketakseli sytostaattihoito aloitettu . Kuukauden päästä aloituksesta PSA laskenut reilusta 14 –> 4,3. Sytostaattitiputuksen jälkeen iskee noin neljän päivän päästä tosi kova lihas, luusto ja nivelkipu. Kipuun ei auta Burana 600mg eikä Panadol 1g, kuin lieventävästi. Makuaisti häviää väliaikaisesti, se palaa noin 1,5 viikon päästä. Kortisoni, jota syödään koko 5 kuukauden hoitojakson ajan lihottaa tai ainakin turvottaa ja vaikuttaa psyykeen niin, että tekee mieli koko ajan syödä jotakin. Nyt on kolme tiputusta takana. Olo aika hyvä, kun 3:sta tiputuksesta 10pv kulunut. Kivut ohi ja pystyy kävelemään normaalisti. Käyn siis normaalisti töissä joka päivä. Tiedoksi niille jotka ovat menossa sytostaattihoitoon, kannattaa valita tiputuspäiväksi tiistai, niin pahimmat kipupäivät on viikonloppuna, jolloin voi levätä, siis jos on työelämässä mukana. Itse tiputus kestää noin 2 tuntia ja ei vaikuta päivän muuhun rutiiniin. Tiputushoito annetaan 3 viikon välein, 5 kuukauden ajan.
  Minulta ei hiukset lähtenyt, tosin olen puolikalju muutenkin ja ajelen pääni viikon välein kokonaan muutenkin. Ei pahoinvointia. Univaikeuksia on, johtuu kortisonin piristävästä vaikutuksesta. Unilääkkeellä pääsee uneen, mutta herää jo parin tunnin päästä virkeänä ja loppu yö menee pyöriessä sängyssä, joten päivällä alkaa väsyttämään.
  terv. Antero

  in reply to: ERS vuodesta 2008 #42521
  Antero 66
  Participant

  Nyt on syöpäläiset iskeneet imusolmukkeisiin vasemmalle puolelle lantioon, kun oikealta saatiin tapettua.
  Hoito hormonipiikillä.Ja oli muuten kipeät patit piikityksestä (Firmagon 2x120mg) . Olin Bikalutamidistä tauolla reilun 2 kuukautta ja PSA kohosi ensimmäisenä kuukautena 1,4:stä 2,3:n ja seuraavana kuukautena 14:ta.
  Hyvää syksyä kaikille ihme lääkettä odottaen :)

  in reply to: Hormoonihoito #42511
  Antero 66
  Participant

  Moi,
  Mulle tuli kans kunnon patit molemmin pulin napaa. Ruiskutettiin 2 x 120mg Firmagonia.
  Oli todella hankala istua kokouksissa, kun patit painoi vatsassa housun vyöhön.

  in reply to: Eturauhassyövän jälkeinen seksi #42501
  Antero 66
  Participant

  moi taas,
  Repe, jos sulla on kuitenkin pientä ”jökötystä”, niin 10 caverjectia vois olla sulle sopiva annos. Ei ehkä olisi niin kivulias erektio, oletko kokeillut?
  Onko muuten kenelläkään kokemusta sytostaateista hoitona eturauhassyöpään. Sain lähetteen syöpälääkärille. Sytostaatit varhaisvaiheessa, kun ne normaalisti annetaan viimeisessä vaiheessa pitkittämässä viimeisiä hengenvetoja. Ja nyt sairaanhoitaja vaimoni toppuuttelee, etten vaan lyhentäisi sytoilla elämääni.

  in reply to: Hello #41491
  Antero 66
  Participant

  Olisikohan viikatemies ollut asialla?

  in reply to: "Hän voitti syövän"? #41321
  Antero 66
  Participant

  Moi,
  On myös ilkeätä lukea niitä juttuja jostain taistelusta syöpää vastaan, siis syöpää sairastavan osalta.
  Mun taistelu taitaa olla siinä, että joka aamu muistaa ottaa hormonipillerin dosetista enempään en pysty.
  Tutkijat ehkä ”taistelee” siellä labrassa, kun tekee niitä toistuvia kokeitaan tulematta hulluksi.

  in reply to: Eturauhassyövän jälkeinen seksi #41311
  Antero 66
  Participant

  Moi taas.(kirjoitin ensin terve taas, mutta jotenkin ei tuntunut hyvältä)
  Ihan ensiksi kokeiltiin Viagraa ei minkäälaista vaikutusta, sitten kokeiltiin Musea ei pienintäkään vaikutusta. Viimeisenä Caverject dual 20mg pistosta, sillä saa kivuliaan erektion aikaiseksi, itse piikitys ei kovin paljoa tunnu, mutta erektio tuntuu siltä, kuin joku roikkuisi kalussa kiinni ja puristaisi sitä kaikin voimin eli nautinto jää kyllä vähemmälle, kun jokainen työntö tuottaa kipua. Ei näköjään täälläkään puhuta asioista niin kuin ne voi olla. Mun tapauksessa siis hermoja ei voitu säästää, koska syöpä oli levinnyt kapselin ulkopuolelle. Vaimoni on sairaanhoitaja ja hän on toivonut minun ottavan biomax fortea tai jotain sellaista, sillä voisi olla ajan kanssa hermoja yhteen kasvattava vaikutus tai nopeuttaa sitä, mutta pahimmassa tapauksessa ainoastaan pistoksella saan erektion. Leikkauksesta siis noin 8 vuotta. Nyt ei muuten enää Bikalutamidikaan (hormonihoito)tehoa syöpäsolujen lisääntymisen hidastajana. Toivottavasti ei ole viimeinen kesä edessä.
  yt. Antero

  in reply to: ERS vuodesta 2008 #38971
  Antero 66
  Participant

  Lähtötilanteeni oli Gleason 8 pT3bN1M0, Ensin Radikaali leikkaus. 5,5 vuotta leikkauksen jälkeen PSA kohosi 2,38, jolloin leikattiin imusolmukkeita.
  PSA laski 0,11, jonka jälkeen annettiin sädehoito. PSA eli laskenut sädehoidolla mittaamattomiin ja nyt siis Bikalutamidi hoidossa.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)