Siirry suoraan sisältöön

1957

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #65926

  1957
  Participant

  Nyt on kulunut reilu 6 kk sädehoitojen (20 kertaa) loppumisesta. PSA on 0,76, eli hyvin on tehonnut.
  Vointi on hyvä eikä sädehoidoista ole tullut mitään ongelmia.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #65190

  1957
  Participant

  Nyt kulunut 3 kuukautta sädehoitojen loppumisesta (20 kertaa) vointi on hyvä joskus pientä alavatsan polttelua ihan kuin olisi aina pissahätä. Kaikki muuten pelittää ihan kuin ennenkin.
  Noonaan tästä polttelusta kirjoitin, mutta eipä sieltä muuta kuulunut kuin, että kuittaus tuli lukemisesta.
  Jos näin ” helpolla” syövästäni selviän kuuluu suuri kiitos kehittyneelle sädehoidolle.
  Loppuvuodesta sitten nähdään kuinka psa on pudonnut.
  TAYS sädehoito toimii aivan upeasti. Aikataulut pitää ja henkilökunta on mukavaa.

  in reply to: Eturauhasen poisto vai sädehoito? #64512

  1957
  Participant

  18 kertaa takana ja PSA 3,9(lähtö tilanne 6,2)eli alaspäin on menossa. Lääkäri kuitenkin totesi, että vasta puolen vuoden päästä arvojen perusteella on luettavissa kuinka hoito on tehonnut, koska hoitojen jälkeen PSA arvo heittelee ylös alas. Säteet vaikuttavat eturauhaseen vielä useamman kuukauden hoitojen päättymisestä.
  Sädetyksen aiheuttamat oireet ovat rajoittuneet virtsaamisen jälkeen tulevaan “säteilevään” kipuun joka kestää ehkä minuutin ja virtsaaminen on hieman katkonaista. Lääkärin mukaan ihan normaaleja oireita jotka katoavat viikkojen kuluttua sädehoidon päättymisestä.
  Vielä pari sädetystä jäljellä. Jos näin vähällä pääsen ja tauti saadaan kuriin tein oikean valinnan enkä valinnut leikkausta.

  in reply to: Eturauhasen poisto vai sädehoito? #64498

  1957
  Participant

  Ymmärtääkseni minun kohdallani suolen tyhjyys vaikuttaa siihen, että kone löytää kaikki kolme calypsoa, koska muuten ei voi säteitä antaa jos calypsot eivät löydy. Eturauhanen on elin joka hieman liikkuu kropan sisällä. Muutaman kerran on ollut hankalaa saada tähtäykset calypsoihin kohdalleen, mutta pääsääntöisesti ovat nopeasti löytyneet. Pääasia, että homma toimii.

  in reply to: Eturauhasen poisto vai sädehoito? #64493

  1957
  Participant

  Sädehoitoa takana 15 kertaa (5 jäljellä) 3:lla calypso jyvillä avustettuna. Tays henkilökunta sädehoito-osastolla erittäin ystävällistä ja aikataulut pitää hienosti. Sivuoireita ei ole. Ainoa hankaluus on säätää ennen hoitoja virtsarakko täyteen ja peräsuoli tyhjäksi, mutta siihenkin oppii kun ottaa Laxoberon tabletteja 2 kpl noin 12 tuntia ennen hoitoja siten saa suolen tyhjäksi. Tyhjentää rakon 2 tuntia ennen hoitoja ja sen jälkeen juo vettä reilun puoli litraa.Hoidon jälkeen saakin mennä jo kiireesti vessaan. Hoidon vaikutukset nähdään aikanaan verikokeessa.
  Tays sädehoito-osastolla käy reilut 200 potilasta päivässä, eli melkoinen rulianssi, mutta hienosti homman hoitavat.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #64154

  1957
  Participant

  Kiitos ajatuksistanne. Sädehoitolääkärin vastaanotto 17.4.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #64148

  1957
  Participant

  Kiitos osallistumisestanne keskusteluun. Mistähän saisi tilastoa siitä onko ERS sädehoito 10-15 vuoden päästä aiheuttanut lähellä oleville kudoksille ( peräsuoli, virtsarakko) jotain ongelmia?
  Yli kymmenen vuotta sittten laitettiin eturauhaseen säteilevä jyvä, mutta näitäkään ei enään tehdä, koska sen jälkeen ulkoista sädehoitoa ei voi enään antaa.
  Ymmärtääkseni ERS: n leikkaus ei onnistu sädehoidon jälkeen joten jos valitsee sen tien leikkausta ei voi enää koskaan tehdä.

  in reply to: Leikkaus vai sädehoito ERS #64138

  1957
  Participant

  Kiitos vastauksestasi. Päätös ei ole tietenkään helppo.Olen keskustellut kahden lääkärin kanssa vaihtoehdoista ja molemmat olivat aluksi leikkauksen kannalla, mutta puolen tunnin keskustelun jälkeen he vaihtoivat mielipiteensä minun kohdallani sädehoidon kannalle. Joskus tulee myös sellainen tunne, että yhteiskunta suosittelee leikkausta, koska silloin potilas on pari päivää sairaalassa ja kokonaishinta on yhteiskunnalle edullisempi/nopeampi vaihtoehto kuin sädehoidossa, jossa on monta käyntiä useamman viikon ajan. Onneksi asun Tays:n vieressä eli molemmat vaihtoehdot sen suhteen eivät tuota ongelmia.
  Lisäksi Docrates, joka on johtava yksityinen syöpäsairaala Suomessa, tekee ERS: n kohdalla vain Sädehoitoja, jos kyseessä on leikkaus, se ostetaan alihankintana muualta, miksi näin?
  Onko kyse vain liiketoiminnan tuloksen maximoimisesta?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)