Siirry suoraan sisältöön

Tule mukaan etäliikuntaan

Liikunta edistää syövästä kuntoutumista ja nopeuttaa hoidoista toipumista. Se vähentää hoitojen haittoja ja lisää arjen hyvinvointia. Lähde liikkumaan!

Syöpäjärjestöjen etäliikuntaa järjestetään keväällä 6.2.–10.4.2023. 

Tarjolla on monipuolista, maksutonta ja ohjattua liikuntaa. Etäliikuntatuokiot järjestetään joko Teamsissä tai Zoomissa, tai ne ovat katsottavissa YouTubessa. Tule mukaan liikkumaan!

Aikataulu

6.2.–14.4.2023

  • Lihasvoimaharjoittelu maanantaisin YouTubessa julkaistava tallenne. Videot löytyvät täältä.
  • Lymfajumppa parittomien viikkojen tiistaina Teamsissä klo 17.00–17.30. Osallistu tästä.
    Lymfajumppia järjestetään 23.5. saakka.
  • FasciaMethod keskiviikkoisin Teamsissä klo 18.15–19.00. Osallistu tästä.
  • Rentoutus sunnuntaisin Zoomissa klo 18.00–18.30. Osallistu tästä.
    Huomioi, että rentoutus järjestetään viisi kertaa, ainoastaan sunnuntaina 12.2., 19.2., 26.2., 5.3. ja 12.3.
  • Motionsvideor på svenska hittar du på Botniacancer Youtube-kanal.

Osallistuminen

Saavuthan paikalle noin 5–10 minuuttia ennen tuokion alkamista, jotta ehdit testata yhteyksien toimivuuden. Tutustu alla oleviin ohjeisiin.

Jos sinulla on vaikeuksia liittyä liikuntatuokiin, ota yhteyttä: Teams-tuokioon liittyvät ongelmat, p. 044 451 5553 ja Zoom-tuokioon liittyvät ongelmat, p. 045 645 0366.

Sisältö

Lihasvoimaharjoittelu

Lihasvoimaharjoittelussa kehitetään ja vahvistetaan päälihasryhmiä. Harjoittelu tehdään pääosin oman kehon painolla. Välillä käytetään keppiä, juomapulloja ja kuminauhaa. Tuokioita on kahdentasoisia, joista toinen on helpompi ja toinen vaativampi, ja niiden tallenteet julkaistaan vuoro viikoin.

Lymfajumppa

Kevyet harjoitukset edistävät lymfakierron toimintaa ja vähentävät turvotusta. Liikkeet tehdään istuen käsinojattomalla tuolilla. Välillä harjoituksissa käytetään apuna keppiä ja palloa. Lymfajumpan järjestää Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry. Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä rintasyöpäyhdistyksen jäsenyyttä.

FasciaMethod

FasciaMethod on kehonhuoltomenetelmä, joka parantaa suorituskykyä ja edistää hyvinvointia. Tuokiossa tehdään kuntouttavasta näkökulmasta dynaamista liikkuvuusharjoittelua, liikehallinta- ja tasapainoharjoitteita sekä täsmävenytyksiä kireille lihaksille.

Rentoutus

Rentoutuksessa pysähdytään kehon äärelle rauhoittumaan. Tuokiot tukevat kehotietoisuutta ja auttavat löytämään keinoja rauhoittumiseen ja pysähtymiseen. Tuokiossa tehdään rauhallisia liikkeitä ja venytyksiä.

Etäliikuntatuokiot ovat olleet järjestämässä: Läntinen Syöpäkeskus – Fican West, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Pohjanmaan Syöpäyhdistys, Satakunnan Syöpäyhdistys ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry.