Siirry suoraan sisältöön

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta

Lue vastauksia syöpäpotilaiden yleisimpiin kysymyksiin koronasta ja syöpähoidoista.

Neuvonta

Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Neuvontaan voi soittaa, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä chatissa. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille, joita syöpä koskettaa tai on joskus koskettanut.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu on sairastuneen tukena myös koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Pyydämme huomioimaan, että vastauksissa voi olla tavallista enemmän viiveitä runsaiden yhteydenottojen vuoksi. Kaikille kuitenkin vastataan. Lue lisää koronaviruksesta

 

Puhelinneuvonta

Neuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15.

Sähköpostineuvonta

Neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla. Sähköpostiviesteihin vastataan neuvontapalvelun aukioloaikoina. Sähköpostilla voi jättää myös soittopyynnön.

Ota yhteyttä lomakkeella:
Kysy neuvontahoitajalta

neuvonta@cancer.fi

Chat

Syöpäjärjestöjen chat on tarkoitettu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Annathan potilaille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden keskustella sairaanhoitajan kanssa syöpäsairaudesta ja sen mukanaan tuomista huolista ja kysymyksistä. Opintoja ja koulutehtäviä varten löydät tietoa sivuiltamme . Arvostamme ymmärrystäsi.

Kaikki syövästä –sivustolla voit keskustella hoitajan kanssa klo 9–15 välillä.
Chat-kuvake on näkyvillä, kun hoitaja on tavoitettavissa. Jos kuvaketta ei näy, kaikki hoitajat ovat varattuina.

Kenelle neuvonta on tarkoitettu?

Valtakunnallinen neuvontapalvelu antaa tukea syöpäpotilaalle ja hänen läheisilleen. Kysymys voi koskea syöpää, sen hoitoa, kuntoutusta tai tuen mahdollisuutta. Myös silloin, jos epäilee sairastavansa syöpää, haluaa tietoa syövän ehkäisystä, syövän perinnöllisyydestä tai syövän seulonnoista, Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu auttaa.

Syöpäjärjestöjen periytyvyysneuvonta

Neuvontapalvelussa työskentelee syöpään erikoistuneita terveydenhuollon ammattilaisia. Neuvoa voi kysyä joko omalla nimellään tai nimettömänä. Palvelu on maksuton.

Neuvontapalvelujen periaatteet