Siirry suoraan sisältöön

Neuvonta jäsenjärjestöissä

Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistyksissä annetaan henkilökohtaista neuvontaa vastaanotoilla ja puhelimitse. Syöpäyhdistysten toimipisteitä on eri puolilla Suomea. Niiden tarjoamat palvelut vaihtelevat.

Neuvonnassa annetaan tietoa sairaudesta, sen hoidosta ja toipumisesta yleisellä tasolla. Neuvontahoitajat kertovat Syöpäjärjestöjen antamasta tuesta, kuntoutumisvaihtoehdoista ja vertaistuesta.

Alueelliset syöpäyhdistykset auttavat syöpäpotilaiden tarvitsemien apuvälineiden kuten rintaproteesin hankinnassa ja käytössä, tarkastavat luomia ja antavat periytyvyysneuvontaa. Hoitajat tekevät myös terveyden edistämistyötä ja neuvovat muun muassa terveellisten elämäntapojen noudattamisessa.

Ensitietoillat syöpään sairastuneille

Alueelliset syöpäyhdistykset järjestävät ensitietoiltoja syöpään sairastuneille. Ensitietoillat on tarkoitettu vastasairastuneille ja sairauden alkuvaiheessa oleville.

Ensitietoilloissa kerrotaan perusasioita sairaudesta ja sen hoidosta, yhdistyksen potilaille tarjoamista palveluista ja kuntoutusmahdollisuuksista. Tapaamisissa voi myös vaihtaa kokemuksia muiden potilaiden kanssa.

Lisätietoja ensitietoilloista saa alueellisilta syöpäyhdistyksiltä.

Potilasjärjestöt

Valtakunnalliset potilasjärjestöt antavat tietoa ja tukea syöpään sairastuneille, heidän läheisilleen ja syövästä huolestuneille.

Jäsenjärjestöjen yhteystiedot(avautuu uudessa ikkunassa)