Virkistyskurssit ja lomaviikot

Virkistyslomia järjestetään syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sekä lapsiperheille. Lomat toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa Sosiaali ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella. Lomalaisten valinnoissa noudatetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen ohjeita.

Lomalle voi hakea korkeintaan joka toinen vuosi. Maksun omavastuuosuus on 100–125 euroa henkilöä kohti. Perhelomilla alle 16-vuotiaat pääsevät maksutta lomalle.  Majoitus on kahden hengen huoneissa ja perhelomilla perhehuoneissa.

Kaikilla lomilla on täysihoito ja niihin sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen. Päivittäin on kaksi ohjattua ohjelmaa (paitsi tulo- ja lähtöpäivinä). Lomaohjelma voi sisältää esimerkiksi liikkumista luonnossa, hyvinvointiluentoja, vesijumppaa, tietovisailuja, yhteisiä illanviettoja ja yleistä virkistystä. Lomaohjelma on tarkoituksella väljä, jotta lomalaisille jää aikaa virkistäytyä myös omatoimisesti. Perhelomiin sisältyy kaksi kahden tunnin ohjattua lastenhoitoa 3–6-vuotiaille lapsille. Lomilla ei ole ohjattuja keskusteluja syövästä tai syöpäkuntoutuksesta.

Lomalle voi hakea täyttämällä Hyvinvointilomat ry:n sivuilta (www.hyvinvointilomat.fi) sähköinen hakulomake kohdasta Hae lomalle.  Lomaviikkojen hakuajat päättyvät noin kolme kuukautta ennen lomaviikon alkua.

Hakemukset palautetaan osoitteeseen Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki.

Hyvinvointilomat ry käsittelee hakemukset ja tekee päätökset lomalle valittavista henkilöistä sekä lähettää heille tarvittavat lisätiedot noin kaksi viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijoiden suuren määrän vuoksi kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta hakijoille.

Lomia koskevia lisätietoja saa numerosta 010 830 3400 (ma–pe klo 9–12).


SYÖPÄPOTILAIDEN LOMAVIIKOT 

 

30.9.-5.10.2018
Imatran Kylpylä, Imatra
Aikuisten loma
Lomaohjelma on LOTUssa.
Haku on auki 7.5.-8.7.2018

 

SYÖVÄN SAIRASTANEIDEN LASTEN, NUORTEN JA HEIDÄN PERHEIDENSÄ VIRKISTYSLOMAT

Sylva ry järjestää yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa tuettuja lomia perheille koululaisten talvi-, kesä-, syys-ja joululomien aikana. Lomat toteutetaan Stean ja Sylva ry:n tuella. Tuetulle lomalle ei ole Stean ohjeistuksen mukaan mahdollista päästä peräkkäisinä vuosina. Lomat on tarkoitettu alle 18-vuotiaiden syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheille. Lomalle pääseminen ei edellytä Sylva ry:n jäsenyyttä. Perheet maksavat itse vain matkakulunsa ja lomapaikan maksullisen lapsenhoidon, jos sitä on saatavana lomapaikassa. Lomaan sisältyy majoitus, lomaohjelma ja täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja lomapaikasta riippuen myös iltapala).

 

15.-20.10.2018 Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola
Hakuaika päättyy 31.8.2018.

Ylläoleviin lomiin saat Hyvinvointilomat ry:n hakemuksen www.hyvinvointilomat.fi. Postita hakemus osoitteeseen Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki. Lisätietoja lomasta voit kysyä Hyvinvointilomat ry:n toimistolta sähköpostitse maria.alamattila@hyvinvointilomat.fi

Lisätietoa syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten perhelomista saat myös Sylvasta.

 

KURKKU- JA SUUSYÖPÄPOTILAIDEN VIRKISTYSLOMAVIIKOT

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry järjestää Mikkelissä (Ristiinassa), Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa kaksi erillistä virkistyslomaviikkoa. Lomaviikolla kunnostetaan ulkoilualueita, pelataan pihapelejä ja vietetään virkistävää lomaa sekä tavataan vertaisia. Lomaviikolle osallistuminen ei velvoita osallistumista talkootyöhön.

3.9.–8.9.2018
Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko
Hakuaika päättyy 5.8.2018

Lomaviikon osallistumismaksu on Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 150 euroa / henkilö / 2 hh 190 euroa / henkilö / 1 hh. Osallistumismaksu muilta kuin Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 250 euroa / henkilö / 2 hh 290 euroa / henkilö / 1 hh. Hintaan sisältyy mm. täysihoito (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen), majoitus kahden hengen huoneissa, uinti- ja saunomismahdollisuus.

Lomaviikkojen rahoituksesta vastaa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry. Lomaviikkojen rahoitukseen ei saada ulkopuolista avustusta. Lomaviikkojen toteutuminen edellyttää riittävää osanottaja määrää. Molemmat viikot on voitu toteuttaa viimeisten viiden vuoden aikana.

Hakemuslomake on saatavissa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n toimistosta puh. 040 514 6045, verkkosivuilta www.le-invalidit.fi tai Ystävän Tuki -lehdestä.


LOUNAIS-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYKSEN VIRKISTYSLOMAT

Meri-Karinan Hyvinvointikeskuksessa Turussa järjestetään mieltä ja kehoa virkistäviä lomia. Virkistysloman hintaan sisältyy monipuolinen ohjelma, ruokailut ja majoitus. Lomaohjelma sisältää muun muassa ohjattua liikuntaa (tutustutaan myös uusiin lajeihin), luovaa toimintaa, kuntosalin ja allasosaston käyttömahdollisuuden sekä rentouttavaa mukavaa yhdessäoloa.

Virkistysloman majoitus yhden hengen huoneessa maksaa 275 euroa henkilöltä ja kahden hengen huoneessa 235 euroa henkilöltä.

Hakulomakkeen saa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä puh. 02 265 7610 ja osoitteesta www.lssy.fi tai www.merikarina.fi.

7.–11.5.2018                              Virkistysloma

27.–31.8.2018                            Virkistysloma

17.–21.12.2018                          Virkistysloma

21.–22.4.2018                            Naisten viikonloppu (wellness weekend for ladies)

Hinta 100 euroa henkilöltä

 

10.–11.11.2018                          Naisten viikonloppu (wellness weekend for ladies)

Hinta 100 euroa henkilöltä