Siirry suoraan sisältöön

Virkistyskurssit ja lomaviikot

Syöpäjärjestöt tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän perheilleen erilaisia virkistyslomia. Niitä järjestetään ympäri Suomea läpi vuoden. Lomaviikoissa on omavastuuosuus, joten niistä joudut maksamaan itse hieman. Tarkemmat tiedot löydät kunkin loman kohdalta.

Sairauden voi välillä myös unohtaa, ja niin kannattaakin tehdä. Nauttia ja lomailla kuten muut. Rentoutua, kerätä voimia ja viettää yhteistä aikaa esimeriksi perheen kanssa. Syöpäjärjestöjen lomilla järjestetään monipuolista yhteistä ohjelmaa, kuten luonnossa liikkumista, uusien lajien kokeilua, pelejä ja illanviettoja. Samassa tilanteessa olevien ihmisten kohtaaminen on myös tärkeässä roolissa. Majoitus, ruokailut ja erilaiset harrastusmahdollisuudet sisältyvät lomien hintaan. Tutustu alla Syöpäjärjestöjen vuonna 2019 järjestämiin virkistyskursseihin ja lomiin!

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Tule mukaan rentouttamaan ja lataamaan akkua Suomen Syöpäpotilaiden järjestämille lomaviikoille. Vuonna 2019 tarjolla on kolme lomaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kaksi lomaviikoista on suunnattu aikuisille, yksi lapsiperheille. Loman aikana pääset osallistumaan monenlaiseen yhteiseen ohjelmaan, kuten luonnossa liikkumiseen, tietovisoihin ja yhteisiin illanviettoihin.

Lomaviikkojen omavastuuosuus on noin 50-125 euroa per henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät perhelomille maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa ja perhelomilla perhehuoneissa sekä ohjelman. Suomen Syöpäpotilaat toteuttaa lomaviikot yhteistyössä Hyvinvointilomien kanssa Veikkauksen tuella.

Ajankohdat

 • 8.6.2019 Kuortaneen Urheiluopisto: Yhdessä enemmän -loma on suunnattu aikuisille.
 • 6.7.2019 Lautsian Lomakeskus, Hauho: loma on suunnattu lapsiperheille.
 • 21.9.2019 Scandic Ikaalisten kylpylä: Yhdessä enemmän -loma on suunnattu aikuisille.

Hakuaika lomille on maaliskuussa 2019.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa hyvinvointilomat.fi.

Voit myös tulostaa ja postittaa lomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Suomen Syöpäpotilaisiin info@syopapotilaat.fi tai
Hyvinvointilomiin: puh. 010 830 3400, toimisto@hyvinvointilomat.fi

Syövän sairastaneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä virkistyslomat 

Sylva järjestää syöpää sairastaneille lapsille ja heidän perheilleen lomia talvi-, kesä-, syys- ja joululomien aikaan. Lomilla koko perhe voi viettää yhteistä aikaa, osallistua järjestettyyn ohjelmaan ja nauttia täysihoidon helppoudesta. Lomat on tarkoitettu alle 18-vuotiaiden syöpää sairastaneiden lasten perheille.

Lomat ovat osallistujille maksuttomia. Lomaan kuuluu täysihoito, majoitus perhehuoneissa ja ohjelma. Sylva järjestää lomaviikot yhteistyössä Hyvinvointilomien sekä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Kesä- ja joululomat – Sylva ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto

 • 6.-4.7.2019 Kuortaneen Urheiluopisto. Hakuaika päättyy 29.3.2019.
 • 27.12.2019 Kivitippu SPA. Hakuaika päättyy 22.9.2019.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi.

Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat tiedot löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Sylvaan sylva@sylva.fi tai
Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon lomat@mtlh.fi

Kesä- ja syyslomat – Sylva ja Hyvinvointilomat

 • 6-5.7.2019 Lautsian Lomakeskus, Hauho. Hakuaika 1.2.-31.3.2019.
 • 20.10.2019 Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola. Hakuaika 1.7.-31.8.2019.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa hyvinvointilomat.fi.

Voit myös tulostaa ja postittaa hakemuksen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Sylvaan sylva@sylva.fi tai
Hyvinvointilomiin puh. 010 830 3400, toimisto@hyvinvointilomat.fi.

KURKKU- JA SUUSYÖPÄPOTILAIDEN VIRKISTYSLOMAT

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistyksen järjestämillä lomilla pääset rentoutumaan ja virkistymään, pelaamaan pihapelejä, tapaamaan muita syövän kokeneita ja halutessasi osallistumaan talkootöihin. Vuonna 2019 yhdistys järjestää kaksi lomaviikkoa Mikkelissä (Ristiinassa), Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa, missä pääset nauttimaan myös luonnon rauhasta. Lomille voivat osallistua syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä.

Hinta Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistyksen jäseniltä on kahden hengen huoneessa 125 euroa per henkilö tai yhden hengen huoneessa 160 euroa per henkilö. Hinta muilta on kahden hengen huoneessa 250 euroa per henkilö tai yhden hengen huoneessa 290 euroa per henkilö. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen ja ohjelman.

Ajankohdat

 • 18.5.2019 Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko. Hakuaika päättyy 15.4.2019.
 • 7.9.2019 Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko. Hakuaika päättyy 1.8.2019.

Hakulomakkeen ja tarkemmat tiedot saat Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistyksestä numerosta 040 514 6045, toimisto@le-invalidit.fi tai Ystävän Tuki -lehdestä.

LOUNAIS-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYKSEN VIRKISTYSLOMAT

Tule virkistämään kehoa ja mieltä Meri-Karinan Hyvinvointikeskukseen Turkuun. Nauti liikunnasta, uimisesta, luovasta tekemisestä ja mukavasta yhdessäolosta. Tutustu uusiin lajeihin ja kohtaa muita syöpään sairastuneita. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämille lomille voivat osallistua syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä.

Ajankohdat

 • 17.5.2019 Virkistysloma. Hinta yhden hengen huoneessa 275 euroa per henkilö tai kahden hengen huoneessa 235 euroa per henkilö. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen ja ohjelman.
 • 20.12.2019 Virkistysloma. Hinta yhden hengen huoneessa 275 euroa per henkilö tai kahden hengen huoneessa 235 euroa per henkilö. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen ja ohjelman.
 • 28.4.2019 Naisten viikonloppu (Wellness weekend for ladies). Hinta 100 euroa per henkilö.
 • 17.11.2019 Naisten viikonloppu (Wellness weekend for ladies). Hinta 100 euroa per henkilö.
 • 4.2019 Äijäpäivä. Hinta 20 euroa per henkilö.
 • 9.2019 Äijäpäivä. Hinta 20 euroa per henkilö.

Hakulomakkeen ja tarkemmat tiedot saat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä numerosta 02 265 7666, meri-karina@lssy.fi.

RINTASYÖPÄPOTILAIDEN PERHELOMAT

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin järjestämille perhelomille Kuortaneen Urheiluopistoon. Voimaa vertaisuudesta –lomilla tapaat muita samassa tilanteessa olevia perheitä.

Lomat on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea.

Loman omavastuuosuus on aikuisilla 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen perhehuoneissa ja ohjelman. Rintasyöpäyhdistys järjestää lomat yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Ajankohdat

 • 6.-4.7.2019 Kuortaneen urheiluopisto. Levinnyttä rintasyöpää sairastavat perheineen. Hakuaika päättyy 29.3.2019.
 • 19.7.2019 Kuortaneen urheiluopisto.  Nuoret rintasyöpäpotilaat perheineen. Hakuaika päättyy 14.4.2019.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Rintasyöpäyhdistykseen numeroon 040 147 0757, toimisto@eurooppadonna.fi tai
Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon lomat@mtlh.fi.

POHJOIS-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYKSEN VOIMAA VERTAISUUDESTA –LOMAT

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämille lomille. Voimaa vertaisuudesta –lomilla tapaat muita samassa tilanteessa olevia ja voit osallistua yhteiseen ohjelmaan.

Loman omavastuuosuus on 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä ohjelman. Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys järjestää lomat yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Ajankohdat

 • 31.5.2019 Nuorisokeskus Piispala: Voimaa vertaisuudesta –loma aikuisille. Hakuaika päättyy 26.2.2019.
 • 29.11.2019 Suomen Latu Kiilopää: Voimaa vertaisuudesta –loma aikuisille. Hakuaika päättyy 24.8.2019.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa http://www.mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Pohjois-Suomen Syöpäyhdistykseen numeroon 0400 610 292 tai
Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon lomat@mtlh.fi

SUOMEN ETURAUHASSYÖPÄYHDISTYS PROPON VOIMAA VERTAISUUDESTA –LOMA

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propon järjestämälle lomalle Kylpylähotelli Kunnonpaikkaan Siilinjärvelle. Voimaa vertaisuudesta –lomalla tapaat muita samassa tilanteessa olevia ja voit osallistua yhteiseen ohjelmaan. Eturauhassyöpään sairastunut voi hakea lomalle yksin tai kumppanin kanssa.

Loman omavastuuosuus on 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä ohjelman. Propo järjestää loman yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Ajankohta

 • 12.4.2019 Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkua.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Propoon numeroon 041 501 4176, toimisto@propo.fi tai
Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon lomat@mtlh.fi