Siirry suoraan sisältöön

Virkistyskurssit ja lomaviikot

Syöpäjärjestöt tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän perheilleen erilaisia virkistyslomia. Niitä järjestetään ympäri Suomea läpi vuoden. Lomaviikoissa on omavastuuosuus, joten niistä joudut maksamaan itse hieman. Tarkemmat tiedot löydät kunkin loman kohdalta.

Sairauden voi välillä myös unohtaa, ja niin kannattaakin tehdä. Nauttia ja lomailla kuten muut. Rentoutua, kerätä voimia ja viettää yhteistä aikaa esimeriksi perheen kanssa. Syöpäjärjestöjen lomilla järjestetään monipuolista yhteistä ohjelmaa, kuten luonnossa liikkumista, uusien lajien kokeilua, pelejä ja illanviettoja. Samassa tilanteessa olevien ihmisten kohtaaminen on myös tärkeässä roolissa. Majoitus, ruokailut ja erilaiset harrastusmahdollisuudet sisältyvät lomien hintaan. Tutustu alla Syöpäjärjestöjen vuonna 2021 järjestämiin virkistyskursseihin ja lomiin!

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Tule mukaan rentoutumaan ja lataamaan akkuja lomaviikoille, joita järjestää Hyvinvointilomat ry. Vuonna 2021 tarjolla on kolme lomaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kaksi lomaviikoista on suunnattu aikuisille, yksi lapsiperheille. Loman aikana pääset osallistumaan monenlaiseen yhteiseen ohjelmaan, kuten luonnossa liikkumiseen, tietovisoihin ja yhteisiin illanviettoihin. Lomaohjelma on tarkoituksella väljä, että lomalaisille jää hyvää aikaa virkistäytyä myös omatoimisesti. Lomille on mahdollista hakea korkeintaan joka toinen vuosi. 

Lomaviikkojen omavastuuosuus on 100–125 euroa per henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät perhelomille maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa ja perhelomilla perhehuoneissa sekä ohjelman. Matkakuluja ei korvata.   

 • Hyvänmielen loma. Lautsian kartano, 15.–20.8.2021 (hakuaika 15.3.–16.5.2021). Yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaan ry:n kanssa.
 • Hyvänmielen loma. Tanhuvaaran urheiluopisto, 20.–25.9.2021 (hakuaika 19.4.–20.6.2021). Yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa.
 • Yhdessä enemmän -loma. Härmän kuntokeskus, 20.–25.9.2021 (hakuaika 19.4.–20.6.2021). Yhteistyössä Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Oulun osaston kanssa.

Lomille voi hakea hakuaikana paperihakemuksella, jonka voi tilata toimistolta tai sähköisesti osoitteesta hyvinvointilomat.fi.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Hyvinvointilomien järjestäjiin: puh. 010 830 3400 (ma–pe klo 9–12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi  

Syövän sairastaneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä virkistyslomat

Tuettuja lomia järjestetään myös koronaepidemian aikana. Lomajärjestöt edellyttävät lomapaikoilta suunnitelmat siitä, miten tuetut lomat toteutetaan viranomaisohjeita noudattaen muun muassa turvavälien ja hygienian, ruokailun sekä lomaohjelman osalta. Lomajärjestöt ilmoittavat lomalle valituille perheille, jos loma joudutaan pandemian tai muun syyn takia peruuttamaan.

Sylva mahdollistaa syövän sairastaneille alle 18-vuotiaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen lomia kesä- ja syyslomien aikaan. Lomilla koko perhe voi viettää yhteistä aikaa ja osallistua järjestettyyn ohjelmaan.

Lomaan kuuluu täysihoito, majoitus perhekoon mukaisessa huoneessa/huoneistossa ja ohjelma. Lomat toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomien sekä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella ja Sylvan tuella, joka maksaa perheiden omavastuuosuudet.

Sylva ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto  

Voimaa vertaistuesta -lomat lapsiperheille: 

 • 25.–30.7.2021 Hotelli Kivitippu, 10 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.mtlh.fi viimeistään 25.4.2021.
 • 17.–22.10.2021 Tanhuvaaran urheiluopisto, 10 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.mtlh.fi viimeistään 17.7.2021.

Hakemuksen voi myös tulostaa ja postittaa MTLH:n toimistolle osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. Krs, 00180 Helsinki. Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla osoitteesta lomat@mtlh.fi tai puhelimitse 010 2193 460 (ma–pe klo 9–13).

Sylva ja Hyvinvointilomat  

Lapsiperhelomat:  

 • 3.-8.7.2021 Kuortaneen urheiluopisto, 3 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat on auki 1.2.-31.3.2021. 
 • 18.-23.10.2021 Härmän kuntokeskus, 3 perhettä.  Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat on auki 1.7.-31.8.2021.

Hakulomakkeen voi myös tulostaa osoitteesta www.hyvinvointilomat.fi ja postittaa osoitteeseen Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki. Lisätietoja lomista voi kysyä sähköpostilla toimisto@hyvinvointilomat.fi tai puhelimitse 010 830 3400 (ma–pe klo 9–12).

Muut tuetut lomat 

Alle 18-vuotiaiden syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheiden on mahdollista hakea myös lomajärjestöjen yleisen haun kautta tuettuja lomia, jotka on kerrottu niiden omilla kotisivuilla:  

Hakemus palautetaan lomajärjestölle, ja perhe maksaa itse myönnetyn loman omavastuuosuuden. Loman jälkeen perhe voi anoa omavastuuosuuden maksua Sylvasta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen ja tositteen maksetusta lomasta sähköpostitse Anita Lappalaiselle, anita.lappalainen@sylva.fi.  

Sylva ry maksaa ensi kertaa tuetulle lomalle päässeen, yhteensä 20 perheen omavastuuosuudet. 

Rintasyöpäpotilaiden perhelomat 

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin järjestämille lomille.

Voimaa vertaisuudesta -loma levinnyttä rintasyöpää sairastaville, omatoimisille aikuisille. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea.

Voimaa vertaisuudesta -perheloma on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Ohjelmaa on sekä perheen vanhemmille että lapsille ja nuorille, yhdessä ja erikseen.

Loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma sekä lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.     

Levinnyttä rintasyöpää sairastavien aikuisten loma 

 • 12.–17.4.2021 Lehmirannan lomakeskus. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Lapsiperheloma

 • 27.6.–2.7.2021 Nuorisokeskus Piispala. Rintasyöpäpotilaat perheineen. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta mtlh.fi.

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Rintasyöpäyhdistykseen tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon: lomat@mtlh.fi.

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n lomatoiminta

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry järjestää Mikkelissä (Ristiinassa), Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa kaksi erillistä virkistyslomaviikkoa. Lomaviikolla kunnostetaan ulkoilualueita, pelataan pihapelejä ja vietetään lomaa sekä tavataan vertaisia. Lomaviikolle osallistuminen ei velvoita osallistumista talkootyöhön.

 • Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko 5.–8.5.2021. Hakuaika päättyy 15.4.2021.
 • Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko 9.–11.9.2021. Hakuaika päättyy 15.8.2021.

Lomaviikon osallistumismaksu on Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 125 euroa / henkilö / 2 hh, 160 euroa / henkilö / 1 hh.

Lomaviikon osallistumismaksu muilta kuin Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 250 euroa / henkilö / 2 hh, 290 euroa / henkilö / 1 hh

Hintaan sisältyy mm. täysihoito (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen), majoitus kahden hengen huoneissa sekä uinti- ja saunomismahdollisuus. Hakemuslomake on saatavissa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n toimistosta puh. 040 514 6045, verkkosivuilta www.le-invalidit.fi tai Ystävän Tuki -lehdestä.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen virkistyslomat

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää virkistyslomia Meri-Karinan Hyvinvointikeskuksessa Turussa. Virkistyslomien ajankohdat ja tarkemmat tiedot päivitetään alkuvuoden 2021 aikana verkkosivuille lounais-suomensyopayhdistys.fi/kurssit-ja-virkistys.