Siirry suoraan sisältöön

Virkistyskurssit ja lomaviikot

Syöpäjärjestöt tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän perheilleen erilaisia virkistyslomia. Niitä järjestetään ympäri Suomea läpi vuoden. Lomaviikoissa on omavastuuosuus, joten niistä joudut maksamaan itse hieman. Tarkemmat tiedot löydät kunkin loman kohdalta.

Sairauden voi välillä myös unohtaa, ja niin kannattaakin tehdä. Nauttia ja lomailla kuten muut. Rentoutua, kerätä voimia ja viettää yhteistä aikaa esimeriksi perheen kanssa. Syöpäjärjestöjen lomilla järjestetään monipuolista yhteistä ohjelmaa, kuten luonnossa liikkumista, uusien lajien kokeilua, pelejä ja illanviettoja. Samassa tilanteessa olevien ihmisten kohtaaminen on myös tärkeässä roolissa. Majoitus, ruokailut ja erilaiset harrastusmahdollisuudet sisältyvät lomien hintaan. Tutustu alla Syöpäjärjestöjen vuonna 2019 järjestämiin virkistyskursseihin ja lomiin!

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Tule mukaan rentoutumaan ja lataamaan akkuja lomaviikoille, joita järjestää Hyvinvointilomat ry. Vuonna 2020 tarjolla on kolme lomaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kaksi lomaviikoista on suunnattu aikuisille, yksi lapsiperheille. Loman aikana pääset osallistumaan monenlaiseen yhteiseen ohjelmaan, kuten luonnossa liikkumiseen, tietovisoihin ja yhteisiin illanviettoihin. Lomaohjelma on tarkoituksella väljä, että lomalaisille jää hyvää aikaa virkistäytyä myös omatoimisesti. Lomille on mahdollista hakea korkeintaan joka toinen vuosi. 

Lomaviikkojen omavastuuosuus on 100–125 euroa per henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät perhelomille maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa ja perhelomilla perhehuoneissa sekä ohjelman. Matkakuluja ei korvata.   

Ajankohdat   

Aikuisten lomat 

 • 18.-23.5.2020, 30 hlö, Lautsian Kartano 
 • 7.-12.9.2020, 30 hlö, Tanhuvaaran urheiluopisto 

Lapsiperheloma 

 • 6.-11.7.2020, 8 perhettä, Kuortaneen urheiluopisto 
 • Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa hyvinvointilomat.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa lomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.   

Kysyttävää?

Otathan yhteyttä Hyvinvointilomien järjestäjiin: puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi  

Syövän sairastaneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä virkistyslomat 

Sylva järjestää syövän sairastaneille alle 18-vuotiaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen lomia talvi-, kesä-, syys- ja joululomien aikaan. Lomilla koko perhe voi viettää yhteistä aikaa, osallistua järjestettyyn ohjelmaan ja nauttia täysihoidon helppoudesta.  

Lomaan kuuluu täysihoito, majoitus perhekoon mukaisessa huoneessa/huoneistossa ja ohjelma. Lomat toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomien sekä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella ja Sylvan tuella, joka maksaa perheiden omavastuuosuudet.  

Sylva ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto  

Voimaa vertaistuesta -lomat lapsiperheille: 

 • 26.-31.7.2020 Kuortaneen Urheiluopisto, 10 perhettä.    
 • 21.-26.12.2020 Vuokatin Urheiluopisto, 10 perhettä. 
 • Sähköinen haku osoitteessa www.mtlh.fi kolme kuukautta ennen loman alkua. 
 • Hakemuksen voi myös tulostaa, ja postittaa MTLH:n toimistolle osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. Krs, 00180 Helsinki.  
 • Kysyttävää? Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla osoitteesta: mia.kalpa@mtlh.fi tai lomat@mtlh.fi 

Sylva ja Hyvinvointilomat  

Lapsiperhelomat:  

 • 6.-11.7.2020 Kuortaneen Urheiluopisto, 3 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat on auki 1.2.-31.3.2020. 
 • 18.-23.10.2020 Tanhuvaaran Urheiluopisto, Savonlinna, 3 perhettä.  
 • Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat on auki 1.7.-31.8.2020. Hakulomakkeen voi myös tulostaa osoitteesta www.hyvinvointilomat.fi, ja postittaa: Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki. 
 • Kysyttävää? Lisätietoja lomista voi kysyä sähköpostilla toimisto@hyvinvointilomat.fi tai puhelimitse 010 830 3400. 

Muut tuetut lomat 

Syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheiden on mahdollista hakea myös lomajärjestöjen yleisen haun kautta tuettuja lomia, jotka on kerrottu niiden omilla kotisivuilla:  

 • Hyvinvointilomat ry
 • Solaris-lomat ry 
 • Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
 • Hakemus palautetaan lomajärjestölle, ja perhe maksaa itse myönnetyn loman omavastuuosuuden. Loman jälkeen perhe voi anoa omavastuuosuuden maksua Sylvasta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen ja tositteen maksetusta lomasta joko postitse (Sylva ry, Jaakonkatu 3 B 3, 6. krs, 00100 Helsinki) tai sähköpostitse, anita.lappalainen@sylva.fi.  
 • Sylva ry maksaa ensi kertaa tuetulle lomalle päässeen, yhteensä 20 perheen omavastuuosuudet. 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen virkistyslomat

Tule virkistämään kehoa ja mieltä Meri-Karinan Hyvinvointikeskukseen Turkuun. Nauti liikunnasta, uimisesta, luovasta tekemisestä ja mukavasta yhdessäolosta. Tutustu uusiin lajeihin ja kohtaa muita syöpään sairastuneita. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämille lomille voivat osallistua syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä.  

Ajankohdat  

 • 18.–22.5.2020 Virkistysloma. Hinta yhden hengen huoneessa 275 euroa per henkilö tai kahden hengen huoneessa 235 euroa per henkilö. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen ja ohjelman.  
 • 25.–26.4.2020 Naisten viikonloppu (Wellness weekend for ladies). Hinta 120 euroa per henkilö.  
 • 14.–15.11.2020 Naisten viikonloppu (Wellness weekend for ladies). Hinta 120 euroa per henkilö.  
 • 23.4.2020 Äijäpäivä. Hinta 25 euroa per henkilö.  
 • 17.9.2020 Äijäpäivä. Hinta 25 euroa per henkilö.  
 • Hakulomakkeen ja tarkemmat tiedot saat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä 

Rintasyöpäpotilaiden perhelomat 

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin järjestämälle perhelomalle Kuortaneen Urheiluopistoon. Voimaa vertaisuudesta -lomalla tapaat muita samassa tilanteessa olevia perheitä.  

Loma on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea.   

Loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen perhehuoneissa ja ohjelman. Rintasyöpäyhdistys järjestää lomat yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.    

Ajankohta   

 • 05.7.-10.7.2020 Kuortaneen urheiluopisto. Nuoret rintasyöpäpotilaat perheineen. Hakuaika päättyy 5.4.2020.   
 • Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.  
 • Kysyttävää? Otathan yhteyttä Rintasyöpäyhdistykseen tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon: lomat@mtlh.fi   

Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propon Voimaa vertaisuudesta -lomat

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry:n järjestämille lomille Härmän kylpylään tai Kiilopäälle. Voimaa vertaisuudesta -lomalla tapaat muita samassa tilanteessa olevia ja voit osallistua yhteiseen ohjelmaan. Eturauhassyöpään sairastunut voi hakea lomalle yksin tai kumppanin kanssa.  

Loman omavastuuosuus on 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä ohjelman. Propo järjestää loman yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa STEAn tuella.  

Ajankohdat  

 • 17.05.- 22.05.2020 Härmän kylpylä. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkua.  
 • 27.09. – 02.10.2020 Kiilopää, Suomen Latu.  
 • Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.   
 • Kysyttävää? Otathan yhteyttä Propoon www.propo.fi tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon: lomat@mtlh.fi