Siirry suoraan sisältöön

Virkistyskurssit ja lomaviikot

Syöpäjärjestöt tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän perheilleen erilaisia virkistyslomia. Niitä järjestetään ympäri Suomea läpi vuoden. Lomaviikoissa on omavastuuosuus, joten niistä joudut maksamaan itse hieman. Tarkemmat tiedot löydät kunkin loman kohdalta.

Sairauden voi välillä myös unohtaa, ja niin kannattaakin tehdä. Nauttia ja lomailla kuten muut. Rentoutua, kerätä voimia ja viettää yhteistä aikaa esimeriksi perheen kanssa. Syöpäjärjestöjen lomilla järjestetään monipuolista yhteistä ohjelmaa, kuten luonnossa liikkumista, uusien lajien kokeilua, pelejä ja illanviettoja. Samassa tilanteessa olevien ihmisten kohtaaminen on myös tärkeässä roolissa. Majoitus, ruokailut ja erilaiset harrastusmahdollisuudet sisältyvät lomien hintaan. Tutustu alla Syöpäjärjestöjen vuonna 2022 järjestämiin virkistyskursseihin ja lomiin!

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Tule mukaan rentoutumaan ja lataamaan akkuja lomaviikoille, joita järjestää Hyvinvointilomat ry.  Vuonna 2022 tarjolla on kaksi lomaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Loman aikana pääset osallistumaan monenlaiseen yhteiseen ohjelmaan, kuten luonnossa liikkumiseen, tietovisoihin ja yhteisiin illanviettoihin. Lomaohjelma on tarkoituksella väljä, että lomalaisille jää hyvää aikaa virkistäytyä myös omatoimisesti. Lomille on mahdollista hakea korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomaviikkojen omavastuuosuus on 100 euroa per henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät perhelomille maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa ja perhelomilla perhehuoneissa sekä ohjelman. Matkakuluja ei korvata.

 • Lapsiperheloma. Tanhuvaaran Urheiluopisto, 18.–23.7.2022 (hakuaika 1.2.–31.3.2022). Yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa.
 • Hyvänmielen loma. Hotelli Nuuksio, 15.8.–20.8.2022 (hakuaika 14.3.–15.5.2022). Yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa.

Lomille haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta hyvinvointilomat.fi. Paperisen hakulomakkeen voi tilata toimistolta puhelimitse tai sähköpostilla.

Kysyttävää? Otathan yhteyttä Hyvinvointilomien järjestäjiin: puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9–12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi

Syövän sairastaneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä virkistyslomat

Sylva mahdollistaa syövän sairastaneille alle 18-vuotiaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen lomia talvi-, kesä-, syys- ja joululomien aikaan. Lomilla koko perhe voi viettää yhteistä aikaa ja osallistua järjestettyyn ohjelmaan.

Lomaan kuuluu täysihoito, majoitus perhekoon mukaisessa huoneessa/huoneistossa ja ohjelma. Lomat toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomien sekä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella ja Sylvan tuella, joka maksaa perheiden omavastuuosuudet.

Sylva ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille:

 • 17.-22.7.2022 Kuortaneen Urheiluopisto, 10 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.mtlh.fi viimeistään 3 kk ennen alkamispäivää.
 • 22.-27.12.2022, Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio, 10 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.mtlh.fi viimeistään 3 kk ennen alkamispäivää.

Hakemuksen voi myös tulostaa osoitteesta www.mtlh.fi ja postittaa MTLH:n osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. Krs, 00180 Helsinki. Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla osoitteesta lomat@mtlh.fi tai puhelimitse 010 2193 460 (ma-pe klo 9–13).

Sylva ja Hyvinvointilomat

Lapsiperhelomat:

 • 21.-26.2.2022, Holiday Club Katinkulta, 3 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi on auki 8.11.–17.12.2022.
 • 18.-23.7.2022, Tanhuvaaran Urheiluopisto, 3 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi on auki 1.2.–31.3.2022.
 • 17.-22.10.2022, Lohja Spa & Resort, 3 perhettä. Sähköinen haku osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi on auki 1.7.–31.8.2022.

Hakemuksen voi myös tulostaa osoitteesta hyvinvointilomat.fi ja postittaa osoitteeseen: Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki. Lisätietoja lomista voi kysyä sähköpostilla toimisto@hyvinvointilomat.fi tai puhelimitse 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12)

Muut tuetut lomat 

Alle 18-vuotiaiden syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheiden on mahdollista hakea myös lomajärjestöjen yleisen haun kautta tuettuja lomia, jotka on kerrottu niiden omilla kotisivuilla:  

Hakemus palautetaan lomajärjestölle ja perhe maksaa itse ensin myönnetyn loman omavastuuosuuden. Loman jälkeen perhe voi anoa omavastuuosuuden maksua Sylvasta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen ja tositteen maksetusta lomasta sähköpostitse Anita Lappalaiselle, anita.lappalainen@sylva.fi.  

Sylva ry maksaa ensi kertaa tuetulle lomalle päässeen, yhteensä 20 perheen omavastuuosuudet. 

Rintasyöpäpotilaiden perhelomat 

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa järjestämille lomille.

Loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma sekä lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

 • Voimaa vertaisuudesta -loma levinnyttä rintasyöpää sairastaville
  24.3.–29.3.2022 Kylpylähotelli Peurunka. Hakuaika päättyy 3 kk ennen loman alkamispäivää. Loma levinnyttä rintasyöpää sairastaville, omatoimisille aikuisille. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea.
 • Voimaa vertaisuudesta –perheloma
  26.6.–1.7.2022 Kuortaneen urheiluopisto. Rintasyöpäpotilaat perheineen. Hakuaika päättyy 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Voimaa vertaisuudesta -perheloma on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Ohjelmaa on sekä perheen vanhemmille että lapsille ja nuorille, yhdessä ja erikseen.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa mtlh.fi. Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta mthl.fi.

Kysyttävää? Otathan yhteyttä Rintasyöpäyhdistykseen tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon: lomat@mtlh.fi

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n lomatoiminta

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry järjestää Mikkelissä (Ristiinassa), Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa kaksi erillistä virkistyslomaviikkoa. Lomaviikolla kunnostetaan ulkoilualueita, pelataan pihapelejä ja vietetään lomaa sekä tavataan vertaisia. Lomaviikolle osallistuminen ei velvoita osallistumista talkootyöhön.

 • Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko 9.5.–14.5.2022. Ilmoittaudu 30.4.2022 mennessä
 • Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko 5. – 10.9.2022. Ilmoittaudu 26.8.2022 mennessä

Lomaviikon osallistumismaksu on Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 125 euroa / henkilö / 2 hh, 160 euroa / henkilö / 1 hh.
Lomaviikon osallistumismaksu muilta kuin Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä 250 euroa / henkilö / 2 hh, 290 euroa / henkilö / 1 hh.
Hintaan sisältyy mm. täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneissa sekä uinti- ja saunomismahdollisuus. Ilmoittaudu email. toimisto(at)le-invalidit.fi tai puh. 040 514 6045. Ilmoittautua voi myös hakemuksella, joka on yhdistyksen verkkosivuilla www.le-invalidit.fi tai Ystävän Tuki –lehdessä.

Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propon Voimaa vertaisuudesta -lomat 

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry:n järjestämille lomille Santa´s Resort & Spa Hotelliin tai Kylpylähotelli Kunnonpaikkaan. Voimaa vertaisuudesta -lomalla tapaat muita samassa tilanteessa olevia ja voit osallistua yhteiseen ohjelmaan. Eturauhassyöpään sairastunut voi hakea lomalle yksin tai kumppanin kanssa.

Loman omavastuuosuus on 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä ohjelman. Propo järjestää loman yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa STEAn tuella.

 • 4.- 8.4.2022 Santa´s Resort & Spa Hotel. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkua.
 • 8. – 19.8.2022 Kylpylähotelli Kunnonpaikka. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkua.

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.mtlh.fi Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen. Tarkemmat ohjeet löydät verkosta, edellä mainitusta osoitteesta.  Kysyttävää? Otathan yhteyttä Propoon www.propo.fi tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon: lomat@mtlh.fi.