Siirry suoraan sisältöön

Kelan kuntoutuskurssit

Kela tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja kuntoutuskeskuksissa eri puolella Suomea. Kurssit auttavat sinua ja perhettäsi sopeutumaan sairauden tuomiin muutoksiin tai kuntoutumaan siitä. Kelan sopeutumisvalmennuskursseja voit hakea Kelan kurssihaun avulla hakusanalla syöpä sekä Syöpää sairastavan sopeutumisvalmennuskurssit -sivustolta.

 

Löytyykö juuri minulle sopiva kurssi?

Kela järjestää kohdennettuja kursseja, mm. tiettyä syöpää sairastaville:

  • eturauhassyöpä
  • hematologinen syöpä
  • rintasyöpä

Lisäksi tarjolla on kaikille syöpään sairastuneille tarkoitettuja kursseja, joihin voit osallistua syöpäsairaudestasi riippumatta. Huomiothan, että osa Kelan kursseista on tarkoitettu tietyn ikäisille. Kursseja järjestetään yksilö- ja parikursseina. Parikurssille voit osallistua yhdessä läheisesti kanssa.

Mitä saan Kelan kursseilta?

  • tietoa syövästä
  • psykososiaalista tukea
  • tukea arjessa ja työssä selviytymiseen
  • vertaistukea

Mitä kurssilla tehdään?

Kurssilla etsitään keinoja, joilla voit itse vaikuttaa voimavarojesi vahvistumiseen, elämäntilanteesi hallintaan ja aktiiviseen toimintaan.

Miten hakeudun Kelan kurssille?

Kurssille haetaan Kelan lomakkeella KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, joka tulee pyytää hoitavalta lääkäriltä. Hakemus ja lääkärinlausunto toimitetaan Kelaan.

Kelan sopeutumisvalmennuskursseista, vapaista kurssipaikoista ja hakuohjeista saa lisätietoa Kelan verkkopalvelusta. Vaikka kurssi näyttäisi verkkopalvelun mukaan täydeltä, peruutuspaikkoja voi kysyä kurssin järjestäjältä tai Kelasta.

Jos koet, ettet löydä itsellesi sopivaa Kelan järjestämää kurssia tai tarvitset apua kurssille hakeutumisessa, ole yhteydessä alueelliseen syöpäyhdistykseen tai valtakunnalliseen potilasjärjestöön. Haluamme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kurssin.