Siirry suoraan sisältöön

Hakuohjeet

Kursseille haetaan täyttämällä hakulomake ja toimittamalla se siihen alueelliseen syöpäyhdistykseen tai potilasjärjestöön, joka kyseisen kurssin järjestää. Lomakkeen voi joko täyttää verkossa ja tulostaa tai tulostaa ja täyttää käsin.

Hakulomakkeet:

Kurssihakulomake sopeutumisvalmennuskurssille

Kurssihakulomake surukurssille (pdf)

Kurssihakulomake perheiden surukursseille (pdf)

Kaikkien kurssien hakuaika päättyy noin kuukautta ennen kurssin alkua. Aina kuitenkin kannattaa kysyä kurssia järjestävältä yhdistykseltä mahdollisuutta päästä mukaan kurssille, vaikka hakuaika olisi jo päättynyt.

Mitä kurssit maksavat?

Kurssit ovat sinulle maksuttomia. Niihin sisältyy ohjelma, ohjaus sekä mahdollinen majoitus ja ruoka. Kelalta voit hakea korvauksia matkakuluista tai kuntoutusrahaa, jos kurssin takia et pääse töihin. Helpoiten haet Kelan korvauksia osoitteessa kela.fi

Kurssit järjestetään Veikkauksen tuotoilla.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä kurssien yhteydessä

Kuntoutuskurssien tietosuojaseloste (pdf)

Kela kuntouttaa

Kela tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sopeutumisvalmennuskursseja kuntoutuskeskuksissa eri puolella Suomea. Kurssit auttavat sinua ja perhettäsi sopeutumaan sairauden tuomiin muutoksiin tai kuntoutumaan siitä. Kelan sopeutumisvalmennuskursseja voit hakea KELA kurssihaun avulla hakusanalla syöpä.

Löytyykö juuri minulle sopiva kurssi?

Kela järjestää kohdennettuja kursseja, mm. tiettyä syöpää sairastaville:

  • eturauhassyöpä
  • hematologinen syöpä
  • suun ja nielun alueen syöpä
  • rintasyöpä

Lisäksi tarjolla on kaikille syöpään sairastuneille tarkoitettuja kursseja, joihin voit osallistua syöpäsairaudestasi riippumatta. Huomiothan, että osa Kelan kursseista on tarkoitettu tietyn ikäisille. Kursseja järjestetään yksilö- ja parikursseina. Parikurssille voit osallistua yhdessä läheisesti kanssa.

Mitä saan Kelan kursseilta?

  • tietoa syövästä
  • psykososiaalista tukea
  • tukea arjessa ja työssä selviytymiseen
  • vertaistukea

Mitä kurssilla tehdään?

Kurssilla etsitään keinoja, joilla voit itse vaikuttaa voimavarojesi vahvistumiseen, elämäntilanteesi hallintaan ja aktiiviseen toimintaan.

Miten hakeudun Kelan kurssille?

Kurssille haetaan Kelan lomakkeella KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, joka tulee pyytää hoitavalta lääkäriltä. Hakemus ja lääkärinlausunto toimitetaan Kelaan.

 Kelan sopeutumisvalmennuskursseista, vapaista kurssipaikoista ja hakuohjeista saa lisätietoa Kelan verkkopalvelusta. Vaikka kurssi näyttäisi verkkopalvelun mukaan täydeltä, peruutuspaikkoja voi kysyä kurssin järjestäjältä tai Kelasta.

Jos koet, ettet löydä itsellesi sopivaa Kelan järjestämää kurssia tai tarvitset apua kurssille hakeutumisessa, ole yhteydessä alueelliseen syöpäyhdistykseen tai valtakunnalliseen potilasjärjestöön. Haluamme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kurssin.