Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöjen kurssit

Syöpäjärjestöt tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kursseja, joilla tuetaan kuntoutumistasi ja jaksamistasi.

Koronavirustilanteen vuoksi Syöpäjärjestöjen kursseihin saattaa tulla muutoksia kurssin aikatauluun tai toteuttamistapaan. Kurssi voidaan joutua myös perumaan. Kurssitietoja päivitetään sekä tämän sivuston kurssihakukoneeseen että kurssin järjestävien yhdistysten verkkosivuille. Lisätietojen saamiseksi voit olla yhteydessä kurssin järjestävään yhdistykseen.

Syöpäjärjestöt toteuttaa kasvokkaista kurssitoimintaa noudattamalla huolellisesti terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen ajankohtaisia ohjeistuksia ja suosituksia sekä aluekohtaisia rajoituksia. Voit keskustella yhdistysten neuvontahoitajien kanssa omasta osallistumisestasi kursseille ja saada lisää tietoa ryhmien järjestämisestä.

Kursseja monipuolisesti erilaisiin elämäntilanteisiin

Syöpäjärjestöjen kurssilla tarkoitamme tavoitteellista ja ohjattua ryhmätoimintaa, jossa saat tietoa, tukea ja keinoja oman kuntoutumisesi tueksi. Kurssien tarkoituksena on auttaa sinua selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Haluamme tukea toimijuuttasi omassa arjessasi ja hyvinvointisi edistämisessä, jotta pystyt elämään mahdollisimman hyvää elämää syövästä huolimatta.

Syöpäjärjestöt järjestää erityyppisiä kursseja. Tarjoamme niin sanottuja avokursseja eri paikkakunnilla. Kursseille osallistut viikoittain muutamaksi tunniksi, yleensä iltaisin. Avokurssit kestävät tyypillisesti parin kuukauden ajan. Osa kursseista järjestetään puolestaan eri puolilla Suomea kuntoutuskeskuksissa, joissa myös yövytään. Nämä kurssit kestävät 3-5 vuorokautta. Kursseja voidaan järjestää myös etämenetelmin verkkokursseina, jolloin osallistut kurssille kotoa käsin tietokoneen tai älylaitteen välityksellä. Kurssimuotoja voidaan myös yhdistellä niin sanotuksi monimuotokursseiksi.

Kursseja ohjaavat aina terveydenhuoltoalan ammattilaiset yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa.

Järjestämme kursseja niin syöpään sairastuneille kuin läheisille, koko perheille, pariskunnille – ja läheisensä menettäneille. Kursseja on tarjolla niin ikään eri-ikäisille, alle kouluikäisistä eläkeikäisiin. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea ympäri vuoden.

Kurssien tavoitteena on, että löydät voimavaroja ja työkaluja oman hyvinvointisi tueksi, saat tietoa sairaudesta ja sen tuomasta elämänmuutoksesta, saat vinkkejä arjen ja ajatustesi käsittelyyn sekä kohtaat muita samassa tilanteessa olevia. Myös vertaistuki edistää kuntoutumistasi.

Voit selailla koko vuoden kursseja kurssioppaasta:  Syopajarjestöjen kurssiopas 2022 (pdf)

Kurssihausta löydät helposti sinua kiinnostavat kurssit

Kurssihaun avulla (alla) voit etsiä sinua kiinnostavia ja sinulle sopivia kursseja.

Voit suodattaa kursseja kohderyhmän, teeman, tapahtuma-ajan ja alueen mukaan. Jokaisesta valikosta voit valita halutessasi useamman vaihtoehdon. Lisäksi hakutoiminnolla voit suodattaa kursseja hakusanojen mukaan.

Kunkin kurssin kohdalla on kerrottu aika ja paikka sekä kuvailtu lyhyesti kurssin sisältö. Katso kurssitiedot -painikkeesta saat pidemmän kuvauksen kurssista, sen tarkoituksesta ja sisällöstä.

Tutustu kurssien hakuohjeisiin

Kurssihaku