Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuskurssit

Syöpäjärjestöt tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kursseja, joilla tuetaan kuntoutumistasi ja jaksamistasi.

Syöpäjärjestöjen kursseja kutsutaan virallisesti sopeutumisvalmennuskursseiksi. Kursseja järjestetään sekä avomuotoisina että kuntoutuskeskuskursseina. Avokursseille osallistutaan viikoittain, usein iltaisin, ja tapaamiset kestävät muutaman tunnin. Kuntoutuskeskuksissa järjestettävät kurssit kestävät 3-5 päivää ja kursseilla yövytään. Lisäksi tarjolla on erilaisia verkkokursseja. Kursseja vetävät terveydenhuollon ammattilaiset.

Järjestämme kursseja erilaisissa elämänvaiheissa oleville ihmisille: eläkeläisille, työikäisille, perheille ja nuorena syöpään sairastuneille. Osalle kursseista osallistutaan yksin, osalle voit tulla yhdessä puolison tai ystävän kanssa. Kursseja on tiettyä syöpää sairastaville sekä yleisesti syöpää sairastaville. Myös läheisille järjestetään omia kursseja.

Kurssien tavoitteena on, että löydät voimia ja työkaluja toipumiseesi sekä oman hyvinvointisi ja kuntoutumisesi tueksi. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi ja sen tuomasta elämänmuutoksesta, saat vinkkejä arjen ja ajatustesi käsittelyyn sekä kohtaat muita samassa tilanteessa olevia vertaisia. Myös vertaistuki edistää kuntoutumistasi.

Kurssihaku

Kurssihaun avulla voit etsiä sinua kiinnostavia ja sinulle sopivia kursseja. Kunkin kurssin kohdalla on kerrottu aika ja paikka sekä kuvailtu lyhyesti kurssin sisältö.

Kurssit on myös kootusti nähtävillä kurssioppaassa:
Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2020 (pdf)
Tutustu kurssien hakuohjeisiin