Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuskurssit

Syöpäjärjestöt tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kursseja, joilla tuetaan kuntoutumistasi ja jaksamistasi.

Koronavirustilanteen vuoksi Syöpäjärjestöjen kursseihin on tullut aikataulumuutoksia. Katsothan kurssien uudet päivämäärät, tilanne päivittyy jatkuvasti. Hakuaika kursseille päättyy yleensä noin kuukautta ennen kurssin alkamista. Lisätietojen saamiseksi voit olla yhteydessä kurssin järjestävään yhdistykseen.

Tietoa kursseihin ja niihin liittyvien jo käynnissä olevien tapaamisten ja ryhmien peruuntumisista tai siirtymisestä ilmoitetaan kurssille valituille/osallistujille henkilökohtaisesti kurssin järjestäjän toimesta.

Syöpäjärjestöjen henkilökunnan tavoittaa toistaiseksi pääasiassa puhelimitse tai sähköpostilla. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja läheisille puhelimitse, sähköpostitse tai chatissä.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos Syöpäjärjestöjä koskevat ohjeet olennaisesti muuttuvat.

Lisätietoa kurssien peruutuksista voi tiedustella kurssin järjestävältä alueelliselta syöpäyhdistykseltä tai valtakunnalliselta potilasjärjestöltä.

———————————————————————————————————–

Syöpäjärjestöjen kursseja kutsutaan virallisesti sopeutumisvalmennuskursseiksi. Kursseja järjestetään sekä avomuotoisina että kuntoutuskeskuskursseina. Avokursseille osallistutaan viikoittain, usein iltaisin, ja tapaamiset kestävät muutaman tunnin. Kuntoutuskeskuksissa järjestettävät kurssit kestävät 3-5 päivää ja kursseilla yövytään. Lisäksi tarjolla on erilaisia verkkokursseja. Kursseja vetävät terveydenhuollon ammattilaiset.

Järjestämme kursseja erilaisissa elämänvaiheissa oleville ihmisille: eläkeläisille, työikäisille, perheille ja nuorena syöpään sairastuneille. Osalle kursseista osallistutaan yksin, osalle voit tulla yhdessä puolison tai ystävän kanssa. Kursseja on tiettyä syöpää sairastaville sekä yleisesti syöpää sairastaville. Myös läheisille järjestetään omia kursseja.

Kurssien tavoitteena on, että löydät voimia ja työkaluja toipumiseesi sekä oman hyvinvointisi ja kuntoutumisesi tueksi. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi ja sen tuomasta elämänmuutoksesta, saat vinkkejä arjen ja ajatustesi käsittelyyn sekä kohtaat muita samassa tilanteessa olevia vertaisia. Myös vertaistuki edistää kuntoutumistasi.

Kurssihaun avulla (alla) voit etsiä sinua kiinnostavia ja sinulle sopivia kursseja. Kunkin kurssin kohdalla on kerrottu aika ja paikka sekä kuvailtu lyhyesti kurssin sisältö.

Kurssit on myös kootusti nähtävillä kurssioppaassa:

Syöpäjärjestöt kurssiopas 2020 (pdf)

Tutustu kurssien hakuohjeisiin

Kurssihaku